sandalye Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2010 1.5 ay önce açmıştım konusunu Diyarbakır Bismil Aslanoğlu Köyüne okul yapıyoruz diye. Sinan Cemgilin zap suyuna yaptıkları devrimci gençlik köprüsünden sonra Türkiyede ilk defa üniversite öğrencileri kendi çabalarıyla böyle birşey gerçekleştirdiler. Tabi basının ve çeşitli derneklerin çok büyük yardımları oldu. Can Ataklı, Arslan Bulut, Afet Ilgaz köşelerinde dile getirdiler kampanyayı, Okan Bayülgen Disko Kralına filan çıkardı sağolsun. Bugün siteden yapılan açıklamayla okul yapımı bitmiş. 6 Ağustosta İstanbul Atilla İlhan Kültür Merkezinde kutlama, açıklama gibi birşey yapılacak çeşitli yazarlar ve aydınların katılımıyla. İstanbullu arkadaşların dikkatini çeker diye umdum paylaşmak istedim. Şu okanın programı konuyu bilmeyen arkadaşlar izlerse bilgi edinirler ayrıntılı: http://www.facebook.com/profile.php?id=566477709&ref=ts#!/video/video.php?v=133813656653264&ref=share Buda 6 Ağustosta Kültür Merkezindeki gerçekleştirilecek şeyin duyurusu: http://www.tgb.gen.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=1111:davetiye&catid=51:manset&Itemid=129 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loex Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 elinize sağlık (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Tebrik ederim. Haberim yoktu, elimden geldiği kadar ben de yardımcı olmak isterdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Noyanh Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 amacı güzel olsada. okul BİNASI yapmanın gereksiz olduğunu düşünmekteyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Başarılı buldum ben, tebrikler. Edit: Edit çektim terslik olmasın sdfsddfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sandalye Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Noyanh said: amacı güzel olsada. okul BİNASI yapmanın gereksiz olduğunu düşünmekteyim. Kendimiz karar vermedik okul binası yapılmasına. Geçen sene köye öğretmen geliyor, okulu ve lojmanı görünce ertesi gün gidiyor, çünkü yıkık dökük, köy defalarca ağanın silahlı saldırısına uğramış, okul binasıda nasibini almış. Bu yıl köyün muhtarı mektup yazıyor TGBye "okul istiyoruz" diye, bizde bunun üzerine okul yapma kararı alıyoruz. Mektup var sitede merak eden bakabilir. Birde giden bazı gençler amatörce rapor yazmış. Okumanızı tavsiye ederim, tüyleri ürperiyor insanın. Şöyle birkaç alıntı yapayım: said: Saat geç olmuştu. Artık kalkmamız gerekiyordu. Hem onlar hem de biz sabah erken kalkacaktık. Cahit Abi önde biz arkada gene evimize doğru yürümeye başladık. Yolda diğer evlere dağılmış arkadaşlarımız bize katıldılar. Kız arkadaşlarımız Mehmet Abi’nin annesi Şino Anne’nin yanında kalacaklardı. Dama çıktık. Halılarımı çırpmaya başladık. Bu sırada Utku, Mehmet Abi’ye şu sözleri söyledi. “Abi bak biz geldik. Buradayız. Gidelim, ağayı alaşağı edelim.” Mehmet Abi’nin şu tarihi sözleri aklımdan hiç çıkmayacaktır; “Gençler olmaz öyle şey. Biz, sizin yerinize dövüşürüz. Bizim, sizin kaleminize ihtiyacımız var. Sizin buraları diğerlerine anlatmanız gerekiyor.” Bu köyde ağzımızın şaşkınlıktan kapanacağını inanmıyordum artık. Mehmet Abi, Cahit Abi, Abdullah Amca iyi geceler dileyerek bizden ayrıldılar. Biz pijamalarımızı giydik, yataklarımızı ettik. Battaniyelerimizin altına girdik. Yıldızları seyrediyorduk. said: Sabah herkesin yanındakini kaldırması yeni bir güne uyanmış olduk. Günlük rutin işler ve kahvaltıdan sonra tekrar inşaatın yolunu tuttuk. Ağa köye ambargo uyguluyordu. Parası ile aldıkları samanı köye getiremiyorlardı. Köylüler köyün dört-beş kilometre uzağına dökülen samanı kendi imkânları ile köye getiriyorlardı. Önceliğimiz okul olduğu ve sayımız yeterli olmadığı için yardım edemiyorduk. Aklımızın yarısı çekiç seslerinde yarısı da oradaydı said: Sabah hüzünle kalktık. Eşyalarımı topladık. Ahmet Hoca’dan güzel bir çay nasıl demlenir onun tüyolarını aldım. Biz kahvaltımızı ederken Seza arkadaşlarla röportaj yapıyordu. Sıra bana geldiğinde bu köyde unutamadığım bir şey olup olmadığını sordu. Bir an uzaklara doğru baktım. Köyde ki her şey gözümün önünde geçti. Bu köyü unutmayacağımı söyledim. Bu köyü nasıl unutabilirdim. Türkiye’de sömürgeleşme ve bölünme sürecine karşı koyan yegane kalelerden biriydi. Eğer bu köyü unutursam bu yolda şehit olmuş, bu yolda mücadele eden herkese ihanet etmiş olurdum. Bu sırada Mehmet Abi balkonuna “Diyarbakır BOP’un Değil, Türkiye’nin Yıldızı Olacak!” pankartını astı. Hemen oraya koştuk. Fotoğraflar, vedalaşmalar… Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Tebrik ederim güzel bir şey yapmışsınız. Yalnız o alıntılayıp verdiğin yazılar kurgu bir kısa hikaye tadında yazılmış, edebi olmaya dramatik olmaya çalışarak falan. Gerçekçiliğini sorgulatır insanlara. Belirteyim dedim onu da :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RRa Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 ya ağa kim ya ağa kim jandarmaya gideceksin. bişey yapmadımı? jandarma genel komutanlığına yazı yazıcaksın. bişey yapmadımı? genel kurmay başkanlığına yazı yazıcaksın. bişey yapmadı mı? başbakanlığa yazıcaksın. bişey yapmadı mı? mafya dünya üzerindeki boşlukları doldurarak rant elde eder. devletin otorite kuramadığı alanlar ise biçilmiş kaftandır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 yalnız adamlar okul yyapacağız diye kadıköy halk eğitimdeki son nazim hikmet'in kurtuluş savaşı destanı oyununa gelmediler.. komple oyuncu kadrosu.. madem gelmeyecektiniz haber vereydiniz halk eğitim merkezi görevliler de geleceksiniz diye saatlerce beklemiş garipler AHAHA bir ara ışıkçı gelmiş.. sorna gitmiş.. neyse elinize sağlık, bilet satacağız yardıme deceğiz diye az çırpınmadık biz de :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 bu arada biletlerimiz duruyor oyunu oynayacak mısınız? oynatyın ya galasını fln da kaçırmışitık :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sandalye Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Abi ben Antalyadanım, istanbul ekibine sormak lazım, denk gelirsem mesaj atarım sana. Nilep: Evet dediğin doğru ama o alıntı yaptığım rapor ilk grubun raporu ondan öyle yazılmış diye düşünüyorum. Yoksa çok saçma sapan anlatılmış şeylerde var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 o zaman ben direk telefon açıp sorayım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sandalye Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Yani abi beni ne uğraşıtıyorsun(: Bu arada etkinliklere katılıyorsan, seneye görüşürüz istanbul örgütüne geçicem bu sene. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Uzunkulak Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 elinize sağlık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeaN Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Ya da neyse, yaşasın tgb Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Riverwind Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Bende diyarbakir da idim okul icin. Guzel bir deneyimdi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2010 sandalye ve ekibine tebrikler ve başarılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sandalye Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 İstanbullular kaçırmayın lan şunu köyün muhtarıda gelicekmiş. http://www.tgb.gen.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=1116:cumhuriyetin-okulunu-kurduki-6-agustosta-saat-1900da-aikmde-bulusuyoruz&catid=51:manset&Itemid=129 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar