di Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Nedir ilginc olan ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 aslinda savcilik bu isi hallediyor, siz loglari ve IP adreslerini degismediklerini ispat edecek sekilde, adli bilisim ve forensics yaklasimina uygun bir sekilde belgeleyerek yazarak, teslim etmelisiniz delilleri. bu noktadan sonra adresin bulunmasi, teyidi, gerekli iddianamenin hazirlanmasi vs hepsi savcilikta olan olaylar olarak biliyorum, yeni sistemde boyle olmasi lazim. eskiden bu soyledigin sekilde de dava aciliyordu, ama yeni kanuna gore durum nasildir bilemiyorum. detay gerekirse avukatin alir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
emrehan1 Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Loxias said: Benim takip ettiğim kadarıyla bu davalarda, davalının modemime şifre koymayı bilmiyorum. Çevreden herhangi bir kişi girmiş olabilir demesi beraat ile sonuçlanıyormuş. yok artık, senin sorumluluğunda tamamen. Öyle yırtılıyosa oh ne ala Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Czentovic Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 abi boyl3e ufak seylerden umut beklemeyin bence, neler oluyor bişey cıkmıyor.tabi hakkını ara sonuna kadar kovalıcanki adam olsunlar asdafs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 hadi bakalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 İnternet alemde kim kimi bulacak diyip susmakla olmuyor, genelde hacker vb. işlerle gezinen adamlar ezik insanlar. Evine mahkeme kağıdı gitsin, adama göz dağı ver, davayı kazanamasan bile o adamın mahkeme işleri ile uğraşması bile yeter sana bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lowers Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 di said: lowers said: ayrıca yeni kanuna göre Tüm kişiler Kendi Güvenliklerini Sağlamakla Hükümlüdürler. Diye bir madde var yasada Bunu kullanırlar her yeni genç avukat ;) Bu arada ben böyle davalara 2003 ten beri katılıyorum en son bana açtıkları dava 2010 da Bu sene gerçekleşşti 10k cepledim evime döndüm yani kesin kanıtlarını olması gerek hadi kanıtları geçiyorum Tmm kanıtlarınız oldu herşey ok adam kesin saldırı amaçlı yapmış değiştirmiş. Peki... zarar ? eğer zarar yoksa(maddi) hiç bir şekilde ağlatamassın :) (var sayımlar böle böle kendi indexim dursaydı şukadar kişi gircekti şukadar reklam alcaktım demekle olmuyor) not: ayrıca index attı diyorsun nekadar durdu o index ? 1 gün durduysa Kaybettin direkt :) diğer maddeleri yazdıklarımı okumana bile gerek yok haha. Nasil irite eden bir yazi seklidir bu yarabbim. Kimsin nesin sen ? Avukat misin ? 10k cepledim ne demek ? Sana dava acildi da karsi taraf tazminat mi odedi nedir ? Index isterse 1 saat dursun. Bir yayin organinin yayinin engellemeye yonelik harekete giriyor yapilan sey. Haliyle her sekilde suc. "irite" ettirdiysem özürdilerim ama Gerçekleri yazdım Avukat değilim ama avukatımla bu konularla çok uğraştığımız için ve davalarımıza kastığımız için bikaç bilgimi paylaştım. Avukat Ücretleri + 10k Manevi Tazminat ödendi söylemek istemiyorum ama ünlü eski bir ISP davası geri tepti diyebilirim. tabiki bizim durumumuz daha değişik bir Hacking+Reklam durumuydu. Niye tazminat ödediler ? açıklarını bilerek kapatmayarak halen açığın tutulmasından dolayı zaten hakim kızdı + Delillerin yetersizliğine rağmen Telefonla birtakim iletişim yollarıyla beni ve arkadaşları aramak ve konuşturtmak istediler. ne mi oldu ? Ben direkt söyledim eve ben yaptım açığın bu kardeşim dedim Web yöneticilerine Pazarlama bölümü webmaster müdürü gibi bişiydi. adam hah bittin sen yok oldun hede hüdü olayına girdi ve mahkemeye verdiler. Ve hiç kaldırmadılar bizim Dosyalarımızı shop.xxxx.com dan :) onu ve logları delil olarak gösterdiler loglardaki ip ler bizim sunucularımız ilgisi olduğunu ve bazı proxylerden bağlandığını idda ettiler ve sitesinde bulunan logonun bizim olduğu için bizimyaptığımızı öne sürdüler. Avukatım yani arkadaşımla beraber Bu olayı tersine çevirdik Sonuçta bunun daha ayrıntılı bir belgeyle delile vurulması gerektiğini bu bizi ve ve şirketimizi zan altında bıraktığını söyleyerek Bunu yapanların bizim fanlarımız olabiliceğini söyledik böyle şeyler olması doğaldır sonuçta biz iyi huylu davranışla Açıklarının kapatılmasını yolunu da söyleyerek yardımcı olmaya çalıştık bu bizim işimiz dedik. 3 ay sürdü ve Bitti masraflar + 10k Bizdeydi. Yani Bukadar akıllı biri olduğunu sanmıyorum index i atanın sana böyle şeyler yapması mümkün değil ama dediğim gibi Korkutman bile yetecektir Muhtelemen teenage tir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Abi sen degil, yazinin sekli fena =) Kucuklu buyuklu harfler, ne nokta var ne virgul. Okurken nefessiz kaliyorum. Sende bitiyo gerci yine olay. Tesekkur ederim bilgiler icin. Lakin sirket falan degil bunu yapan. Hacked by bilmemne yazip geciyorlar. Hatta bir tanesinde ustunde iki tipin kafalarinin oldugu bir imaj buldum blur falan yapilmis. Yanimda goturucem imaji, tip bunlardan biriyse kafadan sicti zaten. Bir de yeni aklima geliyor. Kuvvetle muhtemel dilekcemde bunlarin kendilerine ait olan domain'in bilgileri de yer aliyordu. Alan adi su anda isim tescil'de. Bi ara dusmus tekrar alinmis. Alanlar bu kisilerde bi daha sictilar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Peki di sen bu siteye bir ucret oduyorsun degil mi? senin bu site yani? Senin malin olarak gozukmuyor mu? Birisi izinsiz arabana evine girmis el frenini cekmis veya muslugu kirmis gibi biseye benzetibilir mi ki bu olay? Senin mulkune izinsiz giris var esasen )) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Abi o olayin sonu nedir biliyor musun ? Once "neden Turkiye'den almadin" derler, sonraki soru "peki bu hizmet aldigin yer Turkiye'ye vergi veriyor mu?" olur. O yuzden o kismini karistirmamakta fayda var bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 aslında burde bizim varsayımlarımızdan çok konu hakkında bilgili bir avukattan yardım alman daha yararlı. Bu tür kanunlar, araştırmalar yeni yeni gelişmekte olduğundan herhangi bir avukatında tam sonucu bilebileceğini sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 di said: Abi o olayin sonu nedir biliyor musun ? Once "neden Turkiye'den almadin" derler, sonraki soru "peki bu hizmet aldigin yer Turkiye'ye vergi veriyor mu?" olur. O yuzden o kismini karistirmamakta fayda var bence. ödemek zorunda değil ki? Gidip ABD'den kendine laptop i-pod falan alıp gelince türkiyeye vergi ödüyor musun? Kaldı ki firma türkiyeye vergi vermesi gerektiği halde vermiyorsa da bu firmayla türkiye arasında, seninle bir alakası yok, sana herhangi bir şikayet ya da suçlama yapamazlar. "Fiyatı ve imkanları daha uygundu onu seçtim" dersin olur biter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eralp Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Abi iyi bir avukat seçmen çok önemli bence, bu tür olaylar avukatsız olmaz pek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smarthan Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 yazık la çocuğa. bu senin çocuğunda olabilirdi. sdfdsfsdfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 BİR LAMER AĞLIYOR GÖZLERİ YAŞLIIIII Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2010 @son hunharca ahahahahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar