Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doğal Klima

Aldarion

Öne çıkan mesajlar

soyle diyeyim, 2000 liranin altindaysa klima inverter degildir. kisa oz =]

birde ben klimalarimi devamli 23-23.5 derecede calistiyorum. daha asagisi hem gereginden fazla soguk oluyor hemde faturaya cok aci bir sekilde yansiyor. her -1 derece icin tuketim %10-15 artiyor denilebilir barzo bi hesapla.
Sosyal ağlarda paylaş

Bildiğimiz klimaların motoru sabit devirde çalışıyor, sen içeriyi 18 de yapsan, 28 de yapsan dış ünite hep max soğutma gücüne imkan sağlayacak şekilde dolaşım yapıyor yani. Bu gücün ne kadarını kullanıp ne kadar soğutacağını iç ünite ayarlıyor.

Dış ünite bazen durup bazen çalışıyor ya, sebebi buymuş. Inverter klimalar ise istenen soğutmaya göre dış ünite motorunu durdurmak yerine devrini azaltıp, daha stabil ve daha verimli soğutanlarmış.

Bildiğim kadarıyla böyle, yakın zamanda öğrenmiştim ben de. Hatta yine bazı pahalı klimalar dışında hiçbir klima dışarıdan hava alıp soğutmazmış, odanın içindekini soğutup geri verirmiş. Üzücü bir gerçekti bu benim için, hep diğer türlü sanardım :p
Sosyal ağlarda paylaş

Chemical said:

evaporative cooling geyiği bu
çok başarılı oluyor düzgün uygulanırsa, kapalı alanda biraz zor.

ortama sürekli dışarıdan kuru hava girmesi lazım, aleti pencerenin önüne koyup pencereyi açık bırakmanız, nemli havanında kapıdan bi yerden çıkmasına izin vermeniz lazım yoksa çalışmaz
nemli havalarda da çalışmıyor

swamp cooler.. az kasan vantilatör'e 4 tel takıp bir masa silme bezi ile çakmasını yapar.. tabii arada ıslatmak gerekir.

yine de çöle falan uygun bunlar be..
Sosyal ağlarda paylaş

"roket adam" said:

CthuLhu said:

biz de ufonunkini aldık da bugün buharı sıcak lan bunun niye öyle oldu ki

yüksek nemde çalışmıyo bunlar
abi ama hiç soğuk değil servisi arayıp normal mi diye soracağım. öylesine buhar çıkıyor soğuklukla alakası yok yani. standart vantilatör gibi kullanıyorum 2 gündür. vantilatöre 200lira vermiş oldum yani
Sosyal ağlarda paylaş

Aldarion said:

Soğuk olması için bi mekanizma yokki ufo larda...

Bildiğin su püskürtüyo, su motorundan başka bişi yok orda vantilatörün önünde...

Soğuk su koyacaksın soğuk püskürtmesi için =)

yok hava bildiğin soğuyor bikaç derece, suyu kaynatırken 100 dereceye gelip, daha sonra ısıtmaya devam etsen bile suyun 100 dereceyi aşmadığında enerji nasıl suyu buharlaştırmaya gidiyor, bir nevi suyu soğutuyorsa, suyu kaynatmadan buharlaştırınca da (kuru havanın suya doyması şeklinde) enerji çekiyor o su
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...