0ne Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Sanırım konuya uygun en iyi başlık budur. Daha önce buna benzer bi konu açmıştım, şimdi o konuyu gördüm o zaman biraz rahatlatmıştı, belki tekrar rahatlarım diye içimi dökmek istedim. Çok uzun yazmak istemiyorum o yüzden kısa kısa anlatayım, şimdi bende bir "baba" var ki, ben o vasfı taşıdığına inanmıyorum, çünkü hiç babalığa uygun ve olgun davranışlar sergilemiyor. Şöyle ki, şu kredi kartları çıktığından beri rahat 10 tane kart değiştirmiştir. Değiştirme sebebi ise, bedavaymış gibi para çekip sonra bu paraları bi güzel ezip, bide 3 ay ödemeyince "Kol" gibi gelen kredi kartı borcunu ödedikten sonra, aynı bankadan tekrar kart alamamasıdır. En son kara listeye almışlardı 5 yıl süreyle kredi kartı alamıyodu, e bu süredede boş durmak yakışır mı, yakışmaz. Nasıl olduysa onun cep telefonu kapalıyken kendi kendine 900 lü hatları arayıp 2 milyar kadar bi faturacık gelmesine sebep olmuş. Burada adamda suç varmı yani, telefonun abazalığı, sen kalk ara konuş sonra da faturayı adama kitle. Ayıp gerçekten. Son 10 yıldır hayatım kabus gibi gerçekten, biri bitmeden diğeri başlayan böyle abuk sabuk borçlar yüzünden üniversiteye gidemedim. Aslında tam başlamıştım ki "baba" vasfı taşıyan zat-ı pek muhterem insan işten ayrıldı, iş baktımı 6 ay boyunca sözde aradı ama bi çok işi de maaşı düşük diye geri çevirdi(çok zengin ya para akıyo her tarafından). -Ama bana nerde iş bulursan gir çalış, daha çok para veren baska bi yer bulunca cıkarsın, diyor du. Ben üni okusaydım ne olurdu, ilkokul ve ortaokul okuyan iki kız kardeşle beraber fazladan masraf. O yüzden bıraktım okulu, çalışmaya başladım. Annemle ben çalışıyorduk o zaman sadece. Annem; Dünyanın en iyi en sabırlı insanı ve uğruna öleceğim tek insan. O zamanlar annem ve ben çalıştığımız ve o adamın evde bi taraflarını serdiği zamanlar, gerçekten hayatımın en kötü günleriydi, hergün bişey yüzünden kavga, bide şöyle bişey var, beyimiz çok gururlu, ne kadar haksız olursa olsun asla ve asla altta kalmaz. Annesi ve babası da alt katta yaşıyo, onlarda her olayda istemeseler de oğullarının tarafını tutuyorlar, bende giremiyorum araya, daha küçüğüm diye. Günler günleri kovalarken benim TOFAŞ'a yaptığım başvuruyu kabul etmişler, mülakat dı kurs du derken 1 ay sonra resmen tofaş'da çalışmaya başladım, ama askerlik yok bişey yok daha. 1 yıl falan geçti, evin aylık alışverişini yapıp kalan parayı de eve vermeye devam ediyorum, maaş da arttı, mesai de yapıyorum deli gibi, para lazım sonuçta. O adam da bi servis işi bulmuş bi sabah bide akşamüstü gidip çalışanları dağıtıp toplayıp geliyo, ama evdeyken paso internette, yok efendim mynette kızlarla karılarla mesajlasmak için özel üyelik almalar falan. 2 yıl falan geçti aradan, borçlar falan çok şükür kapandı, ben artık askerlik hazırlıkları yapıyorum(2 sene tecil ettirmiştim), zaten kriz gelince tazminatımı verip çıkışımı verdiler, bende bi an önce tecili bozdurup askere gittim. 5.5 milyar tazminat aldım, bilin bakalım 4 milyarı nereye gitti? O adama ait olan iş bankası kredi kartının 2 milyar olan limitinin 300 milyon borç yüzünden 11 ayda katlanıp 3.900 tl'ye çıkması ki aradan nerdeyse 1 yıl geçiyor eve anca kağıt geliyor (iş yerine gidiyodu extre ler). Evde yine bi curcuna, kavga gürültü, ama bu sefer bende ağırlığımı koyuyorum. En son o adam -Bir kere geliyorum dünyaya benimde yaşamak hakkım dediğinden sonra, çok sert bi şekilde şunu demiştim. -Hayatını yaşamak istiyorsan yanlış yerdesin, biz hayatta kalmaya çalışanlardanız, koş zaten karılarda açmış kucaklarını seni bekliyolar, cavit gelsinde bizi yaşatsın. O an gözüm hiçbirşeyi görmüyodu, ulan madem yaşamak istiyosun ne diye 3 çocuk yapıp dünya kadar borca sokup çocuk çocuk hareketler yapıyon hala dingil. Ben askere gittim 4 ay sonra annem telefonda babamın işten ayrıldığını ama iş aradığını söyledi, bende her ay ben 100 milyon gönderirim, ama o adama gösterme, kendine ve kardeşlerine kullan dedim, istemese de ben parayı gönderdikten sonra mecbur alıcaktı. Sonuçta askerdeydim, ekmek elden su gölden, 180 milyon maaş alıyodum ki 80 milyon bile fazla fazla yetiyodu, 1 yıl daha geçti 1 ay oldu askerden geleli, sigortalı olarak 600 gün çalışan her SSK'lı nın işsizlik maaşı alma hakkı oluyodu, işten çıktıktan sonra 3-5 ay alayım diye başvuru yapmıştım, ama askerden sonra diye geri göndermişlerdi. Askerlik bitti ilk iş işkur'a gittim, dedim benim maaş böyle böyle, tamam dediler baktılar, ve aslında ben askerden önce başvuru yaptığımda sistem bunu otomatik olarak kabul edip aylık olarak maaşımı yatırmaya başlamış, 5 ay yatırıp parayı kimse almayınca, PTT işkur'a geri göndermiş. Dedim şimdi ne olucak, parayı ptt ye yatıracaklarını ve gidip toplu bi şekilde toplamda 6 aylık maaşım olan 2.400 tl yi çekebilicektim. Güzel haberdi gerçekten. Tatil planlarım vardı, kafamı boşaltmak için bi yerlere gidicektim, 1 milyarı kendime ayrıdım, ama ne dediler bilin bakalım. Annem le babam 1 olmuş, 10 milyarlık mutfak,tuvalet ve banyonun yeniden yapılması için borca girmişti, eğer parayı verirsem peşinat olarak sayıp kalanı da taksitlerle ödeyeceklerdi. 2 milyarı verdim, kalanıda kendime biraz kıyafet aldım, wow acc falan açtırdım, şimdide bana ve wow'a takmış durumdalar, maymunlarla oynuyomuşum bi ton laf, git kız bul diyolar, Ulan kızı buldum diyelim neyle çıkıp gezicem kızla, sizin borçlarınız la mı. para yok diye evde oturup wow oynuyoz yine bize patlıyolar. Aslında karıştıkları oyun değil, benim evde oturmam, işe girip para getirmemi istiyolar. Ulan askerdeyken bile baktım bari 2 ay rahat bırakın ya. Çok doldum ya, offf. Trollük bi topik değildir, trollerle yetkililerin ilgilenmesi rica olunur. Belki 2 sene sonra tekrar bi topikle daha karşınızda olurum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 hepsini okudum, Allah sana sabır versin kankut. yalnız anlamadığım şey, bi babanın nasıl bu kadar vurdum duymaz olduğu.. şimdi sen onları bırakıp kendi başının çaresine de bakamazsın.. iki ucu boklu değnek, bıraksan annene üzülürsün, bırakmasan da ömründen ömür gider. bence en çıkar yol evlenmen, ama o da parasız olmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 simdi sen bu kadar yazmissin, usenmemissin, ama kimse okumayacak bunu :/ hatta bir altimdaki post sadece tl:dr diyecek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 dakka 1de got oldum iyimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 evi terket. anneni de yanına al. babanı da reddet. uğraşmaya değmez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eski Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 ingilizce yassaydın keske Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 allah yardımcın olsun.. ben hâlâ anne ve babaların çocuk sahibi olabilmeleri için ehliyet gerektiğini düşünüyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaniLLe Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 kolay gelsin. ailenin yaninda yasadiktan sonra ne yaparsan yap yaranamazsin yasin gectikten sonra. evde oturuyorsun ya illa bi kulp takarlar. en iyisi baska bir is bulana kadar kulaklarini tikamak, simdiye kadar elinden geleni yapip destek olmussun zaten. elden gelmeyince haliyle evde oturcaksin baska caresi yok. ama vicdanin rahat olsun yani. bi yerden sonra takmiyorsun zaten sölenenleri. bi de acik ögretim üniverstesi falan gibi seyler var mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 çok ama çok kötü bi durum. Allahtan bi kavga durumu yok sanırım. Bunun üstüne bide hep kavga olsa kafayı yerdin. Huzursuz bi ortam :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eski Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 hayır annen nasıl adamla aynı kafaya sahıp olmusta 1 sene icinde , bide olmayan parayla borca girip mutfak mı ne yaptırıolar. lan biz 20 sene bekledik evin tekrar dekorasyonu ıcın be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemss Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 eskicim dünyada bir ton değişik insan var.herkez senin yada bir başkasının baktığı açıdan bakamaz olaylara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 @eski zaten 20 senelik ev, anca yaptırıyolar. Oda benim son gelen parayı peşinat vermeseler, yaptıramıcaklar. Bi tatil planımız vardı oda suya düştü. Aslında yazıcak baska seyler de varda, cidden yazılmaz yani onlar. O derece. @Vanille Üniversite olayına bakıcam, bu sene yetisemedik sınavlara ama seneye girip aöf den bi yerlere girmeye çalışıcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 allah sabır versin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 bi süreden sonra aile vs bi yere kadar kendi hayatını rayına sokmaya bak. üniversite çok mühim bi şekilde hallet. zaten o durumlarda çalışabildiysen elbet bi yolunu bulur kendi kendine yetersin, koca koca insanların kendilerine mukayet olamamalarının faturasını sen ödememelisin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eski Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 en kısa zamanda bi iş bulursun umarım yavas yavas kendı hayatını kurmaya hazırlan bence bekar yada deıl ama ailen siz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 kolay gelsin. baban çok sorumsuzmuş belli. bu dekorasyon için de gaz vermişler birbirlerine de, burada annen de sorumsuzluk etmiş. sana asker dönüşü, kendi kazancın olan para ile bir tatil hakkı tanınmalıydı bence. çünkü zaten ailen için bir sürü şey yapmış, onlara elinden geldiğince destek vermişsin. sen azimli ve çalışkan bir kişiliğe sahipsin, daha önce de açtığın konudan da anladığım kadarıyla. bu nedenle, bir süre sonra iş bulabileceğine inanıyorum. aslında vanilin önerdiği gibi, açık öğretim şansını da denesen iyi olur. hem çalışıp hem okuyabilirsin böylelikle. açık öğretim olmasa bile, yalnızca bir işe de girsen, birkaç kafa dengi örneğin öğrenci falan olan insanlarla ayrı bir eve çıkabilsen, ve kafanı dinleyebilsen iyi olur. bu arada para artırabilirsen onunla da ailene destek olmaya devam edersin. zor tabi, hiç kolay değil, ama aklıma ilk olarak bunlar geldi. gene de insanın fiziksel ve ruhsal sağlığının yerinde olması büyük şans ve avantaj. bunlar yerinde olduğu sürece mutlaka bir çıkış yolu bulunur gibime geliyor. düşün; bir de sen ya da aileden biri hasta olsaydı işler kaç kat daha zorlaşırdı. kolay gelsin... ama güçlüsün sen, başedersin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
wastyrx Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 fede said: evi terket. anneni de yanına al. babanı da reddet. uğraşmaya değmez Bu.. Ebeveyn olabilmek için çocuk yapmak yetmiyor malesef. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 fede said: evi terket. anneni de yanına al. babanı da reddet. uğraşmaya değmez hepsini okudum. cidden bu. ne bok yerse yesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFax Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 hemen at çöpe diyorsunuzda öyle kolay olmasa gerek bu iş. babası sonuçta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 1. Ebeveynlik kursu 2. Kredi kartı nedir? Nasıl ve niye kullanılır? kursu lazım insanlara genel olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 babaysa babalığını bilsin. cidden bazı insanların kısır olması lazım. ya da çocuk sahibi olmak için ruh ve akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor lazım. karar ver ve uygula. al anneni git bence de. yani daha fazla şeyler de söylemek istiyorum ama baban sonuçta. cidden sabır versin allah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 bu. diyosunuz da demek le olmuyo işte, kardeşlerim olmasa zaten alırım annemi giderim başka bi şehire, ama sonuçta 25 senedir aynı yerde oturuyoruz, benim için de zor annem içinde kardeşlerim için de. Acı da olsa tecrübe oldu en azından, belki gelecek için ne yapıcağımı değil, ama ne yapmayacağımı biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bella Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 kaç yaşında baban? dinç mi? hastalığı falan var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 900 lü hatlar nedir yahu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 8, 2010 Bella said: kaç yaşında baban? dinç mi? hastalığı falan var mı? 48 yaşında, hastalığı yok (kafadan olanı saymıyorum), ama sigara tiryakisi, ciğerler yakında pörtler. Kaçarı yok yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar