dominic Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 said: unity100, 09 Ağustos 2004 10:36 tarihinde demiş ki:meslek degil. dedikleri sudur : bir imza atiyorsun hayatini elden cikariyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gimli Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Subaylığa lafım yok da, Astsubaylık ÖLÜM.. Bu kadaırnı söyleyebilirim. Yeğenim yıllardır donanmada astsubay olarak görev alıyor. Bir kere donanma olduğu için, zatne kafadan adamı göremiyoruz. Astsubayların subay olamaması için korkunç uğraşıyorlar, kuzenime üniverste sınavı olduğu gün bilinçli ve sebepsiz bir şekilde ceza verdiler. Anca işte, açık öğretim vasıtasıyla işletmeye girebildi de subay olma şansı kazandı. Astsubay olunmaz. Ne maaşı tatmin eder ne hayatı. Bi kere lisesine, üniverstesine girdin mi de ordan çıkamazsın. Devlet senden çok yüklü bir tazminat alır.[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki: A mug of ale, and a fine tale! Gimli yönetti Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Ordu robot ister.[signature][hline]- Takılı olmak? - Takılmak, takılıp gitmek, ah be abi olmak. - ? - Allah kahretmek seni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 ordu robot falan istemiyor, gayet iyi ilişkiler var insanların aralarında, dostluklar falan kuruluyor.Birşeyler paylaşılıyor nereye gidersen git.Yeni insanlarla tanışıyor, yeni yerler tanıyorsun. Unity var babamda diploma, derece atladı emeklilikte mesela, kurmay olamayacak belki tamam ama ikinci sınıf muamelesi falan gördüğü yok. Ayrıca, dünyaya bir daha gelsem bir daha asker olurdum diyor.Senin tanıdığın insanlar herşeye negatif bakan insanlar, mesleğini sevdikten sonra gerisi vızz gelir bence[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi.. Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek.. Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür it's teargas in my eyes // Gizli bahçem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 aslinda olay boyle degil bak bir astegmen geliyor onu egitiyorsun yediriyorsun iciriyorsun ustune aylik 1 milyarin uzerinde maas veriyorsun simdi piyasaya ciksan desenki kardesim aylik 1.2 milyarla doktor aliyorum ustune silvidede mesai sartlari disinda calisabilir ve askeri nizama uymak zorunda desen istemedigin kadar doktor gelir. astsubay olacak arkadasada tercih senin ama hayatin boyunca ikinci sinif gorucekler seni unutma. sonradan subay olurum falan dusunme bir olan kisi cok azki onlarada cok iyi gozle bakilmiyor hep bak bu astsubaydan gecti deniyor dahda onemlisi general olan bu sekilde yok denecek kadar az. bu bir tercih tabi bunun yaninda yiginla + lari var said: edi, 09 Ağustos 2004 01:52 tarihinde demiş ki: universite mezunlarini sadece kisa donem alsalar orduda muhendis - doktor vs subay kalmaz. askeriye kendi okullariyla bu ihtiyaci karsilayamayacak kadar buyuk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 said: onlyreal, 09 Ağustos 2004 15:20 tarihinde demiş ki: sonradan subay olurum falan dusunme bir olan kisi cok azki onlarada cok iyi gozle bakilmiyor hep bak bu astsubaydan gecti deniyor O kadar emin konuşuyorsun ki, Hadi bilmesem, hatta yaşamasam inanacam dediğine..[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi.. Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek.. Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür it's teargas in my eyes // Gizli bahçem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SilverSurfer Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 bana ehliyet almadan önce yaptırdığımız sağlık testinde psikolog olan eleman bi numara çekti de pek sıkı değildi ben de yemedim zaten, adam önce kollarıma karnıma falan baktı (jilet veya şırınga izi varmı diye heralde) sonra da "daha önce nuhhdsfal prohflemin oldumu?" dedi, ben de" anlayamadım nasıl?" deyince eleman sesini yükselterek "DAHA ÖNCE RUHSAL PROBLEMİN OLDU MU EVLADIIIM?, BURDA RUSÇA KONUŞMUYORUZ TÜRKÇE KONUŞUYORUZ" diye bağırdı, bi an ne baarıyon angut ağzının içinde eveleyince anlamadım dicektim sora dank etti "ah özür dilerim efendim tam olarak duyamamıştım da hayır olmadı öyle bi sorunum" dedim de yırttım, benden sonra arkadaş gircekti hemen uyardım bunu girerken olm herif numara çekiyo yeme diye, arkadaş çıktı odadan, tam olarak aynısını ona da yapmış lol , herif heralde bütün gün burda rusça konuşmuyoz heralde diye baarıyodur...[signature][hline]Never underestimate the power of human stupidity [Bu mesaj SilverSurfer tarafından 09 Ağustos 2004 17:16 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 babam 32 senelik asker(bunun 20 kusur senesini bende onla yasadim) izin ver senin kadar deneyimim olsun said: Prawler, 09 Ağustos 2004 16:36 tarihinde demiş ki: said: onlyreal, 09 Ağustos 2004 15:20 tarihinde demiş ki: sonradan subay olurum falan dusunme bir olan kisi cok azki onlarada cok iyi gozle bakilmiyor hep bak bu astsubaydan gecti deniyor O kadar emin konuşuyorsun ki, Hadi bilmesem, hatta yaşamasam inanacam dediğine.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PXJTERM Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 dediklerinizden sonra çok ama çok düşündüm izmirden yeni geldim 4 tüp kan aldılar yarın tekrar gidecem herade yarında bitmeyecek.... neyseki birşeyler yiyebiliyorum artık... evet dediklerinizi iyi anladım ve kafamda çok soru işaretleri oluştu. her an vazgeçebilirim. eğer deniz astsubaylığını kazanamazsam ve de üniyi kazanırsam hele hele istediğim bölüm olursa kesin üniye giderim. asteğmen olarak ya da 8 aylık yaparım subay sıonavlarına girerim özelde falan çalışırım... ama küçük özel yerlerde patronlar subaylardan beter. çalıştım oradan biliyorum çalışanlarda öyle söylüyor firmada falan çalışmak lazım... off off kafam çok karışık... ne yapacağıı bilemedim ünimi yoksa garanti meslekmi.. ama ezilmek oralarda benim gibi rahat adama feci koyar... inşl. üniyi kazanırım... istediğim bölüm olur da astsubaylıkdan kurtlurum... ve ayrıca şöyle bir durum var ; ben üni tercihi yaptım eğer yerleştirilirsem ve de astsubay olur gidersem gelecek senelerde öss puanım düşecek. böylece astsubayken üniversite okuma şansım çok azalacak. Zaten babam dün anlattı dezavantajları baştan kafamı kurcalıyo şimdi herşey.. lanet yaaaa[signature][hline]Yaşasın Bambular... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fedaykin Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Uzmanlar ve astsubay olanların büyük bir kısmı hayatta tutunamayan ve başka bir iş yapmayacak kişilerdir. Alın ellerinden askerliği ancak hamallık yaparlar daha ötesi değil. İstisna varmıdır, tabii ki vardır.[signature][hline]Özgürlüğün değerini ancak onu kaybedince anlarsınız. En zavallı insan ise esaret altındayken kendisini özgür zannedendir. bi fransız gastesi de şey demiş: "ırak üç parçaya ayrılıcak. 1-normal 2-süper 3-kurşunsuz" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bedeviizz Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 said: Prawler, 09 Ağustos 2004 01:45 tarihinde demiş ki: Mesela elalemin çocuğu geliyor, sırf üni bitirdi diye senin üstün oluyor. Sen hayatını vermişsin bu işe, adamın askerlikle alakası yok üstün oluyor, adama komutanım diyorsun.. O zaman, o "elalemin çocuğunu" almasınlar askere kardeşim. Ne demek sırf kısa dönem alsınlar onları. Madem "adamın askerlikle alakası yok" askerde ne işi var? O "elalemin çocuğu" da bir alanda okuyup kendini geliştiriyor. Turizm okumuş, 2 dil bilen, profesyonel rehber olan adama Kars'ın dağında 20 kere kuyu açtırıp kapattıracaksın; sonra da kısa dönem yapsınlar diyeceksin. İşte bu adamı kısa dönem asker yapıp, onda böyle faydalanıyorlar sağ olsunlar. Ama horac'a katılıyorum, askerliği meslek olarak yapanlar daha üst rütbede olmalı. tabii ki edebiyat mezunundan daha iyi biliyordur savaşmayı. Ama olay emir almak, emir vermek ve verilen ve alınan emirlerin mantığı konusuna gelince zaten sarpa sarıyor. Askere gitmekse bambaşka bir tartışma konusu ki zaten milyon kere konuşuldu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 O durum, fedonun belirttiği gibi, elalemin çocuğundaki kavrama yeteneği ile sendekinin karşılaştırılmasının sonuçlarının senin açından vahim olmasından kaynaklanıyor olabilir bence. Ne biçim bir cümle oldu bu? edit: prawın mesajına cevaben yazı tabii, ve tabii prawı değil oradaki hayali "sen"i hedef alıyor [signature][hline]horacegoesskiing, 09 Ağustos 2004 00:46 tarihinde demiş ki: yannız yönetmen pepsi içip daha fazlasını istemiş. o olmamış. [Bu mesaj Nefr tarafından 09 Ağustos 2004 19:24 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 said: onlyreal, 09 Ağustos 2004 18:15 tarihinde demiş ki: babam 32 senelik asker(bunun 20 kusur senesini bende onla yasadim) izin ver senin kadar deneyimim olsun said: Varsa benim kadar deneyimin, astsubaydan geçme subayların, diğer subaylar tarafından ezilmediğini,hor görülmediğini, hatta azimlerinden dolayı takdir edildiklerini bilmen gerekir.Ben gerek askeriyede takıldığım zamanlarda olsun, gerek dışarda olsun hiç babamın böyle bir sorunu olduğunu duymadım ve görmedim. Dezavantajı var bu olayın, sadece senle aynı dönem olan fakat harp okulu çıkışlı kadar rütbe alamıyorsun, ilerleyemiyorsun. Yaşıtların yarbaylığa,albaylığa kadar yükselmişken, sen yüzbaşı oluyorsun. Zaten maksimum yüzbaşı olabiliyor astsubaylar. Daha fazla ileri gidemiyorlar eğer üniversite mezunu değillerse... Birisi generallik demiş. Generallik zaten hayal. Harp okulu mezunu olacaksın,sicilin tertemiz olacak, sicil puanların yüksek olacak,iyi hizmetler vermiş olacaksın bir de seçileceksin üzerine elenip.. said: fedaykin, 09 Ağustos 2004 18:45 tarihinde demiş ki: Uzmanlar ve astsubay olanların büyük bir kısmı hayatta tutunamayan ve başka bir iş yapmayacak kişilerdir. Alın ellerinden askerliği ancak hamallık yaparlar daha ötesi değil. İstisna varmıdır, tabii ki vardır. Buna birşey ekleyelim maddi imkansızlıkları da. Fedo ya +1 verelim ve istisnalar olayını unutmayalım.. said: Nefr, 09 Ağustos 2004 19:22 tarihinde demiş ki: O durum, fedonun belirttiği gibi, elalemin çocuğundaki kavrama yeteneği ile sendekinin karşılaştırılmasının sonuçlarının senin açından vahim olmasından kaynaklanıyor olabilir bence. biraz daha açsan daha güzel olurdu...[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi.. Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek.. Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür it's teargas in my eyes // Gizli bahçem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 said: fizban, 09 Ağustos 2004 10:44 tarihinde demiş ki: ben gördüm vallahi unity. babam subaydı, sapına kadar memnundu. sonra birkaç nedenle bıraktı ama mesleğinden memnundu bu kadarını söyleyebilirim. sınıf arkadaşları şu an askeriyede çok önemli yerlerdeler, ve tandığım hepsi birbirinden memnun. emekli olanlar da, keşke olmasaydık, özel sektöre girmeseydik diyolar. elbettee. hava kuvvetleri ya da deniz kuvvetlerine girersem ben bile cok memnun olabilirim belki. ama iste maalesef ordunun buyuk kismini kara k olusturuyor.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 said: Prawler, 09 Ağustos 2004 13:24 tarihinde demiş ki: ordu robot falan istemiyor, gayet iyi ilişkiler var insanların aralarında, dostluklar falan kuruluyor.Birşeyler paylaşılıyor nereye gidersen git.Yeni insanlarla tanışıyor, yeni yerler tanıyorsun. Unity var babamda diploma, derece atladı emeklilikte mesela, kurmay olamayacak belki tamam ama ikinci sınıf muamelesi falan gördüğü yok. Ayrıca, dünyaya bir daha gelsem bir daha asker olurdum diyor.Senin tanıdığın insanlar herşeye negatif bakan insanlar, mesleğini sevdikten sonra gerisi vızz gelir bence evet dogru cok samimi iliskiler var. birlik komutaninin karisinin yaptigi gunlere, toplantilara katilmayi birlik komutani mecbur tutabiliyor rutbeli personelin eslerine. 'askeri gelenek' oldugu soylenerek bir emir yayinlaniyor ve astsubay bascavusun karisinin belediye otobusunde dahi olsa tegmenin karisina kalkip yer vermesi 'gorgu kurallari' seklinde emredilebiliyor. tabi cok uzak bir galakside bunlar kesinlikle turkiyede degil.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 said: onlyreal, 09 Ağustos 2004 15:20 tarihinde demiş ki: sonradan subay olurum falan dusunme bir olan kisi cok azki onlarada cok iyi gozle bakilmiyor hep bak bu astsubaydan gecti deniyor ayyynen oyle. 'kac nasipli' sorusu. astsubaydan subay icin havada kaliyor cevabi.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 said: PXJTERM, 09 Ağustos 2004 18:34 tarihinde demiş ki: ama küçük özel yerlerde patronlar subaylardan beter. çalıştım oradan biliyorum çalışanlarda öyle söylüyor firmada falan çalışmak lazım... genc bak calisTIM diyorsun. asker olunca TIM gibi bir kavram yok surekli calisacaksin ayni meslekte. biraktin yok. o yok bu yok. patronun konumundaki adam sana kufretse ana avrat sen de soyle kafayi oturtsan 5 yildan baslarsin askeri cezaevinde. askeri cezaevine gidecegine de guatemalada yagmur ormanina git daha iyi.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 deniz > hava > jandarma > kara seklindedir.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 kara en pisidir doğru benim annem gayet te gitmiyordu komutanın karısının düzenlediği günlere.. 1 tanesine bile gitmedi hatta[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi.. Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek.. Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür it's teargas in my eyes // Gizli bahçem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 bazi personel ozellikle ailesini lojman ortamindan uzak tutmak icin herkesten once lojman hakki oldugu halde lojman almaz.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 mesela benim babam :) lojman ortamından uzak tutmak için değil, şehir şehir bizi dolaştırmamak için almadı lojman.[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi.. Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek.. Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür it's teargas in my eyes // Gizli bahçem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… onlyreal Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 ya unity abarttin biraz simdi askerlik bole kotu bir ortam deil bi kere icindekilerin yuzde 80 i memnun ancak uc bes tane askerligin ne oldugunu anlayamayan tipler memnun deildirki bu her is te vardir. burasi oyun parki deil gayet acik ve net sende askersin cocugunda esinde bunu bilerek orduya giriyorsun ben bilmiyordum ay boleymis soleymis demeyin bole istemiyorsan girmezsin kimse kimseyi zorla asker yapmiyor(profesyonel olarak) bu yuzden bu aglama zirlamalar sacma amerikan ordusundada bole bu isler hatta daha kotu eslere falan gelince sizlere ters gelsede allahin agrisina ordan donup kibrisa ordan malatyaya gidince ancak bu sekilde ordu ici aile birligi saglanir. ha bu aglayip sizlamalar kucuk rutbededir. ordu mukemmel degil ancak mukemmel olmadigini bile bile giriyorsunuz eger dunyayi ben yarattim bana kimse emredemez havasindaysaniz girmeyin kardesim bu kadar basit yazili kurallar sinirlidir orduda komutanin sozu hepsinden ustundur bunuda unutmayin ben orda yazilanlara bakarim kardesimseniz yine girmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 onlyreal a tamamen katılıyorum ben. Yaşamadan öğrenilmez bu. Hadi arkadaşlarınızdan subaylar ve astsubaylar olabilir. Ama direk ailedenseniz çok daha iyi bilirsiniz askeriyeyi.[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi.. Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek.. Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür it's teargas in my eyes // Gizli bahçem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 said: onlyreal, 10 Ağustos 2004 00:27 tarihinde demiş ki: ya unity abarttin biraz simdi askerlik bole kotu bir ortam deil bi kere abartmadim abicim. o uzak galakside bizatihi boyle emirlerin kendi eliyle dagitimini yapmis insanlar alt askeri baglilara. said: icindekilerin yuzde 80 i memnun ancak uc bes tane askerligin ne oldugunu anlayamayan tipler memnun deildirki bu her is te vardir. burasi oyun parki deil gayet acik ve net sende askersin cocugunda esinde bunu bilerek orduya giriyorsun ben bilmiyordum ay boleymis soleymis demeyin bole istemiyorsan girmezsin kimse kimseyi zorla asker yapmiyor(profesyonel olarak) bu yuzden bu aglama zirlamalar sacma amerikan ordusundada bole bu isler hatta daha kotu eslere falan gelince sizlere ters gelsede allahin agrisina ordan donup kibrisa ordan malatyaya gidince ancak bu sekilde ordu ici aile birligi saglanir. ha bu aglayip sizlamalar kucuk rutbededir. ordu mukemmel degil ancak mukemmel olmadigini bile bile giriyorsunuz eger dunyayi ben yarattim bana kimse emredemez havasindaysaniz girmeyin kardesim bu kadar basit yazili kurallar sinirlidir orduda komutanin sozu hepsinden ustundur bunuda unutmayin ben orda yazilanlara bakarim kardesimseniz yine girmeyin. tabii ki aglamalar zirlamalar kucuk rutbe. zaten sorun da o. subay oldun buyuk falson olmazsa albayliktan cikacagin garanti emeklilige. adim adim yukseleceksin. subaylar arasinda cingar o yuzden az olur zaten sirayla. ama astsubaysan tamam artik sen 2. sinifsin. arkadas da dikkatini cekerse astsubay olmak durumundaydi.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 'bir imzaya karsilik hayatin' vecizini hatirlatirim tekrar. bu buradaki 3. sahislarin sozu degil baskalarinin soyledigi bir soz.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Önceki 1 2 3 4 Sonraki 2.sayfa (Toplam 4 sayfa) Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0 Konu listesine dön
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 said: fizban, 09 Ağustos 2004 10:44 tarihinde demiş ki: ben gördüm vallahi unity. babam subaydı, sapına kadar memnundu. sonra birkaç nedenle bıraktı ama mesleğinden memnundu bu kadarını söyleyebilirim. sınıf arkadaşları şu an askeriyede çok önemli yerlerdeler, ve tandığım hepsi birbirinden memnun. emekli olanlar da, keşke olmasaydık, özel sektöre girmeseydik diyolar. elbettee. hava kuvvetleri ya da deniz kuvvetlerine girersem ben bile cok memnun olabilirim belki. ama iste maalesef ordunun buyuk kismini kara k olusturuyor.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 said: Prawler, 09 Ağustos 2004 13:24 tarihinde demiş ki: ordu robot falan istemiyor, gayet iyi ilişkiler var insanların aralarında, dostluklar falan kuruluyor.Birşeyler paylaşılıyor nereye gidersen git.Yeni insanlarla tanışıyor, yeni yerler tanıyorsun. Unity var babamda diploma, derece atladı emeklilikte mesela, kurmay olamayacak belki tamam ama ikinci sınıf muamelesi falan gördüğü yok. Ayrıca, dünyaya bir daha gelsem bir daha asker olurdum diyor.Senin tanıdığın insanlar herşeye negatif bakan insanlar, mesleğini sevdikten sonra gerisi vızz gelir bence evet dogru cok samimi iliskiler var. birlik komutaninin karisinin yaptigi gunlere, toplantilara katilmayi birlik komutani mecbur tutabiliyor rutbeli personelin eslerine. 'askeri gelenek' oldugu soylenerek bir emir yayinlaniyor ve astsubay bascavusun karisinin belediye otobusunde dahi olsa tegmenin karisina kalkip yer vermesi 'gorgu kurallari' seklinde emredilebiliyor. tabi cok uzak bir galakside bunlar kesinlikle turkiyede degil.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 said: onlyreal, 09 Ağustos 2004 15:20 tarihinde demiş ki: sonradan subay olurum falan dusunme bir olan kisi cok azki onlarada cok iyi gozle bakilmiyor hep bak bu astsubaydan gecti deniyor ayyynen oyle. 'kac nasipli' sorusu. astsubaydan subay icin havada kaliyor cevabi.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 said: PXJTERM, 09 Ağustos 2004 18:34 tarihinde demiş ki: ama küçük özel yerlerde patronlar subaylardan beter. çalıştım oradan biliyorum çalışanlarda öyle söylüyor firmada falan çalışmak lazım... genc bak calisTIM diyorsun. asker olunca TIM gibi bir kavram yok surekli calisacaksin ayni meslekte. biraktin yok. o yok bu yok. patronun konumundaki adam sana kufretse ana avrat sen de soyle kafayi oturtsan 5 yildan baslarsin askeri cezaevinde. askeri cezaevine gidecegine de guatemalada yagmur ormanina git daha iyi.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 deniz > hava > jandarma > kara seklindedir.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 kara en pisidir doğru benim annem gayet te gitmiyordu komutanın karısının düzenlediği günlere.. 1 tanesine bile gitmedi hatta[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi.. Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek.. Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür it's teargas in my eyes // Gizli bahçem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 bazi personel ozellikle ailesini lojman ortamindan uzak tutmak icin herkesten once lojman hakki oldugu halde lojman almaz.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 mesela benim babam :) lojman ortamından uzak tutmak için değil, şehir şehir bizi dolaştırmamak için almadı lojman.[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi.. Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek.. Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür it's teargas in my eyes // Gizli bahçem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
onlyreal Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 ya unity abarttin biraz simdi askerlik bole kotu bir ortam deil bi kere icindekilerin yuzde 80 i memnun ancak uc bes tane askerligin ne oldugunu anlayamayan tipler memnun deildirki bu her is te vardir. burasi oyun parki deil gayet acik ve net sende askersin cocugunda esinde bunu bilerek orduya giriyorsun ben bilmiyordum ay boleymis soleymis demeyin bole istemiyorsan girmezsin kimse kimseyi zorla asker yapmiyor(profesyonel olarak) bu yuzden bu aglama zirlamalar sacma amerikan ordusundada bole bu isler hatta daha kotu eslere falan gelince sizlere ters gelsede allahin agrisina ordan donup kibrisa ordan malatyaya gidince ancak bu sekilde ordu ici aile birligi saglanir. ha bu aglayip sizlamalar kucuk rutbededir. ordu mukemmel degil ancak mukemmel olmadigini bile bile giriyorsunuz eger dunyayi ben yarattim bana kimse emredemez havasindaysaniz girmeyin kardesim bu kadar basit yazili kurallar sinirlidir orduda komutanin sozu hepsinden ustundur bunuda unutmayin ben orda yazilanlara bakarim kardesimseniz yine girmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 onlyreal a tamamen katılıyorum ben. Yaşamadan öğrenilmez bu. Hadi arkadaşlarınızdan subaylar ve astsubaylar olabilir. Ama direk ailedenseniz çok daha iyi bilirsiniz askeriyeyi.[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi.. Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek.. Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel. İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür it's teargas in my eyes // Gizli bahçem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 said: onlyreal, 10 Ağustos 2004 00:27 tarihinde demiş ki: ya unity abarttin biraz simdi askerlik bole kotu bir ortam deil bi kere abartmadim abicim. o uzak galakside bizatihi boyle emirlerin kendi eliyle dagitimini yapmis insanlar alt askeri baglilara. said: icindekilerin yuzde 80 i memnun ancak uc bes tane askerligin ne oldugunu anlayamayan tipler memnun deildirki bu her is te vardir. burasi oyun parki deil gayet acik ve net sende askersin cocugunda esinde bunu bilerek orduya giriyorsun ben bilmiyordum ay boleymis soleymis demeyin bole istemiyorsan girmezsin kimse kimseyi zorla asker yapmiyor(profesyonel olarak) bu yuzden bu aglama zirlamalar sacma amerikan ordusundada bole bu isler hatta daha kotu eslere falan gelince sizlere ters gelsede allahin agrisina ordan donup kibrisa ordan malatyaya gidince ancak bu sekilde ordu ici aile birligi saglanir. ha bu aglayip sizlamalar kucuk rutbededir. ordu mukemmel degil ancak mukemmel olmadigini bile bile giriyorsunuz eger dunyayi ben yarattim bana kimse emredemez havasindaysaniz girmeyin kardesim bu kadar basit yazili kurallar sinirlidir orduda komutanin sozu hepsinden ustundur bunuda unutmayin ben orda yazilanlara bakarim kardesimseniz yine girmeyin. tabii ki aglamalar zirlamalar kucuk rutbe. zaten sorun da o. subay oldun buyuk falson olmazsa albayliktan cikacagin garanti emeklilige. adim adim yukseleceksin. subaylar arasinda cingar o yuzden az olur zaten sirayla. ama astsubaysan tamam artik sen 2. sinifsin. arkadas da dikkatini cekerse astsubay olmak durumundaydi.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2004 'bir imzaya karsilik hayatin' vecizini hatirlatirim tekrar. bu buradaki 3. sahislarin sozu degil baskalarinin soyledigi bir soz.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar