Suark Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Nedra said: Özal zamanında kısa şortla orduyu denetlemeye gittiğinde dünya ayağa kalkmıştı. Özal bu işi kendi döneminde başlattı. Fakat yanında adam yoktu olmadı. Şimdi tayyip adamlarını yerleştirdi ve istediğini yapıyor. 102 tane general tutukladılar dikkt ettiyseniz bir tanesi bile çıkıp ben suçsuzum diyemedi. Çünkü suçlular. YAŞ rütbe vericek general bulamıyor, oraya gelicek generallerin pırıl pırıl insanlar olması gerekiyo fakat herkeste bir leke var. Milli gelirin %65 ini güvenlik vs. için lan ordu kendine yedirdiği para kadar doğuya yatırım yapsydı gerek silah gerek teknoloji çoktan yol alırdı. Türk Ordusu dünyanın en iyi ordularındandır. Fakat içindeki çatlakları herkes görüyor. Ordumuzun pisliklerden arınıp vatan aşkını yüreğinde hisseden insnalarla donatılması gerekiyor. Tayyip in amacı bu noktada değişiyor. Çünkü onun yolu Atatürk ve ilkelerinin yolu değil, onun yolu kafasında uydurduğu bir dinin saçma yolu. Özetle:: Amaç güzel, yapan yanlış. Uygulama mantıklı ve yerli fakat uygulayanların amacı yanlış. MSB'ye ayrılan bütçe MEB'den daha az. %12 civarında. Sallamayalım Tayyip'in yolu değil o, onu yönetenlerin yolu.Adam piyon sadece. pırıl pırıl adam general olamaz, olmamalı. Çakal olmalı azıcık kafası çalışmaşı,rütbe krizinin nedenleri bambaşka. Ayrıca, suçsuz "düşük" insan çıkıp ben suçsuzum die bağırır. Asker olmuş rütbe almış adam ses çıkarmaz. Ki zaten, TSK emir yayınlamıştır konuşulmayacak diye, konuşmazlar. Onurlu adam kendini yargılatır, sonra kapağı yapıştırır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nedra Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 102 tane generali tutuklamaları iç acıtan bir durum. YAŞ neden adam bulamıyor , bulduğunada tayyip itiraz ediyor ?. Kanıt vs yok diyorsunuzda neden 1 tanesi çıkıpta arkadaşım siz kimsiniz ! demiyor. Ulan eskiden değil general bir tane ER bile bir polis tarafından tutuklanamazdı. dokunamazlardı birşey görseler bile askeri ararlar onlar gelir tutuklardı. Kaç zamandır polisler generalleri atıyo içei ???. Ergenekondu oydu buydu bir pislik var demekki bir yerde çatlak var. Ben memnun değilim bu durumdan çok üzülüyorum şanlı ordumuzun bu tarz lekelerle karalanmasına. HÜKÜMET BU SORUNLARI ORDUYU LEKELİYEREK RESMEN KARANLIK BİR KURUMMUŞ GİBİ YANSITARAK YAPIYOR. Orduya sahi çıkmak kendi içinde millete ordudaki her birey birer hede gibi göstermekse, senelerdir seni koruyan orduya bu kara lekeyi sürmekte müslümanlıksa ben hodo onların dinine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Sinan aygün ile Mustafa Balbay aynı gün içeri alındı. Bu adamların ortak noktası, akp karşıtı olmaları. Sonra ikisi de salıverildi. Aygün sustu. Susmazsa başına gelecekler muhtemelen kulağına fısıldandı. Makam odasının klozetinde bulunan silahın gizemi halen çözülmedi. İnsan düşünmüyor değil acaba o silahla nasıl bir suçlama yapacaklardı. Balbay susmadı. Hop tekrar içeri. Serbest bırakılıp, geri alındığı zaman arasında ortaya yeni deliller mi çıkmış? Öyle pis bir oyun oynanıyor ve bu insanların şerefleri vakitte, zamanda, tarafta ayaklar altına alınıyor. Demokratik anayasa yapıyorlarmış, pabucumun demokratları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nedra Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Suark said: Nedra said: Özal zamanında kısa şortla orduyu denetlemeye gittiğinde dünya ayağa kalkmıştı. Özal bu işi kendi döneminde başlattı. Fakat yanında adam yoktu olmadı. Şimdi tayyip adamlarını yerleştirdi ve istediğini yapıyor. 102 tane general tutukladılar dikkt ettiyseniz bir tanesi bile çıkıp ben suçsuzum diyemedi. Çünkü suçlular. YAŞ rütbe vericek general bulamıyor, oraya gelicek generallerin pırıl pırıl insanlar olması gerekiyo fakat herkeste bir leke var. Milli gelirin %65 ini güvenlik vs. için lan ordu kendine yedirdiği para kadar doğuya yatırım yapsydı gerek silah gerek teknoloji çoktan yol alırdı. Türk Ordusu dünyanın en iyi ordularındandır. Fakat içindeki çatlakları herkes görüyor. Ordumuzun pisliklerden arınıp vatan aşkını yüreğinde hisseden insnalarla donatılması gerekiyor. Tayyip in amacı bu noktada değişiyor. Çünkü onun yolu Atatürk ve ilkelerinin yolu değil, onun yolu kafasında uydurduğu bir dinin saçma yolu. Özetle:: Amaç güzel, yapan yanlış. Uygulama mantıklı ve yerli fakat uygulayanların amacı yanlış. MSB'ye ayrılan bütçe MEB'den daha az. %12 civarında. Sallamayalım Tayyip'in yolu değil o, onu yönetenlerin yolu.Adam piyon sadece. pırıl pırıl adam general olamaz, olmamalı. Çakal olmalı azıcık kafası çalışmaşı,rütbe krizinin nedenleri bambaşka. Ayrıca, suçsuz "düşük" insan çıkıp ben suçsuzum die bağırır. Asker olmuş rütbe almış adam ses çıkarmaz. Ki zaten, TSK emir yayınlamıştır konuşulmayacak diye, konuşmazlar. Onurlu adam kendini yargılatır, sonra kapağı yapıştırır. Pırıl pırıl insandan kastım, adı herhangi illegal bir kuruluşta yer almamış, vatana hizmet yolunda kural dışı ve yanlış bir davranışta bulunmamış kimse. Sonuçta KARA KUVVETLERİ KOMUTANI olacaksın, onbaşı değil biraz mantıklı düşün. Askere kimsenin dokunamadığı senelerde biri dokunduğunda ihtilal yapıp gece dışarı çıkılmıyorken şimdi sen suçlusun dendiğindemi susuyo ? :). Çok komik. General bu adam er değil,hayatını orduya adamış hakkındaki yalan bir suçlamaya sence göz yumarmı ?. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 General bu dediğin adam MSB ye bağlı bir adam. Bakanların bile altında, esas olması gereken budur, e halk ta askere tepkili bi yerde ( arkanda halk olmadan ihtilal yapamazsın zaten ) şu anda normal olan işliyor, sadece iktidar partisi bokunu cıkardı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
/Escobar Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Suanki ortam oldukca farkli. Yani askerin het veya hüt deme gibi bir lüksü yok. Ya baltayi kafasina vururum yada susarim mantiginda ilerliyor asker. Suan olanlara ayarli bir tepki verme lüksü yok hic bir generalin. Yani hata yapip herseyi aleyhimize cevirip, bir de halki komple karsimiza almayalim mantigindalar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nedra Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Suark said: General bu dediğin adam MSB ye bağlı bir adam. Bakanların bile altında, esas olması gereken budur, e halk ta askere tepkili bi yerde ( arkanda halk olmadan ihtilal yapamazsın zaten ) şu anda normal olan işliyor, sadece iktidar partisi bokunu cıkardı aynen öyle.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Nedra said: 102 tane general tutukla(yama)dılar dikkt ettiyseniz bir tanesi bile çıkıp ben suçsuzum diyemedi. fixed neden? cunku Nedra said: Ulan eskiden değil general bir tane ER bile bir polis tarafından tutuklanamazdı. dokunamazlardı birşey görseler bile askeri ararlar onlar gelir tutuklardı. Kaç zamandır polisler generalleri atıyo içei ???. bu dogal kabul ediliyor, oysa degil. hakkinda tutuklama karari bulunan, yeri yurdu belli adam rutbesi / mevkii / siyasi konumu vs... nedenlerle kimse cesaret edemedigi ve/veya tutuklama kararina katilmadigi icin tutuklanamiyorsa, orada sorun var benim gozumde. tutuklama karari kanimca siyasi, pislik olsun, tam yas ve adli tatil oncesi yapilsin diye zamanlanmis, ince hesaplanmis bir manevra, o ayri. yine de ordu mensuplarina gelince tutuklama karari bu kadar acik sekilde uygulanamazken, yarginin ustunlugunden dem vurmak bana abes geliyor bu alttakine de +1, + wb sufi =] Sufi said: benim fikrime göre de yargılanıp yargılanamamaları ayrı bir konudur. ancak benim anayasamda "a kişisi gökten inmiş bir yarı tanrıdır" diye bir ibare olmasın isterim. birkac mesaj once demek istedigim oydu, yargilanmalari bonus olur, ama ben o utancin silinmesine de raziyim ilk asamada birde genel dip not; usluba dikkat, sahane cekicim var taze geldi. editledim simdilik sadece, irtifa kaybetmeye devam ederseniz ivme kazandiririm ama =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nedra Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Vatana yanlış yanlıştır. Mevki rütbe vs gibi ayrımlarla insnalara dokunulmaması kadar saçma birşey yok. Fakat, Ordu mensupları generalden tut ere kadar bizim güvenliğimizden sağlamlığımızdan sorumlu insanları sanki rezalet kahrolası insanlarmış gibi göstermek medyada özellikle diğer üleklerinde izlenimini etkiliyor. Kaldıki önce bizim.. Genç nesle daha ufacıkken orduyu pislik bir kurummuş gibi yansıtıyorlar. O akp cilerin fetullhçıların evlerinde ufaklara neler anlatılıyo bilen varmı bilmiyorumda 1-2 kere denk geldim vatan hainliği orada başlıyor. Terörizmin kralı oralarda var. "ASKER GÖRDÜNMÜ KAÇ , SUS , KONUŞMA , SAKIN ONLAR KÖTÜ !" Ordu çatlaklarının ülke bünyesinde sessizce güzellikle çözülmesi bu vatan için en hayırlısı olurdu. tayyipin amacı gayet farklı. Amacı asla ordumuzu düzeltip barış içinde olalım orduyl, orduya saygı duyalım olmadıki ?.. Bu adam başbakan yada milletvekili olamazsa ordunun ona ne yapacağından korkup ana yasada yargı makamında yasalar koyan bir kisi. Çocuk istismarından söz edip cemaat arasında 17-18 yaşında kızları evlendiren bir cemaate sahip insanlardan söz ediyoruz. edit; boldlar. cekicler belimizdee, semsiye -simdilik- elimizdee. yine de acmayalim mumkunse / nefr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 akpnin ülkeyi getirdiği nokta işte lol, eskiden herkes suçluluğu ispatlanana kadar masumdur diye biliyorduk, şimdi ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyoruz, suçsuzluğunu ispatlamak zorunda herkes Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 of duble Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2010 edit: öm yerine konuya sdfdg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 oha referandum topiki 2. sayfaya düşmüş(tü). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Nedra Ordu'dan o kadar korkulmasının sebepleride var geçmişten gelen. Zamanla geçer merak etme. Ama konu medya ise, kusura bakma sadece ordu değil, ülkedeki her taş medyadan nasibini aldı. İnsanlarda etkilenmesin arkadaş! Her TV'de gördüylerine way anam way yapıyorlar. HERŞEY için geçerli. Benim hoşuma gitmeyen Medya çok sevdiğimiz bişeye saldırmadıkça, demiyoruz ulan noluoruz. İlla bizim damarımıza basacak bu konuda. Onun dışında hoşlanmadığımız bişeye saldırdığındada hoşumuza gidiyor. Yanlış anlama genel konuşuyorum, bu ülkenin çoğunluğu böyle. O yüzden medya'yı boşver. İnsanlarda inek gibi TV başında tek taraflı bilgi edinmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 asker konusunda 50 bin kere dedim ama anlatamiyorum bir sistemde, sistemin kendisi tikanikliklarda sorunalri asicak, iktidara karsi bir guc kaynagi veya denetleme mekanizmasi yaratamiyorsa sistem disindan birileri gelip bu rolu dogal olarak ustlenir bu ruhban sinifi olur, asker olur, soylular olur baska seckinler olur, durumculer federasyonu olur iktidara akrsi eger hicbir denetleme veya kontrol mekanizmasi yoksa, ve iktidar dogal mekanizmalarida yoketmeye kasiyorsa ona dikta denir, "ben oylarin cogunu aldim her istedigimi yaparim onumd ehicbir engel kabul etmem" anlayisi secilmis krallik anlayisidir ki bu monarsiler bile daha 7.yy dan itibaren yavas yavas bu mekanizmalara tabi olmsutur ruhban sinifi pek cok ulkede "kralalra tac giydiren" konumunda olmus, papalar kral secimlerine genelde mudehale etmis ve secilen krallar ustunde surekli denetim sahibi olmustur bunun yaninda feodal duzende soylularda pek cok konuda iktidara ortak cikmis, gerek isyanlar gerek kamplasmalarla magna carta dan itibaren bariz bir sekilde krali zincirlemislerdir fransiz ihtilali aslinda soyludan cok daha fazla kazanip guc sahibi olan burjuvanin zaferidir, ihtilalden sonra yavas yavas burjuva soylularin yerini almis ve pek cok durumda krallari devirmistir osmanlida hicbir zaman guclu bir burjuva siniifi olmamistir, ruhban sinifi islamin yapisi nedeniyle direk padisaha bagli durumda olmus, osmanoglu ailesi iktidarina rakip olmasinlar diye koklu turk ailelerini bir bir yoketmis, sivrilen veya guc kazananlari ise cabucak silmistir, osmanoglu hanedaninin siyasetteki bu "kontrolsuz ve denetimsiz" durumuna dogal alternatif olarak ordu sahneye cikmistir bunu dogru analiz edemiyen kafasizlar misal "yeniceri ocagi kapandi asker gitti loyloyloy" modunda takilsalarda yeniceri ocagi kapandiktan sonra bile darbeler ve askeri mudehaleler devam etmistir, cumhuriyet kurulduktan sonra ayni nedenlerden dolayi gene asker iktidara bri alternatif olarak sahneye cikmistir turk burjuvasini temsil eden tusiad misal bir donem bu rolu oynamis ancak daha ilk eyleminden sonra siyasi iktidar tarafindan parca pincik edilmsitir her iktidara bir denetim mekanizmasi gereklidir kisacasi, denetimi reddeden iktidar taaaaaa insanlik tarihinin basindan beri butun siaysi bunalimlarin sorumlusu olmus, isyanlari darbeleri ve krizleri beraberinde getirmistir cCc turklerin kac senelik devlet tecrubemsi var cCc diyenle o yuzden dalga gecerim daha en basit noktayi devlet yonetimi 101 in bolda cizdigi yeri asamadik, ne devlet tecrubesinden bahsediyorsun arkadas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 iktidarlara şart olan o denetimi, hiçbir denetime maruz olmayan silahlı bir güç yapmasın mümkünse. hatta mümkünse silahlı kuvveti siyasi iktidar denetlesin, her tarafı apse yapmış bir biçimde çürümeye terk edilmesin. bir iktidar nasıl denetlenmediğinde çürürse her türlü kurum da denetlenmediğinde çürür. o yüzden stk'lar+yargı iktidarın denetçisi olsun, iktidar da askerin denetçisi olsun, olması gerektiği gibi yani. yargı da üst tabakada kapalı bir devre olmasın kendi tabanına yayılsın ki o da denetleniyor olsun. bi de kimse gelip de iç denetimden bahsetmesin mümkünse. iç denetimden biraz daha pahalı bi kılıf lazım inandırıcılık için. @nefr: hoşbulduk sağol ama bi yere gittiğim yoktu ki :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
omhesabi Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 normal şartlarda o denetimi meclisin yapması lazım. ama meclis hükümetin güdümünde olunca sorun oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 parlementer sistemin bugı o işte. dünyada çözülmüş değil henüz. gerçi çözülse bile bizim almamız bikaç yüzyılı bulur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 İktidarı halk denetliyor. Seçimlerde çok parti geldi gitti. Ya askeri kim denetliyor? Yada en ufak şeyde yok orduyu zedeliyorlar filan ne oluyoruz arkadaş. Neden bu kadar tırsılıyor? Yoksa yılların rahatlığı bolluğu eskisi gibi olmayacak diye mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aldarion Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2010 Bu ülkeyi bu cumhuriyeti ordu kurdu. doğal olarak muhafazası da ona düşer. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 sacmalamayin allah askina ordunun denetim mekanizmasi olmasi sistemin zayifliginin bir eseridir, sistem kendi icinde cozum bulamiyinca disari gider diye anlattik o kadar ordu hicbiryerde "tam denetlenebilir" bir kurum degildir, demokrasinin besigi fransada 1958 de darbe olmustur 4. cumhuriyette sistemin tikanmasi ve turkiyeye benzer bir sekilde kutuplasma ve istikrarsizlikalr doneminde cezayir sorunu patlak verdi, siyasi partiler ulke cikarlarindan once kendilerini dusundugunden isin icinden cikamadilar ve cezayirde savasan ordunun elini kolunu bagladilar, giderek morali bozulan ve hem askeri hemde siyasi bir savasin icine cekilen ordunun kayisi koptu, darbe yapip bu isi anca de gaulle cozer diyip adami emeklilikten kaldirip devlet baskani yaptilar. de gaulle yeni bir anayasa oenrisi ile geldi ve fransada 5. cumhuriyetle beraber yari baskanlik sistemide basladi yurdumun biricik egitim sistemi sagolsun dunyadan birhaber yasiyan vatandas da anca latin amerika ulkelerinde ve turkiyede akseri darbe oluyor saniyor, komsusu olan yunansitani 68-74 arasi cuntanin yonettigini filanda bilmez misal sistem tikanikliklari normal yollarla asilamiyorsa asker on plana cikar bu kadar basit darbelerin sorumlusu askerin kendi degil islemeyen sistemdir, askeri istedigin kadar yoekt bitir kislaya hapset sistem duzelmedikce bir arpa boyu yol alamassin, batinin bizden farkida budur zaten amerikada misal cerceve anayasa var bir sayfa birsey, adamalr akilli federal sistemle icislerinde genel konulari bolge halklarina birakmis, konyanin icki yasagi istegi izmiri germiyor, diyarbakirin belediye hizmetleri kurtcede evrilsin istegi erzurumu ayaga kaldirmiyor, gercek anlamda guclu yerinden yoentim gundmei mesgul edip kutuplasmaya sevkeden pek cok sorunu yerinde cozuyor zaten fransiz yari baskanlik sistemi misal, yurutme ile yasama birbirinden ayri islediginden develtin butun kademelerin itek bir siyasi parti kendi kontrolune alamiyor, bodur sarkozy yerel secimlerde kaybederken genel secimleri kazanabiliyor cunki franszi halki turk halkina kiyasla daha rasyonel hariket ediyor ingiliz parlementer sistemi misal, kraliyet var ama turkiyeden daha demokratik, daha once house of commonsda yapilan bir tartismayi gostermistim, basbakan cikip muhalef lideri ile birebir konusup yaptiklari islerin hesabini veriyor, sert tartisiyorlar ama en azindan diyalog var arada, biri edirneden kalpazan diye bagirip oburu sivasdan bodursun sen kendine bakicaksin seklinde degil iliskileri, comeldi ayakta durdu gibi aptal saptal polemiklerede girmiyorlar misal bati avrupa parlementer modelinde yasam ile yurutme oyle guzel ayrilmsitirki, basbakan veya bakan olan bir kisinin milletvekilligi otomatik olarak duser ve bude genellikle iktidar partilerini azinlik durumuna dusurur gene misal fransiz sisteminde 7 sene baskanliga karsi 4 senede bir tekrarlanan parlemento secimleri var, gene amerikada kongre iki asamali, senato ve temsilciler meclisi olarak secimleride birbirinden ayri, bu durumdada misal soguk savas suresince daha cok cumhuriyetci baskanlar secimlmis iken senatoda ve temsilciler meclisinde cogunlugu demokratlar kazaniyordu gene baskanlik sistemlerinin bir ozelligi olarak yurutme ile yasama ayri oldugundan su referandum ornegindeki gibi yurume kendisi icin yasa yaptirmasin diye baskan yasa teklifinde filan bulunamaz turkiyede yasamanin herhangi bir gucu yok, %10 baraji ve akil almaz derecede carpik olan siyasi partiler kanunu yasamayi tamami ile yurutmenin eline veriyor yasama ile yurutme bir hariket ettigi icin iktidar olan yurutmenin dogal dengeliyicisi olmasi gereken yasama devre disi kaliyor, bu durumda hem yasama ve hem yurutme bir olunce yarginin bir gucu kalmiyor KHK diye bisey var misal cogunzu bilmiyor, bakanlar kurulu kanun hukmunde kararname cikartabiliyor turkiyede 82 anayasasinin verdigi hak ile, buda teknik oalrak su demek: yurutme yasama organinin bir numarali gucunu elinde bulunduruyor, demorkatik rejimlerde yurutmenin yasa onerisi getirmesi bile cok ciddi bir tartisma konusu iken turkiyede yurutme meclisin yasama hakkini istedigi gibi kullanip yasa cikartabiliyor benzer sorunlari demokratik ulkeler kendilerine daha uygun sistemlere gecerek asabildi, turkiyenin ise bu sorunalra sundugu tek cozum "secilmis krallik" cozumu, halkin 4 yilda bir sectigi kisinin her dedigi olsun, istedigini yapabilsin bu sistemin getirdi tansiyonla sistemin disinda olan asker gelip sistemin icine yerlesti ve sisemi iyici icinden cikilmaz bir hale soktu, siyasi partilerde daha dogrusu siyasi parti liderleride bu acmazdan faydalanip kendi kisisel kralliklarini kurup her sucu askere atti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Overseer Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 valla üstteki mesaj textbooklara koyulacak cinstenmiş de, hayır biz de yok mu siyaset bilimcisi, sonra bu adamların danışmanı falan. bu adamlar sensin o çelik ayna dediklerinde yav başkanım aman elimize bişiy geçmiyo falan desinler? yohusa bu adamlar başlı başına kukla falan olduğundan mı bu basiretsiz yönetimleri. ya da zaten herkesin keyfi tıkırında çıkar çarkı bi şekil dönüyo, güdük de dese, bodur da dese birileri indiragandiyi köklüyo. ondan mı ana haber izleyip david lynch filmi izlemiş gibi kapatıyorum tv yi merak ediyorum hehe. kısaca milliyetçi hareket partisinin kırkıncı yıl dönümü arkadaşlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 Aldarion said: Bu ülkeyi bu cumhuriyeti ordu kurdu. doğal olarak muhafazası da ona düşer. İşte bu yüzden evet :) AKP'yi pek sevmesemde ülkeyi malı sanan bazı kurumlar örgütler ve partilerle uğraşmayı becerebiliyor. Hatta bu yüzden gidip genel seçimde oy bile verebilirim. Dinsizin hakkından imansız geliyorsa varsın gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 Asker bizim darbelerde pek sistem denetleyici, sistem düzeltici bi rol oynamamış benim görüşüme göre. Öyle yapsa halka namlu çevirmenin belki bi ufacık masumiyeti -çok çok ufak- bulunabilir zorlansa, lakin bizim darbelerde abav. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
/Escobar Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2010 80 darbesi olmayacakti da görücektim ülkenin simdiki halini. Kardesin kardesi vurdugu, günde 30 insanin öldügü, polisin bile sag sol kutuplastigi dönemde darbe olmayacakti da ne olacakti gecsenize.. Begenilse de begenilmese de bu ülkeyi bir asker kurdu ve asker koruyor. Akepe isini gayet de güzel yapiyor, yapicagi önemli bir degisiklik öncesi her zaman bir sekilde bir firtina kopariyor. Kacinizin babasi abisi 80 lerde olaylara karisti bilmiyorum ama, karisanlar bir yazsin bakalim askerden baska care var miymis o dönem.. Burjuva entel takilmakla olmuyor bu isler, zamani yasamadan atip sallamak gayet kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar