Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sperm bankasından hamile kalmak

nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

said:
babasının kim olduğunu bilmeye hakkı vardır da o zaman hakkaten one night standden hamile kalan kadını da taşlayalım falan bari

abi o durumda -abortion da bi çözüm değilse- hamile hatun hemen bi salağa çok namusluymuşçasına yamanır ve bunun üzerine "ben hamileyim ama hilmi!" diyip nikahı bastırır..

egeli hilminin esmer bir çocuğu olabilir.. seneler sonra "çocuklar senden değildi" diyebilir.. çocuk da babasını bu naif hilmi sanabilir..

abortion ne güzel bi kelime bak.. abort ->abortion.. aslında çocuk için sorması lazım, abort, ignore, retry,fail diye..
Sosyal ağlarda paylaş

Griswold said:

Yönetmelikle nasıl suç düzenleyebiliyorlar acaba.
Ayrıca ecnebi memleket vatandaşı ile evlenen kadın da aynı durumda, tek farkı doğal yollardan hamile kalacak olması.
Ayrıca istediği ile evlenir, evlenmez, hamile kalır veya kalmaz kime ne. Türkiye'de yapılmış bir şey yok (bir suçtan bahsediyorsak Türkiye'de işlenmemiş), mağduru yok (Türk soyu derken?)

Saçmalık tamamen.

“Türkiye gerçeklerine uygun olmadığını” belirterek...
Sosyal ağlarda paylaş

Hiçbir şekilde çocuk sahibi olamayan çiftlerin bu şekilde çocuk sahibi olmaları iyidir güzeldir, de, bi manken hanımkızımız vardı geçtiğimiz yıllarda yanlış hatırlamıyorsam, evlilik, baba sıfatında bi insan olmadan gitti sperm bankasına falan olay oldu hatta yamulmuyorsam.

Şimdi 1. durum zorunluluktur, anne-baba olma duygusu güzel birşeydir. Çiftler kabul eder ve yapılır, bu iyi kısmı. Fakat 2. seçenek gerçekten kötü, en azından benim görüşüme göre. Modern olalım, geniş olalım, özgürlük falan diyoruz da, toplumun yapısını incelerseniz aile bağlarıyla ilgili sorun olan bireylerin suç eğilimlerinin bile fazla olduğunu görürsünüz. Aile, akrabalık, vs, bunlar gerçekten önemli şeylerdir aslında. Bu tarz bağlarda kopukluklar eninde sonunda, şiddetli ya da hafif sorunlar ortaya çıkaracaktır, çıkarır. Bu yüzden, 2. seçenekte söylediğim tarzda bir gebelik hem toplumsal açıdan bir şekilde bi soruna destek sağlayacaktır(sağlamaya da bilir, bu garanti değildir, herkes topluma zararlı birey olacak diye birşey yok elbette), hem de dünyaya gelen bireyin hayatında bi yerlerde kötü bir durum yaratacaktır(ki bu çokçokçok büyük ihtimalle olur, ama küçüklükte ama ergenlikte ama yetişkin dönemde biyerde).
Sosyal ağlarda paylaş

İyi bir anne tek başına da gayet vatana millete hayırlı bir evlat yetiştirebilir bence, aile bağı insana güç v mutluluk verr. Bunları bulamayan insan sorunlu birey olabilir vs. ama aile bağı yerine başka şeylerden de güç ve mutluluk alabilir insan. Kişide bitiyor. 50 kişilik sülale bir tane adam gibi evlat yetiştiremezken tek başına bir insan harika bir evlat yetiştirebilir. Yani kısaca böyle bir yasayı çıkarmak için geçerli sebep olamaz bence
Sosyal ağlarda paylaş

sağlık bakanının yaptığı açıklama vardı. yeterli ve mantıklı bi açıklamaydı. ben tatmin oldum. soy bağı olayınada açıklık getirdi. yasaların türkiye yi kapsadığını söyledi. böyle birşeyin türkiye de yasak olduğunu ama dışarıda bu tarz bi hizmeti kullanan insanların herhangi bir yasal sorunla karşılaşmayacaklarını söyledi türkiye de. hapis cezası sadece bu işi türkiye de yapan, yaptıran ve para karşılığı yurt dışına vs yönlendiren kişileri kapsadığını söyledi. e burası normal.

soy bağından kasıt çocuğun biyolojik ailesini bilme hakkı olduğu ve bu konuda devletin olaya müdahil olabileceğiydi. e buna bende katılıyorum.

sonuç olarak ortada bireysel olarak yurt dışında oranın kurallarına uygun olarak bu işi yaptıranları türkiye de bekleyen bir mahkeme ve soruşturma yok.

affettim gitti seni Recep Akdağ. allah belanı versin türk basını.
Sosyal ağlarda paylaş

spawn77 said:

Sallayıp duruyosunuz. Türk medyasından beter paticik

Bakanlık açıklaması

Soybağı ve bir çocuğun yetişmesi çok önemlidir. Türkiyede bir çok avrupa ülkesinde olduğu gibi iki yol arasında bir seçim yapıp sperm bankalarından hamile kalmayı yasaklamıştır. Yazıyı okursanız bunun sadece yurtdışını kapsamadığını görürsünüz. Ayrıca bu seçim gayette makuldür. Sperm bankasından hamile kalınarak dünyaya gelmiş çocuk, Anne ve babadan meydana gelen bir çocuğun yanında bir çok hakkından mahrum bırakılır. Örnek vermek gerekirse soybağını tanıma hakkı hiçbirzaman olmayacaktır.

Hukuk hakkında medya kafasından sallar durur. Yorum yapmadan önce ilgili kanunlara bakarsanız daha çok aydınlanırsınız

ooo, feci laf olmuş.

o değil de yetimhaneden çocuk da almayalım aslında.
kısır olan aileler cezalı olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Olay yetimhaneden çocuk almayalımdan biraz daha öte. Hatta apayrı bi olay. Yetimhaneden aldığın bir çocuğun soybağı olayını bi yaştan sonra anlatabilirsin, annesi/babası ölmemişse bulabilir bile çocuk kayıtlara bakıp. Lakin bu olay çok daha farklı, hele hele ortada evlilik gibi bi durum yokken "evime neşe gelsin" misali bi kadının gidip çocuk yapması bu imkan ile. Abi bu işler, aile, çocuk, akrabalık vs, boş beleş şeyler değil farkındaysanız. Tamam 3 çocuk babası bi adam değilim ama etrafınızı analiz ederseniz anlarsınız nasıl farklar olduğunu bazı şeylerde.
Sosyal ağlarda paylaş

"nereden yaptın" yasası çıkartırlar..

hesap sorarlar..

sonrasında bi 10sene sonra nüfus düzelsin diye, evlat barışı kampanyası yaparlar.

nereden yaptığınız belli olmayan evladınızı, yurtdışındaki evladınızı getirin, adını değiştirelim. türk adı verelim derler..

güzel olur işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Herkes sizin bildiğiniz, benimsediğiniz aile yapısına uymak zorunda değil ki. Single-mom kavramı yurtdışında çok yaygın, anne olan kişi kotarabilirse çok da başarılı oluyor.

Onu geçtim biyolojik babanı bilsen ne olacak bilmesen ne olacak? Adam sana babalık yapmamış, bi kaba boşaltıp gitmiş, bulunca para mı verecek? Sevecek mi seni? Nedir yani? Sperm bankasından alınan spermle doğan bebeğin biyolojik babasını bilme hakkı bana hiç mantıklı gelmedi zira adam zaten babalık etmemek konusunda imza atmışken falan o çocuk babasını bulsa ne olacak? Takılmayın biyolojie, baba dediğiniz size babalık edendir, annenize spermi sağlayan değil

edit: Hatta yani bu yolla doğan çocuk "ah bana babalık etmeyen biyolojik babamı bilmeden yaşayacağıma keşke doğmasaydım" mı diyecek? sdfsdf
Sosyal ağlarda paylaş

biyolojik aile çok önemli. biyolojik babanı bilmen ve onun geçmişini bilmen ilerde hayatını kurtarabilir sağlık açısından. 3 nesil önce ailede görülen bir hastalık bir insanın hayatını kurtarabiliyor ve yaşam standartını arttırabiliyorsa biyolojik açıdan anne baba önem teşkil eder. bunun birde sosyolojik açıdan olanı var ki o bambaşka bi olay.

birde bu olayın boku çıkarsa o kötü. bir adamın bilmediği 10 larca çocuğu olsa tadından yinmez. sonra onlar birbirleriye evlense veya birbirlerinin spermlerini kullansa.
Sosyal ağlarda paylaş

Kan bağı olayı var. Bence kanun mantıklı. 1-2 kişi neysede, yaygınlık kazandığı zaman babası kim bilinmeyen belli olmayan çocuklar tonla olur

hadi ona geçtim, belkide aynı babadan olan ama bilmeyen kardeşlerin aradaki kan çekimini(kardeşlik bağını) cinsiyet bağı olarak görüp evlenmelerine varacak kadar abidik gubidik olaylar zinciri yaşanabilir yaygınlaşırsa.

Kısaca gereksiz.
Ha yapan kim?

Ünlü olmak için saçma sapan açıklamalar yapan, melez sperm istiyorum diyen aptal bir kadın manken.
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de zaten genetik hastalık var mı yok mu, geçmişinde kimde ne hastalık varmış hepsinin kaydı oluyor bildiğim kadarıyla sperm bankasında. Kadın da ona göre seçiyor doğal olarak. Sağlık açıından bakarsak bu bilgiler en azından annenin elinde oluyor ve donörün ismi kullanılmadan çocuk baba tarafında hangi hastalıklar var, genetik hastalığı bişeyi falan var mı bilebilir.

Sosyal açıdan da göreceli işte, bana babalık yapmayan adamın 20 sene önce bir sperm bankasında küçük bir kaba spermlerini bıraktığını bilmek benim için hiçbir önem teşkil etmiyor.

Ayrıca ne olursa olsun yaşam bir mucize ve insan haklarının en tepesinde yaşama hakkı var. Yaşama hakkı > gerekliliği tartışılabilecek olan biyolojik babayı bilme hakkı. Dolayısıyla da bu tip doğumlara izin verilmeli diye düşünüorum. Dediğim gibi hiç kimsenin biyolojik babamı bilmiyorum keşke doğmasaydım diyeceğini sanmıyorum, onlara verilen yaşama hakkını takdir edeceklerdir ve devlete güenmeyeceklerdir. Hani 10000'de 1 olarak ona verilen yaşam armağanının değerini bilmeyen bir garip çıkabilir de her konuda böyle şeyler olabilir

@efrasiyab: babası kim belli olmayan çocukların sayısı artsa ne olacak Babasını bildiklerimiz daha mı iyi insan? :P Ayrıca aileleri öküz değildir, evlilik öncesinde bir konuşurlar karşı tarafla ve gerekirse sperm alınırken verilen bilgi kağıtları karşılaştırılarak saptanır kardeşler mi değiller mi.
Sosyal ağlarda paylaş

Her insanın babasını bilme hakkı vardır. Bir insanın bu hakkı bir kadına bırakılamaz. Çocuk sahibi olmak isteyebilir, tonla yol var, hatta özellikle birinden sperm isteyebilir, ama kim olduğunu bilmediği birinden çocuk yapmak sadece çocuğa zarar verir.

Hem babanı bilip hemde çocuk babasını bilmesin ne olacakki demek, sıcak evde oturup, soğuğun ne zararı varki demeye benzer.

Olay babası iyi-kötü insan olayı değil.
Kan bağı olayı.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de diyorum ki o çocuk hiç doğmamış olmayı babasını bilmeden yaşamaya tercih mi edecek?

Ve size babalık yapmayacak adamın ismini bilmek neye yarar? Bunu da agresif şekilde sormuyorum, madem savunuyorsunuz merak ediyorum açıklayın lütfen. Bana babalık yapmadıktan sonra spermin kimden olduğunu bilmek, sağlıkla ilgili mevzular için elimde bilgi de varsa, neyime yarar?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Mart 2010 tarihinde "Türk soyunu koruma" amacıyla yapılan yönetmelik değişikliğiyle sperm bankasından hamile kalanlar hapis cezasıyla yargılanabilecek.

ilerde gevurlarla sex yapamayacak kızlar(bilmiyorum belki erkeklerde sonuçta soy kırma olacak), yapanları recm edecez..

LAN BSG YA!!!

size ne onu anlamıyorum isteyen istediği sekilde hamile kalır..

zaten bu kanunu uygulayamazlar, kadın gider hamile kalır yurtdışında tecavüze uğradım der olur biter

internet yasaği gibi

acaba bu bir akp stratejisimi internete yasak koyduk diyip yasağın aşılabilmesi filan
Sosyal ağlarda paylaş

said:
birde bu olayın boku çıkarsa o kötü. bir adamın bilmediği 10 larca çocuğu olsa tadından yinmez. sonra onlar birbirleriye evlense veya birbirlerinin spermlerini kullansa.

ikinci kısmı tr'de geçerli değil.. akraba evliliği hâlâ çok yaygın doğuda ve karadenizde..

said:
Ayrıca aileleri öküz değildir, evlilik öncesinde bir konuşurlar karşı tarafla ve gerekirse sperm alınırken verilen bilgi kağıtları karşılaştırılarak saptanır kardeşler mi değiller mi.

bildiğim kadarı ile donörler gizli.. yani kağıt üzerinden babayı karşılaştırırlar.. baba derken kelime anlamı ile baba demiyorum tabii..

ha bunun yaygın olarak kullanılması saçma bir olay olurdu, lakin insanlar o kadar hayattan kopuk değiller neyse ki..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...