pontipati Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 şu soruyu çözebilir misiniz, nereye açacağımı da bilemedim. a ve b harflerinden oluşan 9 harfli dizilerden kaç tanesinde baba kelimesi bulunur? a ve b sınırsız, 3 tane a 6 tane b vs. değil
Seele Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 "abbbab[b]baba[/]a" bu durumun kac kere gerceklesme ihtimali mi? bir kompinasyonda iki kere o kelime olusursa iki kere mi sayiliyor?
Elma_v2 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 baba'yı 1 tane harf gibi düşün. 9-4+1 = 6 6! kadar baba içeren var, ama a lar yer değiştirebilir, b ler yer değiştirebilir. 6! bölü 2!.2! tarzı bişey olması lazım cevabın tam emin diilim.
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 senin mantığınla çözerseniz (babayı yerleştirebileceğin yerler)x(geri kalan dizi için muhtemel değişik kombinasyonlar) şeklinde olması lazım. Değişik kombinasyonlar da 2^5
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 böyle öss tipi tarzı soruların sorulduğu programlara falan bunun dede versiyonunu yapıp "kaç tane kombinasyonda 3 dedeyi arka arkaya yerleştirebiliriz" tarzı bir soruyu inci yazıp göndersin. inci kafası oldum
pontipati Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 Elma_v2 said: baba'yı 1 tane harf gibi düşün. 9-4+1 = 6 6! kadar baba içeren var, ama a lar yer değiştirebilir, b ler yer değiştirebilir. 6! bölü 2!.2! tarzı bişey olması lazım cevabın tam emin diilim. ama şey de olabilir, babababaa veya bbabababa... yani 9 harf içinde iki tane baba olabilir. Soruda şu kadar a şu kadar b demiyor, yoksa tekrarlı perm. ile yapılırdı. Misal: aaabbbbbb olsun. 9!/3!.6! (baba için değil tabi) ama adet belli olmadığı için a'nın a'dan bir farkı olmuyor. En geç yarına cevabı lazım, şıkları yok ama sonuç 3 basamaklıymış
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 dizide baba yı gördüğümüz zaman tamamdır diyorsak, en kazma yontemle : (baba)_ _ _ _ _ en az bir babayı bulalım, kalan harfler umrumuzda değil dersek (6 x 1/16) ihtimalle baba ya rastlarız. bunun içinde bababa , babababa gibi üçlü dörtlü baba sekansı görebildiğimiz durumlar da dahil, P(X>=1) durumu yani şeklinde yorumladım, yanlışım olabilir 2^9 kelime çıkar 9 harften, en fazla 192 baba sekansı içeren kelime var kesin sonuç bilemedim şimdi çünkü baba[ab]baba dersek mesela hem (baba)----- hem de -----(baba) nın kapsadığı kelime olur, böyle bissürü tekrar olabilir, ona da şu anda kafam basmıyor 192 den küçük olsa gerek yani
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 net cevap : 158 trol değil, ciddiyim bunu algoritmayla buldum, olasılıktan da doğrulayan cevap, babababa_ : 2 * 1/256 bababa_ _ _ : 4 * 1/64 birbirini tekrarlayanları çıkarırsak 158 kalıyor. (baba)[ba] [ba](baba) mesela ilkyle elimine ettiklerimizden biri. çok bilimsel olmadı evet
Rasmon Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 huun said: %50 ya bulunur ya da bulunmaz. ahha
Seceba Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 Ardeth said: böyle öss tipi tarzı soruların sorulduğu programlara falan bunun dede versiyonunu yapıp "kaç tane kombinasyonda 3 dedeyi arka arkaya yerleştirebiliriz" tarzı bir soruyu inci yazıp göndersin. inci kafası oldum öle bir başlık saniyeler içerisinde 2. sayfaya düşer hit görmez
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 cevap 160. tekrarlaması önemli değil, soruda kaç tanesinde baba var diye sormuş. iki tane de olsa farketmiyor ayrıca kullanılan yöntem itibariyle tekrarlayanlar da çift sayılmıyor.
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 bilmem bana da öyle geldi ama olasılık problemlerinde genelde aklıma gelen ilk çözümde hep bir detayı atlamış oluyorum sdf
Öne çıkan mesajlar