Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boy uzatma mevzusu

tuna833

Öne çıkan mesajlar

0ne said:

Bella said:

Law said:

0ne said:

yaş geçmiş artık, ben lise 1 de iken baslamıstım basketbola sırf boy uzatmak için, lise 4 e kadar oynadım 1.60 dan 1.86 falan oldum, tabi bol bol süt peynir yumurta ile beraber.

Senin boyun basketbol oynamasanda yine 1.86 olacakdı, basketbol oynaman sadece seni fit kılmış, iskelet sisteminin daha dik durması için kas sistemini güçlendirmiştir. Ve potansiyelin olan 1.86 ya daha rahat erişmeni sağlamıştır. Futbolda oynasan veya jimnastikde yapsan yine boyun 1.86 olacakdı.

Sen o süreçte basketbol oynadığın için boyunu basketbolun uzattığını düşünüyorsun sadece.

evet abi onla alakası yok,sen zaten 1.86 olacakmışın.
ben de kaç sene dsi'de oynadım ama kısayım yani 1.64.

Yani şimdi siz diyosunuz ki, sen istesen de istemesende o boya geliceksin zaten, basket oynamana veya süt yumurta peynir tüketmene gerek yoktu.

Ben onu şöyle hatırlıyorum, ağaç yaş iken eğilir misali, gelişme çağında ne kadar basket ve voleybol oynarsan kemiklerde hoplayıp zıpladıkça gelişip uzuyor.

Yoksa bişey iddia ettiğim yok, bizim biyoloji hocasının saçmalamasıymış o zaman.

Peynir, süt yiyeceksin tabi. Gelişim için gerekli kalsiyum, d vitamini vs. Şimdi genetik olarak başdan bellidir senin potasiyelin 1.80 olmaya müsait diyelim. Bunun üzerine günde 5 litre sütde içsen saatlerce zıplasanda bu 1.80 in üzerine çıkamassın. Ha beslenme ve spor ile negatif unsurları bertaraf edeceğinden o potansiyelinde daha rahat ulaşırsın.

Sıralama yaparsak.

Genetik miras.
Beslenme
negatif unsurların ortadan kaldırılması (sakatlık, hormonal bazı eksikler veya ne bileyim işte normal gelişimi engelleyici faktörler)

Zıplayarak kemikler uzamaz, en fazla daha yükseğe sıçrarsın zamanla, kaslarla alakalı birşey zıplama. Kaldı ki hadi diyelim zıplamak veya yukarı uzanmak boy uzatıyor. Bir basketbol maçında veya antrenmanında adamlar paso zıplamıyor ki, maçın çok büyük bölümü, top sürme savunma yapma vesair üzerine kurulu, bir futbolcuda o kadar zıplar veya rugby ci, gerek maçda ve antrenmanda. Hadi senin olayında 26 santimlik bir uzamandan bahsediyoruz, bu basketbolla olamaz. Kemiklerde enine gelişme ve yoğunluk artışı sporla oluyor. Ama boyuna bir uzama olmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Bella said:

vaniLLe said:

bella kötü ama cevresi iyi ehuh.

abi niye hic sanmiyorsun, senin mükemmel bi cevren olabilir ama BURCUCUM COK GÜZEL OLMUSSUN CNM diyip yine icinden catlayan insanlar da var elbette ki.
her cesit insan var, ama ne bu eminlik =P accik kendi cevrenin disindaki insanlari gözlemle, görceksin yok dedigin insanlar her yerde.

ya bana da saçma geliyo çünkü. sevmiyosan kötülüğünü istiyosan kes arkadaşlığını surata gülüp arkadan iş çevirmek saks.

bi de sensin kötü!

evet o saks olan şey kızların 90% nın yaşam biçimini oluşturmakta
Sosyal ağlarda paylaş

Bella said:

vaniLLe said:

bella kötü ama cevresi iyi ehuh.

abi niye hic sanmiyorsun, senin mükemmel bi cevren olabilir ama BURCUCUM COK GÜZEL OLMUSSUN CNM diyip yine icinden catlayan insanlar da var elbette ki.
her cesit insan var, ama ne bu eminlik =P accik kendi cevrenin disindaki insanlari gözlemle, görceksin yok dedigin insanlar her yerde.

ya bana da saçma geliyo çünkü. sevmiyosan kötülüğünü istiyosan kes arkadaşlığını surata gülüp arkadan iş çevirmek saks.

bi de sensin kötü!

Kızlar konuyu açan arkadaş ben, eee erkek için ideal boy nedir sizce söyleyin bakalım,sonra kaldığınız yerden devam edin =)
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Buddha said:

vaniLLe said:

ayakkabisinin icine corap koyan bi arkadasim vardi. erkekti evet.

Hehehe ne yapsın topukluyu bulanda bayanlara bulmuş :D Giy 10 cm topuk sorun çözüldü :D

Topukluyu aslında bayanlara bulmamış bulan. Topuklu ayakkabı ilk erkekler için çıkmış bir şey. At binerken atın eğerine rahat oturup ayakları sağlam basmak, alttan ayak tabanından kayışların kaçmaması için kullanılıyor. Daha sonra modacılar özellikle topuklu ayakkabı üstünde gergin duran bacağın çok daha güzel gözüktüğünü keşfedip kadınlara yöneltiyor pratik amacı ortadan kalkınca.

düzeltme;

koca koca saraylar yapıp da bir roma imparatorluğunun tuvaletlerini ve kanalizasyon sistemini kendi "modern" dünyalarına adapte edemeyen beceriksiz fransızlar saraylarda dolanırken sağda solda bırakılmış boklara basmamak için topkulu ayakkabıyı icad ediyorlar

bir başka mükemmel fransız icadı için bkz: parfüm, ayrıca bkz: pudra
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...