Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oldum da ne oldu..

Coder

Öne çıkan mesajlar

Coder said:

Ardeth, günün birinde aşık ol, de ki işte bu benim hayatımın kadını o kadını ara bi gün telefonu birisi açısın "im new boyfriend of her" desin, seninle "hayatım odamda uyuyorum" dediğinde aslında başka bir adamın evinde uyuyor olduğunu seninle tuvalette konuştuğunu öğren, o saatten sonra uygar dünya insanı çizgini ne kadar koruyabiliyorsun görelim..

bunun egoyla alakası yok bunun tamamen aldatılmışlık, kandırılmışlıkla alakası var..

düşünmek istediğin çizgiyle alakam yok benim..

kaldı ki; senin noktan adam bize kız arakdaşının güzel olduğunu göstermek istiyor lan diye giriştin ilk olmadı özür diliyorum ama işte bıdıbıdı... biliyorsun yazdıklarındaki alakasızlığı.. olmadı yanlış anladın kapat git..

nerden çıkardın benim de vaktinde aşık olunup bir hiç yerine konulmadığımı. neyse uygarlığı da geçtiğim dediğim gibi bu işle ne kadar uğraşırsan o kadar kendin için uzatmış olursun bence. bu işler az çok her insan böyle işliyor sanırım. kıza karşı planladığın hareketin ölçeği ne kadar büyükse içinde o kadar bir ego boşluğu yaratıyorsun gururun inciniyor vs vb. O da işin ayrı yüzü.

Tartışma bu konuya kaydığı için buna devam ettiğim yoksa kızın arka arkaya buraya fotoğraflarını koymuş olmanı da garip buluyorum. Onu da ayrıca tartışalım istiyorsan onun da egoyla ilgili olduğunu düşündüğüm için bağlantılı geldi. Yine alakasız bir noktada birinin çıkıp güzel değil ki demesinin de onla ilgisi var gibi. Egonun en kötüsü de bu kız meseleleri üzerinden yapılan. Zira hiç bir getirisi yok insana sadece bir kişiye sahip olup olamama üzerinden sana hiç bir katkısı olmayan bir noktada ego tartışması yapıyorsun. Mesela kişisel bir özelliğin konusunda olsa (mesela ben çok iyi kod yazıyorum konseptli) en azından bu kendini geliştirmeye iter biraz seni. Kız erkek meseleleri üzerinden dönen ego meselelerinin normal ego meselelerinden ayrıca boş ve manasız bulduğum için daha tepkisel davranmış olabilirim.

Neyse bütün bu tartışma benim kız erkek meselelerinin daha kişisel olması gerektiğini düşündüğümden ortaya çıkıyor herhalde. ben sevgilisi ile arasındaki sorun konusunda gidip arkadaşından tavsiye alıp bir de onu uygulayan insanlara da sinir oluyorum. sorun sende diyin bitsin sdf
Sosyal ağlarda paylaş

kızın resmi gördümde.en korktugum kız tipiymiş :).masum gözüküyor.

ben senin eski topicide okumustum da hatırlamıyorum tam :).

yani tayland kültürünü pek bilmem kızlar erkeklerine öyle mi hizmet ediyor sürekli.taylandlı değilde normal kız olarak bakalım

yani ben senin yerinde olsam işler buralara kadar gelmeden paranoyaklıktan ayrılmıştım herhalde.hangi kız sen git eğlen ben evde otururum der yahu.

sorunsuz giden şeylerden süphelenirim ben arakdaş.kız bana kalk çayını kendin al.arkadaşlarınla mı buluscan dahada işim olmaz demedikçe o ilişki normal değil bana göre :)
Sosyal ağlarda paylaş

@Coder

Kızın resmini burada paylaşman bence hoş değil, kendi evinde resim çekmiş sende gelip buraya koyuyorsun, yani tamam resmini koydunda ne oldu veya ne olacak ama bence hoş değil mahremiyete saygısızlık. Yanlış anlama kötü bir niyetin yok elbet sadece fikrimi söylüyorum.

İntikam, öç felan boş işler, çok gereksiz özellikle bu tip konularda. Bu işi kurcalarsan en fazla sen zarar göreceksin. Hem kızı seviyorum diyorsun, hayatımın kadını diyorsun ama seni aldatınca o hayatının kadınından intikam alıp bir şekilde canını yakmaya çalışman bence en fazla sana zarar verir ve verecektirde. Yapman gereken ve en doğrusu gülüp geçmek.

Siz doğru olun, doğru durun, eğri olan zaten belasını veya dengini bulacakdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:

@Coder

Kızın resmini burada paylaşman bence hoş değil, kendi evinde resim çekmiş sende gelip buraya koyuyorsun, yani tamam resmini koydunda ne oldu veya ne olacak ama bence hoş değil mahremiyete saygısızlık. Yanlış anlama kötü bir niyetin yok elbet sadece fikrimi söylüyorum.

İntikam, öç felan boş işler, çok gereksiz özellikle bu tip konularda. Bu işi kurcalarsan en fazla sen zarar göreceksin. Hem kızı seviyorum diyorsun, hayatımın kadını diyorsun ama seni aldatınca o hayatının kadınından intikam alıp bir şekilde canını yakmaya çalışman bence en fazla sana zarar verir ve verecektirde. Yapman gereken ve en doğrusu gülüp geçmek.

(tu)budur.
Sosyal ağlarda paylaş

ya tabi ki en insanca olani o ama kücük capta bisiler yapman rahatlatmani saglayacaksa, o kisinin sana yaptigi bencillikten, pislikten sonra bisey degildir.
ama kücük capta tabi, sinirlari asmadan. ki o kücük capli seyleri yapmakta anlik sinirle, icinde oldugun psikolojiyle yaptigin seylerdir, kasitli olarak yapsan da o an düsündügün tek sey olayi dengelemek, ne yapsam da sinirim gecse gibi bi takim düsüncelerdir.
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:

@Coder

kızın resmi konusunda ben şunun için koymuştum;

bakın abi ben hep böyle şeylerini hatırlıyorum kız bana bunu yaptı aklıma bunlar geldikçe delleniyorum diye koydum..

öc, intikam filan şu anda siz biraz daha naturel bakıyorsunuz, içinizde benim içimdeki duygular yok yaşanmışlık yok
Sosyal ağlarda paylaş

Coder said:

kızın resmi konusunda ben şunun için koymuştum;

bakın abi ben hep böyle şeylerini hatırlıyorum kız bana bunu yaptı aklıma bunlar geldikçe delleniyorum diye koydum..

öc, intikam filan şu anda siz biraz daha naturel bakıyorsunuz, içinizde benim içimdeki duygular yok yaşanmışlık yok

Abi patiyi şöyle bi sallasan, senin gibi şeyler yaşamış n tane adam düşer aşağı.. Kimisi gidip çocuğun ağzını burnunu kırmayı seçer, kimisi herşeyleri yaşanmamış saymayı, kimisi kızı cezalandırır, kimisi hiç bişi yapmaz, kimiside affeder benden ırak olsun yeter diyip yoluna devam eder. İkiz olsan bile farklı davranırsın ikizinle çünkü herkesin sorunlarıyla baş etme şekli ve ihtiyacı farklıdır boş bi tartışma yani sizin ki.

Sana ne iyi gelicekse öyle yap tabi ama bunu yaparken kendinden ödün verme ana düşünce bu sanırım =)
Sosyal ağlarda paylaş

@Coder.

"öc, intikam filan şu anda siz biraz daha naturel bakıyorsunuz, içinizde benim içimdeki duygular yok yaşanmışlık yok"

Nereden biliyorsun ? Hadi diyelim senin başına gelen hadiseyi yaşamadık, ama senin dediğin gibi olaya naturel bakabiliyoruz yani en objektif şekilde görebiliyoruz ve algılayabiliyoruz ve ona görede en doğrusunu ve yapılması gerekeni söylüyoruz.

Ama elbet sonuçlarıyla yüzleşmeyi kabul ediyorsan istediğini yapabilirsin. Peki ne olur sonuçda onuda belirteyim içindeki o saflığı ve iyiniyeti biraz daha yitireceksin ve en nihayetinde o hatundan bir farkın kalmayacak.
Sosyal ağlarda paylaş

dostum doğru olan her zaman senin için iyi olan demek değildir ki.. siz bana abi boşver dön arkanı bak yoluna diyorsunuz da, bu beni mutlu etmeyecekki..

o yaşanmışlık içinizde yok derken şu anda sıcak bi şekilde yada bu olay 1-1 sizin başınızdan geçmedi dolayısıyla aynı hislere sahip değiliz, yoksa böyle şeyler siz yaşamadınız demedim
Sosyal ağlarda paylaş

Coder said:

dostum doğru olan her zaman senin için iyi olan demek değildir ki..

Doğru olan her zaman için senin için iyi olandır. Fark şu sen bizim dediklerimizi doğru olarak kabul etmiyorsun senin için onlar yanlış fark bu.

Şu durumda duygularınla hareket edersen hata yapacaksın, duygularınla ancak hatun kollarındayken hareket edebilirsin. Ama artık durum değişti, şimdi mantığınla hareket etme zamanı.

Ha bu arada uzun bir süre ne yaparsan yap zaten mutlu olamayacaksın. Tecrübe ile sabit.
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:

@Coder

Kızın resmini burada paylaşman doğru değil derken neresi ki burası ? Düşülecek(!) bir yer falan mı ?

Resimde de ters bir şey yok zaten. Mahremiyete saygısızlık bu değil. Elemanın canı sıkkın başına gelenlerden sonra etik dersi vermek ne kadar anlamlı ?

İntikam konusunda da uzun vadede haklısın ama kısa vadede biraz canını sıkması bence yerinde olabilecek bir hareket. Çünkü bu hatun muhtemelen bu şekilde pek çok kişinin canını yakmıştır ve zannetmiyorum ki bu saatten sonra huyu değişsin eğer bir müdahele olmazsa. Yani bu şekilde devam da edecek.

O yüzden belki de bazı zamanlarda bu şekilde birini kullanıp atmanın bu kadar kolay olmadığını bunun sonuçları olabileceğini hatırlatmak gerekiyor.

Fiziki bir zarar vermedği sürece, senin psikolojini bozan birinin canını farklı yollardan sıkmak ve onun da psikolojisini bozmak nefsii müdafaa kapsamında sayılır bence.

Ama mümkünse bu kısa süreli ve psikolojisinde de kalıcı etki yapacak bir ders olmalı.

Bence bunu düşünsün Coder.

Haa tabi en mantıklısı gülüp geçmek. Ama o kadar da gamsız olmak insan harcı değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...