Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC Açılmıyor.

jonq

Öne çıkan mesajlar

Askere gitmeden önce PC yi kardeşime emanet etmiştim. Onunda bir arkadaşı USB portuna tersten flashbellek zorlayarak takmak suretiyle USB portunun 2 sinin bozulmasına neden olmuştu. PC yi geri alıp kullanmaya başladığımda o portlara birsey takınca PC kendini kapatıyordu. O zaman anladım ki o portlar kısa devre yapıyor. Bende o portları kullanmadan PC yi kullanmaya başladım. Lakin dün büyük kardeşim habersiz oldugundan cep telefonunu o portların birinden PC ye bağlamaya kalkıştı ve PC kapandı.

Sorun, artık PC hiç açılmıyor. Tüm kartları, HDD , Cdrom vs tamamen söküp taktım, anakartın pilini çıkarıp taktım ancak hiç bir sonuca ulaşamadım. Makineye elektrik geliyor fanların hepsi çalışıyor ama anormal olan HDD ışığıda sürekli yanıyor. HDD yi taksam da takmasam da sürekli yanıyor. Ekrana görüntü gelmiyor. Monitor'e sinyal gitmiyor. Herhangi bir BİP sesi çıkmıyor.

Bu yüzden anakartın arızalandığına ( hatta yandığına ) kanaat getirdim. Ancak bi iki yerde HDD yada işlemciden de kaynaklı bir sorun olacağını okudum. Şimdi hangi parça arızalıdır emin olamıyorum. Elimde deneme yapabilecek alternatif parçalarda yok. Sorun hangi parçada olabilir?

AMD Athlon x2 3800+ AM2 slot bir işlemcim var. Anakart almam gerekirse de bu işlemciye uygun birsey almam gerekecek. İlerde daha yüksek işlemciye de geçmek istersem CPU Support u geniş olan bildiğiniz anakart var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Kasanın ön tarafındaki USB portuna takınca olmuş. Direk anakarttan pinlerini çıkardım şu an öndeki portlar tamamen iptal olmuş durumda ama yinede sorun devam ediyor.Anakartın CMOS unu resetledim, diğer parçaları power kabloları dahil tekrar tekrar söküp taktım ama yinede bana mısın demiyor. İşlemciye nazaran anakartın sorunlu olmasını tercih ederim ( yeni anakart işlemciye göre daha ucuz ) ama işlemcide sorunlu olabilir mi o düşündürüyor beni.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...