di Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Selamlar, Kayin valide sehir disindayken arabasina el koyduk hatunla. 1999 model 1.8 gdi mitsubishi carisma. Lakin yakit tuketimi cok fazla. Sehir icinde rahatca 11 litreye cikiyor 100 km icin. Bu kadar eski bir araba icin bile korkunc bir deger oldugunu dusunuyorum ama fikir danisayim istedim bi. Kullanirken tanik oldugum, ipucu niteliginde olabilecek tanilarim su sekilde; * Araba rolantideyken ara ara kendi kendine devri yukseliyor. * Kimi zaman, ozellikle 1. vitese gecmekte zorlaniyorum. Cok nadir hic gecemiyorum. * Araba zaman zaman devrini almiyor. O hiza uygun vitesdeyken sorun cikariyor bana. 160k'da bu arada arac. 12 senelik olmasina ragmen tum kullanimi bu ama hasat halde. Nedir onerileriniz ? Servise gotureyim dedim ama 300 kusur lira para odemek lazim goturme dediler, elimi kolumu bagladilar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 11 litre hele hele dizelse cok komik bi sayi ya benim benzinli peugeot 307 9.5 yakiyo sehir icinde bile sehir disinda 5.5 litre ile ankaraya gittimg eldim o devir dusme muhabbeti klima varsa felan ondan olabilirde yane cok fazla cok cok fazla yakiyo evet p.s: gdi dizel di mi oleyse cok cok komik bu arada obu turlu meeeh iste kotu de yane Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 10 yasindan sonra arac masraf cikartir yani yapacak bisey yok , arkadasta rover 620si var, yapicak hicbirsey yok ustune ne harcarsak harcayalim 13-16l bisey yakiyor. *rolanti icin gaz kelebegine ayar, hava filtresi buji falan gibi ucuz seylerle kurtarabilirsen kurtarirsin. *vites probleminin nedeni baski balatasi gibi gozukuyor. *birincisiyle ayni sebep olabilir gibi geldi. 300 lira iyimser bile olmus bence acikcasi. ama bunlar daha once gorudgum araclara gore benim nacizane tecrubelerim. baska seylerde olabilir elbet. diger arkadaslar daha iyi bilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 ben cevap yazarken edit gelmemisti. gdi benzinli enjeksiyon motoru mitsubishi nin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 gdi benzinliyse 1.8 aracta cok korkunc bi sayi deil 11 ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 11L gayet normal 1.8 benzinli araç için. Rölanti düzensizliği için en basitinden gaz kelebeği temizlenip, ecu resetlenerek belki çözülebilir. Çok da mühim bi sorun değil. 1. vitese geçmeme her araçta olabilen bişey. 5. viteste debriyaja basıp aracı durdurduktan sonra direk 1e atmaya çalışırken geçmeyebilir. Haliyle baskı balata bitmeye başladıysa bu sorun daha da hissedilir oluyodur. Kaldı ki baskı balata da sarf malzemesi sonuçta, arızalanan bir parça değil. Arabada hiçbir problem yok bence. Burdaki insanlar 0km gıcır gıcır araba kullanmaya fazla alışmışlar. edit: 300küsür lirayı kim neye göre çıkardı? Debriyaj seti daha pahalıya değişir bu kesin ama kaçırmıyosa gerek yok. Gaz kelebeğinin temizlenmesi ya da ayarlanması falan gayet basit işler, ustaya "varsa bir sabah siftahı at"mak şeklinde halledilicek işler. Öte yandan 300tl de hiçbişey değil yani, araba kullanıyosunuz sonuçta, beyaz eşya değil bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 benim 3.20 14 litre yakiyo. gerisini siz hayal edin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Ben de 15L yakıyorum helalinden.. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 1.4 sciroc 13.0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 synthesizer said: 1.4 sciroc 13.0 1.4 scirocco 13 litre? 100 km de? napiyosun abi 1 viteste mi gidiyosun hep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 kısa yol gidiyorum, sehir ici. bayıyo yavas gitmek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 10 litre uzeri normal tsi da. i$in icine turbo giriyosa her zaman sikinti olur asdf. bi de 1.4 ama 170hp belli zaten motorun ultra mega yuksek beslendigi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 remapped zaten bide benimki işin sırrı superchargerı calıstırmadan devirlenmekte. ozaman güzel azaltılıyo da. hu givz e krep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 abi.. neler diyorsunuz siz.. ben full klima açık araçla 100 liralık benzin atıp 360k yol gidiyorum.. şehir içi.. daha bugün beylik düzüne gittimg eldim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 %30 klima, 200 lira benzin 400km içeyyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Letsgetthesunshine Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2010 BabacumMostors said: abi.. neler diyorsunuz siz.. ben full klima açık araçla 100 liralık benzin atıp 360k yol gidiyorum.. şehir içi.. daha bugün beylik düzüne gittimg eldim abi hangi araba o? artı motoru kaç cc? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
navyamphs Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 BabacumMostors said: abi.. neler diyorsunuz siz.. ben full klima açık araçla 100 liralık benzin atıp 360k yol gidiyorum.. şehir içi.. daha bugün beylik düzüne gittimg eldim 100 liralık benzin (~28 litre) 360 km gidiyorsa o da eşittir ~8litre/100 km 1600 cc benzinli için normal bir değer. 1.8 benzinli için 10-12 litre arası normaldir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 synthesizer said: %30 klima, 200 lira benzin 400km içeyyo Zengin isi olmus hacim bu. Uymuyor bana. Hafta sonlari bi yerlere gidip gelecek olsan en az 150 lira benzin yakiyorsun demekki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 ha bu arada belirtmedim benimki 1.2 motor da ayı gibi kullanıyorum ehe çok verimsizim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 yakit tasarrufu = renault 1.5 dci 105hp Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 dizel her türlü iyi seçenek ama böyle günde çok km yol gidene ben bazen 2 gün üst üste kullanmıyoruma rabayı :P bir de nissanın pure power opelin eco2 si renaultun eco sistmeleri gayet iyi yakıt tasarrufu sağlıyor ama galiba en iyisi bu vw ın sistemi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 mk1 1.6 focus kullanıyorum ben de. Bir defasında yollar bomboşken bir pazar sabahı neredeyse hiç frene basmadan Kadıköy'den Zekeriyaköy'e gitmiştim. 7 litre falan tüketmişti. Onun dışında günlük olarak köprü trafiği falan... 10.5lt yakıyorum çok sakin kullanmaya çalışarak. Gerçi işin içine uzun süre trafikte bekleme unsuru girdikten sonra, imkan bulduğum kısa süre içerisinde ne kadar gaza bastığım çok da farkettirmiyor ortalamayı. Ama asıl başarım bundan birkaç sene önce yazın arabayla gaz kelebeği ve klima sonuna kadar açık gezerek 13.5lt ortalama tutturmamdı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
synthesizer Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 di said: synthesizer said: %30 klima, 200 lira benzin 400km içeyyo Zengin isi olmus hacim bu. Uymuyor bana. Hafta sonlari bi yerlere gidip gelecek olsan en az 150 lira benzin yakiyorsun demekki. istanbul, çanakkale eceabat, istanbul yaptık 6 saatte google amca yolculuk için 12 saat önermişti 400lira gitti 700km Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PATA Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 Ne kadar uçuk fiyatlar veriyorsunuz benzin için yahu.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shagrath Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2010 1.6 131 HP Toyota Auris 100km12.3 L Yol Bilgisayarımın :@ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar