ozii_x Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Nosfe said: Void çıkmama nasıl izin vermiyecek ki adam tek seçeneği scout etmek. Lig platin bu arada da ligle alakasını kuramadım. Ben 3.4 zealotu çıkarırken adam 7-8 zergling ile geliyor basene yani iyi zerg seni her türlü fail yaptırır. ki sen void gitmek için gw / cy / sg yapman gerek ha araya forge sıkıştırıp 2-3 cannon atıyorsan belki..
Nosfe Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Yoo normal 2 ya da 3-gate starport gidiyorum. Ayrıca 7-8 ling tutmak için 1-2 zealot yeterli. Choke pointe hold position dersin lingler dışarda dolaşır durur.
ozii_x Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Nosfe said: Yoo normal 2 ya da 3-gate starport gidiyorum. Ayrıca 7-8 ling tutmak için 1-2 zealot yeterli. Choke pointe hold position dersin lingler dışarda dolaşır durur. 1-2 rep varsa biyere upload edip msg atarmısın izleyim belki yeni bişiler kaparım..
Nosfe Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Kaydettiğim yok da son oyunlarda olması lazım bakayım.
ozii_x Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Nosfe said: Kaydettiğim yok da son oyunlarda olması lazım bakayım. Çok iyi olur. Hatta beni eklersende sevinirim ^_^
BaaL Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 ozii_x said: Ben 3.4 zealotu çıkarırken adam 7-8 zergling ile geliyor basene yani iyi zerg seni her türlü fail yaptırır. yoğartık. 3-4 zealot varken 20 ling gelse bişey yapamaz, zealotların etrafını çevirtme 3-4 de işçi kullan 20 lingi kes yolla yani direk.
Wayne Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 genelde dt-stalker-observer gidiyorum karsı tarafta gözcü kasıyor ise stalker ile onu mıhlayıp dtlerle rush yapıyorum genelde aradada pylon rush işe yarıyor yiyen oluyor :D
ozii_x Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 BaaL said: ozii_x said: Ben 3.4 zealotu çıkarırken adam 7-8 zergling ile geliyor basene yani iyi zerg seni her türlü fail yaptırır. yoğartık. 3-4 zealot varken 20 ling gelse bişey yapamaz, zealotların etrafını çevirtme 3-4 de işçi kullan 20 lingi kes yolla yani direk. Ya aslında orada demek istediğim hadi zealotları geçtiler dalmadan direk probelere gidince sorun yaratıyor. Yoksa kesemez diye idda etmedim ^_^
Nosfe Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 ozii_x said: Nosfe said: Kaydettiğim yok da son oyunlarda olması lazım bakayım. Çok iyi olur. Hatta beni eklersende sevinirim ^_^ http://starcraft2reps.com/index.php?a=details&id=1432 http://starcraft2reps.com/index.php?a=details&id=1431 Ekliyim tabi benimki nosfe CC:822. 30 apmli vasat oyuncuyum o yüzden replaylerden bişey öğreneceğini zannetmem :).
ozii_x Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Saol repler için eve gidince izleyim.
Asgard Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 abi colosusu hangi durumlarda basmak lazım bakıyorum herif 5-6 barracksa gidiyo diyorum marine mara cıkarır colo basıyorum yemiyo yada ben yediremiyorum o ayrı:D
Deacon Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 ozii_x said: Walla ben 2 dark temp ile çok maç aldım.. Senin gibi oynuyorum zaten. ama Twi con + dark shire yapıyorum genelde oyun başında fazla gaz ona gidiyor.. Birde dt çıkana kadar 4-5 stalker basıyorum 4-5 zealot. aynen ben de 2 dt ile çok maç aldım da bronzeda işe yarıyo onlar. ötesine geçtiğim anda herifler dağıtıcak muhtemelen. replaylerimi izliorm da en büyük sorunum çok düşük apm ile oynamam. biraz daha focus olmam lazım sanırım oyuna.
tunca Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Nosfe said: Buraya mı yazayım zerg stratejilerine bilmedim ama queene anti air buff falan gelmesi lazım. Tek voidrayle zerglere karşı çoğu maçı kazanıyorum. Voidray rush falan da değil 7-8. dakkalar gibi çıksam bile yetiyor. Bi dengesizlik var gibi. 2 queen > 1 void ray ama queen sayısı arttıkça tranfusion da atabildikleri için gayet yeterli oluyor. sadece void ray çıkacağını tahmin edip extra 1-2 queen yapmak lazım yapmıolarsa nub olduklarındandır bufflancak bi durum yok =P
Deacon Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Asgard said: abi colosusu hangi durumlarda basmak lazım bakıyorum herif 5-6 barracksa gidiyo diyorum marine mara cıkarır colo basıyorum yemiyo yada ben yediremiyorum o ayrı:D colossuslar tek başına hoş olmuyor. önlerine zealot falan koyarsan süper olur ve marineleri çerez gibi yiyor :p
tunca Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Deacon said: Bu standart açılışları sevmediğimden kafama göre oynuyordum da artık bronze sıktı (:p) o yüzden 4gate çalışıyorum. 4gate'de her şey iyi güzel de sürekli supply blocked oluyorum. warp in yapmaya başlayana kadar sorunum yok da, hızlı hızlı unit warp etmeye başlayınca supply blocked oluyorum ve üstüne bir de mineral dengesini tutturamıyorum. pylon yapınca böyle 50 mineral 450 gaz kaldığım falan oluyor. tutolar genelde ilk warp in dalgasından sonrasını anlatmıyor nası düzelticem bunu? abi gaz çoksa sentry yapıcaksın 50 mineral 100 gaz. mineral çoksa da zea/stalker işte. sentr inanılmaz bir ünite forcefield direk map editor yani yapmamazlık etmeyin
xunn Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Abi pc arkasından delikanlılıkla olmaz, meydanda görelim seni Tunca. http://forum.paticik.com/read.php?26,5049648
tunca Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 antalya'lıyım abi ben yoksa gelirdim xP
xunn Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Çok kötü mazeret bro. Otobüse bin gel bende kalırsın sana SC ögretirim.
Asgard Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 biri bana en etkin protoss açılısını yazabilirmi:) ve en etkin protoss taktiğini:) bilgisayara karsı oynuyorum aa iyimiş lan bu diyip millete karsı yapıyorum.böyle bi noobum işte:D
Deacon Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 http://eu.battle.net/sc2/en/forum/topic/283439083 burayı okumanı tavsiye ederim. en etkilisi 4gate diyebiliriz sanırım.
BaaL Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Asgard said: abi colosusu hangi durumlarda basmak lazım bakıyorum herif 5-6 barracksa gidiyo diyorum marine mara cıkarır colo basıyorum yemiyo yada ben yediremiyorum o ayrı:D colossus range upgradesiz direk çöp ünite. range upgrade'ini yapıcaksın, buna ek olarak önünde büyükçe bir stalker-zea ordusu olması gerekiyor. yoksa 5-6 tane marauder focusladımı gider direk colossus.platin ligde gayet güzel kullandığım taktiğim hatta marine-marauder sorunu için en güzel şahsi çözümüm(70-90 arası bi apm oluyor ortalama), direk turtle a çevirip oyunu cliff tepesinde karşıayıp (natural exp'in cliff'i/girişi) stalkerlar önde arkada 4-5 colossus ile ordusunu hafifletip , o her daldıgında işçilerine 3-4 stalker drop/warp lıyaraktan (platin ligde 150 apmli iki kombatı birden kontrol edebilen bi yandan ünite basmaya devam eden adam pek yok,daha altlarda hiç yoktur) ya dikkatini oraya çektirip colossusları microlayarak (attack->1 adım geri->attack 1 adım geri vs) ordusunu ezip, ya da base'ine dönünce "aa işçilerime nolmuş" dedirtip, kontra atakla warp warp warp food fazlalıgıyla ezmece. ben defansif oynarsam oyun sakata gelir diye düşününce de(zira apm düşük oldugundan micro kasınca macro , macro kasınca micro sçıyor)2 asimilatör atıp gazı tamamen saklayıp,hemen 4 gateway spam zea,2-3 tane sentry, 3-4 tane high templar (saldırıda colossus dan daha kolay ve daha efektif) yallah gogo, marine marauder topluluklarına 3-5 tane psi storm, tertemiz ortamlara zealar ile akmaca. bunların ikisinde de base'e 2-3 tane foton atmakta fayda var , hatta terrana 15 dakkadan sonra her türlü fotonsuz oynamamak gerek medivac çıkmak zorundalar ve çıktıgında da insanı drop yapmaya teşvik eden bir ünite. falan ben böyle kazanıyorum terrana kazanabilirsem, bir de high templar > colossus diyorum marine marauder için, marine marauder gruplarını stormdan çekene kadar %20 hp kalıyor/ölüyor çoğu, çok kolay oluyor temizlemek, amma velakin gazınızı yediğinden,bir ht 150 gaz oldugundan robotics çıkıp observer çıkarmaya ayrılacak 50 gaz bile kalmıyor. rakibi observ edemiyorsunuz, öyle yalandan basılmış 2 tane banshee gelirse cloak'lı, üzüyor.
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2010 bioya templa cok daha guzel, hem charge acılıyo hem upgler acılıyo miss gibi
Vingthor Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 ozii_x said: BaaL said: ozii_x said: Ben 3.4 zealotu çıkarırken adam 7-8 zergling ile geliyor basene yani iyi zerg seni her türlü fail yaptırır. yoğartık. 3-4 zealot varken 20 ling gelse bişey yapamaz, zealotların etrafını çevirtme 3-4 de işçi kullan 20 lingi kes yolla yani direk. Ya aslında orada demek istediğim hadi zealotları geçtiler dalmadan direk probelere gidince sorun yaratıyor. Yoksa kesemez diye idda etmedim ^_^ 3 zealot 2 sentry mantikli diil mi iscileri korumak icin? zaten 4 cikisi var iscilerim mineral bolgesinde. 2 force field atsan problara vururken zealottan kacip ayni anda prob öldurmeye kasacak kadar iyi adam heralde diamondda vardir
BaaL Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 ya zaten protoess ve terran zerg'e karşı kapı kapatarak oynamak durumunda. işçileri korumak diye bişey yok o yüzden. adam içeri girdiğinde ordunu öldürüp girmişse zaten gg. onun dışında terran zaten her türlü kapıyor. toss da gateway kullanıp yanına 2 zealotluk yer koyarak kapıyor. 20+ ling gelirse de zea ile oyalayıp force field kullandınmı kapıya tamamdır. food'um fazla bayagı zealot'um var demeli, lingler koşarak geçtimi işçilere ekonomiyi çökertiyor direk haybeye. bir de toss vs toss da zealot rushcılar hariç herkesi (platin lig) 50gas toplayıp bütün işçileri minerale->4 gate -> 0 ünite-> adamın base'ine pylon ile yeniyorum hiç bir şey de yapamıyorlar, hatta replay koyayım son oyun 3 tane de stalker'i olan pylon'u yıkmak üzere olan bile bir şey yapamadı.
BaaL Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2010 http://starcraft2reps.com/index.php?a=details&id=1448
Öne çıkan mesajlar