Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ATO'dan 1919-2007 arası gazete manşetleri

Wispy

Öne çıkan mesajlar

Bugün eksi'de linkine rastladım. Ankara Ticaret Odası 1919'dan-2007'ye kadar olan süre içinde gazete manşetlerini derlemiş, taramış, pdf formatında aşağıdaki linke koymuş.

http://www.atonet.org.tr/yeni/index.php?p=1112&l=1

Güzel bir çalışma olmuş. İlgilenenler olabilir diye paylaşmak istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Osmanlı Devleti’nin Ermeni vatandaşları, sayıları zamana göre değişen miktarda bu iki kuruluşta çalışmışlardır. Duyun-ı Umumiye İdaresi’nin resmi dayanağı olan Muharrem Kararnamesi’nin hazırlanması için Avrupalı tahvil sahipleri ile görüşmelerde bulunan Osmanlı Devleti temsilcilerinden birisi de Divan-ı Muhasebat Reisi olan Çamiç Ohannes Efendi idi. Çamiç Ohannes Efendi, Sakızlı Ohanes Paşadan sonra Osmanlı maliye dairelerinde çalışmış belirgin kişilerdendi. İyi bir iktisat eğitimi görmüş olan Çamiç Ohannes Efendi, 1879’da Muhasebat Dairesi’nin hem kurucusu hem de başkanı olmuştu.

ermeni ismiymiş ohannes

TanitciReklam said:

1919 yılı gazetelerinin en altındakine dikkatli bakın
başlık şu" ohannes efendi istifa etti "
ohannes
Sosyal ağlarda paylaş

Quiternoob said:

1919'daki gazete neden latin harfleri kullanmış?
milli "mücadelemizin nabzını günbegün tutan gazete. ancak şu şekilde: arşivci ömer sami coşar 15 mayıs 1919-18 ekim 1919 tarihleri arasında yayımlanan çeşitli gazete ve dergilerden derleyerek günümüz türkçesiyle yakın bir tarihte hazırlar bu gazeteyi. milliyet gazetesi de istiklal savaşı gazetesi ismiyle ek olarak vermiş bir dönem. "amerikalılar 'manda'dan korkmayınız' diyorlar!" manşetiyle de beni benden almıştır."

Kaynak:ekşisözlük
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...