Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ölü/takılmış piksel ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
selam,

laptop ekranımın bir yerlerinde anlam veremediğim bir beyaz nokta mevcut.

ölü pikseller siyah oluyormuş, takılı pikseller de bazı renklerde oluyormuş lakin benimki olması gereken rengin beyazlığına göre parlıyor. siyah varsa anlaşılmıyor bile, beyaz menü barına gerince gözüme gözüme giriyor.

düz beyazda takılı piksel diye baktım, bulamadım bu tür sorun görmüş olan.

programlar var türlü türlü, ama zaten siyah dışında bir şey gelince beyaz beyaz duruyor o nokta, sürekli renk değiştirmenin ne faydası olur bilemedim şimdi

nedir bu, çözülür mü programla veya garantiye yollamadan ?
Mesaj tarihi:
Benim leptoptada yeşil bir piksel var. Aldığımdan beri var. programla düzelmez leptobu aldığımdan bu yana kaç kez format attığım oldu. ama şahsen altı üstü bi piksel için servise filan götüremem
Mesaj tarihi:
fizban said:

vakt-i zamanında şöyle birşey yazmıştım:

http://dergiweb.com/donanim/lcd-monitorlerin-bitmez-cilesi-olu-pikseller-85 iki ayrı monitörde işe yaradılar.

şöyle ama, siyah veya koyu renklerde değil, baya baya beyaz
vermediği renkleri uyarma olayı tamam ama bunda zaten tonuna göre beyaz veriyor, ölü piksel değildir ondan

camda bişey mi var yoksa diyeceğim, anlamıyorum ki

jscreenfix de işe yaramadı :
  • 1 yıl sonra ...
Mesaj tarihi:
pazar günü yeni bir monitör aldım, 21.5 inch. bugün ekranda küçük bir ölü piksel farkettim, fakat rengi kırmızı. beyaz yüzeylerde, patinin turuncu fontunda falan belli oluyor. birkaç program yükledim, jscreenfix falan gibi fakat onlarda ölü piksel gözükmüyor.

şu klasik bastırma tekniğini uygulayayım diyorum ama 3 günlük monitör olduğu için çekiniyorum biraz. jscreenfix ile de yalnızca ölü piksele bakabiliyorum satın almadan. var mı bir öneriniz, illa bastırmak mı gerekir.
  • Yeni Oluştur...