Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

www.nasildolandirildim.com

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
benim bildiğim hp sadece üretim hatası bulunan bataryaları geri alıyor, bu ise bildiğin kullanıcı hatası, kitapçık okumamak

hdd'nin kafasına bişey olmaması lazım elektrik giderse ya, büyük ihtimalle yerine park edemeyeceği için elektriği kesip laptopu taşırsan kafanın sağa sola oynayıp diski çizme ihtimali var.
Mesaj tarihi:
chem, bunlara kullanici hatasi demek dogru degil. tabi sen bildigin icin sana normal gibi geliyor, "herkes acik kitapcigi baksin ya" diyorsun da bilgisayarlar senin benim gibi nerdler icin uretilmiyor. anneni babani baz alirsan bu konularda daha notr bir sekilde yaklasabilirsin.
Mesaj tarihi:
ya olay keşke bilmemek olsa, ben bilip bilmeden şu bilgileri yayan insanlara kızıyorum, biraz da bilginin doğrulunu sorgulamadan he diye kabul edenlere kızıyorum. Lisede sigaraya başlamaktan çok farkı yok şu laptop pilini bozmanın, meme dediğin memetics dediğin işte tam olarak budur, bence kendi halinde laptopunu kullananların yanında gidip "yeaaa" diye lafa başlayıp yanlış bilgi verenlere uçmaca kampanyası başlatalım.
Mesaj tarihi:
bir ara da buzdolabına tuğla koymaca vardı o geliyor aklıma sürekli
bildiğin buzdolabına tuğla koyuyordu bazı insanlar enerji tasarrufu edicem diye

bide harddisk olayına baktım bu hızlanana kadar datalı yerlere sürtüyor mu park edemezse diye, varmış öyle bi olay ama yeni hddler kendi park ediyormuş elektrik kesilse bile

"Modern voice-coil actuated hard disk drives are all auto-parking. On some disks, a weak spring is attached to the head assembly that tries to pull the heads to the landing zone. When power is applied the actuator is able to overpower the spring and position the heads normally. When the power is shut off, the electromagnetic force from the voice coil abates, and the spring yanks the heads to the landing zone before the platters can spin down; this can sometimes be heard on older drives as an audible clunk when you turn the power off. Other disks use a different mechanical or electronic scheme to achieve the same goal. Some even make use of the rotational energy remaining in the spindle motor to move the heads off the data surface when the power is cut off! This means that modern hard disks will automatically park their heads--even in the event of a power failure--and no utilities are required. The BIOS landing zone parameter for modern drives is ignored."

çok kötü olurdu yoksa external harddisklerin bazılarını durdurmadan sökmenin kolay yolu yok, korktum bi an ulan biz bunu çekiyoz böle güzel eskiyo mu acaba diye, geçti sora
Mesaj tarihi:
merhaba

bayag millet dokturmus

birincisi bilgisayar muhendisiyim, iyi kotu lithium ion pillerden anlarim.

pilin omrunu kisaltan en onemli faktor isi dir bununda farkindayim. onun disindakiler her ne kadar sehir efsanesi densede gayet dogru seyler, nerdeyse 10-15 senedir laptop kullaniyorum(yep hani o 30 kilo 5 dk omurlu laptoplardanda vardi) yillardir bunlari uygularim ve pil omrunde basari sagladigima inaniyorum

onun disinda default gelen pil kotu hp de her zaman ikinci aldiginiz her zaman daha iyi gidiyor ama sikinti bunda degil, sikinti bu aldigim aletin ozel bir hp serisi olmasi ve en onemli ozelliginin parca kalitesi olmasi. yoksa pavillionda attiklari kazigi yiye yiye bende ogrendim, her neyse aktiftablet guzel fikir dedigini yapacagim biraz ugrassinlar.

bugun onlarada bir mail attim, tehdit yada santajli degil siteyi alttim bakalim cevap bekliyorum

onun disinda chemical kimilerine katilmasamda bilgiler icin tessekur ederim
Mesaj tarihi:
hocam sen yanlış yapmışsın. bak nasıl hpyi dolandıracagını sana anlatayım. yaklaşın yamacıma. gelin.

İlk olarak hp için geçerli degil piyasada ki bilimum bilgisayar için geçerli olan bir yöntemdir, bunu belirterek sözüme başlamak isterim.

adminedit: fazla dolandırıcılık unsuru var
Mesaj tarihi:
Seceba said:

hocam sen yanlış yapmışsın. bak nasıl hpyi dolandıracagını sana anlatayım. yaklaşın yamacıma. gelin.

İlk olarak hp için geçerli degil piyasada ki bilimum bilgisayar için geçerli olan bir yöntemdir, bunu belirterek sözüme başlamak isterim.

adminedit: fazla dolandırıcılık unsuru var

arakdaşım bir defa editlemişsin ama oturup admin edit yazmışsın olmamış bu
Mesaj tarihi:
BabacumMostors said:

2006 da dell inspiron 6400 aldım.. pili bugün bile 2 saat net götürüyor wifi vs açık.. oyun oynarken 1.5 saate kadar düşüyor

bir daha dizüstü alrısam yine gider dell alırım herhalde

+1 dell gayet kaliteli.
Mesaj tarihi:
Dell kesinlikle piyasa ortalamasından çok üstün bi marka. Adamlar bios'un içine test uygulaması gömmüşler. Bu uygulama eğer harddisk partisyonlarını edğiştirmedediysen, default gelen disk üzerinde kurulu gizli bi partisyondaki daha gelişmiş test uygulamasını açıyor ve aletteki her türlü donanımla ilgili biçok test yapılaibliyor.
Dell yardım hattı da direk bu uygulamaya yönlendirerek test yaptırıyor. Arıza varsa da siz gitmiyorsunuz, onlar size geliyor ve gerekli tamiri yapıp gidiyor. Bu şekilde notebook harddiskini değiştirdi adamlar gelip. Şaşırdım verdikleri hizmetin kalitesine.
Mesaj tarihi:
Deacon said:

hp pavillion kullanıcısıyım. 2 yılda öldü pil, şu an şarj olmuyor. belirtmek istedim.

benım de eski hp laptopım öyleydi, fişten çıkaramıyodum şarj olmuyordu asla.
Mesaj tarihi:
bende 3,5 yıllık hp var, hala 30-45 dk gidiyor pil. başka bir marka olsa da farklı bir sonuç olmazdı.

eğer masaüstünde şebekeye bağlı kullandığınız süre, bağlı olmadan kullandığınız süreden fazla ise; pili tam şarj edip çıkartın. haftada 1 gene şarj edin eğer arada kullanmadıysanız.

bi de bazı 3. parti yazılımlar var enerji yönetimiyle ilgili. ben kullanmadım hiç; ama pil ömrünü özellikle linux sistemlerde epeyce uzattıklarını okudum. kullanan bi çok kişi memnun.
Mesaj tarihi:
3,5 yıldır Dell'in 12.1 inchlik modelini kullandım, ekran kartını yakarak emekliye ayırdım aleti acilen başka bir bilgisayara ihtiyacım olduğu için. Ama yaptıracağım onu da elbet.
İlk aldığımda en kısık ışık ile 6,5 saat boyunca internet, msn falan ile götürüyordu. 3,5 yılın sonundaysa ışığı sonuna kadar açık olarak kullansam dahi 2,5 saate yakındı pil süresi.
Mesaj tarihi:
huun said:

bende 3,5 yıllık hp var, hala 30-45 dk gidiyor pil. başka bir marka olsa da farklı bir sonuç olmazdı.

eğer masaüstünde şebekeye bağlı kullandığınız süre, bağlı olmadan kullandığınız süreden fazla ise; pili tam şarj edip çıkartın. haftada 1 gene şarj edin eğer arada kullanmadıysanız.

bi de bazı 3. parti yazılımlar var enerji yönetimiyle ilgili. ben kullanmadım hiç; ama pil ömrünü özellikle linux sistemlerde epeyce uzattıklarını okudum. kullanan bi çok kişi memnun.

pilleri böyle depolucaksanız %60 doluluk oranına kadar discharge edip depolayın, ayda bir şarj seviyesini tekrar %60'a getirin ya da %100 yapıp tekrar %60 yapın, en azından ben böyle biliyorum

ama farklı markalar farklı miktarda self discharge yapabilir ve tamamen boşalan bi laptop bataryası asla tekrar doldurulamıyor kendini kullanım dışı bırakıcağı için, o yüzden depolucaksanız arada bakın
Mesaj tarihi:

http://www.batteryuniversity.com/

hatta odamda batarya buzdolabı var 50 liraya aldığım bi minibar oluyor kendisi, bugün 2 tane lead acid çıkardım şarj ediyorum, boombox yapıcam kendileriyle bumf bumf.

Mesaj tarihi:
pilinizi kalibre edin arada
asus marka 2. el bir laptop almıştım birisi için bi ara
aldığımızda sadece desktopta iken pil 10 dakika dayanıyordu
1 hafta boyunca saçma da olsa pili kalibre ettim
şimdi yarım saat falan dayanıyor, makinada speedswitch falan kuruluysa performans alırsınız baya

neyse offtopic
Mesaj tarihi:
abi şans demek ki, ben de yaklaşık 2.5 senedir inspiron 1500 kullanıyorum. Pil ömrü 1 sene içerisinde 15 dakikaya düştü. Şu an pilim nerede onu bile bilmiyorum. Ayrıca kozmetiği çok zayıf özellikle 1500 serisinin. O gri kaplama bi süre sonra ısınmalar ve ellerdeki terleme vs ile saçma bi pislik yapıyor ve oraya kalıcı iz bırakıyor. Tuşlarım keza silindi tamamen vs.. Şans yani.
  • Yeni Oluştur...