Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iki nokta arasindaki y=1-x dogrusu uzerindeki uzaklik

Mum_Chamber

Öne çıkan mesajlar

selam patiler. basliktaki gibi iki noktanin y=1-x duzlemi uzerindeki uzakliginin formulunu bulmaya calisiyorum. aslinda bir iki hafta kadar once buldum, "kolaymis yeaa" diyip calistigim kagidi bir yere attim, simdi de kafam durdugu icin tekrar bulamiyorum. imdak pls.

formulu bulan patiye benden durum + ayran

noktalari A(a,b) ve B(c,d) olarak varsayarsak, sallapati cizdigim sekil soyle oluyor:

http://a.imageshack.us/img401/3118/phototw.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

ilk doğru l1 doğrusu olsun. o doğruya dik olan doğrunun eğimini yaz, buna l2 doğrusu de. l2 a,b 'den geçsin. buna göre denklemini yaz.

l1 ile l2'nin kesiştiği noktanın koordinatlarını hesaplayabilirsin. bu noktadan da senin diğer noktana olan uzaklığı hesaplayabilirsin.

alternatif metod da; senin noktanın doğruna uzaklığını heaspla. sonra o noktanın diğer noktaya uzaklığını hesapla. dik üçgen oluştur, hop hop hop derken cevap.
Sosyal ağlarda paylaş

tepe acisi y=1-x'in acisi dasaaa. ozunde herhangi iki firmanin belirli bir karakteristik acidan birbirine "benzerligi" ni bulmaya calisiyorum. noktalarin yeri 0-1 arasinda degisiyor ama y=1-x dogrusu benim istedigim karakteristik ozelligi temsil ettigi icin degismiyor.

coder, senin verdiginin sonucu derece cinsinden. aciyi mi veriyor sonuc olarak, ve oyleyse hangi aci?
Sosyal ağlarda paylaş

tamam, doğrunun yöneltisine göre

1-2x desen mesela -1/kök(4)2 falan olacaktı, o açıdan

nokta ve doğruyu vektör gibi düşünüp izdüşümlerini falan alınca öyle bişey çıkıyor :

(c'nin ikinci parametresi eksili değil)
http://i191.photobucket.com/albums/z59/Felacet/adfsg.jpg

Sosyal ağlarda paylaş

of beceremicen sen mum, uykum var ama direk yazıyorum çözümü

doğru ay + bx + c = 0 olsun
ilk nokta
A(x1,y1)
doğru üzerindeki nokta B(x2,y2) olsun
A'dan doğruya inen dikteki kesişim noktası C olsun

|AB| uzaklığı = kök((x2-x1)^2 + (y2-y1)^2)
|AC| uzaklığı = (a*(y1)+b*(x1) + c) / kök(a^2+b^2)
|BC| uzaklığı = kök(|AB|^2 - |AC|^2)
Sosyal ağlarda paylaş

brüt fors çözüyorum

doğrunun denklemi y-1+x bunun da gradyanı (1,1) yani her noktada doğruya dik olan vektörler 1,1 yönünde.

Dolayısıyla mesela A=(a,b) nin doğru üzerine izdüşümünü de bir normal yardımıyla bulursan

(a+k, b+k)

şeklinde bir nokta olacak. Bu da doğru denklemini sağlamalı

b+k = 1- a-k => 2k = 1 - a-b => k = 0.5*(1-a-b)

yani A'nın izdüşümü (a+ 0.5*(1-a-b), b + 0.5*(1-a-b))
B'nin izdüşümü de (c+ 0.5*(1-c-d), d+ 0.5*(1-c-d))

şimdi bu ikisinin normal uzaklığını hesaplayacaksın
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...