Batuhan_BJK Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 şimdi bizim dersi anlatan hoca, bölünmüş farklar diye bir konu anlattı. benim çalıştığım kitapta da bu isimde bir konu yok, sonlu farklar diye bir konu var. bu iki konu aynı mıdır nedir onu soracağım. hoca, f[x1, x2] (parantezler köşeli) gibi şeyler gösterirken, kitapta Δf(x) ve Δ²f(x) olarak geçiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Bu eğitim dalgası sanırım (tm yim arkadaşım, üzerime gelmeyin) Tutmadıysa geri yollayıverin Şükrücüğüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batuhan_BJK Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 yok ya üniversitede bir ders. sayısal analiz, numerical analysis veya numerical methods olarak da geçiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Batuhan_BJK said: hoca, f[x1, x2] (parantezler köşeli) gibi şeyler gösterirken, kitapta Δf(x) ve Δ²f(x) olarak geçiyor. f[x1,x2] dediği şey hocanın herhalde f(x1)-f(x2) dir diye tahmin ediyorum. deltaf(x) denen şey ise genelde f(x+epsilon)-f(x) gibi bir değerdir. hatta deltaf(x)/delta(x) limit x->0 da f(x)in türevini veririr. yani x noktası etrafında azcık sağa gittiğinde iki nokta arasındaki fark gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Batuhan_BJK Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 şimdi meseleyi biraz anlar gibi oldum. sorum olursa yine sorarım bakalım. f[x1,x2] = (f(x1) - f(x2)) / (x1 - x2) imiş. yani verilen değerlerle tablo yaparken falan kullanılıyor da onu anlamaya çalışıyorum şu an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 notlarım yanımda yok, ve finalden çıktığımın saniyesinde dersle ilgili bütün bilgileri hafızadan silmiştim. arada 3-5 bişey kalmış onları yazıyim(ama doğruluğu kesin değil, yanlış hatırlıyo da olabilirim) delta ve nabla (üçgen ve ters üçgen) ileri ve geri farkları gösteriyodu(ileri fark: f(i+1)-f(i) geri fark: f(i)-f(i-1)) Δ²=f(i+2)-2*f(i+1)+f(i) ydi galiba. türevdeki deltayla alakası yok. sayısal yöntemler dersinde "d" kullanmıştık türev için. köşeli parantez de o tür operatörlerden birisi ama hangisiydi hatırlamıyorum. bölünmüş farklarla ilgili hatırladığım tek şey o konuyu çalışmadığım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 18, 2010 ya numerik konularda herkesin notasyonu farklı olabiliyor aslen sen hocanın yazdığını anlamaya çalışırsan daha hayırlı olur senin için hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar