nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Şu habere göre sperm bankasından hamile kalmak yasakmış :/ Ben bunu anlayamadım böyle bir yasa gerçekten var mı? Varsa arkasındaki mantık nedir? Bunun çok doğal bir özgürlük olması lazım, devlet neden buna engel olur ki? :S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 aptallar tarafından yönetildiğimiz için böyle bi yasa var. 1 sene falan önce çıkmıştı galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 o yasaksa sperm bankasının amacı ne o zaman? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 İşte hani acaba sadece yurtdışındaki sperm bankalarından hamile kalmak mı yasak? Ha o da çok faşistçe bir yasa olur, oldu olacak yabancılarla evlenmeyi de yasaklasınlar :P haber tam açıklayamamış da hukuk okuyan yada bu olayı bir bilen illa vardır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 DRaGoN_SLaYeR said: o yasaksa sperm bankasının amacı ne o zaman? sperm bankası bizde yok zati yurt dışında yapmış gelmiş esasen direk doğal yoldan hamile kalsın olmuyormu öyle oda mı suç evlenmeden çocuk sahibi olmak yani suçmu ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Griswold Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Yönetmelikle nasıl suç düzenleyebiliyorlar acaba. Ayrıca ecnebi memleket vatandaşı ile evlenen kadın da aynı durumda, tek farkı doğal yollardan hamile kalacak olması. Ayrıca istediği ile evlenir, evlenmez, hamile kalır veya kalmaz kime ne. Türkiye'de yapılmış bir şey yok (bir suçtan bahsediyorsak Türkiye'de işlenmemiş), mağduru yok (Türk soyu derken?) Saçmalık tamamen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 türkiyede sperm bankasının olmaması çok isabetli bir karar.ama yurtdışından almak yasaksa saçma hani sarşın renkli gözlü nesil iyidir.türkiyedeki olası sperm bankası karakaş koyu ten ağırlıklı olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rock Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 said: Mart 2010 tarihinde "Türk soyunu koruma" amacıyla yapılan yönetmelik değişikliğiyle sperm bankasından hamile kalanlar hapis cezasıyla yargılanabilecek. Otu boku buraya c/p'leyen arkadaşlar bu yönetmelik değişikliği yapılırken nerdeydi acaba? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Oha ya bu kadar faşistçe yasaları nasıl çıkartıyorlar rahatlıkla? =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 söz konusu dava eğer türkiye'den bir firmanın ya da uzmanın yurtdışına yönlendirmesi varsa açılacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Off güzel bi ırkmışız gibi korumaya çalışıyolar bi de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 yabancı biri ile evlenip çucuk yapınca yine aynı şey olmuyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
spawn77 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Sallayıp duruyosunuz. Türk medyasından beter paticik Bakanlık açıklaması Soybağı ve bir çocuğun yetişmesi çok önemlidir. Türkiyede bir çok avrupa ülkesinde olduğu gibi iki yol arasında bir seçim yapıp sperm bankalarından hamile kalmayı yasaklamıştır. Yazıyı okursanız bunun sadece yurtdışını kapsamadığını görürsünüz. Ayrıca bu seçim gayette makuldür. Sperm bankasından hamile kalınarak dünyaya gelmiş çocuk, Anne ve babadan meydana gelen bir çocuğun yanında bir çok hakkından mahrum bırakılır. Örnek vermek gerekirse soybağını tanıma hakkı hiçbirzaman olmayacaktır. Hukuk hakkında medya kafasından sallar durur. Yorum yapmadan önce ilgili kanunlara bakarsanız daha çok aydınlanırsınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 bu topic i benim açıp baya sövmüş olmam lazım yada en azından açılmıştı diye biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Ya iyi de her türlü ailenin tercihi bu, yasaklayan Avrupa ülkelerindekini de yanlış buluyorum. Evlenmeye değer adam bulamayan kadın, ya da eşinin spermleri tüp bebeği bile kurtarmayan kadın hamile kalmasın mı? Anne olmasın mı yani? Bi de ne babalar var bbasız büyüsem iyiydi dedirtirler yani, soyumu bilmek de şimdiye kadar hiç umrumda olmadı, çok önyargılı düşünüyorlar. Ben geleceğimi merak ederim, dedemin amcası kimmiş falan bunları bilmek umrumda olmaz. Neyse sonuç olarak bu özgürlüğün verilmesi lazım, dediğim gibi Avrupa'da yasaklayan varsa onların yasağı da yanlış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 sevismeden hamile kalmak suc olsun zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 bu yasa kalkmazsa, 3 nesile ucube çıkarız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 kim sperm bankasına sperm verir ki? şu olayı çözemedim ben bi türlü.. charity falan yapalım desen o da olmaz.. "here we cum again, for world peace" falan olmaz yani.. bir de seçerken sperm alan hangi kıstaslara göre seçim yapıyor.. sonuçta 1001şey var.. işte genetik hastalıklar vs ki adamın "hayır" şıkkını işaretleyerek kurtulabileceği şeyler hani.. ne bileyim, garip bir durum olduğu kesin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 bağışlar paralı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Test ediyorlardır bence, en azından profesyonelce bu işi yapan yerlerde test ediliyordur. Sperm bağışlayanlara gelince, bildiğim kadaryla hepsi de olabilir tam emin değilim de bazı sperm bankaları sperm bağışlayanlara ödeme yapıyor. Bu yüzden öğrenciler bağış yapıyor bolca diye biliyorum, genel olarak ekonomik durumu kötü olan insanlar da gidiyordur belki ama kabul etmeme hakkı varsa sperm bankası kabul etmeyebilir. Bir de tabii narsist insanlar varir yani, benim genim devam etsin dünyada ama hepsine de ben bakmak zorunda kalmayayım diyerekten (:P) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 amatörce yapılan yer olucanı zannetmiyorum pek, hani elden filan verenler olur ama o başka bişey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 fakir öğrencide fakirlik geni var yalnız.. bi de tembel garanti.. gidip işte çalışsana lan salak.. narsist olan ise zaten ayrı.. çocuğu hiç çekilmez. eeee.. kalmadı geriye bişi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 asdsafasf iyi güldüm ya =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xieon Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 dasaaa said: kim sperm bankasına sperm verir ki? şu olayı çözemedim ben bi türlü.. charity falan yapalım desen o da olmaz.. "here we cum again, for world peace" falan olmaz yani.. bir de seçerken sperm alan hangi kıstaslara göre seçim yapıyor.. sonuçta 1001şey var.. işte genetik hastalıklar vs ki adamın "hayır" şıkkını işaretleyerek kurtulabileceği şeyler hani.. ne bileyim, garip bir durum olduğu kesin.. test ediliyor bir de spermi alacak kadının isteğine göre veriliyor. örneğin uzun boylu, çekik gözlü, esmer tenli, sarı saçlı birinin spermini istiyorum diyor adamlar da taze bitti diyip gönderiyor ama sistem böyle çalışıyor yani kafalarına göre vermiyorlar kadının isteğine uygun veriliyor. hatta ve hatta burada sprem donörünün eğitim seviyesi bile seçilebiliyor. Üni menzunu olsun, okulu olsun tüm bilgiler veriliyor isim hariç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2010 alanı anladık şimdi.. alım prosedürünü de anladık.. benim merak ettiğim verenin ruh hali.. sperm verme, o spermden çocuğunun olması ama hiç haberinin olmaması.. ne bileyim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar