di Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 24 Eylul 2010 tarihindeki durusmada gorucez efenim. 2008 Mart ayinda sunucum ustundeki 18 sitenin index'i degistirilmisti. Elimle koymus gibi buldum log'lardan, sikayetimi yaptim. Bugun mahkeme icin cagri kagidi gelmis eve. Iki sene sonra olsa da geldi. Isin komik yani, daha bu sabah ofiste bu olayi anlatip "nasil bi sistem bu iki sene gecti hala haber yok" diye yakinmamdi =) Bu tip konularda deneyimi olan arkadaslar var aramizda. Bana karsilasacaklarimi anlatirlarsa memnun olurum. Gidip tipi aglatabilecekken yanlis birsey soyleyip/yapip berabere kalmayalim elemanla. Konu kisisel lakin kisisel'e yazamiyorum. Tasimayin etmeyin pls. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TanitciReklam Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 tam böyle bişey olmasada buna benzer bi konudan mahkemelik olmustum. ifadeniz alınacak duruşma ileri bi tarihe ertelenecek, daha sonra sizin mahkemeye bile gitmenize gerek kalmadan aşağı yukarı 6 ay sonra durum çözülecek. 1- ya adama para cezası verilecek o da hede hüdüsüyle 108 lira gibi bişey olacak. 2- ya da bi daha yapma canım tamam mı kalbini kırarım denilip dava kapanacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Daesu Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 magdurun zararı vs var ortada ama. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Avukatın var mi Di? Ortada bir maddi kaybın falan var mı? Büyük ihtimalle bunu yapan bir veledtir, bu yüzden hakim bir daha olmasın diyip gönderir gibi fakat ciddi bir maddi kaybın varsa ailesinden talep edebilmen lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 vay hacker yakalatmis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Sen bişi yapmayacaksın avukatlar halledecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zarif Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 şimdi senin sitelerin üzerinden bir kazanç elde ettilerse onu alırsın. bu işlerin noobu olduğumdan olayı anlamadım tam index vs ne demek istedin de, mevzuda bir zarar (maddi veya manevi) gördüysen bunun karşılanmasını sağlayabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Index dedigim sitenin ana sayfasi. Maddi zararim var tabi ama onu karstiramam cunku maddi zarar beyaninda bulunabilmek icin once bir kazanc olmasi gerek ve o kazancin vergilendirilmesi gerek. Es dost sitesi host edince boyle bir durum yok tabiki. Yalniz prestij kaybi buyuk. Haber sitesi falan var cunku etkilenenler arasinda. Veletin yasi 18'den buyukse kurtulusu yok sanirim cunku bir yayin organinin yayinini engelleme kapsamina giriyor suc. Kucukse ne olur bilmiyorum. Para falan istemiyorum ama. 30 gun bile olsa yatsin pezevenk icerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Bildiğim kadarıyla sunucunun ve hasara uğramış her türlü yazılım-donanımının sana kaybettirdiği maddi miktarı falan bi şekilde göstermen gerekiyor. Hani atıyorum "bu siteye günde 1000 kişi giriyor belgesi şu, bu adam saldırdı 2 gün kapalı kaldı, o 1000 kişinin gördüğü reklamlardan 2 günde şu kadar, ayrıca alışverişlerinden bu kadar para kazanacakken kazanamadım, zararım şudur" şeklinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 haber sitesiyse bak, geniş çaplı bir şeyse bayağı ağlatabilirsin çocuğu. Zamanında 2-3 sene evvel bizim ODTÜ'de benzer olay vardı hatırlarsınız tüm medya bangır bangır bağırdı Cumhur Onat diye bi eleman internethaber.comu hackleyip sonra 1 gecede yakalanıp hapse falan atılmıştı. O davayı emsal gösterebilirsin, emsal göstermek iyidir hukukta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TanitciReklam Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 o eleman sonra starda bi şov programına çıkmıştı. büyücümüydü neydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 mal proxy falan kullanmamış mı ahhah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Avukatına söyle 10k tazminat versin davadan çekileyim de kabul etmez ise davaya devam et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lowers Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 sunucun ile ilgili bir zabıt tutturmadıysan 3 gün içinde ve zararın varsayımlar üzerine şukadar hit alamadım filan üzerine olupta başka hiç bir maddi zararın yok ise avukatsız gelirse elini kolunu sallar gider :). haa... Karşı tarafın avukatı iyise avukat parasını bile ödemez sen haksız yere adamı suçluyor gözükürsün ve delil yetersizliğinden kaybedersin üstüne para ödersin eğer sağlam bir şirketsen bu türşeylerin tam bir kayıt altına alınması gerekir Gerekirse Sunucunu bulundurduğun ISP den destek alman gerekirdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lowers Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 ayrıca yeni kanuna göre Tüm kişiler Kendi Güvenliklerini Sağlamakla Hükümlüdürler. Diye bir madde var yasada Bunu kullanırlar her yeni genç avukat ;) Bu arada ben böyle davalara 2003 ten beri katılıyorum en son bana açtıkları dava 2010 da Bu sene gerçekleşşti 10k cepledim evime döndüm yani kesin kanıtlarını olması gerek hadi kanıtları geçiyorum Tmm kanıtlarınız oldu herşey ok adam kesin saldırı amaçlı yapmış değiştirmiş. Peki... zarar ? eğer zarar yoksa(maddi) hiç bir şekilde ağlatamassın :) (var sayımlar böle böle kendi indexim dursaydı şukadar kişi gircekti şukadar reklam alcaktım demekle olmuyor) not: ayrıca index attı diyorsun nekadar durdu o index ? 1 gün durduysa Kaybettin direkt :) diğer maddeleri yazdıklarımı okumana bile gerek yok haha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Friedman Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Olmaz bişey bu davadan bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 ahah belli olmaz, di suclu bulunur belki sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
gecko Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Oha iyiymiş baya. IP'den adres saptama işlerini pek anlamam ama, buna benzer bir şey geldi başıma benimde, diyelim çıktınız duruşmaya adam savunmasında ben yapmadım ip ler karışmıştır diyip bilgisayarındaki kanıtları yok ederse bir nevi yırtar mı? Davalının yerinin 2 senede saptanması bana pek parlak bir olaymış gibi gelmedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Google'dan, ekşi sözlükten falan Cumhur Onat diye arat, emsal göstermelik fıstık gibi dava. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 lowers said: ayrıca yeni kanuna göre Tüm kişiler Kendi Güvenliklerini Sağlamakla Hükümlüdürler. Diye bir madde var yasada Bunu kullanırlar her yeni genç avukat ;) Bu arada ben böyle davalara 2003 ten beri katılıyorum en son bana açtıkları dava 2010 da Bu sene gerçekleşşti 10k cepledim evime döndüm yani kesin kanıtlarını olması gerek hadi kanıtları geçiyorum Tmm kanıtlarınız oldu herşey ok adam kesin saldırı amaçlı yapmış değiştirmiş. Peki... zarar ? eğer zarar yoksa(maddi) hiç bir şekilde ağlatamassın :) (var sayımlar böle böle kendi indexim dursaydı şukadar kişi gircekti şukadar reklam alcaktım demekle olmuyor) not: ayrıca index attı diyorsun nekadar durdu o index ? 1 gün durduysa Kaybettin direkt :) diğer maddeleri yazdıklarımı okumana bile gerek yok haha. Nasil irite eden bir yazi seklidir bu yarabbim. Kimsin nesin sen ? Avukat misin ? 10k cepledim ne demek ? Sana dava acildi da karsi taraf tazminat mi odedi nedir ? Index isterse 1 saat dursun. Bir yayin organinin yayinin engellemeye yonelik harekete giriyor yapilan sey. Haliyle her sekilde suc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 senko said: ahah belli olmaz, di suclu bulunur belki sdfsdf bu mumkun aslinda ama ayni dava icinde olmasi pek mumkun degil sanirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Benim takip ettiğim kadarıyla bu davalarda, davalının modemime şifre koymayı bilmiyorum. Çevreden herhangi bir kişi girmiş olabilir demesi beraat ile sonuçlanıyormuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 adamin yirtmasi tamamen avukatina bagli. hem senin hem onun.. ip adresi benim degildi falan olayi olmaz artik, o gun ve saatte kime ait oldugu bulunur, ki zaten bulunmus :) hayirlisi olsun, ben bundan yillar once bir kac bu tarz dava da bilirkisilik yapmistim, ancak su anda is daha farkli.. en azindan artik adlibilisim anlaminda cok daha ciddi isler yapiliyor, aslinda tutanaklar ve delil toplama asamasinda ne kadar titiz davranildi bilemiyorum. dedigim gibi is avukata bakar su durumda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Detay istesem dava oncesinde ulasmam mumkun olur mu ? Yazdigim dava dilekcesinde ADSL IP'sinden, kisiye yardimci olan ve mail adresi ad.soyad seklinde olan kisinin mail adresine kadar herseyi bulup yazmistim. Bilgiler kesin olmasa da bir cok cikis noktasi vermistim arastiracak kisilere ama ne yaptilar ne kadarini ciddiye aldilar bilemiyorum tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2010 Çok ilginç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar