Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 TB'lık yeni external harddisk'i bilgisayar görmüyor, çalışmıyor

Bone

Öne çıkan mesajlar

bende daha önceden seagate'in 500GB'lık 2.5 inç modelinden vardı, gayet memnundum. plug&play driver gerektirmeden çalışıyordu. çalışmadan önce format da atmıyorduk.

bugün gittim 1TB'lık modelinden aldım.
bunu pc'ye taktığım zaman çalışmadı.

internette arama yapınca en çok karşılaştığım "çözüm" yolu kablo değiştirmek. ancak kablo değiştirmekle çözülmedi.
çalışan external harddisklerin kablosunu tek tek denedim, kablo olayı halletmedi.

usb'ye taktığımda harddiskin ışığı yanıyor.
ama bilgisayar'ım altında cihaz gözükmüyor.
epey bir süre bekliyince (belki de rastgele bir zaman) denetim masası -> aygıtlar ve yazıcılar menüsü altında gözüküyor cihaz.
bilgisayar yönetimi -> disk yönetimi altında da gözüktü. ama bilinmeyen, başlatılmamış, ayrılmamış ve 2048GB olarak gözüküyor.

bu neden oluyordur ki, veya nasıl çözülebilir?
sebebini bilen, daha önce başına gelen var mı?

bu arada windows 7 kullanıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

ben yeni toshiba 1.5TB lık ex HDD aldım aynı şekilde çalışmadı ilk başta.

Taktım elektrigi kablosunu falan taktım taktım okumadı. Ses bile çıkarmadı hiçbişi olmadı.

En son kapatıp açma tuşuna basılı tuttum biraz (4-5 sn) bi anda başladı çalışmaya.. halada çalışıyo çatır çatır..
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgisayarim'a sag tik yapinca cikan menuden "Yonet"i secip disk bolumune bir bak. Diski goremiyorsan sorunludur.

Baska bir makinada daha deneyip gerekiyorsa iade et. Cesitli yollarla calismasi saglanabilir ama disk bu sonucta. Bozulunca yerine yenisini alinca ucan verilerin geri gelmeyecek nihayetinde.
Sosyal ağlarda paylaş

biosta goruyor mu??

bi kere basıma format atarken gelmişti de, biosta görmesine ragmen format atamıyordum. windows görmüyordu.

biosta bi secenekte (sata ayarları olabilir tam hatırlamıyorum),
"enhanced" olarak secmistim ide ayarlarını sanırım.

ona da bi bak belki ise yarar.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

..
bilgisayar yönetimi -> disk yönetimi altında da gözüktü. ama bilinmeyen, başlatılmamış, ayrılmamış ve 2048GB olarak gözüküyor.
..

Adam gozukuyor diyor, hala ayin yere sokuyorsunuz adami. Initialize et diski, partitionla iste.

//Edit: Ooooo ben bu 2TB olayina dikkat etmemistim. Pardon :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...