dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 sonra polisi öldürüp, şapkasını çalıp, şapkasının içine büyük tuvaletlerini yapıp polisin karısının evine bir hediye paketi içinde yollar ve kadın pakedi açtıktan sonra onu da kadının elinden bir daha çalarlar di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Behlul Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 nalet olasıca şapka dostum polisi polis yapan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 GEd said: Behlul said: bizim polis gelene kadar 5 6 kişiyi daha soyarlar orda üstüne gelen polisi de soyarlar offff siz soyulduktan sonra pastaneyimi ariyosunuz? siz arayana kadar o alarmi verecek iste, daha iyi cozum bulmadan itiraz etmemeyi ogrenin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Behlul Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 polise hiç işin düşmemiş sanırım olurda 1 saatte felan gelebilirse "amaan giden gitmiş boşver" diye cevap alma olasılığın %70 felan, geri kalan yüzdede seni azarlar hemen oracıkta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 bankalar her zaman icin guvenlik acisindan 5 km cevresinde polis karakolu olan yerlere kurulur. polisin 1 saatte gelmesi imkansiz o yuzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 said: polise hiç işin düşmemiş sanırım büyük ihtimalle.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 reyou said: bankamatik her zaman kart sistemi ile olmali size 2 sifre verilmeli ikiside en az 8 haneli olmali, Bunu türkiyeye getirip genele yayarsan kaos çıkar ülkede. Zırt pırt esas şifre diye polis çağırma şifresini girerler, bir süre sonra polis de gelmez zaten :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Behlul said: polise hiç işin düşmemiş sanırım olurda 1 saatte felan gelebilirse "amaan giden gitmiş boşver" diye cevap alma olasılığın %70 felan, geri kalan yüzdede seni azarlar hemen oracıkta valla ben geçen gün Bursa'da sabaha karşı camdan garip garip tipler gördüm, kıllandım polisi aradım dedim bizim sokakta ne olduğu belirsiz tipler var. Hemen ilgileniyoruz dediler, 3 dakika sonra 3 tane polis arabası konvoy halinde geçti sokaktan Bursa Polisi ftw. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 sadece parmak izi değil damar izi fln da lazım diyorlar damar izinin oması için parmakdan o sırada kan akışı oluytor olması gerekmiyor muydu? önceki sayfaları okumadım soru yazmış olan varsa bir zahmet c/p lesin ehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 gerekiyor.. ama barnahını koparan mal bunu düşünmemiş olabilir. yine de ilk yarım saat içinde barnahını sana geri verirse de buza koyarsan yerine dikilebilir bi ihtimal.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LuNiZ Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 damar haritasi oldugu soylenmis.. evet sistem bu sekilde calisiyor, zaten uyesi oldugum bir kac mail listesinde de cuma dan beri bu konu tartisiliyor. isin esas gicik yani, biometric guvenlik onlemi kasicaz diye, kisisel bilgilerimizin zirt pirt paylasiyor olmamiz. birde retina ve iris le ilgili yorumlar gelmis, genel olarak iki temel konu var mutual authentication la ilgili.. 1) guvenlik icin, sahibi oldugunuz, bildiginiz ve yaninizda tasidiginiz unsurlarin kombinasyonu en iyisidir (something you have, something you are, something you know) buna gore iki bilesene sahip pin ve biometric guzel bir cozum aslinda... 2) ancak, bu seferde biometric kontrollerin sorunlari ortaya cikiyor, type1 ve type2 error denilen kavramlar var, yani false positive orani ile, false negative (http://en.wikipedia.org/wiki/Type_2_error) orani en efektif olan cozumlere yonelmek lazim mesela retina scan en dandigidir aralarinda.. en temelinde hamilelik retinal sistemin bozulmasina neden olur.. kontrolu etkisiz kilar.. konumuza donersek, burdaki esas bulunmus olan, yolunacak olan kaz formatindaki yurdumun guzel insanlarinin cebindeki 3 kurusa yeni yatirim ve teknoloji kisvesi altinda goz dikilmesidir.. baska da hic bisey degil.. gidip sagda solda parmaginizi tarattirmayin bence.. zaten bir yasal zorunlulukda degil.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 GEd said: reyou said: bankamatik her zaman kart sistemi ile olmali size 2 sifre verilmeli ikiside en az 8 haneli olmali, Bunu türkiyeye getirip genele yayarsan kaos çıkar ülkede. Zırt pırt esas şifre diye polis çağırma şifresini girerler, bir süre sonra polis de gelmez zaten :) alakasi yok sen kontor yuklerken yanlislikla 155 imi ariyosun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 2 şifre olayı zor bence bankalara bağlı olmayan atmlerde işlemler sınırlı olsun, atm sahibi bankalarda güvenlik bulunsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 2 şifre olayı olursa adam polisin 2-3 dakika içinde geleceğini bildiği için daha da panik olucak, sen parayı çekip adama verirken oyalamaya çalışırsan bıçaklayıp kaçıcak bi soygunun 1 dakikadan kısa sürebileceğini göz önüne alın yani mesela ben olsam adam şifreyi girdikten sonra basarım tekmeyi git şimdi derim kendim çekerim parayı, şifreyi girdirmeniz 15 saniye polisi çağırma şifresi girince işlem yaptırmıyorsa şifreyi girenin işi zor o noktadan sonra parmak izi tarama gibi şeylerin atmye konması biraz garip, sadece şifresini unutanlardan kurtulmak için konulmuş bi yöntemmiş gibi geliyor. ama denetim altında parmak izi kontrolü yapılsa en güzeli, işi ileriye götürüp kimlik çalan hacklerların önüne son engel olarak parmak izi kontrolü yaptırırsan (mesela büyük miktarda para çekimini atmden engelliyip, sadece vezneden yapabileceğin şeklinde sınırlama koyarsan hesaba) kimse kopuk bi parmak ya da silikon parmak kalıbı basamaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 reyou said: bankalar her zaman icin guvenlik acisindan 5 km cevresinde polis karakolu olan yerlere kurulur. polisin 1 saatte gelmesi imkansiz o yuzden.bankamatikler bankaların önünde olmak zorunda değiller ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Garanti atmleri çok güzel çözdü bu gasp sorununu. Ne zaman gitsem en az 2 kişilik sıra oluyor. 7 kişiye kadar çıktığını gördüğüm oldu. Kim gelecek gasp edecek o kalabalıkta :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Chemical said: 2 şifre olayı olursa adam polisin 2-3 dakika içinde geleceğini bildiği için daha da panik olucak, sen parayı çekip adama verirken oyalamaya çalışırsan bıçaklayıp kaçıcak bi soygunun 1 dakikadan kısa sürebileceğini göz önüne alın yani mesela ben olsam adam şifreyi girdikten sonra basarım tekmeyi git şimdi derim kendim çekerim parayı, şifreyi girdirmeniz 15 saniye adamin aklinda bicaklamak varsa farkeden bisi yok sifre olsun olmasin bicaklar polisi çağırma şifresi girince işlem yaptırmıyorsa şifreyi girenin işi zor o noktadan sonra islemi yapacak ancak loading... vs ekranlari daha yavas calisacak, hirsiz zaten o panikte hangi sifreyi girdigini anlayamaz bile yani islemlerin 5 e saniye uzun surmesi killandirmaz adami parmak izi tarama gibi şeylerin atmye konması biraz garip, sadece şifresini unutanlardan kurtulmak için konulmuş bi yöntemmiş gibi geliyor. ama denetim altında parmak izi kontrolü yapılsa en güzeli, işi ileriye götürüp kimlik çalan hacklerların önüne son engel olarak parmak izi kontrolü yaptırırsan (mesela büyük miktarda para çekimini atmden engelliyip, sadece vezneden yapabileceğin şeklinde sınırlama koyarsan hesaba) kimse kopuk bi parmak ya da silikon parmak kalıbı basamaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 said: islemi yapacak ancak loading... vs ekranlari daha yavas calisacak, hirsiz zaten o panikte hangi sifreyi girdigini anlayamaz bile yani islemlerin 5 e saniye uzun surmesi killandirmaz adami adam doğru şifreyi girse bile, gerçek şifresini banka hesabı başka bir ilde ise oluşan lag'den kıllanan hırsız adamı şişler.. ha bi de genellikle amaçlarına ulaştıktan sonra bıçaklıyorlar bunlar.. said: adamin aklinda bicaklamak varsa farkeden bisi yok sifre olsun olmasin bicaklar gibi bi olay değil yani.. yine de böle bişi olursa paşa paşa verin babam siz parayı.. kasmayın hiç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 eger biri sizi gasp ediyosa, yada fidye icin kacirmissa eger aklinda oldurmek varsa oldurur oradaki olay siz degilsiniz paradir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Behlul Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 adamın haberi olmayacak sanki çift şifre olayından, benim diyeceğim ilk şey, "panik şifresini yazarsan gözünü eline veririm" olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 reyou said: eger biri sizi gasp ediyosa, yada fidye icin kacirmissa eger aklinda oldurmek varsa oldurur oradaki olay siz degilsiniz paradir. tam olarak değil.. genel olarak gasp ettiklerinde darp ederler, döverler. sorun çıkartırsan yaralar veya öldürebilirler.. ki ben böle bi gasp yaşadığım için ve postumu delirmeden zar zor kurtardığım için hariçten gazel okumuyorum... böle bişi olursa verin parayı hiç uğraşmayın.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Bi para çekme işleminin kaç dakika sürmesini bekliyorsun ki? Daha önce defalarca konusu geçmiştir bu panic pin olayının. Polisin yeterince hızlı olay yerine varamadığı ve hırsızı suçu işlemeden önce caydıracak kadar olmadığı halde olay esnasında strese sokucak bir etken olduğu sonucuna varıyorsun. http://www.snopes.com/business/bank/pinalert.asp Dediğim gibi en manalı şey atm para çekim - havale işlem limiti + banka atmlerinin güvenliğinin sağlanması olabilir. sihirli çözüm arıyoruz gene sorunlara, yapmamız gereken tek şey çok sayıda kanıtlanmış çözümü kullanmak halbuki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fastreloader Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 bi de parmak izinin databasee girmesi olayı var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Behlul Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 panik şifresini girince hesap boşmuş, para yatmamış gibi gösterebilirler belki düz atm ler için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2010 ve evet bıçaklamak set flag: bıçak = 1 diye gelmiyor insanlar. En temizi parayı vermek, dediğim gibi atm limitleri kullanılırsa 200-300 lira ile işin içinden çıkabiliyorsanız gayet güzel, adam da seri numarası kaydedilmiş para alıyor, büyük ihtimalle güvenlik kamerasına eşgal veriyor, sokaktaki random bi polis adam tarafından yakalanma riski altına giriyor, soyduğu kişinin silahlı olması riski altına giriyor vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar