Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İtü içinde yatay geçiş

afal

Öne çıkan mesajlar

Ardeth said:

itüde sadece ortalamana bakıyor ama elektroniğe falan geçeceğim diyorsan 4.0 ortalamadan aşağısı kurtarmaz. keza bilgisar da öyle. makina için 3.7 falan yapman lazım. inşaat için 3.5. mimarlık 3.1-3.2 falan

bu konuda umut sarıkayanın karikatürlerini okumanı tavsiye ederim.

bu ortalamalar biraz işkembeden sallanmış sanki. makinaya 3.20lerle geçen oldu geçen sene, mimarlık ise en aşağı 3.65 falandı.

incelemek isteyen varsa şu geçen senenin yatay-çap-yandal sonuçları

http://www.sis.itu.edu.tr/yatay/deger2009.html

öğrencilerin ortalamasına da şu linkte numaralarını yazarak ulaşabilirsiniz

http://www.teknikforum.com/mezun.php

ha bir de madenin dersleri sağlamdır ve bölümdeki öğrencilerin %80i seninle yatay konusunda yarışacaktır
Sosyal ağlarda paylaş

afal said:

Sormak istediğim olay öss'de itü maden mühendisliğine yerleşip oradan itü içinde isteğim bir bölüme yatay geçiş yapabilip yapamayacağım. Biri beni bu konuda aydınlatırsa ona lokum verebilirim, icab ederse elimle bile yedirebilirim.

yapabilirsin.
benım eski sevgilim öyle yapmıştı.
ama ortalaması çılgındı. baya yüksek ortalama istiyorlar.
ama yapabilirsin yani neden olmasın.
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

itüde sadece ortalamana bakıyor ama elektroniğe falan geçeceğim diyorsan 4.0 ortalamadan aşağısı kurtarmaz. keza bilgisar da öyle. makina için 3.7 falan yapman lazım. inşaat için 3.5. mimarlık 3.1-3.2 falan

bu ortalamalar doğru değil.baya sallanmış : )
siteden takip etmeni tavsiye ederim konu sahibi.
bir ara itü yatay geçiş ortalamalarıyla yatıp kalktığım için biliyorum baya.
Sosyal ağlarda paylaş

açılın ben doktorum. şey pardon itü maden müh. öğrencisiyim.

eğer türev-integral iyi biliyorsan ortalama bir çalışmayla geçebilirsin. ama bu konularda kendine güvenmiyorsan çok çalışman gerekir. fiz1, fiz2, ve mat2 zor derslerdir. en önemli olay ilk sene programda olan bütün dersleri verebilmek. o yüzden ortalamalarda aslında çılgın atmana gerek yok. 3.15'le inşaata geçen arkadaşım var. 3.20 üzerinde bir ortalamayla çoğu bölüme geçersin. gerçi bu bahsettiğim 1 sene öncesine kadardı çünkü bil101e dersini geçmek çok zordu ve ortalaması yüksek olan birçok kişi o derste eleniyordu. şu sistemde ortalamalar biraz daha yükselebilir.
ben bölüme bilmeyerek girdim ama şu an az çok hoşnutum. sırf yatay geçiş için gelmeni hiç tavsiye etmem. çünkü riskli bir iş ve yatay geçiş, yapılması kolay gibi gözükse de zor. ben de ilk dönem derslerin çok iyi geldiğinden acaba yatay geçiş yapsam mı derken fizikten falan kaldığım için yalan oldu.

hangi bölüme yatay geçiş yapmak istiyorsun ayrıca merak ettim. itü maden gayet iyi bölümdür, hocaları da süperdir. bunu da ancak gelince anlarsın. başka sorun varsa sorabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

ders programında ilk yıl teknik resim diye birşey gördüm onun ne olduğunu sorabilirim.
bu arada geçmek istediğim bölüm makine birincil olarak. yatay geçiş yapamassam itü madene devam etmeyi düşünürüm tabiki eğer senin gibi seversem bölümü.
Sosyal ağlarda paylaş

@silphatos: valla ben 08 girişliyim, ders kredisizdi. sadece geçtin veya kaldın.
BZ: başarısız, BL: başarılı.

şimdi makinaya geçmek istemen ve teknik resimi bilmemen biraz ilginç olmuş. bu derste sana birtakım cisimler verilecek ve bunların üstten, alttan ve yandan görünüşlerini çizmen istenecek. veya bu cismin 2 görünüşü verilecek diğerlerini çizmen istenecek. madenin dersinde asla üç boyutlusunu çizmen istenmeyecek. bir de kesit görünüş var ama o kadar detaya girmiyorum istersen kendin araştırırsın. en iyi şekilde şöyle anlatabilirim ama sana araba resmi vermiyorlar tabii, makina elemanlarının resimleri veriliyor. ilk başta madencilikle alakasız gibi gözükse de ileride maden makinalarını ve ocak planlarını anlamanda etkili oluyor.

Sosyal ağlarda paylaş

Batuhan_BJK said:

@silphatos: şimdi makinaya geçmek istemen ve teknik resimi bilmemen biraz ilginç olmuş.

yok elektrik demek istemiştim birincil olarak. birinin söylediği makine ortalamasını düşünüyordum herhalde onda kalmış aklım makine demişim.

peki sen zor veya kolay diye nitelendirebilirmisin bu dersi?
Sosyal ağlarda paylaş

zor veya kolay demek bir ders icin zaten sacma bir sey,lisans seviyesinde verilen her ders o fakultede okuyan ogrenci icin gecilebilirdir,ha sıkıcı olur veren hoca azcık tırmalar onun dısında oyle efsanelestirmeye gerek yok,mak muh de alınan teknik resim dersinin ozelligi pratige dayalı oldugundan diger derslerden ziyade her gun oturup min. 1 saat cizmen gerek,okuyarak ogrenilecek bir ders degil,bizim hoca cizdirirdi cizdirirken hızlı cizelim diye kısıtlı da zaman verirdi bundan dolayı bilmen yetmez pratik yapıp el cabuklugu da kazanman gerekirdi
Sosyal ağlarda paylaş

nymph said:

Ardeth said:

bu ortalamalar biraz işkembeden sallanmış sanki. makinaya 3.20lerle geçen oldu geçen sene, mimarlık ise en aşağı 3.65 falandı.

işkembe değil benim yatay geçiş yaptığım seneki puanlardı maksimum +-0.1 hata yapmışımdır. Bilgisayar ve elektronik fix zaten 3.9 ve üzeri. Bir arkadaşım makinaya girdi o da 3.6 gibi bir şey ile girdi ordan hatırlıyorum. Mimarlığa da başvurmuştum o sene (evet yaptım bunu) ve 3.0 idi boğaziçie geçmemiş olsam oraya girebildiğimi de net hatırlıyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bella said:

Ardeth said:

bu ortalamalar doğru değil.baya sallanmış : )
siteden takip etmeni tavsiye ederim konu sahibi.
bir ara itü yatay geçiş ortalamalarıyla yatıp kalktığım için biliyorum baya.

Aha bu 3-4 sene önce yazdığım yatay geçiş yaptıktan 1 sene sonra

said:
bilgisayar elektronik falan istiyosan 3,9 yapman lazım.
makina için 3,5-3,6 falan
kimya müh için yine 3,5 civarı
inşaat için 3,2-3,3 civarı

geri kalanlar zaten elektrikle aynı ya da daha düşük puandır herhalde yazmıyorum onları.

3,4 gibi bir ortalama için tempolu çalışman gerekiyor über zeki değilsen. 3,9 için de baya sıkman gerekebilir.

Atmasyon değil ama zaman içersinde değişmiş olabilir insanların tercihine göre. Keza

http://www.turkstudent.net/board/topic/79488/itu-yatay-gecis-ortalamalari

benim yazdığım puanlarda beklenen değer üzerine +0.1 eklenerek %99 güven intervali içerine sokulmuş değerlerdir. Bir tek mimarlık abartı değişmiş ama benim ortalamam o sene 3.5 idi ve mimarlık için başvuran maksimum ortalamadan çok yüksek olduğunu hatırlıyorum ortalamamımın. Demek ki mimarlığa olan talep artmış
Sosyal ağlarda paylaş

Aha mesela ben girmeden bir sene önce (beklenenden düşük çıktı denen ortalamalar):

2003-2004 akademik dönemine ait minimum gpa değerleri aşağıdaki gibi olan olay

inşaat mühendisliği: 3.00
çevre mühendisliği : 2.53
mimarlık bölümü :3.08
şehir ve bölge planlama : 2.66
endüstri ürünleri tasarımı:3.30
iç mimarlık :3.03
makina mühendisliği : 3.34
tekstil mühendisliği :3.23
elektrik mühendisliği : 3.26
bilgisayar mühendisliği :3.80
telekomünikasyon mühendisliği :3.57
elektronik mühendisliği : 3.75
kontrol mühendisliği :3.60
petrol doğalgaz mühendisliği :3.52
kimya mühendisliği : 3.28
metalurji mühendisliği: 2.88
gıda mühendisliği : 3.26
endüstri mühendisliği: 3.67
işletme mühendisliği : 3.58
gemi inşaatı mühendisliği: 2.96
kimya bölümü : 2.81
matematik mühendisliği :3.52
fizik mühendisliği : 2.89
moleküler biyoloji ve genetik bölümü : 3.18
uçak mühendisliği : 3.08
uzay mühendisliği :2.57
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
liseden arkadaşım vardı madene girdi işte bende makinaya, onun da yatay geçiş hesapları vardı makina için. maden metoroloji gibi bölüme girenlerin zaten %90ı bu hayalle giriyor, sadece çok ufak bir bölümü başarıyor.

bizim arkadaş başaramadı işte geçen sene össye girip makinaya yanımıza gelicekti, gemi mühendisliğine girebildi. daha önce okuduğu ve uyuşan CC ve üzeri derslerini de saydılar gemi müh. programındaki ilk sene havuz dersleri hemen hemen aynı tüm mühendisliklerde.

şöyle diyim ÖSS ye girip bölüm değiştirmek, yatay geçişten çok daha kolay İTÜde. yatay geçiş imkansız değil ama klasik olucak biraz ama günü gününe çalışmak lazım. mühendisliklerde ilk sene program çok yoğun oluyor, ortalama kasıcam diyen insanların çok büyük kısmı salabiliyor ilk dönem bunalıp.
Sosyal ağlarda paylaş

ha birde teknik resime kolay diyen insanlar olmuş, heralde teknik resim kodlarını falan karıştırmışlar.3 tane farklı kodlu teknik resim dersi açılıyordu değişti mi bilmiyorum şu an ama makinacıların aldığı res105in yanında diğer dersler komik kaçıyor cidden.

hatırladım yeniden valla tüylerim diken diken oldu.adam gibi düz çizgi bile çizemeyen bir adamın ve sınıfın büyük kısmının ortalama 5-6 saatini ayırıp yaptığı montaj ödevini hocanın her kağıda 20 saniye ayırıp kalemiyle otu boku çizip 30-40 arası fix notlar vermesi aklıma geldi de yine ter bastı oturduğum yerde.

hiçbir boka da yaramıyan bir ders diyemem gerçi.1 dönem sonra autocad-solidworkste bu 3 saat derste yaptığını 20 dakikada yapabiliyorsun ama enteresan şekilde ben aldığımda süpersonik ortalamarıyla elektronik-makina ÇAPI yapan 2 kız kalıcaktı dersten şekilleri kağıttan okuyamadıkları için. tek kazandırdığı şey montaj resimlerine falan uzaylı gibi bakmaman ama yine de çekilcek çile değil.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
bugün tercihler başlıyormuş ben de tahmin ettiğim gibi fena bi sonuc aldım, 59binlerdeyim. hala itüde lesser mühendisliğe yatay geçiş umuduyla girip olmazsa devam etmeyi düşünüyorum beğenirsem. Bi sorum olacak. kılavuzda itünün tüm bölümleri %100 ve %30 ingilizce olarak ayrılmış. tamamen ingilizce olanların puanı bir nebze yüksek olur diye düşünüyorum. Bu ayrım sadece bu sene girenler için mi geçerli yoksa mesela geçen sene hazırlık okumuş bu sene başlayacak olanlar okul başlarken kendileri mi seçecek ne şekilde okuyacaklarını yoksa %30dan devam mı edecekler? gerçekten öğrenmek istiyorum özellikle bir önceki cümledeki sorunun cevabını.
Sosyal ağlarda paylaş

itü madene girdi abim (öyle yetiştik abi kardeş gibi) ikinci sene kütahyada maden stajına gitti göçük fln olmuş ufak çapta can kaybı olmaksızın sorna öss ye girdi iü bilg. müh. kazandı

önce ibm de staj sorna ibm de full time çalışma artdıdnan turkcell şimdi de hollanda da bir firmada çalışıyor

hani madende okuyamadı onun yerine öss kastı belkide öss daha kolay gleir bilemiyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...