Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yol Tarifi: Amerikan Konsoloslugu (ANKARA)

throine

Öne çıkan mesajlar

kavaklıdereyle sıhhıyenin alakası yok ki.

amerikan konsolosluğunun tam olarak yerini bilmiyorum.
ama kavaklıderedeyse tavsiyem kızılayda metro/ankaraydan indikten sonra çankaya otobüsüne binip akün yakınındaki durakta inmen.
çankaya durağının yeri değişmediyse, güvenpark'ın baş tarafında (kızılay meydanı tarafındaki baş değil, diğer uç) şu çiçekçilerin olduğu sokaktaki yeşil köprünün ayağında olması lazım. o yeşil köprünün altında iki tane büfe vardı. gazeteci. ona da sorabilirsin çankaya otobüsü burdan kalkıyor mu diye.

edit: kavaklıkdereyi tarif etmiştim ben ama amerikan büyükelçiliği direk meclisin yanındaymış.
kavaklıdereyle uğraşmaya gerek yok.
kızılay durağından indikten sonra yürüyerek bile gidersin.
google earth'ten baktım da, yol tarifi şöyleymiş...
kızılay durağından indikten sonra,
güvenparkı geçiyorsun, atatürk bulvarı üzerinde devam ediyorsun.
akay kavşağına geliyorsun. meclisi geçiyorsun.
biraz daha yürüdükten sonra sol tarafında ince uzun bir bina var, beyaz, işbankası binası, halen işbankası kullanıyor mu bilmiyorum da yıllar yılı o binayı öyle bildik.
gelde solda o binanın karşısında camlı bir bina var, yanlış hatırlamıyorsam çankaya belediyesinin bir binasıydı.
solda bunları gördüğünde sağa bakacaksın, etrafı çevrili bir bina var. işte o bina amerika büyükelçiliğmiş.
yani atatürk bulvarı üzerinde.

hatta harita üzerinde görmek için:
http://maps.google.com/maps/place?cid=15299813002088204961&q=amerika+b%C3%BCy%C3%BCkel%C3%A7ili%C4%9Fi+ankara&hl=tr&cad=src:kml_balloon&ei=JEUmTJm_E5TkoAS54-i6DA
ya da
http://maps.google.com/maps?q=amerika+b%C3%BCy%C3%BCkel%C3%A7ili%C4%9Fi+ankara&hl=tr&ei=yEcmTITDMoj6tAPGgvmXAQ&ie=UTF8&view=map&cid=15299813002088204961&iwloc=A&ved=0CD8QpQY&sa=X
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...