Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 selam patiler. basliktaki gibi iki noktanin y=1-x duzlemi uzerindeki uzakliginin formulunu bulmaya calisiyorum. aslinda bir iki hafta kadar once buldum, "kolaymis yeaa" diyip calistigim kagidi bir yere attim, simdi de kafam durdugu icin tekrar bulamiyorum. imdak pls. formulu bulan patiye benden durum + ayran noktalari A(a,b) ve B(c,d) olarak varsayarsak, sallapati cizdigim sekil soyle oluyor: http://a.imageshack.us/img401/3118/phototw.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 bence hala aklın deniz, kum ve güneşte senin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 a ve b arasındaki en kısa mesafeyi hipotenüs olarak alan üçgenin kenarlarından biri olarak bulunabilir sanırım da, formüle dökemedim ben de şu an sori =| ı ıh olmadı -,- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 ilk doğru l1 doğrusu olsun. o doğruya dik olan doğrunun eğimini yaz, buna l2 doğrusu de. l2 a,b 'den geçsin. buna göre denklemini yaz. l1 ile l2'nin kesiştiği noktanın koordinatlarını hesaplayabilirsin. bu noktadan da senin diğer noktana olan uzaklığı hesaplayabilirsin. alternatif metod da; senin noktanın doğruna uzaklığını heaspla. sonra o noktanın diğer noktaya uzaklığını hesapla. dik üçgen oluştur, hop hop hop derken cevap. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fili Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 hmm yanlıs görmüşüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 a^2 = (x2-x1)^2 + [(1-x1)-(1-x2)]^2 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 y'ler onemsiz mi yani fede? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 y= 1 - x olduğuna göre. x e bi değer verince y de geliyo o yüzden önemsiz değil de. hani formülü tek değişkenle yazabilmek için öyle yaptım ben direk hipotenüsten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 kosnüsmü o? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 A ve B noktalari y=1-x dogrusu uzerinde degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bittus Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 telefondan giriyorum ve 10 dakikaya kadar ucuyorum. ben eve varana kadar bulamazsaniz soylerim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 vay be lise'de analitik geometri dersinde yapardık böyle şeyleri, şimdi öküz gibi bakıyorum şekle. ne için lazım oldu formül? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 [(a-1)*(-1/kök(2)) + b*(1/kök(2)) ] - [ (c-1)*(-1/kök(2)) + d*(1/kök(2)) ] olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 bu tek soru için mi gerekli batch bişiler mi yapıcaksınız. bir de bi sürü durum içinse eğer tepe açısını sabit 45 mi tutuyorsunuz yoks değişiyorr mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coder Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 oyun yazarken yapmıştım bunu php code olarak vereyim direk $M = rad2deg(acos(sin(deg2rad($locx1)) * sin(deg2rad($locx2)) + cos(deg2rad($locx1)) * cos(deg2rad($locx2)) * cos(deg2rad($locy1 - $locy2)))); Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 tepe acisi y=1-x'in acisi dasaaa. ozunde herhangi iki firmanin belirli bir karakteristik acidan birbirine "benzerligi" ni bulmaya calisiyorum. noktalarin yeri 0-1 arasinda degisiyor ama y=1-x dogrusu benim istedigim karakteristik ozelligi temsil ettigi icin degismiyor. coder, senin verdiginin sonucu derece cinsinden. aciyi mi veriyor sonuc olarak, ve oyleyse hangi aci? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 0-1 arasinda demisim de (0,0) ve (1,1) arasinda kalan alanda degisiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 said: [(a-1)*(-1/kök(2)) + b*(1/kök(2)) ] - [ (c-1)*(-1/kök(2)) + d*(1/kök(2)) ] o aradaki uzunluk da a,b gibi bir uzunluk olacaksa y=1-x için olması lazım bunun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 yahu noktalar y=1-x dogrusu uzerinde degil =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 tamam, doğrunun yöneltisine göre 1-2x desen mesela -1/kök(4)2 falan olacaktı, o açıdan nokta ve doğruyu vektör gibi düşünüp izdüşümlerini falan alınca öyle bişey çıkıyor : (c'nin ikinci parametresi eksili değil) http://i191.photobucket.com/albums/z59/Felacet/adfsg.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 27, 2010 of beceremicen sen mum, uykum var ama direk yazıyorum çözümü doğru ay + bx + c = 0 olsun ilk nokta A(x1,y1) doğru üzerindeki nokta B(x2,y2) olsun A'dan doğruya inen dikteki kesişim noktası C olsun |AB| uzaklığı = kök((x2-x1)^2 + (y2-y1)^2) |AC| uzaklığı = (a*(y1)+b*(x1) + c) / kök(a^2+b^2) |BC| uzaklığı = kök(|AB|^2 - |AC|^2) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 29, 2010 evet fizboz senin dedigine cok yakin bir sekilde hallettim. fakat az once profesorum, "cok iyi bir fikir, ama matematikten zerre anlamayan isletme camiasinda bunu kimseye anlatamazsin" dedi. daha basit bir model kullanicaz. biyyy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 brüt fors çözüyorum doğrunun denklemi y-1+x bunun da gradyanı (1,1) yani her noktada doğruya dik olan vektörler 1,1 yönünde. Dolayısıyla mesela A=(a,b) nin doğru üzerine izdüşümünü de bir normal yardımıyla bulursan (a+k, b+k) şeklinde bir nokta olacak. Bu da doğru denklemini sağlamalı b+k = 1- a-k => 2k = 1 - a-b => k = 0.5*(1-a-b) yani A'nın izdüşümü (a+ 0.5*(1-a-b), b + 0.5*(1-a-b)) B'nin izdüşümü de (c+ 0.5*(1-c-d), d+ 0.5*(1-c-d)) şimdi bu ikisinin normal uzaklığını hesaplayacaksın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 hmm işletme denmiş o zaman "düzlemde iki noktadan tek doğru geçer" ile başlamak lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar