DRaGoN_SLaYeR Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 selam pati. 15gundur bi mermer ocaginda staj yapiyorum,calisiyorum. 15 isci calisiyor gunduz vardiyasinda,neredeyse hepsi baret takmaktan sikayetci.surekli uyariodum tak baretini bidaha gormeyim fln tarzinda.ta ki dune kadar. Simdi bu mermer ocaklarinda bicimsiz taslar dizilir,kesilecek yerinden tel gecirilir,sayalama makinasina gecirilir o tel,kasnak doner tas kesilir.bu teller kopabiliyor,tellerin ustundeki kesici soketler mermiden daha hizli firlayabiliyor o yuzden makinanin arkasinda durmayi birak,gecmek bile cok tehlikeli. bi isciyle bi tasin kesilecek yerini olcuyoduk,onumuzde salak isci bizi gormemis makinayi calistirmis,tel koptu soket firladi.soket allahtan tasa girdi,sawrulan tel iscinin barete gumledi bareti kirip ucu suratina geldi. Tasin ustune yigildi adam her yer kan oldu herkes oldu sandi bi panik hawasi sardi ortaligi.allahtan burnuyla yanaklarina gelmis sadece,ciddi bisey olmadi. Lakin zorla taktirdigimiz,her firsatta cikardiklari baret kafasinda olmasaydi gittiydi kesin. Ole paylasmak istedim ilk defa yanimda biri olecekti az kalsin.simdi iscileri bi gorseniz :) yemekte bile cikarmiolar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 baret önemli abi ben günlük hayatta kullanıyorum millet istediğini desin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 ben anlamiyorum abi zaten bu calisannarin taksiciler emniyet kemeri takmaz duvarci halat kullanmaz asansorcu iskele kurmaz bizim isciler eldiven disinda hic bisi kullanmiyo mesela boyacilara maskeyi zor taktirdik ya abi bende gunde 6 saat 8 saat araba kullaniyorum bazen emiyet kemerimi takiyorum cok mu zor anlamadim ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 öncelikle geçmiş olsun birader baret olayını ben de bilirim özellikle havalar ısındımı kimse takmak istemez laftan da anlamaz genelde bu güzide işçilerimiz ancak böyle bir musibet olacak ya da iş güvenliği cezayı geçirecek o zaman da kafalarından çıkarmıyorlar dediğin gibi tamam baretin içinde kafan hava almıyor mengeneyle sıkılmış gibi oluyor ama takmadan da olmuyor keza anlattığın olay da ucuz kurtulmuş eleman Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 cok rahatsiz birsey ama, daha konforlu baretler yapilmasi lazim. adamlarda hakli 8saat kafasinda tangir tungur rahatsiz bisi var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 sende dikkat et hacım. bende 15 gündür stajdayım.12 katlı otel inşaati: daha 2. günümde yaşamıştım 2 olay: 1.si işçinin ayağının takılmasıyla şantiye şefinin üzerine düşmesi az kalsın şantiye şefini ve işçiyi 3. kattan aşağı düşürecekti. 2.si ise tam güvenliksiz bir yük asansörüyle dış cepheden yukarı doğru çıkarken irice bi çakılın kafama düşmesiyle bi afalladım korktum tırstım. bilmiorm nerden düştü fakat eğer baret olmasaydı pekmezim akacaktı o panikle de asansörden aşağı bile düşebilirdim.. iş güvenliği önemlidir..dikkatli olmak da çok önemlidir! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Manve_13 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Ben de motorla gezerken arkasına karısını kızını alıp kask taktırmayanları hiç anlamıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 şantiye çalışanlarını, çalışma ortamlarında panik olmamaları için dağcılık/ip teknikleri/ eğitimleri almaya davet ediyorum. Kesin faydasını görürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 abi baret bi yana, bu adamlar lemming gibi resmen. arkadaş inşaat mehendizi işte... sahada çalışıyo. bayaa büyük bi inşaat. daha temel atılıyo falan. bi gün öğle arası veriliyo. yaz, hava sıcak, devasa inşaat alanı, gölge yok. temel için hazırlanan tahta kalıplar var ya hani, yapılacak bina büyük olduğu için kolon da büyük olacak ve tabii bu kolonun tahta kalıbı da kocaman. amcanın teki öğlen arasında tırmanıp giriyo bunun içine gölge diye, uyuyakalıyo. mesai başlıyo işte... arkadaş bu kalıbın başına geçiyo beton pompasının operatörü soruyo buna "şefim basalım mı" diye. Bu da incelemesini yapıyo, "tamam" diyo. yukardan hortumu getiriyo operatör basmaya başlıyo betonu. o sırada arkadaşın önüne bi işçi eldiveni düşüyo havadan. "noluyoz lan?!" diye tepki verecekken, ikinci eldiven de düşüyo, ama bu kez eldivenin fezadan değil de kalıbın içinden geldiğini görüyo bizimki. :D o gürültüde tabii kalıbın içindeki lemming bağırıp çağırmış ama duyuramamış sesini, anca böyle farkedilmiş. herif dökülen betona uyanıyo. eldivenlerini dışarı atarak yerini belli ediyo. pompa operatörü de iki eldiveni de görmüyo bu arada. adamlar tesadüfen yaşıyo lan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 BonePART said: duvarci halat kullanmaz asansorcu iskele kurmaz abi duvarcının halata asansörcünün de iskeleye ihtiyacı yok, sen konuyu yanlış anlamışsın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aiko Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 cebimde hegranade taşırkende bomba imha takımımı üzerimden eksik etmiyorum ben mesela. olur mu olur olmaz demeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Mr_Hand said: abi baret bi yana, bu adamlar lemming gibi resmen. arkadaş inşaat mehendizi işte... sahada çalışıyo. bayaa büyük bi inşaat. daha temel atılıyo falan. bi gün öğle arası veriliyo. yaz, hava sıcak, devasa inşaat alanı, gölge yok. temel için hazırlanan tahta kalıplar var ya hani, yapılacak bina büyük olduğu için kolon da büyük olacak ve tabii bu kolonun tahta kalıbı da kocaman. amcanın teki öğlen arasında tırmanıp giriyo bunun içine gölge diye, uyuyakalıyo. mesai başlıyo işte... arkadaş bu kalıbın başına geçiyo beton pompasının operatörü soruyo buna "şefim basalım mı" diye. Bu da incelemesini yapıyo, "tamam" diyo. yukardan hortumu getiriyo operatör basmaya başlıyo betonu. o sırada arkadaşın önüne bi işçi eldiveni düşüyo havadan. "noluyoz lan?!" diye tepki verecekken, ikinci eldiven de düşüyo, ama bu kez eldivenin fezadan değil de kalıbın içinden geldiğini görüyo bizimki. :D o gürültüde tabii kalıbın içindeki lemming bağırıp çağırmış ama duyuramamış sesini, anca böyle farkedilmiş. herif dökülen betona uyanıyo. eldivenlerini dışarı atarak yerini belli ediyo. pompa operatörü de iki eldiveni de görmüyo bu arada. adamlar tesadüfen yaşıyo lan. bu hikayenin donatısı eksik kalıbın içi boş senin anlattığına göre Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 e öyle zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 boş kalıbın içine beton dökülmez bro içinde donatısı olur ki senin anlattığına göre geniş ve uzun bir kolonda minimum fi 24lik filizler olur ki oraya insan değil beton pompasinin hortumu zor girer bunun etriyesi var çirozu var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
abvblizzard Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Adam çürüttü arkadaşlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Emrah Ablak'in Tubitak'i geldi aklima. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batlamyus376 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 bizim burdada iscinin biri sigarasini baretsiz iciyo deli ediyo beni.50 defa uyardim takmiyo sigara icerken.oysa sirf onu dusunuyorum anlamiyoki ayi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batlamyus376 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 anlik rahatligi icin baretini cikaranlar tüm hayatini nasil riske ediyorlar anlamiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 pascalnouman said: boş kalıbın içine beton dökülmez bro içinde donatısı olur ki senin anlattığına göre geniş ve uzun bir kolonda minimum fi 24lik filizler olur ki oraya insan değil beton pompasinin hortumu zor girer bunun etriyesi var çirozu var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 pascalnouman said: boş kalıbın içine beton dökülmez bro içinde donatısı olur ki senin anlattığına göre geniş ve uzun bir kolonda minimum fi 24lik filizler olur ki oraya insan değil beton pompasinin hortumu zor girer bunun etriyesi var çirozu var ne biliim detayını adamın anlattığını hatırladığım kadarıyla yazdım. inşaat mühendisi değilim sonuçta. dediğinin yarısını da anlamadım zaten sdfsdf sonuç olarak adam öyle salakça bi yerde -kolon ya da değil- uyuyo, ve eldivenini atarak yerini belli edebiliyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 yalnız adam fena akıllıymış. hem güneşte kalmıyo hemde tehlike anında kendini belli ediyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 ben bilgilendirmek için yazdım zaten yanlış anlaşılmasın herkes müteahhit olunca ülkede inşaat konusunda bilgisiz olmamız çok doğal ayrıca :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 aga şimdi aklıma geldi de senin anlattığın olay kalıp yerine büz olmasın http://www.serkaninsaat.org/FileUpload/ks1991/File/serkan%20insaat4.jpg çok adam gördüm büzün içinde uyuyan ama döşenmeden önce kontrol ediyorduk içinde biri var mı diye büzleri Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Theridone said: BonePART said: duvarci halat kullanmaz asansorcu iskele kurmaz abi duvarcının halata asansörcünün de iskeleye ihtiyacı yok, sen konuyu yanlış anlamışsın. ironi di mi bu? yane ole olsa gerek eahhuea Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batlamyus376 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 her gittiiim yerde herkes sari baret takiyo bana nedense beyaz veriyolar vebaliymisim gibi:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar