Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

acil yardım edebilirmisiniz!!!

Hagii

Öne çıkan mesajlar

bu cumartesiyi pazara bağlayan gece saat 1 civarında ıslak terlemiş ayakla ayakta çorap çıkartırken birazda laubali hareketle mermer zeminde kaydım ve dolabın sivri tutacak yerlerine kafam geldi. sonuç olarak saç ile sakalın karıştığı o yer ile kulak arasında 7 cm civarında kulağın tepesinden kulak memesine kadar yırtıldı ve 7 tane dikiş atıldı. ve benim 6-7 ağustos ta düğünüm var. düğün de damadın sağdıcıyım.

şimdi sorum şu( sorunum) bu yara nasıl çabuk iyileşir, beslenme önerileriniz veya başka çözüm yolları

diğer konu yüzümde yara kalacak bunu azaltma veya yok etme yolu var mı.
Sosyal ağlarda paylaş

10 günde düğünde oynar pozisyona gelirmiyim. gece üstüne yatmışım da uyurken kanadı. düğünde kanama falan uğraşırmıyım
,
diğer konu uzun vadede izi kalacak yaranın bunu engelleme yolu varmıdır tıp o kadar gelişiyor ve yüz nakli bile yapıldı ispanya da daha dün ( ilkmi bilmiyorum tabi)
Sosyal ağlarda paylaş

yara dan iz kalmasın 10 güne kadar diyemiyorum ama bu yaranın iyileşmesi için mutlaka birşeyler olması lazım doktor a nasıl besleneceğim dediğim de bundan önce nasıl sa öyle dedi. estetik cerrraha gideyim mi bir süre sonra dediğim e yok artık o kadar görünüşü bozmuyor falan diyor. ama bana hiç öyle gelmiyor sol kulağım ile saç arasında 7- 8 cm çizgi kalacak bunun bir çözümü olmalı ilerleyen zamanlar için.
Sosyal ağlarda paylaş

iz kalmaması için bundan sonra yapılacaklardan ziyade ilk müdahele de çok önemli, 'anam kanıyo lan durdur şu kanı' tarzı bi müdahele mi yapıldı yoksa estetik dikiş falan atıldı mı, müdahelenin en başından estetik kaygılar göz önünde bulunduruldu mu, bunlar çok önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

adam dikmiş geçici dediler bana doktor açacak bakacak ameliyat sa ameliyat değil se dikiş atıp çıkarsın dediler. o geçici dikiş kaldı yarada.

ben dikişten anlayan birisi değilim ama güzel gibi duruyor. hatta sağlık ocağı doktor da güzel dilmişler dedi. ama benim sıkıntım. orada koyu kırmızı şekilde kalacak yara izini ilerleyen dönemlerde yok etmek. bunun bir yolu olmalı sanırım. mesela hep silikon takarken memeye dikiş oluyor mu. o durumlarda nasıl yapıyorlar. veya estetik ameliyatlardaki dikişlerin izleri.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

wolverine olsan iyilesmez 10 gunde.

orada kalacak dikiş izini yok etmek amacım ilerleyen dönemlerde ( 3 ay- 6 ay belki de 1 sene ) bu mümkünmüdür.

10 güne kadar da normal hareket eden birisi olurmuyum ki. yürürken aklı orada kalan olmayacak şekilde
Sosyal ağlarda paylaş

Dikiş izi bir süre sonra azalıyor. Hele estetik dikiş yapıldıysa, zaman geçince çok daha iyi oluyor görünüm, ama 1-2 sene sürüyor sanırım. Bir de doktora danışmadan sakın fondöten falan sürme yaranın üstüne. 10 gün geçse de sürme yani...Gereksiz iltihap işleriyle uğraşmak zorunda kalırsın sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

Hagii said:

senko said:

wolverine olsan iyilesmez 10 gunde.

orada kalacak dikiş izini yok etmek amacım ilerleyen dönemlerde ( 3 ay- 6 ay belki de 1 sene ) bu mümkünmüdür.

10 güne kadar da normal hareket eden birisi olurmuyum ki. yürürken aklı orada kalan olmayacak şekilde

bunu 10 gün sonra öğreneiblirsin..

bir de orada kanın çabuk pıhtılaşması için yapay kan gibi bir şey vardı genelde şeker hastalarının kanı çabuk pıhtılamışmıyor diye açık yaralı şeker hastalarına veriyorlar.. eczaneye gidip onu sorabilirsin ama yarada herhangi bir kamana yada kabuk bğlama durumu yoksa gerek yok

hani yara ne kadar şabuk kabuk bağlarsa iyişelme süresi o kadar hızlanır

senin durumunda beklemekten başka çare yok keza 10 gün de çok kısa bir süre
Sosyal ağlarda paylaş

BabacumMostors said:

Xaenin said:

Köpeğe yalat.

kötü bir tavsiyye değil.. kedi de oaliblir her ikisinin salyasında antiseptik özellikler var.

bakbunu bana demişti annem de ben de dalga geçiyor zannetmiştim. ama bi arkadaş vardı benim dudağında yaralanma hiç gitmiyordu bunu da sürekli dudağını yalamasına ve yalayınca nemli kalmasına balamıştık ama
Sosyal ağlarda paylaş

yara kurudu dikişleri sağlık ocağı ( yeni adı ile tsm mi artık neyse) al bugun dedi. hastane de doktor cumartesi dedi.

ben sıında yara ile uğraşırken kulağın içi de yırtılmış. aben de içi kan oluyor diye kabuk bağlayan kuruyan yarayı alıp duruyordum. çarşamba onun için kontrle gideceğim.

ney se estetik cerraha+cildiyeye gittim. adamlar 2 tae krem yazdılar bana contractubex diyediğeri bepanthen bunları dikşler alınınca kullanacağım.

göze de gideyim dedim sevndiğim haber gözden geldi numaralarım düşmüş. 1,5 tan 1 e gözlük te kulllanmadım hiç.! lens alacağım renkli bakalım onu da deneyeceğim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...