Wispy Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Bugün eksi'de linkine rastladım. Ankara Ticaret Odası 1919'dan-2007'ye kadar olan süre içinde gazete manşetlerini derlemiş, taramış, pdf formatında aşağıdaki linke koymuş. http://www.atonet.org.tr/yeni/index.php?p=1112&l=1 Güzel bir çalışma olmuş. İlgilenenler olabilir diye paylaşmak istedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 güzel paylaşım +rep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 bayağı güzel çalışma Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 verdim şukuyu çok başarılı cidden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Behlul Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 çok iyi ya tüylerim diken diken oluyor okurken 1919 u =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TanitciReklam Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 1919 yılı gazetelerinin en altındakine dikkatli bakın başlık şu" ohannes efendi istifa etti " ohannes Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
soulberry Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 tarih dersi gibi olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 müthiş bir çalışma gerçekten. yalnız gazetelerin türkçesindeki sadelik garip geldi bana. hele Atatürk'ün nutuk ve benzeri konuşmalardaki arapça-farsça kelimelerini de düşünürsek daha "osmanlıca" bir yazım bekliyordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkasokak Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 günümüzde, "İzmir dün işgal edildi" diye bir manşet atıldığını düşünemiyorum gazetelere... çok değişik bir psikoloji. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kithnoss Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Osmanlının acizliği daha çıplak biçimde ortada gazetelerde. Gerçi de şimdi de halimiz çok farklı değil ama olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 1919'daki gazete neden latin harfleri kullanmış? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Osmanlı Devleti’nin Ermeni vatandaşları, sayıları zamana göre değişen miktarda bu iki kuruluşta çalışmışlardır. Duyun-ı Umumiye İdaresi’nin resmi dayanağı olan Muharrem Kararnamesi’nin hazırlanması için Avrupalı tahvil sahipleri ile görüşmelerde bulunan Osmanlı Devleti temsilcilerinden birisi de Divan-ı Muhasebat Reisi olan Çamiç Ohannes Efendi idi. Çamiç Ohannes Efendi, Sakızlı Ohanes Paşadan sonra Osmanlı maliye dairelerinde çalışmış belirgin kişilerdendi. İyi bir iktisat eğitimi görmüş olan Çamiç Ohannes Efendi, 1879’da Muhasebat Dairesi’nin hem kurucusu hem de başkanı olmuştu. ermeni ismiymiş ohannes TanitciReklam said: 1919 yılı gazetelerinin en altındakine dikkatli bakın başlık şu" ohannes efendi istifa etti " ohannes Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
St_Dreamer Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Quiternoob said: 1919'daki gazete neden latin harfleri kullanmış?milli "mücadelemizin nabzını günbegün tutan gazete. ancak şu şekilde: arşivci ömer sami coşar 15 mayıs 1919-18 ekim 1919 tarihleri arasında yayımlanan çeşitli gazete ve dergilerden derleyerek günümüz türkçesiyle yakın bir tarihte hazırlar bu gazeteyi. milliyet gazetesi de istiklal savaşı gazetesi ismiyle ek olarak vermiş bir dönem. "amerikalılar 'manda'dan korkmayınız' diyorlar!" manşetiyle de beni benden almıştır." Kaynak:ekşisözlük Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 çok iyi olmuş benim de aklımdan son 4-5 senenin politik gazete manşetlerini ve haberlerini derlemek gibi bir fikrim vardı sürekli s...p sıvıyorlar ama bunu o kadar çok yapıyorlar ki eskileri unutuluyor heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 9, 2010 mükemmel ya ben okurum bunu sabaha kadar, hakkaten tüylerim diken diken oldu benim de. :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar