lancelotdulac Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 Son zamanlarda forumda sıklıkla gündeme gelen Kore savaşının bizim için en acıklı belki de tek sahnelerinden biri olan Kunuri Savaşıyla ilgili olarak netten bir takım bilgiler derledim. Öncelikle Kunuri Savaşında Muhabere Teğmeni Tahir Ün için hazırlanmış siteye uğrayıp site içerisinden Kunuri savaşının detaylarını okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.Bizi orada ne duruma düşürdüklerini ve yine de neler yaptıklarımızı bence herkes bilmeli. http://www.tahirun.org/kunuri.htm Sen öyle bir yönetimsinki hem bize gel demiyor hem de gelmezsen sana bunu bunu yaparım NATO yu hayalinde görürsün, Rus çizmeleri altında ezilirsin diyen bir yönetim.Oraya gittiğimizde ise canımızı kurtarın diye yalvaran bir yönetim.Oraya sadece bir tugay birliğimiz gitti ve sayelerinde bir gecede bir tugayın yok olmasına sebep oldular.Hepsi yok olmasa bile o kadar çok şehit ve yaralı verdikki savaşın diğer saflarında savaşacak düzgün bir birliğimiz kalmadı.BM kuvvetleri içerisinde yer alan azınlık bir güç olarak savaşın sonuna kadar devam ettik. http://www.sizinti.com.tr/konu.sizinti?SIN=49499935ce&k=476&782399624 bu adresten de Kunuri Savaşıyla ilgili Türk'lerin Kore de yaptıklarını halkın Türk askerini nasıl karşıladığını görebilirsiniz. Orada 50.000 veya yanlış biliyor olabilirim daha çok BM üyesi ülkelerin askerinin yapamadığını Türk askeri korkusuzca gerçekleştirdi.Orada ölenler bizim dedelerimizdi.Boşu boşuna öldüler demek istemiyorum ama ne yazıkki boşu boşuna öldükleri konusuna da bir pay vermemek yanlış olur.Kunuri Savaşı tamamen Amerikan yanlış yönetiminin sonucu olarak BM kuvvetlerinin bozguna uğrayışı ve Türk askerinin katledilişinin gerçekleştiği acıklı bir tarih sahnesidir.[signature][hline]My Honour is My Life [Bu mesaj lancelotdulac tarafından 10 Ağustos 2004 17:56 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj lancelotdulac tarafından 10 Ağustos 2004 17:57 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj lancelotdulac tarafından 10 Ağustos 2004 18:01 tarihinde değiştirilmiştir]
DoGMeaT Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 o kadar genç insanın hayatı... yazık...[signature][hline]ben-olm nooblara yazık deelmi,reskill çme lan çolouğa çocuğa,yiyosa gel ban karşı dur! eragset(eraq)-çekerim lan,dirilmeselrmiş,kim dedi onlara oyunu bilmeden gelsinler buralar noob lara olum,nooblar lame,olm sende lamersin seni kesecem.
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 http://www.barikat-lar.de/barikat/birincibar/15/cheap.htm Şu adreside lütfen okuyun.Emperyalizmin ve Amerika'nıngerçek yüzünü çok iyi anlatmışlar. Küçük kesitler okumanız için neden olacaktır: --"Kahramanlık" konusundaki ikiyüzlü, iğrenç sözler bir yana, aslında Amerikalıların olaya bakışı çok nettir. Sözgelimi Kore Askeri Müşavir Grubu Komutanı W.L.Roberts'ın deyimiyle Türk askerleri "mükemmel bekçi köpekleridirler." Kore 8. Ordu Komutanı General Walker'ın itirafı ise daha da çarpıcıdır: "Düşman çok üstün bir güçle karşımızda belirdiği ve onun önünden çekilmek zorunda kaldığımız zaman, Türkleri savaşa soktum."-- [Bu mesaj lancelotdulac tarafından 10 Ağustos 2004 18:17 tarihinde değiştirilmiştir] [signature][hline]My Honour is My Life [Bu mesaj lancelotdulac tarafından 10 Ağustos 2004 18:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Laurelin Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 benım babam daha once dedıgım gıbı albaydı ve harb okulundakı devre arkadaslarından bırı "Bali Yazici" yani kunuri savaşını yoneten "Tahsin Yazıcının" oglu Bali bey hala cesıtlı toplantılarda babasından duyduklarını fılan anlatıyormuş bızım eve gelmeşti dudydum bende bişiler gercekten cok uzucu bır savaş ve ordakı gazılerımızın adını bugun bırtek trene veya otobuse bınerken ucret levhalarında gorebılıyoruz baska hıcbır yerde yaptıkları kahramanlıklardan veya kore savaşından bahsedılmıyor ne yazıkkı[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki: Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.
Apache Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 O zaman Kunuri,şimdide Irak'a girse,Amerika'nın çıkarları uğruna ölecekti.Vatan için ölmek ayrı birşey,birde başka ülkelerin menfaatleri için ölmek apayrı birşey.[signature][hline]tksmtr!
huun Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 korede savasmamizin tek nedeni o gunlerde diplomatik olarak aramizin cok ama cok kotu oldugu , bize aba altindan sopa gosteren rusyaya gerekli bir mesaj vermektir . insanlarin olmesi tabii ki kotudur . keske savas olmasada dunya gerceklerine aykiri . olaylarida bu dunya gerceklerine dayandirarak tartismak gerekir . yoksa simdiki sacma sapan yerlere variriz .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 10, 2004 Savaş doğal bir gerçek olabilir ama gereksiz yere neden orada olduğunu bile bilmeden Anadolu lu genç insanların ölmesi bence hiç bir doğaya uymaz. Bizi bekçi köpeği olarak kullanan onlar, bizi en zor anda önlerine koyup kalkan görevi yaptıranda onlar.Ben buna savaş demiyorum ben buna kendi adamım yaşasın ucuz Türk askeri ölsün diyorum.Bu savaş değildir, bu katliamdır.[signature][hline]My Honour is My Life
huun Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 abd cikari olmayan yere gitmez ? belki ama dunyada pek cok yere herkes gozunu kapatmisken mudahale edende gene abd dir . simdi sudanda yasananlari abd kongresi soy kirim olarak tasdik etti ve bm nin en kisa zamanda mudahale etmesi gerektigi yonunde gorus bildirdi . demokrasi ve insan haklarinin savunucusu avrupa parlamentosu ise bu karari bm guvenlik konseyinin almasi gerektigi yonunde gorus bildirdi . bu avrupa 3 sene boyunca avrupanin gobeginde yasanan soykirima gozunu kapatmis avrupa tabii sasilacak bir sey yok . mutlaka her yerde her pisligi temizleme isini abd ye ihale eden dunyanin diger devletleri bazi konularda da abd ye ayak uydurmak zorunda . dunya da en cok savasan ulke sanirim kisa tarihine ragmen abd . elbette belli cikarlari goz onune alarak gidecek dunyanin belli yerlerine . abd vatandaslari bizim ne isimiz var bosnada 1. irak savasinda somalide diye sormazken bir duracaksin . (bush gene baskan secilecek diye dusunuyorum ve secilirse bu dedigim 1. agizdan onay gormus olur) . ha abd de ab de serefsiz mi ? o zaman kendi isini kendin gorecek duruma gelene kadar susacaksin . insallah turkiye cumhuriyeti devleti ilerde dunyanin obur ucuna ezilen insanlarin haklarini kosulsuz ve cikar ummadan koruyacak kadar guclenir ve dunyadaki bu zalim duzene son verir . (amin) ve korede savasmamizin nedeni abd ye kopeklik etmek degildir dedim gerekcesini gostererek . sen hala neler diyorsun .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . [Bu mesaj huun tarafından 11 Ağustos 2004 19:43 tarihinde değiştirilmiştir]
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Sana göre neden o olmuyabilir ama adam sana köpek diyor.Bundan başka denilebilecek bir laf yok herhalde o diyor bizim dememize gerek yok.[signature][hline]My Honour is My Life
huun Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 yaptiklarini kendi nedenlerinle degerlendirip digerlerinin ne dedigine kulak asmamayi ogrenirsin umarim yakinda .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Umarım öğrenirim.Çünkü 5000 adamı yoktan yere oraya bilinçsiz sadece Amerikan kuklası olarak yollayıp onların orada ölümüne göz yumduktan sonra bi de üstüne birileri çıkıp bana en zor a nda önüme koycağım kalkan bi de bekçi köpeğim dediği zaman dediğin gibi öğrenmem gerekiyor.[signature][hline]My Honour is My Life
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 arkadasim bir ulkeyi sevmiyorsaniz dahi, en azindan sebep-sonuc iliskilerinde sacmalamayin. siz tutup da dunyanin bir ulkesi digeri tarafindan HICBIR bahane gostermeden saldiriya ugradiginda, BIRLESMIS MILLETLERin cogunlukla aldigi bir kararla mudahale etme olayina bir ulkenin katilmasina USAKLIK derseniz, o zaman sizin ulkenize de ayni sekilde bir saldiri oldugunda size yardim edebilecek olan bir ulkede bir iki angut cikip 'bu hede usakligidir' der, ve sacmasapan fikirlerini topluma mal etmeyi basarirlarsa sen de saldirganinla bas basa kalirsin.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Benim ülkeme birisi saldırıyorsa en azından haksız bir sebeple saldıracağı kesin.Ama Amerika oraya da yine haksız bir şekilde BM yi arkasına alarak gitti ve sonuç ne oldu tam bir hüsran.Süper Amerika 2. Dünya savaşı taktiklerini o kadar beğenmişki orada da aynısı uyguladı ve karşısında Napolyon taktiklerini uygulana Çin ve Kuzey Kore birliklerini görünce büyük bir yıkıma uğradı.Sonuç tabii yine diplomatik oyunlarla bir ülkenin ikiye bölünmesi ile sonuçlandı ve hala süregelen bir sorundur. Yani orada hadi düzgün bir neden olsa tamam savaşalım diyeceğimde bu verdiğim linklerde okuduğunuz yazılarda göründüğü gibi düzgün bir neden yok.[signature][hline]My Honour is My Life
huun Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 turkiye nin kore ye asker gondermesinin sebebi ::: kendisi icin ciddi bir tehdit olarak gordugu sovyet rusyaya karsi muttefik arayisina giren turkiyenin ; dunyanin en guclu devletlerinin olusturdugu bati bloguyla hareket etmeye karar vermesi ve muttefiklerinin kore deki cin lilere karsi savasmak icin yardim isteklerine olumlu cevap vermesidir . bu sayede sovyet rusyaya sadece "artik benim de guclu muttefiklerim var" mesaji verilmemis ayni zamanda "kendimizi koruyacak askeri gucumuz de var" denilerek siyasi olarak sinirli olan hareket alanimizi genisletmis olduk . bu sartlar altinda orda olen vatan evlatlarinin abd ye kopeklik yapmak icin olume gonderildigini soylemek ; en hafif tabiriyle ; insafli bir davranis sekli degildir . komunizmi her zaman dusman olarak goren resmi devlet ideolejisi dikkate alindiginda bu davranisin devlet ve devleti yonetenler acisindan gayri ahlaki hic bir yonu yoktur . abd ye kopeklik ettigimizi iddia ederken esasen devlet ve yoneticileri icin ayni iddiada bulunduguna dikkat ceker bu vesile ile bir onceki cumleyi neden yazdigimida belirtirim .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Bende şunu belirtmek isterim.Ben köpek demiyorum onlar köpek diyor.Yazdıklarım nedeniyle askerime veya yöneticime köpek dediğimi söylemen bence yanlış. Görünen sebepler saydıkların.Diyecek birşey yok.Gittik savaştık geldik.Üstümüze düşeni yaptık birileri mutlu oldu birileri üzüldü.Umarım bir daha olmaz.[signature][hline]My Honour is My Life
eldar Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2004 said: unity100, 11 Ağustos 2004 20:50 tarihinde demiş ki: arkadasim bir ulkeyi sevmiyorsaniz dahi, en azindan sebep-sonuc iliskilerinde sacmalamayin. siz tutup da dunyanin bir ulkesi digeri tarafindan HICBIR bahane gostermeden saldiriya ugradiginda, BIRLESMIS MILLETLERin cogunlukla aldigi bir kararla mudahale etme olayina bir ulkenin katilmasina USAKLIK derseniz, o zaman sizin ulkenize de ayni sekilde bir saldiri oldugunda size yardim edebilecek olan bir ulkede bir iki angut cikip 'bu hede usakligidir' der, ve sacmasapan fikirlerini topluma mal etmeyi basarirlarsa sen de saldirganinla bas basa kalirsin. kimse kimseye babasının hayrı için yardım etmez. yok bM'ymiş yok kurtarmak için falan bunlar bahane bir yanda sovyet tehdidi olunca türkiye,nato'ya mecbur oldu bak mecbur diyorum başka alternatif yoktu.Eee böyle bir durumdan yararlanmamak ABD için herhalde aptallık olurdu,dediler ki sen bizden korunma mı istiyorsun gel o zaman hadi biz seni aldık nato'ya sen de iyi niyetini kanıtla bak şurda sıcak savaş var bi tabur asker yolla oraya. şimdi bizim Kore savaşında doğrudan çıkarımız yoktu ama asker yolladık yani bir anlamda Nato üyeliğini kanımızla ödedik
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 neyle odeyecektin ya kanindan baska ? kurtulus savasi da kanla kazanildi onu neden polemik meselesi yapmiyorsun ? nato olmasa sscb turkiyeyi afganistan yapmaya karar verip giriverse bir gun ne ile odeyecektin bedeli ? 5 milyonun kani yerine 5 binin kani.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
huun Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 eldar nato uyeligini kanimizla odedik? peki sana yardima gelecek olan ulkelerin askerlerinin doktugu kan daha mi az degerli ? 2 dakka mantikli olun artik . nato dedigin sey bir askeri pakttir . askeri bir paktta girdiysen yapabilecegin 2 sey vardir : 1- dardaki muttefiklerine para , techizat teknoloji yollamak 2- muttefikini korumak icin kan dokmek . acikcasi burda tartisan insanlarin cogunun dunyayi tozpempe goren , dunya gercekleriyle yasamayi reddeden romantikler oldugunu dusunmeye basladim . nato ya girmemizin bedeli kan dokmek . alakasi yok . natoya girdigin zaman odemen gereken "aidat" kandir . nato kan bankasidir . bir savasta top yekun kan dokme diye bir sigorta primidir . sen az az baskalari icin odersin sonra onlarda senin icin az az oderler . ayni varsova paktina girdiginde oldugu gibi . (tabii onlarda boyle bir sey hic olmadi . yapabildikleri tek sey dardaki ulkelerde gerilillari besleyip darbe yapmaya calismak. cunku baska seyler yapabilecek kadar cesaretleri ve askeri gucleri yoktu . mother land = mother bunny) abd dusmanligi yapacam diye her seyi piyasa agiziyla anlatan kardesler daha rahat anlasin diye aidat , banka , taksit kelimelerini kullandim .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence . [Bu mesaj huun tarafından 12 Ağustos 2004 19:29 tarihinde değiştirilmiştir]
unity100 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 huun konustu ![signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
lancelotdulac Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 Tek kelimeyle iğrenç bir şey.Küçük küçük kanla ödemek filan ne diyorsunuz allah aşkına siz.Ben bir ülkeye yardım ediyprum sebepsiz yere sırf birileri o ülkenin ikiye bölünmesini istiyor diye yardım ediyoruz sesimizi çıkartmıyoruz.Elinde var olan sayılı tugaylardan birini oraya yolluyorsun orada katledilmesini izliyorsun sonra çıkıyorsun bunlar küçük küçük kanlarla ödenmiş şeylerdir.Ya yani diyecek lafım yok ne diyim yani.Bir kez de diyinki Amerikan istihbaratı bizi sattı, onlara göre biz köpeğiz.Bunları diyemiyorsunuz.Ama gerçekler bunlar sen orada kalkan görevi gören bir askeri birlik, bir ülkeydin.Daha NATO'ya girmeden senin askerlerin oraya gitti.Ondan sonra NATO hakkı sana doğdu.Hale bak yaşanan bir katliam NATO hakkı satın alıyoruz.Böyle korkak yaşayacaksan yaşama kardeşim.Rus larla savaşamam ölürüz biteriz aman ne yapalım dur bak Amerika lı abiler geldi böyle böyle diyor hemen gönderelim kurtururuz. Yazıklar olsun derim, biz Türk'üz başka bir millet veya ırk değil.TÜRK'ÜZ. said: huun, 12 Ağustos 2004 19:25 tarihinde demiş ki: eldar nato uyeligini kanimizla odedik? peki sana yardima gelecek olan ulkelerin askerlerinin doktugu kan daha mi az degerli ? 2 dakka mantikli olun artik . nato dedigin sey bir askeri pakttir . askeri bir paktta girdiysen yapabilecegin 2 sey vardir : 1- dardaki muttefiklerine para , techizat teknoloji yollamak 2- muttefikini korumak icin kan dokmek . acikcasi burda tartisan insanlarin cogunun dunyayi tozpempe goren , dunya gercekleriyle yasamayi reddeden romantikler oldugunu dusunmeye basladim . nato ya girmemizin bedeli kan dokmek . alakasi yok . natoya girdigin zaman odemen gereken "aidat" kandir . nato kan bankasidir . bir savasta top yekun kan dokme diye bir sigorta primidir . sen az az baskalari icin odersin sonra onlarda senin icin az az oderler . ayni varsova paktina girdiginde oldugu gibi . (tabii onlarda boyle bir sey hic olmadi . yapabildikleri tek sey dardaki ulkelerde gerilillari besleyip darbe yapmaya calismak. cunku baska seyler yapabilecek kadar cesaretleri ve askeri gucleri yoktu . mother land = mother bunny) abd dusmanligi yapacam diye her seyi piyasa agiziyla anlatan kardesler daha rahat anlasin diye aidat , banka , taksit kelimelerini kullandim . [signature][hline]My Honour is My Life
huun Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 Mesaj tarihi: Ağustos 12, 2004 lance anlatamadim galiba . abd nin beni ne olarak gordugu skimde bile degil . eger kendimi korumak icin natoya girmem gerekiyorsa ve bunun icinde gidip korede savasmam gerekiyorsa gider savasirim . ben savasirim . eger sen bunun en direkt ulkeni korumakla ayni sey oldugunu anlamiyorsan hala bir abd subayinin kullandigi "kopek " kelimesini omrunun sonuna kadar tartisabilirsin . o kelimeleri kullanmak beni de rahatsiz etti ama sebebini anlattim orda .[signature][hline]You must be silent in front of my famous presence .
Öne çıkan mesajlar