Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hakkari'de saldırı: 8 şehit 14 yaralı

vuvuzela

Öne çıkan mesajlar

Atatürk ülkeyi kimlerle kurduğunu bilmiyordu zaten, o yüzden öyle bir ifade koydu.

Ya Açın bakın, burada sticky,

Atatürk Gençliğe seslenirken, Ey Türkiye gençliği, Ey Türk milleti diyor hep, Ey Türkiyeliler, Ey Türkiyede yaşayanlar, Ey TÜrkiye milleti falan demiyor nedense.

Atatürk kendisi bizzat gördü, Osmanlının çöküşünü, özgürlük, anadil hakkı, eğitim hakkı peşinde koşan rumu, sırbı, ermenisi yüzünden çöktü bu millet.

Şu an olanlarla Osmanlının son devrinde, dağa çıkan bulgar komitacıların durumuyla aynı.

Tarih tekerrürden ibarettir, eğer ibret alınmazsa demiş şair.

100 yıl geçmiş, hala aynı sloganlar.
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:

http://www.milliyet.com.tr/anayasa-ya-bu-ulkeyi-turklerle-kurtler-kurdu-yazilirsa-/ekonomi/haberdetay/25.06.2010/1255153/default.htm

Bu ülke ekonomik olarak kalkınmadıkça , insanların (insanlar derken türkü kürdü, doğuyu batıyı, aleviyi sünniyi ayrımadan söylüyorum) alım gücü gözle görülür müktarda artmadıkça terör felan bitmez.

değil anayasaya "bu ülkeyi türkler ve kürtler kurdu" diye yazmak, memleketin adını kürdiye yapsanız da bu böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

O ekonomi işi çözer olayı on yıl önce belki işe yarardı. Artık olay çok daha ileriye gitti, belkide dönülmez noktaya.

Aynı sınıfta olduğum çok kürt var, çoğunun ekonomik durumları, eğitim durumları bayağı iyi, ama PKKya destek verdikleri çok belli, laf arasında vs.

Adamlar işi Osmanlıya dayamaya başladılar, Osmanlılar Ermenileri soykırımdan geçirdiği gibi Kürtlerede soykırım uyguladı.
Türkiyede bu soykırım politikasını devam ettird, binlerce köy yokedildi, çocuklar TSK tarafından öldürüldü filan.

Bunların ekonomik durumu zaten normal daha daha versen ne olacak? Dağa çıkan akrabasına yardım yapacak en fazla.

Biraz uyanın, aslında her şey sütliman sadece 4-5bin kişicik var, ama biz onlara yardım yaparsan onlarda eski güzel günlere dönecek tarzı hayat kurmayın.

AKP en büyük ekonomik yardımı yaptı, hatta devlet rüşveti dağıttı, beyaz eşyalar vs.

Seçimleri kazanan DTP oldu.
Kabul edin yada Etmeyin, Türkler öyle böyle derken, artık bu ülkede bir Kürt faşizmi sorunu vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

Kurtuluş Savaşı'nda verilen şehit sayılarına dair şöyle bir liste var bazı yerlerde;

adana: 1781
adıyaman: 193
afyon: 3273
ağrı: 35
aksaray: 604
amasya: 751
ankara: 4219
antalya: 2132
ardahan: 31
artvin: 211
aydın: 2638
balıkesir: 4043
bartın: 798
batman: 8
bilecik: 1585
bayburt: 249
bingöl: 106
bitlis: 282
bolu: 3206
burdur: 1023
bursa: 3121
çanakkale: 2210
çankırı: 1930
çorum: 3238
denizli: 3625
diyarbakır: 497
edirne: 1822
elazığ: 718
erzincan: 702
erzurum: 910
eskişehir: 1615
gazi antep: 1626
giresun: 1076
gümüşhane: 329
hakkari: 21
hatay: 585
ısparta: 1516
içel: 2272
istanbul: 3177
izmir: 2805
kahraman maraş: 784
karaman: 895
kars: 41
kastamonu: 5160
kayseri: 2127
kırıkkale: 505
kırklareli: 693
kırşehir: 1074
kocaeli: 1377
konya: 4787
kütahya: 2488
malatya: 643
manisa: 2200
mardin: 182
muğla: 1363
muş: 105
nevşehir: 1069
niğde: 1072
ordu: 1233
rize: 383
sakarya: 1465
samsun: 1243
siirt: 153
sinop: 2438
sivas: 1575
şanlı urfa: 710
şırnak: 8
tekirdağ: 980
tokat: 1224
trabzon: 1230
tunceli: 77
uşak: 1093
van: 343
yozgat: 2053
zonguldak: 2091

Tabi şehit sayısı üzerinden katkı hesabı yapmak çok da doğru olmayabilir zira savaşın amacı ölmek değil öldürmektir.
Sosyal ağlarda paylaş

bu rakamlar yanlis, ya yaralilarda icinde ya da baska zaiyatlarda, belki cumhuriyet kuruldugundan beri olenler olabilir askerde, kore falan dahil.

cunku 30-40 bin rakami deniyor ya, PKK'li, asker ve olen sivil sayisi toplami o.

ornegin;

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9914612.asp?gid=0&srid=0&oid=0&l=1
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada o rakamlarin ne oldugunu bilmiyorum ama, bi yerden dogrulugu varsa sasirtici olmayan bi sonucu var. Kastamonu 5 bin sehir vermis, 300-400 bin nufusu var. Nufusun ciddi bi kesminin bir sekilde bi sehitle yakinligi vardir. Kastamonu belediye baskanida MHP li bir adam, hemde 3 kere kazanmis. MHP nin kalesi olmus yani. Milliyetciligi nasil artiriyor iste.

O yuzden oy deposu kan olan partileri mumkun mertebe ciddiye almamak gerek, daha saglikli bir gelecek icin.
Sosyal ağlarda paylaş

Ha anladim.

Bu arada Kurtlerle ilgili soyle bir durum var. Sevr de zaten Kurtlere bolge verilecektir. Ataturk bi adamini doguya yollar Kurtulus savasi icin bizimle savasir mi asiretler Kurtler diye. Kurtler'de din icin vatan icin savasiriz derler. Orada biraz dini durum var, yani elin gavuru yerine din kardesi mantigiyla beraber savasirlar. Zaten ozerklik sozu falan var, hatta 1921 anayasasina donsek yeterli der PKK, orada bu ozerklik var mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

nedanko said:

Bu arada o rakamlarin ne oldugunu bilmiyorum ama, bi yerden dogrulugu varsa sasirtici olmayan bi sonucu var. Kastamonu 5 bin sehir vermis, 300-400 bin nufusu var. Nufusun ciddi bi kesminin bir sekilde bi sehitle yakinligi vardir. Kastamonu belediye baskanida MHP li bir adam, hemde 3 kere kazanmis. MHP nin kalesi olmus yani. Milliyetciligi nasil artiriyor iste.

O yuzden oy deposu kan olan partileri mumkun mertebe ciddiye almamak gerek, daha saglikli bir gelecek icin.

rakamlar başka şeyle alakalıymış ama yine de yazdığından çıkan genel anlam o kadar iyi ki saygı duydum nedanko (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Halkalı'da askeri personel taşıyan servis otobüsüne yönelik bombalı saldırıda ağır yaralanan Jandarma Astsubay Mehmet Boşnak şehit oldu.

Olayın ardından Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan 37 yaşındaki Boşnak'ın beyin ölümü gerçekleşmişti. Yaşam destek ünitesiyle bağlantısı kesilen Boşnak'ın cenazesi Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Samsun'un Bafra ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Mehmet Boşnak, evli ve 2 çocuk babasıydı.

Halkalı Askeri Lojmanlardan hareket eden servis otobüsüne yönelik 22 Haziran'da düzenlenen bombalı saldırıda, jandarma astsubaylar Duran Bayram, Bekir Çelik, Uğur Ekiz ve Çağlar Bölük şehit olmuş, 17 yaşındaki askeri personel kızı Buse Sarıyağ da hayatını kaybetmişti.
Sosyal ağlarda paylaş

PKK, Hatay'da sivillere saldırı
Teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 2 vatandaş öldü
28 Haziran 2010 Pazartesi, 13:09:25

Hatay’ın Hassa ilçesinde bulunan Çardak Yaylası'na inen bir grup terörist ile sivil vatandaşlar arasında yaşanan çatışmada 2 vatandaşın öldüğü, 1 kişinin de ağır yaralandığı öğrenildi.

Güvenlik güçlerinin bölgeye intikal ettiği, çatışmanın halen sürdüğü bildirildi.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bunu ilk haber yapan gazetenin editörümüdür kimse onu bulup dövmek lazım cidden bu kadar bilinçsizce haber yapılması çok hatalı. Önce tam öğren haberi ondan sonra yayınla ama önce A diyip sonra B demesinin bir cezası olması şart.
Bu ateş açanların asker olduğu bilgisini nerde gördün ben bulamadım daha bir yerde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...