Gilean Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Bozulalı baya oldu ama yurtdışında olduğum için yeni yazıyorum. Excelde birşeylerle uğraşırken desktopumda, bir anda küt diye kapandı bilgisayar daha doğrusu restart atmaya çalışır gibi oldu. sonra restartı atamadı kaldı öyle ekranda bişi yok bilgisayarda hareket yok. bir de tam bu noktada burnuma yanık kokusu gibi bişi geldi. kapadım direk bilgisayarı üstünden. sonra da açamıyorum bir daha. ısınma sorunu ihtimali yok. hayvan gibi soğutucu vari içinde kasa da hayvan gibi.arada da derecelere bakıorum. daha quadcoreun fandan çok ses gelio diye 2-3 sene sonra gittiğim soğutucu ve fan aldım ekstradan. yani dereceleri çok iyi bilgisayarın. ama yanık kokusu yüzde yüz geldi çok bariz olarak. odada iki kişi daha vardı ne yandı diye sordular. şimdi kasanın fanlarında mavi ışık var. bilgisayarı açmaya çalışınca bu ışıklar yarım saniyeliğien falan yanıyo ve kasanın fanı dönmeye çalışır gibi oluyo ama duruyo yine bilgisayar. tekrar denersen hiçbirşey olmuyor. 10 dakka bekleyip tekrar denersen yine önce hafif mavi ışık yanıyor ve yine duruyor. kısacası iki kere üst üste olmuyor bu. power supplyın yandığından şüphe ediyorum. hiçbir ısı sıkıntısı olmadan hem yanıp hem de koku çıkartabilecek tek parça o gibi geliyor. diğer bir seçenek de anakart sanırım. sizce sorun ne?
Tcpip Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 tecrübelerime dayanarak anakart diyorum. power yansa açamazdın. öyle 1 sn çalış sonra dur yapmaz.
Oce4n Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Power sorun. Bi arkadaşıma da aynı benzer olay olmuştu. Düğmeye basıyoduk fanlar böle bi ilerliyip bitiyodu... Dedik power olamaz yaw dönüyo sonuçta bla bla derken tamirciye götürdü, powerın sigortası mı ne bişiysi yanmış diyerekten yeni power takmışlardı.... Elinde fazladan power varsa bi dene istersen.
Gilean Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 O kadar da para verdim powera ya. Gerçi powerların ömrü diğer parçaların ömrüne göre kısa oluyor nedense. Bana da power gibi geliyor. İçinde quadcore olan 3gb ram olan ama 8800gtx olan bi alete ne kadarlık bir power supply lazım sizce? Bir de quadcore'un soğutucusu var işte ekstra power yiyen.
Catscratch Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2010 PSU Marka model verseydin de atıp tutmaya başlasaydım :D Ben Enermax 650 infiniti'yi bitiremedim 2 senede yaw. 24/7 açık bilgisayar. Ama işte "industrial rate" olunca böyle oluyo :D
Kendercik Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 24, 2010 http://www.antec.outervision.com/index.jsp Bu sayfa da fikir verir kaç wattlık bir psu'ya ihtiyacın olduğu konusunda.
Gilean Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 Konuyu açan Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 PSUnun markası be quiet idi. yurtdışında olduğum için daha halledemedim.
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 bence yıl dönümünü fln kaçırdın hatırlamadın ona bozuldu ZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Lauranas Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 30, 2010 benimde basima benzer bi olay geldi yaziyim dedim sistem calisio ama nie ole oldu anlamadim. olay su 1 hafta tatile cikarkan sistemi fisten cekmistim ram ler mushkin 4gb 1066mhz bios dan 2.10v yapmistim 1066 icin bunandan olabilir belki tatilden dondum actim istemi fanlar dondu durdu res atti makine acilista sonra calisti ama goruntu yok sadece fanlar donuo baya bi calismadi bole sonra ramlerin 1 ini cikardim calisti sonra 2 si ile tekrar denedim gene calisti ilginc yani bazende eskidende yapiodu ara sira acilista acilio duruo sonra tekrar calisio sorunsuz nadir ama ilk defa bu kadar uzun surdu ve ramleri takip cikarinca duzeldi psu da 600w ocz modxstream
jonq Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2010 Tcpip said: tecrübelerime dayanarak anakart diyorum. power yansa açamazdın. öyle 1 sn çalış sonra dur yapmaz. Tcpip başta gayet güzel özetlemişti. Geçmiş olsun..
kertenkel Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2010 Mesaj tarihi: Temmuz 31, 2010 bende 2 asus anakartta olmuştu bu dediğin voltaj dalgalanmasından anakartın güney köprüsünde bir parça yanıyor. garantiden değiştirebilmen lazım, tamir edilemiyor bildiğim kadarıyla
Lauranas Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2010 benim sorundami anakart ile ilgili acaba gerci sistem calisio ama ilerde yanmasin
Öne çıkan mesajlar