Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Terran Stratejileri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
raven ile ilgili en fazla yapılan yanlış, orduyla birlikte aynı gruba almak. sen attack move verdiğinde, raven direkt saldırı yeteneği olmadığı için komut verdiğin noktaya ilerliyor ki burası da genelde düşman birimlerinin tam üstü oluyor.
Mesaj tarihi:
TvT'ye sıkıcı dediğim için dilimi eşşek arısı soksun. Az önce bugüne kadar oynadığım en eğlenceli maçı yaptım TvT'de. Bir noobun oynayışıyla TvT'den çıkan muhteşem bir eser:

"Umudunu Kaybetme 101"
-O inancını asla kaybetmedi.

http://rapidshare.com/files/415289858/Umudunu_Kaybetme_101.SC2Replay

Of çok eğlendim, lol.
Mesaj tarihi:
full baneling ve zergling basan zerg'e karşı ne yapıyoruz ya?

bugün 2v2'de biz full marine + tank bastık. ama o kadar fazla vardı ki ling ve baneling her seferinde neredeyse aldılar ordumuzu arkadaşla. sonra yaklaşık 15 dakika sonunda expansion'ını patlattık birinin ama baktık brood lord çıkmış. viking falan basalım derken brood lord ve corruptor kombosu geldi, yerde de yine tonlarca baneling ve zergling vardı.

gg olduk. ne basmak lazım bu baneling ve zergling kombosuna karşı başta? sudan ucuz bi de öküz gibi basabiliyorlar. ayıptır yahu.

bunu diyordum terran'ın dezavantajı derken 3-5 void ray veya mutalisk çıksan bu 2 zerg'e karşı oyunu bitirirsin ama banshee basınca, banshee çok ağır olduğundan ve sadece yere vurduğundan çaresiz kalıyor 2-3 muta çıktı mı. halbuki birimiz toss olsak çok rahat alırdık gibi geldi bana.
Mesaj tarihi:
biriniz toss olsa ne yapacaksiniz ki? mutalisk direkt void ray counter'i.

huun'un dedigi gibi helion bassaniz cok rahat alirdiniz. zaten starcraft'in olayi da boyle counter'lara yonelmek degil mi? her oyunda full marine+tank gidiyorsaniz bir hata var demek.
Mesaj tarihi:
Spidee said:

TvT'ye sıkıcı dediğim için dilimi eşşek arısı soksun. Az önce bugüne kadar oynadığım en eğlenceli maçı yaptım TvT'de. Bir noobun oynayışıyla TvT'den çıkan muhteşem bir eser:

"Umudunu Kaybetme 101"
-O inancını asla kaybetmedi.

http://rapidshare.com/files/415289858/Umudunu_Kaybetme_101.SC2Replay

Of çok eğlendim, lol.

izledimde umudunu kaybetmeden cok "AGA MARINE BAS!!!!11" olmali eheuheue
Mesaj tarihi:
ya ne güzel terranları yeniodum tvt de ta ki yine bi protos geldi

yine böle basıp 3rax bu sefer o gelmeden saldıriim dedim MM ile girdim biraz base i harasladım iki pylon yok ettim sonra aldı falan bi şekidle o sırada devam ettim üretime tekrar yolladım falna derken herif yakınlara bi yerlere pylon çakmış olsa gerek ben haraslarken base e girişti stalker ve zealotlarla baya bi ordu yapmış direk bitti

yani bu adamların pylon spotlarını nasıl öğrenecem bi scv alıp dolaştıriim mi benim baseimin yakınındaki yerleri

zaten full efficient bi şekidle bi scv yi boş bırakmadan ordu basmaya çalışıorum ona ramen overrun oluorum . Bi yenemediğm şu protos rushını ya
Mesaj tarihi:
Behlul said:

ünite basmaya dalıp scv felan yapmıyorsan benim gibi kötü olur

full saturated 30 scv lazım base başı

unite basmaya dalıp scv basmayı unutanlar icin tip :
el alıskanlıgı kazanana kadar en cok kullanıdıgınız kontrol grubune alın nexus veya cc nizi mesala control-1 e alın veya 2 ye, eliniz ister istemez gidicektir, benimde w3 den kalma alıskanlık 9 da olrdu ana binam, ama w3 de 5 isci bastımız icin elim pek gitmezdi sc2 dede hep unutuyodum basmayı sonra replaylerde proların 1e 2ye 3e falan aldıklarını gorunce bende direk 2 ye koyup alıstım ve ister istemez force basmadan once scv basıyorum..
Mesaj tarihi:
scv basmada hiç sorunum yok sürekli command centerda scv basiorum durmuo yani . fakat işte yeterince hızlı mı MM üretemio mda stalkerlar ve zealotlar yardırıo bilmiom ki neyse biraz daha hızlanmam lazım herhalde
Mesaj tarihi:
Mum_Chamber said:

biriniz toss olsa ne yapacaksiniz ki? mutalisk direkt void ray counter'i.

huun'un dedigi gibi helion bassaniz cok rahat alirdiniz. zaten starcraft'in olayi da boyle counter'lara yonelmek degil mi? her oyunda full marine+tank gidiyorsaniz bir hata var demek.

5 banshee bassan 2 muta bastı mı gg oluyo, spore crawler falan da ağzına sıçıo zaten banshee'nin.
onun yerine 4 void ray bassan, muta gelene kadar alırsın herşeyini, 8-9 tane falan muta basmadıkça da hala avantaj sende olur. yetmedi, brood lord veya corruptor çıktığında bakmazsın aval aval banshee'deki gibi. hafiften bir fark var yani.

bu hem hava hem yere vurabilme olayında sadece marine gibi eriyen bir ünitenin olması hakkaten dezavantaj. evet belki ilk ünite ama mid game sonrası fena gg oluyor.

ayrıca evet helion bassak alırdık muhtemelen. o da çok çabuk eridiği için genelde basasım gelmiyor ama zerg'e karşı kesinlikle basmak lazım. hele upgrade'li olunca zergling falan bırakmıyor etrafta.
Mesaj tarihi:
Mortis said:

scv basmada hiç sorunum yok sürekli command centerda scv basiorum durmuo yani . fakat işte yeterince hızlı mı MM üretemio mda stalkerlar ve zealotlar yardırıo bilmiom ki neyse biraz daha hızlanmam lazım herhalde

10 depot
11 rax
12 veya 13 gaz
marine basmaya başla
17. scv ile ikinci rax
18. scv ile üçüncü rax

istediğin gibi tech lab vs koy, full bas. 8-9 marine 4-5 mara olduğu anda gidersen, senin force'un genellikle daha güçlü oluyor toss'un bastığından. ama dikkat et 1-2 dakika daha fazla bekleyip gidersen colossus veya psi storm çıkabilir.
Mesaj tarihi:
bi de micronun da önemli olduunu gördüm az önce bi protos yendim çok mutluyum bu arada paso protos çıkoı karşıma

normalde yolluorm adamları saldırıolar fakat zealotlar melee ye gelip doğruo bu sefer kiteladım ettim o zaman çok az kayıp verip temizledim çünkü macrom özürlü olduu için macroyu kaybetmicem die adamları salıp zealotların üstüne bırakiodum tabi doğruo herif öle olunca ..

neyse gelişcez!
Mesaj tarihi:
terran hep en çok micro gerektiren ırk oldu şimdi de öyle (bu sebepten iyi oyuncuların çoğu terran seçiyor !?!)
5 reaper 3 zealot salıyorsun doğruyor zealotlar
5 reaper'i microluyorsun zealotlar dmg vuramıyor.
ha keza marauder, marine.
marauder'in conc. shells de ayrı bir ızdırap.
kullanın bunları.
  • Yeni Oluştur...