Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zerg Başlığı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
zerg oyuncusu oyuna yenı gelmiş, alaksız insalar arasında az, ama oyuna gönül vermiş komunite icinde hçide az dğeil. tl de en zok zerg var zaten
Mesaj tarihi:
zergden başka oynayamıyorum ben. zevk almıyorum.

en haz duyduğum şey ise late game olduğunda, 200/200 unit ve larvalar + kaynak birikmişken saldırmak. adam kontraya çıkmaya çalışırken bir ordu ile daha karşılaşıyor.
Mesaj tarihi:
sen kontraya çıkarkende late game de aynısı olur
sonuçta late game de adam tek barracks yada tek factory kurmadığını farzediyorum yada tek gateway ashdgashd
en az protosta late gamede 8 10 tane olması lazım
aynı hesaba geliyo
Mesaj tarihi:
ihavetwoproblem said:

sen kontraya çıkarkende late game de aynısı olur
sonuçta late game de adam tek barracks yada tek factory kurmadığını farzediyorum yada tek gateway ashdgashd
en az protosta late gamede 8 10 tane olması lazım
aynı hesaba geliyo

4 hatchery ile biriken larvaların sayısı unit sayısını saniyeler içinde 200/200 e getirmeye yetiyor. bana 10 hatta 15 tane gateway ile bu kadar kısa sürede 200/200 ü nasıl yakalayacağını açıkla ben bu oyunu bırakırım.
Mesaj tarihi:
açıkliim adam kontraya çıkıyorsa

A-senin 200/200 ordunu telef ettikten sonra elinde hatırı sayılır bir ordusu kalmıştır ve üstüne destek ekleyerek akıllıca ilerleyebilir sen 200/200 basmış olsan bile sana gelecek olan ordu minimum 100/200 olacaktır diye düsünürsen (ne yaparsan yap 200/200 e cıkana sen kadar adam armut toplamayacağı kesin) bu durumda ordun ordusunu yener ama zayıflarsın o sırada savunma oturtur ve sen kontra ya kontra yapsan da aynı ekonomik durumu göz önünde bulundurunca tamami ile taktiği microsu iyi olan kazanır yani ileri geri karşılıklı saldırılarla hani kesin kazanırım diye bişey söz konusu değil rakip işini biliyorsa. sen bi savaştan sonra rakip üstüne kontraya gelirken basabileceğin birimler hydralisk-mutalisk-zergling fln olur hani ultralisk fln basarsan ztn onlar larvadan cıkana kadar base düşer bence :P
Mesaj tarihi:
demin bi 3v3 oynadım. benim yanımda 2 random vardı zerg olarak çıktılar, rakip 3 terran.

benim 2 zerg naaptı? minnacık kapılı mapte 8 pool rush yaptılar ikisi birden. kapılar kapalı, gg oldular. terran'lar 5. dakkada MM push yaptı, gg olduk. harikaydı gerçekten...

nasıl bir mantıktır bu ya?
Mesaj tarihi:
6 pool rush nedir bilmiyorum ama ben kendi rush taktiğimi söyliyim

pylonların hepsini madene 1 tanesini karşı base e

askeri üssü adamın base ine yapmak ve en çabuk zealotları basede basmak.

tabi adamakıllı zergde yemiyo
Mesaj tarihi:
Alpawhezen said:

6 pool rush nedir bilmiyorum ama ben kendi rush taktiğimi söyliyim

pylonların hepsini madene 1 tanesini karşı base e

askeri üssü adamın base ine yapmak ve en çabuk zealotları basede basmak.

tabi adamakıllı zergde yemiyo

güzel taktik +rep
Mesaj tarihi:
scorch said:

açıkliim adam kontraya çıkıyorsa

A-senin 200/200 ordunu telef ettikten sonra elinde hatırı sayılır bir ordusu kalmıştır ve üstüne destek ekleyerek akıllıca ilerleyebilir sen 200/200 basmış olsan bile sana gelecek olan ordu minimum 100/200 olacaktır diye düsünürsen (ne yaparsan yap 200/200 e cıkana sen kadar adam armut toplamayacağı kesin) bu durumda ordun ordusunu yener ama zayıflarsın o sırada savunma oturtur ve sen kontra ya kontra yapsan da aynı ekonomik durumu göz önünde bulundurunca tamami ile taktiği microsu iyi olan kazanır yani ileri geri karşılıklı saldırılarla hani kesin kazanırım diye bişey söz konusu değil rakip işini biliyorsa. sen bi savaştan sonra rakip üstüne kontraya gelirken basabileceğin birimler hydralisk-mutalisk-zergling fln olur hani ultralisk fln basarsan ztn onlar larvadan cıkana kadar base düşer bence :P

düşündüklerimi söylemişsin benden önce teşekkürler :D
Mesaj tarihi:
tossa karşı oynarken collosus'a karşı ne yapmak gerekiyor?

geçen bi oyunda, başlangıçta kapısını daralttığından giremedim ve zealot rushtan tırstığımdan 6-7 tane roach yaptım basede 10civarıda zergling vardı push denedim collosus çıkarmış yattı çoğu 3-4 roachla kaçtım base'e sonra hydra'ya döndüm. 25 civarı hydra ya ulaştıktan sonra adam 2. aldıım base e daldı 2 collosus vardı 12 civarı stalker 7-8 civarıda zealot.

collosus dağıtcak şimdi ortalığı derken, 2. base i feda edip, arkalarından dolaştırdım hydraları ve direk collosuslara dalabildim 7-8 hydra kaldı savaş sonunda, o arada baseden çıkan 4-5 hydra ile birleştirip, adamın base'indeki ordusuna daliim dedim son çare olarak adamın ordusu azdı 4-5 kişilikti oyun bi anda bana döndü.

Fakat sorun şu ki burda collosuslara arkadan dalma şansım olmasaydı %99 patlıcaktım. hydraları ne ile desteklemek lzm bu gibi durumlarda? karşı ordunun arkasındaki bi collosusu almak için aklıma bi tek corruptor yapmak gelio ama onda da 1 collosusa karşılık 3 tane fln gerekir heralde çünkü stalkerla direk hava ünitesine vuracaktır. muta yapsam daha çok adette yapmam gerekicek ki o kadar çok üretecek gazım olmuo.

nedir collosusun antisi?
  • Yeni Oluştur...