Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 TB'lık yeni external harddisk'i bilgisayar görmüyor, çalışmıyor

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
bende daha önceden seagate'in 500GB'lık 2.5 inç modelinden vardı, gayet memnundum. plug&play driver gerektirmeden çalışıyordu. çalışmadan önce format da atmıyorduk.

bugün gittim 1TB'lık modelinden aldım.
bunu pc'ye taktığım zaman çalışmadı.

internette arama yapınca en çok karşılaştığım "çözüm" yolu kablo değiştirmek. ancak kablo değiştirmekle çözülmedi.
çalışan external harddisklerin kablosunu tek tek denedim, kablo olayı halletmedi.

usb'ye taktığımda harddiskin ışığı yanıyor.
ama bilgisayar'ım altında cihaz gözükmüyor.
epey bir süre bekliyince (belki de rastgele bir zaman) denetim masası -> aygıtlar ve yazıcılar menüsü altında gözüküyor cihaz.
bilgisayar yönetimi -> disk yönetimi altında da gözüktü. ama bilinmeyen, başlatılmamış, ayrılmamış ve 2048GB olarak gözüküyor.

bu neden oluyordur ki, veya nasıl çözülebilir?
sebebini bilen, daha önce başına gelen var mı?

bu arada windows 7 kullanıyorum.
Mesaj tarihi:
mathias dogru diyor. hatta uzun sure bekleyince calisiyor, hdd ye kulagina getirince tak tuk diye ses cikartiyorsa kafa atiyordur alet. boyle bi durum varsa direk gotur geriye.
Mesaj tarihi:
ben yeni toshiba 1.5TB lık ex HDD aldım aynı şekilde çalışmadı ilk başta.

Taktım elektrigi kablosunu falan taktım taktım okumadı. Ses bile çıkarmadı hiçbişi olmadı.

En son kapatıp açma tuşuna basılı tuttum biraz (4-5 sn) bi anda başladı çalışmaya.. halada çalışıyo çatır çatır..
Mesaj tarihi:
Bilgisayarim'a sag tik yapinca cikan menuden "Yonet"i secip disk bolumune bir bak. Diski goremiyorsan sorunludur.

Baska bir makinada daha deneyip gerekiyorsa iade et. Cesitli yollarla calismasi saglanabilir ama disk bu sonucta. Bozulunca yerine yenisini alinca ucan verilerin geri gelmeyecek nihayetinde.
Mesaj tarihi:
biosta goruyor mu??

bi kere basıma format atarken gelmişti de, biosta görmesine ragmen format atamıyordum. windows görmüyordu.

biosta bi secenekte (sata ayarları olabilir tam hatırlamıyorum),
"enhanced" olarak secmistim ide ayarlarını sanırım.

ona da bi bak belki ise yarar.
Mesaj tarihi:
VipeR said:

aygıt yöneticisinden sürücü harfi ataman gerekebilir. boşta olan bir harfi atadığın takdirde açması lazım.

o dediğin şeyi nasıl yapacaz ki?
Mesaj tarihi:
psu'dandır :P

bu arada pc'ye restart attım

Sürücü Yazılımı Yüklemesi
Aygıt sürücüsü yazılımı yüklemesi başarılı olmadı

diye uyarı mesajı geldi başlangıçta.
sürücü yazılımı niye yükleyemesin? plug&play ya bu.
Mesaj tarihi:
değiştir diyorsun da gelen yeni harddiskte de problem çıkarsa nolcak?
sürekli git gel harddisk mi değiştircez :)
bilgisayardan kaynaklı bişiyse düzeltelim işte.
Mesaj tarihi:
Benim demek istediğim şu;
Sen değiştir, düzelemzse kafa yormaya devam ederiz. Belkide boşuna uğraşıyosun onu demek istiyorum ben. Ayrıca elektriğinde filan sorun varsa, her uğraşında zarar görür alet.

Yaşadım ondan biliyorum.
Mesaj tarihi:
Bone said:

..
bilgisayar yönetimi -> disk yönetimi altında da gözüktü. ama bilinmeyen, başlatılmamış, ayrılmamış ve 2048GB olarak gözüküyor.
..

Adam gozukuyor diyor, hala ayin yere sokuyorsunuz adami. Initialize et diski, partitionla iste.

//Edit: Ooooo ben bu 2TB olayina dikkat etmemistim. Pardon :)
Mesaj tarihi:
2TB diyor işte ben de onu anlamadım.
bios update yaptım (başarılı oldu sanırım) ama değişen bişi yok.
en iyisi yarın götürmek.

2TB hdd var elimde ohoo...
Mesaj tarihi:
yazmadım onu ama denedim evet. onda da çalışmadı. elimdeki pc'den eski laptop olduğu için güncel bios felan gerekir mi diye şüpheye düştüm ama onla alakalı değilmiş.
yarın değiştirmek için gidecem artık.
  • Yeni Oluştur...