Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nefesini uzun süre tutma

Masticore

Öne çıkan mesajlar

Sabahlari kalktiginda alabildigin kadar nefesi icine cek. Gerci bu gencken uygulaman gereken bir yontem tabii, yaslandikca cigerlerin genislemesi azalacak. Cekebildigin kadar nefes cek, tamamen dolsan da zorla kendini.

Her sabah bunu yap mutlaka egzersiz icin.

Suyun dibinde ( hani dalgic olacagini varsayarak ), eger ki ozellikle apnea daliyorsan, amac uzun sure nefes tutmak degil, minimum enerji harcamak. Dolayisi ile bol bol dal aliskanlik yaratmasi acisindan hareketlerin.
Sosyal ağlarda paylaş

static apnea'ya bakmistim ben, wikide notu dusulmus

wikipedia said:

Static Apnea should not be confused with the Guinness World Record for holding the breath underwater. Guinness allows inhalation of oxygen prior to the athlete's performance, while such inhalation is strictly forbidden according to AIDA's rules for the recognition of records para 3.9.

nefes tutmadan once oksijen mi yoksa hava mi soluyorsun onemli olan oymus
Sosyal ağlarda paylaş

Oha o ne abi oyle hile yapar gibi.

Bir insanin tek amaci nefes tutmak olmamali yani. Oksijen cekersen nefesin kesilir zaten ister istemez.

Ben normal apnea dalmadan bahsetmistim. Yani palet, gozluk, snorkel ( ABC ) ile 10-15 m dibe dalip, orada artik balik mi vurursun, kayalara mi tutunursun, dipte mi gidersin, sana kalmis.

Serbest dalis da deniyor sanirim.
Sosyal ağlarda paylaş

scuba (tuplu) dalista nefes tutmak diye birsey yok zaten, sakinlesmek ve yavas nefes almak var ama o apayri birsey.

serbest dalis icin de, benim kuzen 25 yasinda mi ne baslamis, oncesinde de hic oyle ciger genisletme filan calismasi olmamis, simdi milli dalici. hani herkes yapabilir, cok basit filan demiyorum da, biraz da genlerde olmasi lazim herhalde. benim havacilik icin bile cok yetersiz cikmisti testlerde =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...