Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Terran Stratejileri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
_ILuVaTaR_ said:

ya 4 gate giden protossları karşı ne yapıcam? bugün 3-4 tane protoss geldi yeniliyorum hep. 3 rax denedim beceremedim sanırım adam deli gibi saldırıyo yeniliyorum hep. HALP

tek girisli maplerde
sanki rakip banling yapıomus gibi tank bunkerla savuncaksın,
veya ben rakipden hızlıyım microm map controlum ondan iyi diosan fast clock banshee yapıp probeları kesiceksin muhtemelen o da senin basini alır, ucup kacarsın bansheelerle bitirirsin oyunu
Mesaj tarihi:
Bunker ile kapatıp mara ile desteklersen 4gate'i rahat savunursun. Ayrıca 3rax'ı doğru yaparsan 4gate'in şansı yok denebilir. Ben toss oynuyorum ve genelde kaybediyorum :p
Mesaj tarihi:
hmm oyunu uzatmaya çalışçam zaten artık, late game'e kalan oyunların 90%ını kazanıyorum, tek yenilidiğim işte zergling rush/4 gate rush/void rush gibi şeyler, 10 kişiden 8i böyle yapıyo ama o kötü sdf

peki reaperla zergling alma olayına ne diyorsunuz? ben mi beceremiyorum speedlingleri öldürmeyi?+
Mesaj tarihi:
Creepte şannsın pek yok.
Onun dışında kitelarsın güzelce.

Bu gece daha iyi gitti 2 tane late game oyun kazandım.

Şu siege+viking olayını oturtup tank patlatmayı beceremiyorum henüz. Bir de oyunu çok daha çabuk bitirebilecekken o son darbeyi vuramıyorum. Adam bütün maç EXP almadı, yine de giremedim kapıdan içeri Siegelerle. En sonunda sıkılıp BC spamladım.

Terran vs Terranda da reaper rush yapmayın, 2 tane Marauder çok fena ham yapıyor, sonra toparlayamıyorsunuz orduyu ekonomiyi de
Mesaj tarihi:
9svc hemen supply
daha sonra 2 barrack (1 supply daha )
2 tane marin, 2 maruder
binaların 2 çeşit eki (maruder yavaşlatma geliştirmesi ardından kalkan)
4-6 marine (1 supply)
ardından tank binası ve medievac
buna rağmen 3vs3 maçlarında çabuk yenilebiliyorum
silverda 113 galibiyet 119 mağlubiyet
!!! biraz daha hızlımı olmalıyım????
Mesaj tarihi:
BaaL said:

eheh reaper rush zaten sadece zerg'e, bir de 4 kişilik maplerde yanınızda çıkmış sibernetik kor atmadan 2-3 zea çıkmış toss'a falan akar.

valla geçen 5 dakikada kaybettim oyunu tvt'de reaper rush yapan adama, benim öküzlüğüm muhtemelen ama çok kötüydü. adam ben marine çıkarmadan reaper getirdi resmen. tabi 30. saniyede scv gelmesinden anlamalıydım böyle bişey olacağını :p
Mesaj tarihi:
abi sen 1 marine çıkamadan reaper nasıl yetişti base'ine :d
baraka-refinery atıp 25 gas tech lab çıkıp üstüne 50 gas 50 mineral reaper çıkıp o kadar yol gelene kadar bi baraka atıp 2 marine çıkamadın mı :d
tvt reaper çoh komik.
Mesaj tarihi:
BaaL said:

abi sen 1 marine çıkamadan reaper nasıl yetişti base'ine :d
baraka-refinery atıp 25 gas tech lab çıkıp üstüne 50 gas 50 mineral reaper çıkıp o kadar yol gelene kadar bi baraka atıp 2 marine çıkamadın mı :d
tvt reaper çoh komik.

9 Rax reaper o :) 3-4 SCV 1 Marinele ilk reaperı savuşturup biraz bunker ve 2.Barrackstan marauder çıkana kadar dayanmak lazım.

Wispy Siege+Viking konusunda şunu önerebilirim. Viking sayısı olarak üstün olduğunu düşünüyorum vikinglerini siegelerin üzerine uçurduğun zaman düşmanın en uçtaki siege tanklarının birine tıkla onun atış alanını görceksin tanklarını o çemberin biraz içine sok vee düşman tanklarını mahvetsinler.

Viking savaşını kaybettiysen Maraudera dönebilirsin az sayıda tanka karşı normal tanklardan daha iyiler ama karşı taraf bansheeye dönebilir dikkat etmek lazım. Genelde insanlar viking sayısı üstünken vikinglerini indirmeye çalışıyorlar bir yerlere ve vikingler marauderlara karşı hiçbir şey yapamıyorlar eğer öyle bir an yakalarsan sen de viking yapmaya başla. Ama genelde hep karşı taraftan bir viking fazla üretir halde olmaya çalış yani ikinizde de reactorlu bir starport varsa sende bir tane daha starport olsun.

Gene viking sayısı fazla olanlar genelde vikinglerini tanklarının üzerinde tutmaya çalışıyorlar ya da baseine girip eğer hava savunman yoksa starportlarından çıkan vikingleri teker teker avlıyorlar :). Eğer durum ilk seferki gibiyse droplarla adamın ekonomisine zarar ver ve geri çekilmesini sağla.
Son bir taktik olarak da adam seni baseine sıkıştırmışsa ve exp alamıyorsan aynı zamanda tankların var ama vikinglere karşı koyamıyorsan nukele adamın pozisyonunu bozmaya çalışabilirsin. Kendi tanklarının ve adamın tanklarının ortasına attığın bir nukele ghostun ölmez ve adamın tankları zarar görür çekilmezse :). Kullanmadığın bir barracksı kaldırıp da siege tanklarına görüntü sağlayabilirsin bir de güzel taktiktir. Özellikle oyun başında adam senin baseinin kapısına 1 Viking 2 Tank ile geldiyse ve sende de viking yoksa.
Mesaj tarihi:
reaper rush'ın en babası 8 rax ile yapılıyor. 8 rax, 8 gas, 10 scv'ye çıkıyorsun arada tech lab olana kadar, 11 ile reaper'ı yapıp yolluyorsun, arada base'te supply depot yapıyosun 2. reaper için falan. baya başarılı. 2.55'te mi ne reaper çıkıyor.
Mesaj tarihi:
Ben reaper yapacağım zaman ilk başta 2 marine çıkartıp sonra 4-5 raxla mass reapere gidiyorum genelde. Toss değilse baya iş yapıyor upgradeiyle, 15 civarı reaper 10snde command center vs. alıyor :P
Mesaj tarihi:
_ILuVaTaR_ said:

hmm oyunu uzatmaya çalışçam zaten artık, late game'e kalan oyunların 90%ını kazanıyorum, tek yenilidiğim işte zergling rush/4 gate rush/void rush gibi şeyler, 10 kişiden 8i böyle yapıyo ama o kötü sdf

aynı durumdayım

felaket rush yiorum build orderım mı yamuk nedir
Mesaj tarihi:
Oyunda 2 marine basmadan addon almaya tövbe ettim.

Bir de addon sistemi çok kötü izometri görüntüden dolayı bazen Supply+Rax+Addon yeterli oluyor. Bazen 1 supply daha atman gerek oluyor. Tamamen random ve biraz haksız rrekabet de sağlıyor bence başlarda mineral starve dönemlerinde.

Rank 1 oldum bronzeda goldları silverları tokatlıyorum (hala 3rax) ve hala atmadı silvera uyuz oldum.

Dün 8. dakikada orduyu toplayıp terranın üzerine gidip de siege tanklarla karşılaşınca her maçta chronometre uttmaya başladım 6.30 da başlıyorum orduyu yürütmeye. Genelde sadece combat shiepd upgradeim oluyor ama adam tech gittiyse direk GG.
Mesaj tarihi:
Of adamın baseine 2 rax attım, bunkerları cıktım herşey süper, baseini de yıktım. O da reaperla gelmiş benim baseime havalandırdım cc'yi, işçileri kaçınca tabi dedim bina yapmasın işçileri kovaladım, adam bi tane işçiyi geri kaçırmış kurmuş herşeyi tekrar.

Halbuki o rafineryi patlatsam ah ulan QQ Replayı izlerken farkettim, adamın kalan son binası benim es geçtiğim rafinerymiş. İlk 10'a gircektim şimdi 20. oldum...
Mesaj tarihi:
gold'dayım ama daha hala baya bi noob'um. bugün bi oyunda TvT'de fast tank çıktım base'inin girişine çevresine kurdum, medivac ile açıp falan rax'larını falan patlattım. sonra bir an yanlış yere tıkladım marine'lerle, tanklarımın yanında duracaklarına gittiler adamın base'e, adamın base'te de tank vardı deploy edilmiş, patladı bi sürü marine'im. baktım banshee yapıyor, hemen 2 port'tan viking çıkmaya başladım, marine'siz kaldığım anda 3-4 tankımı patlatsa da banshee ile sonra ağzına sıçtım vikinglerle. o da turtle yapıp 5-10 tank yaptı ama ben expansion alırken adama hiç aldırmadım paso scan ve vikinglerle kontrol ettim expansionları'nı. baktı öle olmucak push yapmaya karar verdi. ben de geri çekildim avantajlı olduğum bir yerde bekledim adamı, geldi baya bi hırpaladım. bu kesin arada expansion almaya çalışmıştır dedim, baktım alıyormuş hakkaten, götürdüm 10 viking'i yere indirdim exp daha tam kurulurken aldım. bir başka exp daha almaya çalıştı 5 dakka sonra, onu da aldım. para kalmadı 2 tank 5 mara 5 marine vardı sadece adamda. ana base'ini kaldırdı onla denedi yeni yere çıkmayı, vikinglerle patlattım. gg dedi çıktı.

ama çok uzun sürüyor be oyunlar. adamın base'inin içinde 20 marine 8 tank varken giremiyorsun da öle kolay kolay.

sırf TvT olacak diye 1v1 yapasım gelmiyor. çok uzuyor çünkü. en azından ben çabuk bitirmeyi beceremiyorum. minimum 35-40 dakka sürüyor
Mesaj tarihi:
ben demiyorum ki 4. dakikada marine rush veya 7. dakikada MMM push ile bitsin. ama 20-25 civarında bitsin ya. her TvT de 40 dakika sürmesin... fena bayıyorum. hayır yani ne bilim "dışarı çıkmadan bi oyun atiim" diyosun, gideceğin yere geç kalıyorsun T gelirse...
Mesaj tarihi:
sabonis said:

ben demiyorum ki 4. dakikada marine rush veya 7. dakikada MMM push ile bitsin. ama 20-25 civarında bitsin ya. her TvT de 40 dakika sürmesin... fena bayıyorum. hayır yani ne bilim "dışarı çıkmadan bi oyun atiim" diyosun, gideceğin yere geç kalıyorsun T gelirse...

ona bişey diemem evet benim de en son tvt em 51 dakka sürdü neyseki yendim ama resmen bittiinde başım ağriodu yorgun düştüm hehe
  • Yeni Oluştur...