Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Protoss stratejileri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
feedback'ten şikayetçiyim, gerçi feedback sayesinde 20 maçta 2 thor falan kaybetmişimdir ama olsun. daha doğrusu feedback'ten diil, thor'daki bir saçmalıktan şikayetçiyim.

thor'un enerjisi var ama kullandığı ability illa ki research istiyor, yoksa enerjisi doluyor. bana ne canım enerjiden, ben research bile etmiyorum ki. o zaman enerjisi olmasın thor'un. veya default olarak gelen bi ability olsun da enerjisini harcayabilelim.
Mesaj tarihi:
sen önce bi dediğimin mantığını anla bence... thor'un research'süz enerjisini harcamasının bir yolu yok diyorum. feedback yememek için illa kaynak mı harcayacağım yani? hatta o kadar da gereksiz bir ability ki thor'un ki işte kimse research etmiyor. bari onu düzgün bişey yapsınlar da enerjimizi harcayabilelim.

gerçi feedback aşırı fazla koymuyor, ilk push'ta ht olmuyor genelde.

bu arada ht ilk çıktığında 2 ability'si oluyor gayet. storm çok kuvvetli bir ability olduğu için research istiyor.
Mesaj tarihi:
aynı şey battlecruiser için de geçerli. madem öyle research etmeden enerjisi olmasın, research ettiğinde yamato veya 500mm'yi, normalde şu anda kaç enerjiyle çıkıyorlarsa, o kadar enerjileri gelsin. veya o enerjileri research'ten önce harcamanın bir yolu olsun.
Mesaj tarihi:
3v3 4v4te falan turtle yapan adamın base'ine nasıl giriyoruz yaws....

Terran mesela havadan zaten girilmiyor, aralara da içi marine dolu bunker koyuyor, immortallar gg.

Yine zerg vardı az önce, şu başladığınız yerin hemen üstünde veya altında iki tane yanyana free expansion olan harita varya.... herif yememiş içmemiş crawler doldurmuş oraya. Yine giremedik.

Ya da ben terranda siege tankla durum ne olursa olsun içeri girebilmeye alışıtığımdan beceremiyorum protossla :p
Mesaj tarihi:
turtle in icine girmenin en kolay yolu.. observer, mass stalker blinkli. observerla yukarıya bakıp blinkliycen yanında da 3 4 colo thermal upgradeli warken goruntu senin elindeyken cıv cıv cıv cıv diye kesiyosun iste kapıyı vs.. onun dısında carrier da dusunebilirsin..

hmm dusunuyorum baska ne yapılabilir die..mothership mass recall!! FUCK YEA!! lal

bi de tabiki warp prism le drop/warp yapıp 2 taraflı harasla da kırabilirsin turtle ın gucunu

tabi ama klasik olarak bi turtle a karsı en guzel sey 5 base 25 gate alıp kapıya geliyo gelip arkadan masslemeye dewam etmek..
Mesaj tarihi:
turtle yapan terrana hiç birşey yapmayıp sürekli exp alacaksınız. bir sürü gateway -20 kadar belki 30, 40- sahibi olana kadar yapabiliyorsanız rakibin expleri kapatacaksınız. iyi turtle artık sc2'de iş yapacak bundan sonra, öğrenin panzehirini.
Mesaj tarihi:
hareket falan etmeye zorlama. huun direk ilacını vermiş. tek yapman gereken o, ben de bunu uyguluyorum hep. sadece oyun biraz uzun sürer ama %90 kazanırsın.

en fazla natural exp'ini alsın rakip o kadar. daha fazla exp aldırma. paso dolaş haritayı. base'inin çıkışını da kontrol et, "yeter turtle ben çıkıyorum base'ten" dediği zaman gör, hazırlıksız yakalanma.

gerisinde bişey yok. 15-20 tane falan production binan olsun 3-4 expansion'dan gelen paralarla. devamlı rakibin üzerine force gönder, bırak ölsünler ama arkada 15-20 production binasından üretmeye devam et.
Mesaj tarihi:
Basitçe mine out olmaya zorlucaksınız turtlecileri sadece haras ve dropla bütün explerinizi alamaz ki çok exp olacağı için statik defansla bile koruyabilirsiniz explerinizi
Mesaj tarihi:
Dün gece Charge'ı upgrade edilmiş zealotların, hydralisklerime hunharca tecavüz ettiklerini gözlemledim. 10 tane zealot, 20 tane hydraliski alabiliyor. O derece dehşetengize. Protoslar açısından, hydralisk abanan zerglere karşı iyi bir strateji.
  • Yeni Oluştur...