Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sperm bankasından hamile kalmak

nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

Yönetmelikle nasıl suç düzenleyebiliyorlar acaba.
Ayrıca ecnebi memleket vatandaşı ile evlenen kadın da aynı durumda, tek farkı doğal yollardan hamile kalacak olması.
Ayrıca istediği ile evlenir, evlenmez, hamile kalır veya kalmaz kime ne. Türkiye'de yapılmış bir şey yok (bir suçtan bahsediyorsak Türkiye'de işlenmemiş), mağduru yok (Türk soyu derken?)

Saçmalık tamamen.
Sosyal ağlarda paylaş

Sallayıp duruyosunuz. Türk medyasından beter paticik

Bakanlık açıklaması

Soybağı ve bir çocuğun yetişmesi çok önemlidir. Türkiyede bir çok avrupa ülkesinde olduğu gibi iki yol arasında bir seçim yapıp sperm bankalarından hamile kalmayı yasaklamıştır. Yazıyı okursanız bunun sadece yurtdışını kapsamadığını görürsünüz. Ayrıca bu seçim gayette makuldür. Sperm bankasından hamile kalınarak dünyaya gelmiş çocuk, Anne ve babadan meydana gelen bir çocuğun yanında bir çok hakkından mahrum bırakılır. Örnek vermek gerekirse soybağını tanıma hakkı hiçbirzaman olmayacaktır.

Hukuk hakkında medya kafasından sallar durur. Yorum yapmadan önce ilgili kanunlara bakarsanız daha çok aydınlanırsınız
Sosyal ağlarda paylaş

Ya iyi de her türlü ailenin tercihi bu, yasaklayan Avrupa ülkelerindekini de yanlış buluyorum. Evlenmeye değer adam bulamayan kadın, ya da eşinin spermleri tüp bebeği bile kurtarmayan kadın hamile kalmasın mı? Anne olmasın mı yani?

Bi de ne babalar var bbasız büyüsem iyiydi dedirtirler yani, soyumu bilmek de şimdiye kadar hiç umrumda olmadı, çok önyargılı düşünüyorlar. Ben geleceğimi merak ederim, dedemin amcası kimmiş falan bunları bilmek umrumda olmaz.

Neyse sonuç olarak bu özgürlüğün verilmesi lazım, dediğim gibi Avrupa'da yasaklayan varsa onların yasağı da yanlış
Sosyal ağlarda paylaş

kim sperm bankasına sperm verir ki?

şu olayı çözemedim ben bi türlü.. charity falan yapalım desen o da olmaz.. "here we cum again, for world peace" falan olmaz yani..

bir de seçerken sperm alan hangi kıstaslara göre seçim yapıyor.. sonuçta 1001şey var.. işte genetik hastalıklar vs ki adamın "hayır" şıkkını işaretleyerek kurtulabileceği şeyler hani..

ne bileyim, garip bir durum olduğu kesin..
Sosyal ağlarda paylaş

Test ediyorlardır bence, en azından profesyonelce bu işi yapan yerlerde test ediliyordur.

Sperm bağışlayanlara gelince, bildiğim kadaryla hepsi de olabilir tam emin değilim de bazı sperm bankaları sperm bağışlayanlara ödeme yapıyor. Bu yüzden öğrenciler bağış yapıyor bolca diye biliyorum, genel olarak ekonomik durumu kötü olan insanlar da gidiyordur belki ama kabul etmeme hakkı varsa sperm bankası kabul etmeyebilir. Bir de tabii narsist insanlar varir yani, benim genim devam etsin dünyada ama hepsine de ben bakmak zorunda kalmayayım diyerekten (:P)
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa said:

kim sperm bankasına sperm verir ki?

şu olayı çözemedim ben bi türlü.. charity falan yapalım desen o da olmaz.. "here we cum again, for world peace" falan olmaz yani..

bir de seçerken sperm alan hangi kıstaslara göre seçim yapıyor.. sonuçta 1001şey var.. işte genetik hastalıklar vs ki adamın "hayır" şıkkını işaretleyerek kurtulabileceği şeyler hani..

ne bileyim, garip bir durum olduğu kesin..

test ediliyor bir de spermi alacak kadının isteğine göre veriliyor. örneğin uzun boylu, çekik gözlü, esmer tenli, sarı saçlı birinin spermini istiyorum diyor adamlar da taze bitti diyip gönderiyor ama sistem böyle çalışıyor yani kafalarına göre vermiyorlar kadının isteğine uygun veriliyor.

hatta ve hatta burada sprem donörünün eğitim seviyesi bile seçilebiliyor. Üni menzunu olsun, okulu olsun tüm bilgiler veriliyor isim hariç.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...