Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Aci tarihi fotograflar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bir çok 2. Dünya Savaşı filmi izledim. Onlarda gördüğpüm sahnelere bile yuh artık bu kadar olamaz derken bu resimleri görmek beni gerçekten tam anlamıyla şoka uğrattı.Bu tür olayların yaşandığını biliyordum ama bu denli canlı ve net görmek gerçekten çok üzücü :( En azından yapanlar cezalarını buldu.[signature][hline]My Honour is My Life
Mesaj tarihi:
bulmadi.

yapanlarin, bu cihazati ureten bunun icin utanmadan ihaleye girip yarisan ve hatta 'daha once su su ve surada kampi biz kurduk' diyen bir cok alman sanayicisi, isletmecisi, muduru, muhendisi savastan ve mahkemelerden sonra da yasamaya devam etti. bu kamplarda 'doktor'luk yapip da bu gun hala sag olanlar da var.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
Üzücü bir gerçek demekten başka bir şey gelmez elimden.Ama birçoğunun özelliklere SS subaylarının idam edilmesi, üst düzey sorumluların idam edilmesi bir nebze de olsa cezanın yerini bulduğunu bana düşündürüyor.

said:
unity100, 08 Ağustos 2004 15:42 tarihinde demiş ki:
bulmadi.

yapanlarin, bu cihazati ureten bunun icin utanmadan ihaleye girip yarisan ve hatta 'daha once su su ve surada kampi biz kurduk' diyen bir cok alman sanayicisi, isletmecisi, muduru, muhendisi savastan ve mahkemelerden sonra da yasamaya devam etti. bu kamplarda 'doktor'luk yapip da bu gun hala sag olanlar da var.
[signature][hline]My Honour is My Life
Mesaj tarihi:
ss subaylarinin idam edilmesi ? kac yuz bin ss vardi da kaci idam edildi diye bir cetele tut.

adalet olduysa ancak ingilizlerin askeri istihbarat birimlerinin teker teker boyle olaylarla meshur ve kacmaya calisan nazileri gizlice yakalayip ormanlarda enselerine kursun sikarak idam etmesiyle bir nebze yerini bulmus olabilir. yoksa her 10 yilda bir bir ss ya da nazi yakalaniyor israil tarafindan dunyanin bir yerinde.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
Elbet yakalananlar cezalarını buldu.Üst düzeylerin kaçabilmiş olduklarını sanmıyorum.Hitler dahi kaçamadığı gibi kendini öldürerek intihar ettikten sonra bu katliamı yapmış olan cani adamların kaçmasına izin verildiğini hiç mi hiç sanmıyorum.100 ünden 10 u idam edilmişse o zaman için yeter.Zaten ilerleyen yıllarda özellikle Güney Amerika da olan Nazi üyeleri yakalandı diye biliyorum.Hepsinin yakalanmasını beklemek bir hayal zaten o kadar çoklardır ki düşünemiyorum.[signature][hline]My Honour is My Life
Mesaj tarihi:
almanyadaki butun buyuk sirketlerin gecmislerine bakin . hepsinin nazilerle gizli ve kirli isleri vardir . schindlerin firmasinin ismini bugunlerde duyan var mi ?[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
Onun firması zaten savaştan sonra kapandı ve ilerleyen zamanlarda da iş hayatında başarılı olamadı diye biliyorum.Filminde de sanırım yanılmıyorsam son sahnede bunu söylüyordu.[signature][hline]My Honour is My Life
Mesaj tarihi:
Bu gerçek halen ayrıca bilmem küsürüncü Reich ' ı yapacak adamı arıyorlar öle biri çıkarsa direk sağa sola özellikle içlerindeki amerikan üslerine dalarlar[signature][hline]Lil'Alur for Shar
Mesaj tarihi:
savaşta suçluların cezalarını aldıkları az gorulur nazi subayları yine surum surum surundurulmuştur ya kazanan tarafın işlediği insanlık suçları asıl gözden kaçan onlardır.
Mesaj tarihi:
savasta suclular cezalandirilmaz zaten kaybedenler cezalandirilir . gayet normal yani .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Mesaj tarihi:
Kötü kazanınca iyi cezalandırılmış olur o zaman. Çok saçma bir durum oluşur.İnsanlık veya savaş suçu işleyen herkes cezalandırırmak zorunda ister iyi ister kötü.Tabii mantıklı bir yönetim varsa işin başında.[signature][hline]My Honour is My Life
Mesaj tarihi:
said:
BOccOB, 09 Ağustos 2004 23:59 tarihinde demiş ki:
Böyle birşey askerler tarafından duyulsa isyan çıkar düzen bozulur. Sebebi de yahudilerden sabun yapılıyor olması değil böyle iğrenç birşeyi kullanmaya zorlanmalarıdır...

ahahaha arkadasim ne isyani ne duzen bozulmasi ?

30 larda uzun bicaklar gecesinde o isyan cikaracak dedigin adamlar liderlerinin emriyle 2 bin tane kendi partilerinin yandasini evlerinde bicaklayip oldurdu. hangi isyan kim isyan ediyor ? ne insanlik disiligi ?[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
said:
unity100, 09 Ağustos 2004 23:45 tarihinde demiş ki:
arkadasim insanlik sucu dedigin gunde 6 bin adamin dislerini sokup gazla oldurerek olur.

oyle rejim muhaliflerini kursuna dizerek ya da doverek degil.

o tur iskenceler senin ulkende bile oluyor.

amerika asıl insanlık suçunu zaten almanlara değil japonlara karşı işlemiştir.Amerika'da yaşayan bütün japonlar savaş esnasında kendi vatandaşlarından(yani amerikalılardan) olmadık muameleler gormüşlerdir.Hatta amerikan hükumetinin kararıyla o güne kadar normal yaşayagiden japon vatandaşlarını ortada herhangibir neden yokken toplama kamplarında esir tutmuş ancak savaş bittikten sonra salmış ve "özür" dilemiştir.İş bulamayan,ekonomik zorluğa düşen japonlar toplumdan dışlanmış, ırkçılığn en alasına maruz kalmışlardır,ellerinde kendi kültürleriyle alakalı bütün eşyalar yine hükumet tarafından toplatılmıştır.
Şimdi bu yapılanlar sence insanca hareketler midir? ya atılan atom bombaları nedir?
Mesaj tarihi:
said:
eldar, 10 Ağustos 2004 00:11 tarihinde demiş ki:

amerika asıl insanlık suçunu zaten almanlara değil japonlara karşı işlemiştir.Amerika'da yaşayan bütün japonlar savaş esnasında kendi vatandaşlarından(yani amerikalılardan) olmadık muameleler gormüşlerdir.Hatta amerikan hükumetinin kararıyla o güne kadar normal yaşayagiden japon vatandaşlarını ortada herhangibir neden yokken toplama kamplarında esir tutmuş ancak savaş bittikten sonra salmış ve "özür" dilemiştir.İş bulamayan,ekonomik zorluğa düşen japonlar toplumdan dışlanmış, ırkçılığn en alasına maruz kalmışlardır,ellerinde kendi kültürleriyle alakalı bütün eşyalar yine hükumet tarafından toplatılmıştır.
Şimdi bu yapılanlar sence insanca hareketler midir? ya atılan atom bombaları nedir?

simdi benim tartismalardaki mantigim, kesin ve net bilmedigim konularda tartismamaktir.

bu durumda eger sen olsaydim, birincisi, japonlarin kongrenin bir karariyla casusluk faaliyetlerine tedbir olarak kamplara alindigini, bundan sonra 1 sene kadar bir zaman icinde anayasaya aykiri olmasi nedeniyle verilen yonergeler oylanarak ayni kararin iptal edilerek savas bitmeden degil, kamplardan salinan japonlar pasifige gidip japonlarla savasabilecek kadar zaman birakarak salindigini bilmedigim icin bu sekilde saptama yapmaz, sav koymazimd.

tabi bunlari bilmedigim icin de bu kadar 'olmadik' bir muamelenin tutup da bir diski kadar deger verilmeden firinlarda yakilmakla kiyaslanamayacagini bilemezdim.

dakka basi bi de bu atom bombasi nedir diye soru geliyor. var toplam 3 yeni 2 eski topicde bunun muhabbeti. hatta belki sen de vardin. ayni seyi niye soruyorsun ayni seyi niye vereyim.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
said:
lancelotdulac, 10 Ağustos 2004 00:13 tarihinde demiş ki:
Hayır varsa yoksa Nazi başka bir şey yok.Nazi den başka kimse suçlu değil bu dünyada değil mi?Amerika yapmış yapar büyük adamdır o yapsın mantığındayız.

arkadasim. varsa yoksa nazi baska bir sey yok degil.

tutup atom bombasi atmak insanlik sucudur dersen, tamamdir kimse laf etmez.

tutup KIYASLAMA yaparsan ve 4>3>2>1 i 2>4>3>1 gosterirsen o zaman biri gelir boyle varsa yoksa 4 baska birsey yok der.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Mesaj tarihi:
Ben kıyaslama yapmıyorum.NAZİ ler nasıl olabilecek en feci şeyleri yaptıysa bunları AMERİKA da yapıyor modern devlet altında insanalra işkence ve ölüm sunuyor diyorum.Ben NAZİ ler sütten çıkmış ak kaşık demiyorumki allah hepsinin belasını versin diye zaten yıllardır söylendi.Artık geçmişte kaldı diyoruz yapacak birşeyimiz yok.Bugün ki Naziler daha önemli şu anda.[signature][hline]My Honour is My Life
  • Yeni Oluştur...