Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zerg Başlığı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
arkadaş erken tek baseden çıkan colossusdan bahsetmiş ama, oyunun o kadar başında corruptor yapılmaz colossus counterlıcam diye.
küçük ordularda o kadar korkulacak bişi değil colossus direk roach/infestor, pure roach, roach/hydra, muta/ling/, muta/ling/baneling, hydra/ling hepsi de counterlar düzgün macro yaparsan
Mesaj tarihi:
Collosus a corruptor demişsiniz ama, rakip fazlaca stalker bastığında corruptorlar yalan oluyor.

Benim de protoss'a karşı sorunum var. fazlaca Şarj upgradeli zealot, Stalker, Collosus, İmmortal olan bir orduyu zerg neyle nasıl karşılar? Maximum verimli orduyu çıkartamıyorum. Ya hidraları gereğinden fazla yapıyorum ya Roachları.

Teoride aklımda bir taktik var ama onu da pratikte uygulayamıyorum. Infestor ile öndeki zealotları durdurup Baneling ile bitirmek. O baş belaları olmasa ordunun kalanı bir şekilde idare ediliyor.
Mesaj tarihi:
öyle bir ordusu varsa muhtemelen maxlanmışsınızdır ya da yakındır maxlanmaya.zergken 200/200 yapmamaya çalış bence.maxlanıcaksanda shitload of ultra broodlord falan olsun
Mesaj tarihi:
bugun bi custom game attım. adama oyun başı colossus basma sakın yeniliyorum dedim. o da basıcağını söyledi. gerçi 1000+ diamonddu eleman.

adam 4 colossus + 15 stalker + 6 sentry ile daldı, 150 supplylik ordu dağıldı. ama o 4 colossusu tüm orduma karşı kesebildim tek sorun geriye 15 stalker ve 6 sentrynin kalmasıydı adam dövdü geçirdi.

valla tutamıyom şu colossusları. zergden soğudum valla belki de benim beceriksizliğim ama. 6 corruptor vardı olmadı yinede. bundan sonra dk 10'dan sonra direk ultra basıcam olmuyo abi
Mesaj tarihi:
Tyrannus said:

öyle bir ordusu varsa muhtemelen maxlanmışsınızdır ya da yakındır maxlanmaya.zergken 200/200 yapmamaya çalış bence.maxlanıcaksanda shitload of ultra broodlord falan olsun

bizim zodiac ile birkaç maçımız var. birisinde böyle bir örnek var. supply 80 civarı. paylaşıcam onu.
Mesaj tarihi:
DeathWarrioR said:

bugun bi custom game attım. adama oyun başı colossus basma sakın yeniliyorum dedim. o da basıcağını söyledi. gerçi 1000+ diamonddu eleman.

adam 4 colossus + 15 stalker + 6 sentry ile daldı, 150 supplylik ordu dağıldı. ama o 4 colossusu tüm orduma karşı kesebildim tek sorun geriye 15 stalker ve 6 sentrynin kalmasıydı adam dövdü geçirdi.

valla tutamıyom şu colossusları. zergden soğudum valla belki de benim beceriksizliğim ama. 6 corruptor vardı olmadı yinede. bundan sonra dk 10'dan sonra direk ultra basıcam olmuyo abi

15x2 30
6x2 12
4x6 24

abi adam 4 colosus basarken ne yaptığın çok mühim tabii.
Mesaj tarihi:
pronoit said:

DeathWarrioR said:

15x2 30
6x2 12
4x6 24

abi adam 4 colosus basarken ne yaptığın çok mühim tabii.

replaya baktım gaza gelip 150 demişim, 120 olcak o 80 ordu 40ta işçi olmak üzere :) roach hydralisk ordusuydu işte 2 tanede infestorum vardı 6 corruptorla
  • 2 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
bu ilk expansion ı direk almayıp basein yanına early game de bi tane hatchery cıkma olayı nedir .. eksileri artıları nelerdir biri beni aydınlatsın bakalım.. 2 dir buna kaybediyorum adam kesinlikle benden daha iyi massliyo cozemedim..
Mesaj tarihi:
screwy said:

bu ilk expansion ı direk almayıp basein yanına early game de bi tane hatchery cıkma olayı nedir .. eksileri artıları nelerdir biri beni aydınlatsın bakalım.. 2 dir buna kaybediyorum adam kesinlikle benden daha iyi massliyo cozemedim..

genelde mass zergling için yapılıyor. exp alsa da adam için aynı ama, savunurken daha kolay oluyor sadece.

ayrıca exp alınırsa, drone basıyorsun. adam bunun yerine oradan da zergling yapıp, bütün mineralini zerglinge harcıyor. senin yapman gereken buna karşı mass zealot ya da, sentry ile sıkıştırabileceğin bir army yapmak. tabii haritaya göre de farklılık gösteriyor.
Mesaj tarihi:
abi hani ana binadan çıkan probelara rally atıyosun ya direk mineral veya gaza gidiyolar atıyorum, amele olmicak larvalar için ayrı bir rally atamak mümkün mü? çünkü dikkat ediyorum 1 beyaz 1 sarı çıkıyor ama bulamadım ben varsa öyle bir şey.
Mesaj tarihi:
screwy said:

Abi oyun başı 2. basee çıkıp ordan da worker spamlıyorsun diyelim, zaten ilk 3dk'de basedeki workerlarını masslayamayacağın için 2. base'in en büyük olayı larvalar oluyor esasında. Karşıda da terran, toss falan olunca early gamede adam expine girerse 2 basein olduğundan koruması zor oluyor.

Bir de işte larva sıkıntısını baya çözüyor, ekonomiyi hızlıca topluyor, queen'i dertten tasadan kurtarıyor, yemek yapıyor, bulaşık yıkıyor.

Benim en rahat oynadığım tarz 2 hatchery, aptal aptal cheese yemediğim sürece kaybetsem bile tutunabiliyorum oyuna son ana kadar.
Mesaj tarihi:
bişey dicem. zerg thor'a karşı ne yapıyor? thor bastığım zaman fena eziyorum zerg'leri çünkü. bildiğim kadarıyla armored'a çok vuran birşeyleri yok, infestor mı tek çözümleri?

bioball'u 15-20 baneling ile dağıtıp, infestorlarla gelip thorları ele geçirmek?
Mesaj tarihi:
sabonis said:

bişey dicem. zerg thor'a karşı ne yapıyor? thor bastığım zaman fena eziyorum zerg'leri çünkü. bildiğim kadarıyla armored'a çok vuran birşeyleri yok, infestor mı tek çözümleri?

bioball'u 15-20 baneling ile dağıtıp, infestorlarla gelip thorları ele geçirmek?

marine yoksa çevrede, ya da banelinglerle alınmışsa, mutualiskler magic box ile iyi iş yapıyor thora karşı. ya da banelingler marine ve maradurları azalttıktan sonra fazla sayıda zergling iş yapabilir.
  • Yeni Oluştur...