Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Terran Stratejileri

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bir de sunu sorayim, maclari izlerken adamlar kadar hizli ordu yonetemiyorum ben ve baktigimda adamlarin shortcut'larinda hep uretim binalarinin atanmis oldugunu goruyorum. Ekranki uniteleri secmek icin farkli kisayollar falan mi var acep ?

Inanilmaz hizli kontrol ediyorlar, sadece mouse ile olacak is degil sanki. Ben beceremiyorum en azindan =)
Mesaj tarihi:
Sunu sorayim o zaman, atiyorum 5'e 4 tane factory ekledim. Herhangi bir anda once 5'e basip sonra baska tuslara basaraktan her bir factory'ye tek tek erisip sen sunu uret sen bunu uret diyebiliyor muyum ?
Mesaj tarihi:
Spidee said:

Ay çarkına şeyedeyim ya, divisionda BİR tane bile Protoss yok lan, böyle saçmalık mı olur. Blizzard seni eşşekler kovalasın.

abi sadece kendi divisionınla oynamıyosun zaten, sadece kendi liginle bile oynamısoyun hoş

ayrıca ne zaman istersen gel yiyişelim bebeğim
Mesaj tarihi:
Fede sene 2010 oldu hala Age of diyorsun : /

Aradım ama bulamadım, şu healthbarları sürekli nasıl açıyoruz ? Alta basılı tutunca geçici olarak açıyor.
Mesaj tarihi:
sene 2010 oldu halen istediin seyi custom yapabildiğini ögrenemediler git koy shortcutunu ctrl+b ye factory diye olsun optionstan la havle ;p

ayrıca atıyorum short cut 3 e barracks koydun 2 kere bas 3 e gitsin barracksına ctrl+b ne öle yetersiz bi kisayola basana kadar oyun biter ver shortcutı tıkla sec birim bas

2 kere tıkla barracks a uç bu kadar basit seyler yani.
Mesaj tarihi:
Cuce said:
abi sadece kendi divisionınla oynamıyosun zaten, sadece kendi liginle bile oynamısoyun hoş

ayrıca ne zaman istersen gel yiyişelim bebeğim

Abi sadece kendi divisionımda oynamıyorum da, en iyi TvP bildiğim için yaptığım son 15 maçta 1 tane Protoss çıkmadı resmen karşıma. En iyi TvZ bilseydim hiç Zerg görmezdim mesela.

Hep o Murphy denen it yüzünden.
Mesaj tarihi:
Valla ya Terran çıkıyor karşıma (%75) ya Zerg çıkıyor (%25) zaten. TvT de bilmediğimden değil de, kabus gibi sıkıcı TvT. Banshee rushı çok iyi yapıp alamazsam adamı iğrenç bir oyuna dönüşüyor. Tank, Viking, Thor, 1-2 Raven tarzı bir ordu basıp oynamam gerekiyor. Baya sevmiyorum nedense. Microsu çok çirkin geliyor ağır ünitenin. Halbuki Marine, Mara ile action oluyor çok güzel.
Mesaj tarihi:
TvT kim daha iyi mikroyla tank push yapabilirse o alıyor gibi birşey. deploy et, kaldır 3 milim gidip deploy et, arkada kalanı kaldır, biraz ilerlet deploy et. araya bol bol serpiştir MMM. tamam işte oyun bu. arada biri ghost çıkıp nuke atarak pozisyonunu bozar rakibin.

harbi baya bayık TvT.

bence Terran'ın en büyük dezavantajı, MMM çok güçlü tamam ama çok büyük bir boşluk var MMM ile BC arasında. tank iyi güzel hoş da, çok ağır kalıyor, eskiden bu kadar ağır değildi sanki. veya blink'ler, charge'lar, speedling'in saçma hızı vs olunca tank'ın özellikle deploy zamanı iyice ağır geliyor insana. eskiden daha efektifti sanki? thor desen zaten maldonado bir ünite. zerg'e karşı iyi sadece, onda da ling'ler bir sardı mı etrafını gg.

halbuki toss'taki voidray gibi bir ünite yok şööle 10 tane basiim, gerisini düşman düşünsün gibin.

hatta terran'ın bir başka büyük dezavantajı hem hava hem yere vuran ünitesinin olmaması. marine midgame'den sonra süper çabuk eriyor, başka da yok. viking belki sayılır da o da 3 saniyede kalkana veya inene kadar ebesini şeettiriyorlar adeta.

toss'ta stalker ve void ray'in hem hava hem yer olayı harika. zerg'de keza muta-hydra var. zavallım terran illa ya air ya grond gidecek.

terran ezique hemen buff lazım ağalar :P
Mesaj tarihi:
toss sadece voidray basmaktan daha hatali bir hareket yapmaz ki? bas 30 marine, stim ile cok rahat alirsin 10 voidray'i.

her unitenin iyi oldugu seyler var. "sadece x basayim, oyunu kazanayim" kafasindaysaniz yanlis oyunu oynuyorsunuz.
Mesaj tarihi:
he zaten sadece 10 void ray basayım dedim... 5-10 zea, 20 stalker, 3-5 sentry, immortal'ın üstüne 10 void ray dikersen harika oluyor.

bütün yazı içinden 1 cümle çekilince hakkaten harika oluyor
Mesaj tarihi:
sabonis said:

TvT kim daha iyi mikroyla tank push yapabilirse o alıyor gibi birşey. deploy et, kaldır 3 milim gidip deploy et, arkada kalanı kaldır, biraz ilerlet deploy et. araya bol bol serpiştir MMM. tamam işte oyun bu. arada biri ghost çıkıp nuke atarak pozisyonunu bozar rakibin.

harbi baya bayık TvT.

bence Terran'ın en büyük dezavantajı, MMM çok güçlü tamam ama çok büyük bir boşluk var MMM ile BC arasında. tank iyi güzel hoş da, çok ağır kalıyor, eskiden bu kadar ağır değildi sanki. veya blink'ler, charge'lar, speedling'in saçma hızı vs olunca tank'ın özellikle deploy zamanı iyice ağır geliyor insana. eskiden daha efektifti sanki? thor desen zaten maldonado bir ünite. zerg'e karşı iyi sadece, onda da ling'ler bir sardı mı etrafını gg.

halbuki toss'taki voidray gibi bir ünite yok şööle 10 tane basiim, gerisini düşman düşünsün gibin.

hatta terran'ın bir başka büyük dezavantajı hem hava hem yere vuran ünitesinin olmaması. marine midgame'den sonra süper çabuk eriyor, başka da yok. viking belki sayılır da o da 3 saniyede kalkana veya inene kadar ebesini şeettiriyorlar adeta.

toss'ta stalker ve void ray'in hem hava hem yer olayı harika. zerg'de keza muta-hydra var. zavallım terran illa ya air ya grond gidecek.

terran ezique hemen buff lazım ağalar :P

iyi başlayıp saçma biten bir post ,hiç 6 tane yanyana durup reapir edilen ve imkansız ölmeyen thor görmemişin belli
Mesaj tarihi:
tvt de, herseyi basabilirsin, yani acık ve net herseyi yapabilirsin, olay senin oyunculugunla alakalı,
tankmı yapıo mmm yaparsın drop atarsın, mecburen tankları hareket ettircek, stim basıp alırsın ki tank basıosa sınırsız exp alabiliosun rahat rahat,
banshee yapabilirsin, mass viking yapabilirsin, marine bunker rush atabilirsin, reaper rush atabilirsin, tank seviosan tank basarak oynarsın, bc basabilirsin, ghost yapabilrisin, baska unite kalmadı sanırım?

ha en etkili yol, clock banshee ile baslayıp tank mara viking combosu, ama bunu yapan kazancak die bisey yok, herkezin kendine has oyun stili var, neden hoslanıosan onu yap
dersenki yapılmıo;
top lvl terran lucifron mmm yapıo tank basmıo, morrow fe alıo, exp koruo sonra mm le pushluo, sjow oyun boyu heryere drop atıp exp alıo
dicem oki tvt suan hherseyin yapılabildigi tek matchup,
eger tvt den zevk almıosan, sen böle bi taktik olsun onu yapıym hep kazanıym o taktikle tarzı bisey istiosun
sorry :( öle bisey yok
Mesaj tarihi:
Memphis said:
eger tvt den zevk almıosan, sen böle bi taktik olsun onu yapıym hep kazanıym o taktikle tarzı bisey istiosun
sorry :( öle bisey yok

TvT'den zevk almıyorsam, bir taktik olsun onu yapıp kazanayım istiyorum öyle mi? Sorry canım, böyle de bir mantık yok.
  • Yeni Oluştur...