Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Pitbull'lar Toplanacak

-007-

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle pitbulların doğasında saldırganlık olduğunu biliyorum ancak bütün pitbullar diğer hayvanlar gibi eğitimle çok rahat terbiye edilebilir uysal hale getirilebilir.Ancak bizim ülkemizde genelde bu tip hayvanlar alan, güç gösterisi yapmayı sevdiği için toplatılması doğru karar.Daha yavruyken hayvana tut oğlum komutu öğreten bi milletiz.Kurunun yanında yaşta yanıyo derseniz yanıyo ona yapcak bişey yok, hep yanıyo zaten her konuda.

Benim arkadaşımın korsan adında bi pitbullu var ve çok tatlı uysal bi hayvan.(cinsten dolayı içimde ürperme olmuyo değil)Yolda yürüyoruz korsanla birlikte sokak köpeğinin teki buna havlıyo havlarken de korkuyo kaçıyo.Bizimkinde ise ne bi hırlama ne de bi o tarafa doğru yönelme olmadı.Kafayı çevirdi bi baktı sonra önüne dönüp kıvıra kıvıra yürümeye devam etti :D

Kısacası herşey eğitime bakıyo, doğru karar ve umarım itlaf edilmez.
Sosyal ağlarda paylaş

pitbull'lu "üstüne salarım haa" tribiyle gezdiren angutlar da toplanmayacaksa ne anlamı var hayvancağızların toplatılmasının merak ediyorum.

evet, çok "hayvancağız" modunda köpekler olmayabilir pitbullar. ama her şeyin bokunu çıkaran insanımızın pitbull'un bokunu çıkardığı da bi gerçek.
Sosyal ağlarda paylaş

yeni bir olay

http://www.haberturk.com/yasam/haber/527872-pitbull-saldirdi

Hayvanların bir suçu yok. Fakat pitleri besleyebilcek uygun ortam ve sahipler olmadığı için, ne hayvana eziyet edilsin, ne millet zarar görsün. Bu yüzden toplatılmalı. Sonuçta her saldırı olayından sonra silahla vurulmasındna daha iyidir.
Sosyal ağlarda paylaş

hayvanın toplatılması külliyen saçmalık da, sonuçta türkiye burası, hangi kanunun %100 geçerliliği var ki? uzun zamandır besleyen insanlar var sonuçta, köpeğe bağlanınca da kopmak imkansız gibi bişey.

ama işin öteki yanı da var,

abi bu hayvanı sevmek için nasıl bi psikolojiye sahip olmak lazım bilemedim ben.

fenerbahçeyi tutmak gibi bişey heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

bakan çark etti.pazartesi günü Türkiye genelindeki pitbull'ların saldırgan oldukları gerekçesiyle toplatılacağını söyleyen bakan şimdi yanlış anlaşıldığını söylüyor.
hadi ordan.

said:
İçişleri Bakanlığı ise valiliklere gönderdiği genelgeyle pittbull başta olmak üzere, kanunen üretilmesi ve sahiplendirilmesi yasak olan hayvanların toplatılması, bulunduranlara ceza kesilmesi ve bu tür hayvanların internet üzerinden satışı ve dövüştürülmelerinin engellenmesi talimatı verdi.

bu zaten 5199'da 2004ten beri var.resmen nası çark ettikleri belli değil.

veee sonuç olarak,

said:
Çevre Bakanı Eroğlu'undan yeni açıklamalar geldi. Eroğlu, sözlerine açıklık getirdi. Yasağın tasmasız köpekler için geçerli olduğunu belirten Eroğlu, "Kimsenin köpeği elinden alınmayacak" dedi.

hadi bakalım.ama yine de pazar günü taksimde eylem olacak.
ntv.
Sosyal ağlarda paylaş

yaw bizde yasa çıkar toplama falan olmaz demedim mi ben..

toplama dediğin organize bi olay.. bi denerler, organize olmak gerektiğini görünce vazgeçerler..

her zaman böle olmuştur. bu gibi işlerin sonuca ermesini istiyorsan özel sektöre devrediceksin ya da yan çizeceksin..
Sosyal ağlarda paylaş

biraz sorusturdum almanyada nasil diye, aylik 100 küsür senelik 1000lerin üstünde bi vergi ödüyorsun. her sene.
ve belirli bi egitim sertifikasi olmak zorunda hayvanin. onun disinda yasak degil komple.

böyle bi sistemi türkiyede de gelistirseler cok güzel olur. tabi bu egitim sertifikasi kriterini tasimayan hayvanlar her halukarda gg, ona diyecek bisi yok.
eu standartlarinda böyle.

eu diyoruz ama cogu avrupa birligi üyesi de bakamadigi hayvanlari zehirliyolar, ya da gaz odalari vs var ausschwitz misali =/.
zira barinaklar agzina kadar dolu. ispanyanin bu konuda asmis oldugunu duydum bir de, almanyaya getiriliyordu ordan köpekler.
hatta bunun icin almanlarin olusturdugu bir yardim kurulusu bile var Canarian Animals In Need e.V. die.
Sosyal ağlarda paylaş

güzel karar bence de her ne kadar pitbull oyuncu bir köpek olsa da ...mhmhm

PITBULL SAHIPLERI TOPLANSIN BENCE!!!

o kopeklerı o hale getıren denyolar onlar - sozum meclisten dısarı eger pitbullunuz varsa ve onla olan ilişkinizde sizin insan onun köpek olduğu belli ise sözüm size değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• 5 hafta sonra ...
Pittbull ların toplatılamsına ben karşıyım. Şu yüzden sonuçta bir hayvan uzun bir süre bir ailenin evinde kalıyorsa artık o ailenin bir ferdi olur. Aile bağlılığı oluşur ve bu anneden çocuğunu koparmak gibi bir şey olur. En akıllıca kanun şu olmalı bence. Pitbull un birine zarar vermesi sonucunda köpek değil sahibi yargılanmalı. Ve verilen zararın cezası ağır olmalı. Bunu bir araba gibi düşünebiliriz. Sonuçta araba kazaları yüzünden de bir çok can gidebiliyor. Bu yüzden arabaları toplatmıyorlar, sürücüye ceza veriyorlar. Pitbull için de aynı şey düşünülmeli. Eğitemeyen zaptedemeyen cezasını çeker oturur aşşağa. sonra bir daha pitbull almaya tövbe eder. Akıllanmış ta olur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...