Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 soyle diyeyim, 2000 liranin altindaysa klima inverter degildir. kisa oz =] birde ben klimalarimi devamli 23-23.5 derecede calistiyorum. daha asagisi hem gereginden fazla soguk oluyor hemde faturaya cok aci bir sekilde yansiyor. her -1 derece icin tuketim %10-15 artiyor denilebilir barzo bi hesapla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 inverter degildir o zaman, 2nin ustunde deildi cunku. ben 27derecede sabit tutuyorum sicakligi. yaz diye odayi 23 derece yapmaya gerek yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Bildiğimiz klimaların motoru sabit devirde çalışıyor, sen içeriyi 18 de yapsan, 28 de yapsan dış ünite hep max soğutma gücüne imkan sağlayacak şekilde dolaşım yapıyor yani. Bu gücün ne kadarını kullanıp ne kadar soğutacağını iç ünite ayarlıyor. Dış ünite bazen durup bazen çalışıyor ya, sebebi buymuş. Inverter klimalar ise istenen soğutmaya göre dış ünite motorunu durdurmak yerine devrini azaltıp, daha stabil ve daha verimli soğutanlarmış. Bildiğim kadarıyla böyle, yakın zamanda öğrenmiştim ben de. Hatta yine bazı pahalı klimalar dışında hiçbir klima dışarıdan hava alıp soğutmazmış, odanın içindekini soğutup geri verirmiş. Üzücü bir gerçekti bu benim için, hep diğer türlü sanardım :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Valla ben klimayı 27 derecede çalıştırıyorum, 22 derecede donarım heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2010 Chemical said: evaporative cooling geyiği bu çok başarılı oluyor düzgün uygulanırsa, kapalı alanda biraz zor. ortama sürekli dışarıdan kuru hava girmesi lazım, aleti pencerenin önüne koyup pencereyi açık bırakmanız, nemli havanında kapıdan bi yerden çıkmasına izin vermeniz lazım yoksa çalışmaz nemli havalarda da çalışmıyor swamp cooler.. az kasan vantilatör'e 4 tel takıp bir masa silme bezi ile çakmasını yapar.. tabii arada ıslatmak gerekir. yine de çöle falan uygun bunlar be.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2010 CthuLhu said: biz de ufonunkini aldık da bugün buharı sıcak lan bunun niye öyle oldu ki yüksek nemde çalışmıyo bunlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 "roket adam" said: CthuLhu said: biz de ufonunkini aldık da bugün buharı sıcak lan bunun niye öyle oldu ki yüksek nemde çalışmıyo bunlarabi ama hiç soğuk değil servisi arayıp normal mi diye soracağım. öylesine buhar çıkıyor soğuklukla alakası yok yani. standart vantilatör gibi kullanıyorum 2 gündür. vantilatöre 200lira vermiş oldum yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aldarion Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Soğuk olması için bi mekanizma yokki ufo larda... Bildiğin su püskürtüyo, su motorundan başka bişi yok orda vantilatörün önünde... Soğuk su koyacaksın soğuk püskürtmesi için =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Aldarion said: Soğuk olması için bi mekanizma yokki ufo larda... Bildiğin su püskürtüyo, su motorundan başka bişi yok orda vantilatörün önünde... Soğuk su koyacaksın soğuk püskürtmesi için =) yok hava bildiğin soğuyor bikaç derece, suyu kaynatırken 100 dereceye gelip, daha sonra ısıtmaya devam etsen bile suyun 100 dereceyi aşmadığında enerji nasıl suyu buharlaştırmaya gidiyor, bir nevi suyu soğutuyorsa, suyu kaynatmadan buharlaştırınca da (kuru havanın suya doyması şeklinde) enerji çekiyor o su Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 SeaGle said: OO MAYNAKLAF dasaaa said: ooo saçma laf saçma laf.. havalar sıcak olunca milletin bıngıldak meme yapmış, sinirler tavana vurmuş herhal. laf yetiştirmek yerine şikayete basın siz tabii. abi başka konuya atacaktım ben bunu da niye buraya atmışım, hiç de farketmemişim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 bu bahsedilen şey bayadır klimalar çıkmadan önce bile olan şeyler değil mi yav? raksotek marka falan oluyodu böyle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 @seagle: yok abi sana değil o.. senin altında diye oradan aklıma gelmiş de yazmışım.. birileri birbirine girmişti, onlara demişim onu.. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Abi o zaman konu bu hahahaha hayır bahsi geçen konuda kavgamsı olay vardı, ben de girdim. Mesajlar silinmiş herhalde ahaha kek gibi kalmışım ortada asfdsafsd. Senin kafa vuruşu da own goal olmuş hacılit mesajlar gidince ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 google da doğal klima diye arattım, ikinci seçenekte bu topik çıktı resmi falan yok mu ya aratıyorum nette saçma sapan şeyler çıktı, fiyatı vantilatör kadarsa almayı düşünebilirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 fiyatı da yazıyor ama konuda be liselim.. bi oku bak konuyu. fiyatının pahalı olduğunu göreceksin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 Fiyat pahalı olmaz. Alet pahalı olur, fiyat çok/yüksek olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar