Bone Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Bilgisayar donanımı değil ama olsun, maksat beyaz eşya. Eski buzdolabı White Westinghouse idi, 25 yıllık, gittik Bosch KDN75A10NE aldık. http://www.bosch-home.com/tr/%C3%BCr%C3%BCnler/so%C4%9Futucular/so%C4%9Futucular/solo/xxl-so%C4%9Futucular/KDN75A10NE.html En geniş soğutucu bölmesi XXL modellerinde diye ve dahili su haznesi var diye bunu seçtik. Ayrıca Bosch marka buzdolaplarının sebzeleri taze tutma, küf ve bayatlamayı engelleyen anti-bacteria özellikleri var. LG-Samsung-Ariston-Siemens gibi buzdolaplarına da baktık, bir ikisi hariç çoğunda soğutucu bölmesi hacmi 390'ın altındaydı, bazıları 300'ün bile altındaydı. KDN75A10NE modeli diğer buzdolaplarına kıyasla çok daha geniş iç hacmi var. Kıbrıs'ta da Bosch kullanıyorduk, Anti-Bacteria özelliği'den de memnunduk, o yüzden Bosch almayı tercih ettik. Bu arada sanki Siemens, Bosch bir de (LG veya Samsung'tan birisiydi) birbirine çok benzer dizaynda hazırlamış ürünlerini, ama içerdiği teknolojiler değişik. Herhalde üçü de aynı organizasyon tarafından dizayn edip üretiliyor. Ancak incelediğim buzdolaplarının içi, sanki bizim evdeki 25 yıllık aletin içinden daha dar ve küçükmüş gibi geldi gözüme. Eni en geniş olan da buydu, rahat rahat sığdırırız diye bunu seçtik. Dün getirdiler buzdolabını, yerleştirdiler taktılar, çalışıyor. Hayırlı olur umarım, bunu da bir 25 yıl kullanırız artık. Merak ettim, eski buzdolabını ve yenisini ölçeyim dedim şöyle bir sonuç çıktı. WW sol üst buzluk: 43 cm yükseklik, 30 cm en, 55 cm derinlik; 71.000 sol alt buzluk: 60 cm yükseklik, 30 cm en, 35 cm derinlik; 63.000 toplam buzluk: 134.000 soğutucu (sebzelik hariç): 110 cm yükseklik, 45 cm en, 50 cm derinlik; 247.500 soğutucu kapak: 140 cm yükseklik, 40 cm en, 11 cm derinlik; 61.600 Bosch buzluk: 45cm yükseklik, 72 cm en, 30 cm derinlik; 97.200 soğutucu (sebzelik hariç): 60 cm yükseklik, 74 cm en, 40 cm derinlik; 177.600 soğutucu kapak: 85 cm yükseklik, 65 cm en, 11 cm derinlik; 60.775 Kabaca ölçümlerime göre içi daha darmış, sanırım en önemli nedeni buzdolabın içinin derinliği. Bu yeni buzdolabı, eski buzdolabının yüksekliğinden az daha kısa olmasına karşın, derinliği de az tutmuşlar. Yine de buzdolabının eni çok daha geniş olduğu için daha rahat kullanırız diye düşünüyorum. White Westinghouse, dolap kapağı modeli olduğu için (solda ve sağda ayrı kapak) soğutucu bölmesinin eni dardı (45cm), içinde arka taraftan bir şey almak istediğimizde önce öndekileri çıkartıp masaya koyup, sonra arkadakini çıkartıp, ardından masadakileri tekrar buzdolabına yerleştirmek gerekiyordu. Derinliği az, genişliği fazla buzdolabının bu konuda avantajı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca eski buzdolabı (muhtemelen çift motorluydu) çok elektrik yakıyordu. Şimdiki kıyasa göre D enerji sınıfı felandı sanıyorum. Ayda 60 lira civarı sırf buzdolabının elektriğine gidiyordu. http://img84.imageshack.us/img84/6049/mcsa037997kdn75a10nedef.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 bosch'ta calisan arkadasim var, yemin ediyorum boyle reklam yapmiyor cocuk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 ürün analizi mi, lan bu ne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 aquila said: ürün analizi mi, lan bu ne preview gibin düşün :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 hiçmi canın sıkılmadı yav yazarken. hiç düşünemıyorum bir patide bilgilenmek için buzdolabi inceleme topici arasın. valla pes :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Tebrik ediyorum, sogutma ozellikli mutfak traktoru almissiniz. 45db. gule gule kullaniniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Hayırlı olsun. Güzele benziyor. Dwinz said: hiçmi canın sıkılmadı yav yazarken Bence tam tersine canı sıkıldığı için yazmış da olabilir. :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 teşekkürler. bu arada o kadar gürültülü değil, 45db iyi yani. özellikle eski buzdolabından sonra çok sessiz geliyor bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 45dBA kaç cm'den ölçüm? n3 saçma ya.. ben nasılsa artık siz ölçtünüz sandım =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 AHAHAHAHAH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 dasaaa said: 45dBA kaç cm'den ölçüm? n3 saçma ya.. ben nasılsa artık siz ölçtünüz sandım =/ yok o kadar gelişmiş reviewer değiliz. devletten destek istiyoruz, malzeme yetersiz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sinad Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Arçelik blender detaylı inceleme lazım bana link plz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 nofrost mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 nofrost. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 noforstsa iyidir hacı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 nofrost olsun bizden olsun diyorsun yani? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2010 sinad said: Arçelik blender detaylı inceleme lazım bana link plz :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar