Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Terran Stratejileri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Skoko said:

dün bi tane bo tester buldum çok hoşuma gitti patilerle paylaşıyım dedim

Introduction

This project is series of standard 1v1 Blizzard maps adapted to include a sophisticated build order testing system with integrated Green Tea AI. You are given 10 minutes to execute the chosen build while keeping up worker production and creating the largest army possible. The AI will execute the given build order or execute a random one. At the end of the 10 minutes, you are given a score which tells how well you executed the build. Also included is a "Freestyle" build, which monitors your play and displays the build order you performed.

After playing a freestyle, you can open your bank (save) file at My Documents/Starcraft II/Banks/YabotSettings.SC2Bank in a text editor to see the encoded build as a single line of text. Also included is a online tool that allows you to easily encode you own builds for sharing.

Yabot

evet güzel birsey deneyin.
Mesaj tarihi:
Memphis sayende maç kazandım ya mağlubiyet serisine son verdim ehehe. Tyvm

Ya adamın baseini 3 kere yokettim adam haritanın sağından soluna taşıyor basei en sonunda 3 tane starforegu kaldı uzaya götürdü bekletiyor orada kill me if you can lolz çekiyor. Vviking üretmeyi bekledim sonra.

Ne cins insanlar var ya.
Mesaj tarihi:
Mass hydralisk'i nasıl bir strateji önleyebiliyor?

Dün tossa mass hydraliskle girdim, adam stalker basmış, tam burrow ettiğim zeminden geçirirken araya aldım 1 hydraliskim gitti 20den fazla stalkerine karşı (50 civarı hydraliskim vardı, 3 armor + 3 wep upgradeli asdsaf)

(biliyorum burası terran ama yazmış bulundum)
Mesaj tarihi:
Çok noob sorusu olacak ama exp ne zaman almamız gerekiyor terran olarak ? Oyun midgame'e uzayacaksa mı yapmamız lazım.

Tek olay gas için mi yoksa mineral mineral toplamada bir bottleneck oluşuyor mu ?
Mesaj tarihi:
alabildiğini savunabileceğini düşündüğün zaman al işte.

mineral icinde evet, mineral basına 2 işciden sorna bottle neck baslıyo, 3 işciden fazlasıda işe yaramıyo.
Mesaj tarihi:
yok cok öle değil, 20 işçin bile varsa, expand edebilirsin.

belki cok gaz istiyosundur, belki o an fırsatyın olucaktır hemen gidip orayı kapanmak istiyosudur, zaten her sekilde, ikinci ana binaya sahip olacağın icin daha hızlı scv üretebiliceksin, ve iki orbital commandin olacak.
Mesaj tarihi:
simdi expand zamani cok goreceli bir kavram

haritaya, builde, rakibe ve oyun akisina cok bakar

izleyenler seye cok QQ yapiyor son zamanda. oyunun ilk 3 dakikasinin asiri yavas ve zevksiz olmasina, oysa ilk 3 dakika oyunun seyrini belirler genellikle

misal reaper rush gidiceksen standart bir buildden biraz daha once refinery dikmen gerek, veya scout yaptin, rakibin toss voidraylerle gelicegini anliyorsan coutnerlamak icin ona gore ayarlaman lazim kaynak gelirlerini

gene bazi haritalarda expansioni korumak cok kolay, rakibin rushlamiyicagindan eminsen early expand gidip 2-1 onde girebilirsin oyuna ama buda bir risk tabiki, eger rakip scout yapmiyor towerlari iyi kullanmiyorsa misal ucra bir koseye kurucagin expansioni genelde savunmana bile gerek kalmaz
Mesaj tarihi:
Viktor hangi lig bu?

Ben silverdayım(evet nubum) oyunu late e uzatmaya çalışanı görmedim daha.
En kötü void ray rushliyorlar.
Expansion derken çok kaynak gidiyor karşı taraf onu askere yatırdıysa nasıl tutuyorsunuz ki?
yani bende 10 marine var exp aldım
adam o parayla asker bastı 20 marine i var nasıl tutucam onları?
Mesaj tarihi:
abvblizzard said:

Viktor hangi lig bu?

Ben silverdayım(evet nubum) oyunu late e uzatmaya çalışanı görmedim daha.
En kötü void ray rushliyorlar.
Expansion derken çok kaynak gidiyor karşı taraf onu askere yatırdıysa nasıl tutuyorsunuz ki?
yani bende 10 marine var exp aldım
adam o parayla asker bastı 20 marine i var nasıl tutucam onları?

iste abi rakibin ne yapiyor bakican
eger 2 gateway dikmis, iki rafineriyide almis techlemeye devam ediyor ise expandlemiycen haliyle :p ama baktin canon filan koymus, tek rafineride ve uretim binalari birden fazla degilse erken expandle

scouting cok kritik, rakibin yaptikalrini iyi okuyup ona gore tepki vermeniz lazim

3. dakikadan sonra oyun oturdugundan sabit olarak "sunu yap, soyel yap, 5. dakiakda mutlaka su olsun" filan diyemiyorsun satranc gibi, ancak daha ocneden belli cok tekrar etmis durumlarda satranctaki gibi counterlar uretebiliyoruz

iste adam mutalisk basiyorsa ona gore plan degistirmek, anti aira hic onem vermediyse ona gore unite uretip hamle yapmak

baneling nest gorunce misal bir terran in butun onceki planbalri degisebilir, adam ozellikle baneling busta gidiyorsa rampada yarattiginiz suni wall a suratle factoryi tasiyin ve bir rax daha yapin, banelingler supply depot ve bunker gibi hafif binalari saniyeler icinde yokedip workerlara yolu acarken iyi konulmus bir factory ile ikinci barracks bu yolu kapiyabilir
Mesaj tarihi:
ben oyun kavrami ile RTS ile tansitimki, resim dersinde harita cizip gridler yapiyordum unite tasarliyrodum filan ilkokulda, arkadas gordu bak bizde bilgisayar var yaptigina benzer oyun var diye geldi, cok iyi resim ciziyordu bole kaleler, barbar yapimi gozuken binalar filan cizmisti, evine gittigimde oynadigim oyun kulustur monochrome 286 dan p166 ya gecen kadar icime ukte kalicak warcraft idi

RPG olayinada aga bak heroes diye oyun vardan, "lan bunun apralel oyunu M&M diye bisi var ne olaki bu?" ile girdim

ama satranc olsun, SC olsun, AoE olsun, C&C olsun cok iyi bir stratejist oldugumu soyliyebilirim ancak kesinlikle iyi bir komutan diilim :p

genelde oyun planini sahane oturtur sonra gore gore efsane blunderlar yaparim, bi kere bi satranc turnuvasinin yarifinalinde 4. turnde fools mate yemeyi basarmistim

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/23/Fools_mate_animation.gif

tam oalrak boyle diildi, fil ile yemeyi basarmistim asdfasd

kazanma hirsim bole cok kotu kaybetme korkusu yaratiyor, onun yarattigi stress ile risk alamiyor, baska stress yaratan faktorler ustune eklenince saglikli karar veremiyorum

RTS seven bir adamin laneti gibi bisi bu afssdf
  • Yeni Oluştur...