Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Iyilestirilen hastaneler = Muayneyi 10 dakikada ol, boktan testler icin 3,5 ay bekle.

di

Öne çıkan mesajlar

Abi ege üniversitesi hastanesi acil bölümünde doktor gözlem altında tutulmamı, 20dk da bir ekg min çekilmesini söyledi, adam gittikten sonra hemşirelerin etmediği laf kalmadı. Ve 1saatte bir falan çektiler ekg mi. Baya zor bi meslek hemşirelik ama hiç sevmiyorum hemşireleri.
Sosyal ağlarda paylaş

Sağlık işi para işi olduğu kadar da şans işidir. Bulunduğum yerdeki hastanede kulak-burun-boğazda çalışan iki doktoru kimse yere göğre sığdıramıyor. Arka arkaya alerji mevsiminde alerji+burun içi iltihabı yaşadığım bir dönem de kapısına kamp kurmuştum. Kuyruk nekadar uzun olursa olsun kimsenin doktor hakkında kötü bir söz söylediğini duymadım. Adamlar nekadar yoğun olurlarsa olsunlar insanlara kötü davranmıyorlardı.

Ama aynı hastanede bulunan cildiye bölümünün doktoru oradaki hasta bakıcı/memuru beni beş kişi için mi çağırdın(çaydan) diye adamcağızı fıröaladı. İçeriye giren hastalarada söylemediğini bırakmadı.

Bu para işi olduğu kadar da şans işi de. Adam gibi doktor bulmak kolay olmuyor.

@barnacle

barnacle said:

bu ülkede yaptığı mesleği seven kaç kişi var zaten? onunla da alakası çok.

Kimse istediğini değil o dönem moda olanı seçerse tabi kimse yaptığı meslekten memnun olmaz.Bir dönem modaymış herkes işletmeci olmuş, ben lisedeyken elini sallasan işletmeciye çarpıyordu. Benim okuduğum dönemde mühendislik(özelliklede bilgisayar) moda oldu herke o bölüme hucum etti. Şimdi piyasa bombok.

Sosyal ağlarda paylaş

hakkın yokki devlet alıyor o parayı . daha önceki gitmelerle birleşmiş üniversitelerde muayene oldugun an 12 lira recete alsan da almasan da giriş yaptırman yeterli yok bir kere giriş yapıldı daha önce hiç muayene yok diyorsan o başka sağlık bakanı bakanı tam günü kaldırıp bu fiyatları özel seviyesine cekecek kanısındayım
Sosyal ağlarda paylaş

Noyanh said:

vakıf gureba acilde 5 ay kadar çalıştım şimdi birden görünce bunu gururlandım . =) orda da ameliyat günü acil ameliyat haricinde 5 ay sonra ya veriyorduk ultrason 3 ay falan ama inanın akşam 7 ye kadar amelyathane den cıkmıyorduk . yine de doluydu .
onun dışında uyku apne sendromuna acil bir hastalıgınız yok demesi sekreterin .. bu ülkede herkesin kendini doktor sanmasıyla ilgili saçma sapan bir durum ben boş yere okudum çünkü o kadar kitabı
ülkede doktor yetersiz ( öle ki ben bugun 200 hasta baktım ne kadar saglıklı bir durum bu inanın yarısında ne oldugunu ben bile bilmiyorum ) hastane yetersiz . insanlarımız cahil hastalık hastası . performans sistemi diye bişey cıkardılar para kazanabilmek için o aletlerin devamlı çalışıyor olması lazım . doktor istemese tahlil başhekimlikten hastanenin gelirini azaltıyosun tahlil iste diye emir geliyor . kaldı ki bu durumda ki bayan doktorun dediği cok mantıklıymış hastasını düşünmüş boş yere amelyat olmasın diye ama gel görki sistem saçma bir de bunlar iyi hali öle düşünün .
şuan da mecburi hizmet nedeni ile tokattayım da =) gelim istanbul a ankaraya hepinize erkenden gün vercem söz =P

elimdeki olan cok cok az bi titreme vardı. Nörolojiye gittim. Bakmadan bana kan tahlili istemişti :(

demek bundanmış.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bende dizim dondugu zaman kizilaya gittim bildigin kapidan almadilar. acile gittik ortopedist yok bosuna girme dediler. baska ozel bi hastaneye gittik orda da ayni. en son ikerler diyip eve gittik. ertesi gun gene baska bir ozele ozele gitttim ki o da adam gibi degildir. zaten devlet hastanelerinin icine girince psikolojik olarak cokuyorsun anasini satayim. sanki cepheden yarali tasiyorlar.

bildigin hastane isi seye donmus turkiyede ' abi bildigin iyi bir restoran var mi ' muabbeti gibi valla.

bir de saglik tabi kimse paranin hesabini yapamayacak diyerek bug haline getirmis hastaneler var ki ondan bahsedilmis.
Sosyal ağlarda paylaş

ellerdeki titremenin sebebi tiroid yada b vit eksikliği olabilir norolog ondan tahlil istemiştir .

@frantic devlet aile hekimliği politikaları .. doğu ya şirin gözüküp oy toplama heveslerinden falan dolayı uzmanlık için kadro açmıyor düşün ki geçen sene toplamda ortopedist 140 kişi aldı bunlar 5 sene sonra uzman olcak ki muhtemelen 30 u istifa eder . suan da dünyada kişi başı düşen uzman doktor sayısında sürünüyoruz yerlerde 3.dunya ülkelerinden bizi geçen var yani .. (genel doktor oranları da öyle )
hani ortopedist bulamaman normal . benim tavsiyem devlet hastanelerini hor görmekten ziyade .. ciddi birşeyiniz oldugun da ilk gitceniz yer büyük devlet hastaneleri olsun . uzman bulamamak gibi derdiniz olmaz asla . ve görüntü öle olmasada bir kaç büyük özel hastaneden cok daha iyi imkanlara ve doktorlara sahipler .
Sosyal ağlarda paylaş

Valeron said:

valla kan alma konusunda göztepe ssk'dan falan memnunum hemen alıyolar kanı,aynı gün veriyolar sonucu.

ama eğer bi ultrason falan çektirmeye kalkarsanız,ki bu götü kırık ultrason yani 5-7 dakikalık bi işlem. en erken 3 ay sonrasına randevu veriyolar. adam o 3 ayda kanser falansa,geberdi gitti zaten

us için yapacak bir şey yok makinelerin ve doktorların günlük çekim yapabilme sayısı belli zaten bir de buna her gün yüzlerce yeni us istemi ekleniyor 3 ay sonrası malesef normal

kan alma olayında eğer basit bir tetkik istenmişse misal hemogram sonucu aynı gün alman normal ama her tahlil aynı sürede verilmiyor 10 gün sonra çıkanda var sonuçta

son bir not hastanemizin adı S.B İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi ssk ibaresi artık yok :)
Sosyal ağlarda paylaş

geçmiş olsun
böyle bi durumda özele gidip sağlık güvencen geçyomu sorabilirsin. geçmiyosa test ücreti ne kadar olacağını sorabilirsin. Veya özel ücret ödeyip (adına katkı payı diyolar) bazı devlet hastanler ive bizim üniversitemiz gibi test için erken tarih alabiliyorsun :P Şu da var test bu kadar geç tarih veren yer ameliyatı bi kaç sene sonraya verebilir :D

sana tarihi veren sekreter saygısızlık yapmış. her hasta sadece tarihi değil yapılacak test vs.. her konuda aydınlatılmalı. ama işte toplumumuzun geri kalmış bi zihniyetidir bu, hasta pek adam yerine konulup bişi anlatılmaz. Ama yavaş yavaş değişiyor bu. Yalnız milletimizde var olan bi özellik yine su yüzüne çıkmış, vur deyince öldürmeyin siz de sağlık çalışanlarını :) bir çok eleştiri haksız olmuş.

gelelim sağlık=para denklemine. Burada suç doktorların ve halkın olmuştur ne yazık ki. Hükümet sosyalist düzene karşı olduğu için aile hekimliği yasası ve tam gün yasası adı altında devlet sağlık işinden elini eteğini çekmektedir. Ama ne yazık ki biz doktorlar bu konuda halkı yeterince bilinçlendiremedik, halk da "özel muayenehane açamıcaklar diye karşı geliyolar bu yasağa" zihniyetini benimsediği için sağlık sisteminde çok kısa bi sürede her iş artık parayla dönecek.

en basitinden şöyle özetliyim AKP hükümetinin sağlık politikasını, doktorların eskiden maaşlarının çoğunluğunu devletten bir kısmını döner sermayeden alırken artık tam gün yasası ile devlet çok ufak bi para vericek (tüm maaşın 1/5'i yaklaşık), geri kalan maaşın 4/5'ü döner sermayeden çıkacak. Ee döner sermayede hastaların cebinden çıkan para
Sosyal ağlarda paylaş

batuhan said:

Hayır bu kadar olayın yanında bide şu var.Cerrahpaşada cildiye'ye gittim.Muayene ücreti 62 milyon babamdan kesmişler.Eczane kesiyo sanırım nereye şikayet edebilirim nasıl hakkımı ararım.

eczane muayene ücreti kesemez. çünkü eczaneye gitmiyo o para. siz eczaneye ödüyosunuz ama devlete gidiyor o para.
eczaneye muayene ücreti ödeme bu hükümetin çakallığıdır. bedavaya muayene oluyosunuz yalanıdır. Ayrıca hastanede bi polikliniğe giriş yaptırıp muaynene olup ilaçları almasanız bile (eczaneye muayene ücreti ödemezseniz) bi daha ki sefere devrediyor. bir daha ilaç alacağınız zaman 2'sinin ücretini ödüyorsunuz.

o 62 milyon devreden ücretler veya katkı payları olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

özel sağlık sigortasıda sakat. valide hanıma 2 sene önce kanser teşhisi konuldu özel sağlık sigortası karşıladı amerikan hastanesinde yapıldı ameliyat vs.

akabinde sağlık sigortasının yenilenmesi gerekti yeniledikte. tekrar bir ameliyat geçirdi özel sigorta karşılamadı. adamlar koymuşlar maddeyi 'sigortanın başlangıç tarihinden önce hastalık teşhisi konulmuşsa karşılamıyoruz'

mecbur cepten ödedik masrafları sigortanın geçerli olmasına rağmen. tmm bi şekilde ödendi o tutarda sigortaya verdiğimiz onca para neye yaradı?
Sosyal ağlarda paylaş

Özel falan dediniz, bi anımı anlatayım.

Bigün Bursa merkezden metroya binicem, durakta bi adamla karşılaştım. Yanımda arkadaş da var. Yiyecek otomatının para yutmasından falan konu açıldı. Derken metroya bindik, adamla sohbet muhabbet. Şimdi adını vermiyim, Bursa'nın en testisli özel hastanelerinden birinde görevliymiş. Görevi de, haftannı 3 günü çıkıp köylerden hasta falan toplamak. Bunu da muhtar gibi, işte köyün sevilen insanları gibi insanları kafalayıp, bunların diğer köylüleri onlara yönlendirmesini sağlayarak yapıyorlarmış. İşte muhtarı kafalamak için köye bi çeşme yaptırıyorlar atıyorum. Camiye halı döşüyorlar yeni falan. Nasılsa devlet karşılıyor diye de köylüler gidiyormuş oraya.

Gelenin omzu ağrıyorsa komple üst bilmemne röntgeni çektiriyoruz falan diyodu. İşte başı ağrıyo diye geliyo 35 milyar fatura çıkarıyoruz devlete diyodu.

Acayip şok oldum, birşey diyemedim eblek eblek baktım adama öyle. Ulan dedim nasıl zengin oluyor millet.

Şimdi devletin suçu desen, var ama yok. Özel hastane imkanı güzel bişey. Devlet hastanelerinin yetemediği yerde, ya da acil durumlarda vakit kaybetmemek için gidilebilecek bişey. Misal ben gözlerimin senelik kontrolü için ameliyat günü haftasonu falan derken 4 gün bekledim devlet hastanesinde randevuyu. Kuzenim işe gitmeden uğradı aynı gün 30 dk da halletmiş işini misal. İyi bi imkan ve çok da az bi ücret alınıyor yani. Ama olayın demin bahsettiğim yere gelmesi de mümkün işte.

Adamlar vicdansız, sömürüyorlar böyle şeyleri bile.
Sosyal ağlarda paylaş

basbakanin karisinin hastane zinciri var la asfdasfd

ozel hastane = kazandirir
siyasi iktidarla organik bag sahibi ozel ahstane = kat kat kazandirir

yahu su bagdat caddesinde anatolia var, hayvan hastanesi
bizim kopek hastalaninca annem oraya goturuyor, hayvanin ayagi kitleniyor "rontgen, tahlil gak guk"

bi kiytirik hap veriyor sonra yallan, daha ustunden 3 ay gecmemis gene gidiyoruz "rontgen, tahlil"

gecen sene kopegin ayaginda sorun vardi iste, ortakalrdan biri cok iyi veteriner gak guk, soyle tetkik yapilica, kemikte zedelenme var ameliyat edilicek filan dunyanin masrafini cikardi, bizim tanidik bi veteriner var adam rontgene bakiyor "burd aoyle kirik cikik varsa diplomami yirtarim" diyor, hocalairna filan goturdu ugrasti sagolsun, romatizma cikti...

hipokrat yemini denen seyin kiymeti milletvekili yeminligi ile ayni asagi yukari, doktorun eline dusunce nede olsa anlamiyor, bana muhtac diye resmen yoluyor
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

hipokrat yemini denen seyin kiymeti milletvekili yeminligi ile ayni asagi yukari, doktorun eline dusunce nede olsa anlamiyor, bana muhtac diye resmen yoluyor

abi yolan doktor değil ki . neden giydirdin ki şimdi .
hani serefsiz doktor da yok mu var. ama doktorların cogu aman elime düştü yolim bunu diye düşünmez
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...