nedanko Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 http://www.milliyet.com.tr/anayasa-ya-bu-ulkeyi-turklerle-kurtler-kurdu-yazilirsa-/ekonomi/haberdetay/25.06.2010/1255153/default.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Atatürk ülkeyi kimlerle kurduğunu bilmiyordu zaten, o yüzden öyle bir ifade koydu. Ya Açın bakın, burada sticky, Atatürk Gençliğe seslenirken, Ey Türkiye gençliği, Ey Türk milleti diyor hep, Ey Türkiyeliler, Ey Türkiyede yaşayanlar, Ey TÜrkiye milleti falan demiyor nedense. Atatürk kendisi bizzat gördü, Osmanlının çöküşünü, özgürlük, anadil hakkı, eğitim hakkı peşinde koşan rumu, sırbı, ermenisi yüzünden çöktü bu millet. Şu an olanlarla Osmanlının son devrinde, dağa çıkan bulgar komitacıların durumuyla aynı. Tarih tekerrürden ibarettir, eğer ibret alınmazsa demiş şair. 100 yıl geçmiş, hala aynı sloganlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 nedanko said: http://www.milliyet.com.tr/anayasa-ya-bu-ulkeyi-turklerle-kurtler-kurdu-yazilirsa-/ekonomi/haberdetay/25.06.2010/1255153/default.htm Bu ülke ekonomik olarak kalkınmadıkça , insanların (insanlar derken türkü kürdü, doğuyu batıyı, aleviyi sünniyi ayrımadan söylüyorum) alım gücü gözle görülür müktarda artmadıkça terör felan bitmez. değil anayasaya "bu ülkeyi türkler ve kürtler kurdu" diye yazmak, memleketin adını kürdiye yapsanız da bu böyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 O ekonomi işi çözer olayı on yıl önce belki işe yarardı. Artık olay çok daha ileriye gitti, belkide dönülmez noktaya. Aynı sınıfta olduğum çok kürt var, çoğunun ekonomik durumları, eğitim durumları bayağı iyi, ama PKKya destek verdikleri çok belli, laf arasında vs. Adamlar işi Osmanlıya dayamaya başladılar, Osmanlılar Ermenileri soykırımdan geçirdiği gibi Kürtlerede soykırım uyguladı. Türkiyede bu soykırım politikasını devam ettird, binlerce köy yokedildi, çocuklar TSK tarafından öldürüldü filan. Bunların ekonomik durumu zaten normal daha daha versen ne olacak? Dağa çıkan akrabasına yardım yapacak en fazla. Biraz uyanın, aslında her şey sütliman sadece 4-5bin kişicik var, ama biz onlara yardım yaparsan onlarda eski güzel günlere dönecek tarzı hayat kurmayın. AKP en büyük ekonomik yardımı yaptı, hatta devlet rüşveti dağıttı, beyaz eşyalar vs. Seçimleri kazanan DTP oldu. Kabul edin yada Etmeyin, Türkler öyle böyle derken, artık bu ülkede bir Kürt faşizmi sorunu vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 balık vermek değil, balık tutmayı öğretmek mesele. ayrıca bölgesel kalkınmadan bahsetmiyorum ben, ülke olarak kalkınmadan bahsediyorum. Bunu yapamazsan, aç adamı manipüle etmek için her yol kullanılabilir, açlığı da, dini de, milliyeti de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Peki bu ülkeyi gerçekten Türkler ile Kürtler beraber mi kurdu? Kimileri diyor ki Kurtuluş Savaşı'nda Kürt askerler sadece 2%dir. Bilmiyorum doğru mu değil mi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dennis Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Onu diyenlerin acilen çay demlemesi lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Kurtuluş Savaşı'nda verilen şehit sayılarına dair şöyle bir liste var bazı yerlerde; adana: 1781 adıyaman: 193 afyon: 3273 ağrı: 35 aksaray: 604 amasya: 751 ankara: 4219 antalya: 2132 ardahan: 31 artvin: 211 aydın: 2638 balıkesir: 4043 bartın: 798 batman: 8 bilecik: 1585 bayburt: 249 bingöl: 106 bitlis: 282 bolu: 3206 burdur: 1023 bursa: 3121 çanakkale: 2210 çankırı: 1930 çorum: 3238 denizli: 3625 diyarbakır: 497 edirne: 1822 elazığ: 718 erzincan: 702 erzurum: 910 eskişehir: 1615 gazi antep: 1626 giresun: 1076 gümüşhane: 329 hakkari: 21 hatay: 585 ısparta: 1516 içel: 2272 istanbul: 3177 izmir: 2805 kahraman maraş: 784 karaman: 895 kars: 41 kastamonu: 5160 kayseri: 2127 kırıkkale: 505 kırklareli: 693 kırşehir: 1074 kocaeli: 1377 konya: 4787 kütahya: 2488 malatya: 643 manisa: 2200 mardin: 182 muğla: 1363 muş: 105 nevşehir: 1069 niğde: 1072 ordu: 1233 rize: 383 sakarya: 1465 samsun: 1243 siirt: 153 sinop: 2438 sivas: 1575 şanlı urfa: 710 şırnak: 8 tekirdağ: 980 tokat: 1224 trabzon: 1230 tunceli: 77 uşak: 1093 van: 343 yozgat: 2053 zonguldak: 2091 Tabi şehit sayısı üzerinden katkı hesabı yapmak çok da doğru olmayabilir zira savaşın amacı ölmek değil öldürmektir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 bu rakamlar yanlis, ya yaralilarda icinde ya da baska zaiyatlarda, belki cumhuriyet kuruldugundan beri olenler olabilir askerde, kore falan dahil. cunku 30-40 bin rakami deniyor ya, PKK'li, asker ve olen sivil sayisi toplami o. ornegin; http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9914612.asp?gid=0&srid=0&oid=0&l=1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Bu arada o rakamlarin ne oldugunu bilmiyorum ama, bi yerden dogrulugu varsa sasirtici olmayan bi sonucu var. Kastamonu 5 bin sehir vermis, 300-400 bin nufusu var. Nufusun ciddi bi kesminin bir sekilde bi sehitle yakinligi vardir. Kastamonu belediye baskanida MHP li bir adam, hemde 3 kere kazanmis. MHP nin kalesi olmus yani. Milliyetciligi nasil artiriyor iste. O yuzden oy deposu kan olan partileri mumkun mertebe ciddiye almamak gerek, daha saglikli bir gelecek icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Smoke Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 yalnız kastamonu askerlik şubesine bağlı olsam paniklerdim. şehit/nüfus oranı felaket Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Çok özür dilerim benim verdiğim sayılar Kurtuluş Savaşı'na ait belritmeyi unuttum. Onunla ilgili konuşuyordum da ben bi anlık rehavetle belirtmeyi unutmuşum :-( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Ha anladim. Bu arada Kurtlerle ilgili soyle bir durum var. Sevr de zaten Kurtlere bolge verilecektir. Ataturk bi adamini doguya yollar Kurtulus savasi icin bizimle savasir mi asiretler Kurtler diye. Kurtler'de din icin vatan icin savasiriz derler. Orada biraz dini durum var, yani elin gavuru yerine din kardesi mantigiyla beraber savasirlar. Zaten ozerklik sozu falan var, hatta 1921 anayasasina donsek yeterli der PKK, orada bu ozerklik var mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Regalya Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Kayıtlı olarak varmı bu peki? Çıkan ayaklanmalarda gönderilen kayıtlı asker sayısının 9-10 katının öldüğünü bi sürü hede var ortalıkda misal Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2010 nedanko said: Bu arada o rakamlarin ne oldugunu bilmiyorum ama, bi yerden dogrulugu varsa sasirtici olmayan bi sonucu var. Kastamonu 5 bin sehir vermis, 300-400 bin nufusu var. Nufusun ciddi bi kesminin bir sekilde bi sehitle yakinligi vardir. Kastamonu belediye baskanida MHP li bir adam, hemde 3 kere kazanmis. MHP nin kalesi olmus yani. Milliyetciligi nasil artiriyor iste. O yuzden oy deposu kan olan partileri mumkun mertebe ciddiye almamak gerek, daha saglikli bir gelecek icin. rakamlar başka şeyle alakalıymış ama yine de yazdığından çıkan genel anlam o kadar iyi ki saygı duydum nedanko (tu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sdeceokuyangenç Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2010 said: Halkalı'da askeri personel taşıyan servis otobüsüne yönelik bombalı saldırıda ağır yaralanan Jandarma Astsubay Mehmet Boşnak şehit oldu. Olayın ardından Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan 37 yaşındaki Boşnak'ın beyin ölümü gerçekleşmişti. Yaşam destek ünitesiyle bağlantısı kesilen Boşnak'ın cenazesi Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Samsun'un Bafra ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Mehmet Boşnak, evli ve 2 çocuk babasıydı. Halkalı Askeri Lojmanlardan hareket eden servis otobüsüne yönelik 22 Haziran'da düzenlenen bombalı saldırıda, jandarma astsubaylar Duran Bayram, Bekir Çelik, Uğur Ekiz ve Çağlar Bölük şehit olmuş, 17 yaşındaki askeri personel kızı Buse Sarıyağ da hayatını kaybetmişti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 PKK, Hatay'da sivillere saldırı Teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 2 vatandaş öldü 28 Haziran 2010 Pazartesi, 13:09:25 Hatay’ın Hassa ilçesinde bulunan Çardak Yaylası'na inen bir grup terörist ile sivil vatandaşlar arasında yaşanan çatışmada 2 vatandaşın öldüğü, 1 kişinin de ağır yaralandığı öğrenildi. Güvenlik güçlerinin bölgeye intikal ettiği, çatışmanın halen sürdüğü bildirildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Vatandaşlarla yaşanan çatışma derken, vatandaşlar karşılık mı vermiş? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Vermişler demek ki öyle yazılmış. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Olayın Rengi değişti. Hatay'ın Hassa ilçesinde güvenlik güçlerinin, kekik toplayan köylüleri terörist zannederek ateş açması sonucu 2 köylü öldü, 1 köylü yaralandı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Şimdi bunu ilk haber yapan gazetenin editörümüdür kimse onu bulup dövmek lazım cidden bu kadar bilinçsizce haber yapılması çok hatalı. Önce tam öğren haberi ondan sonra yayınla ama önce A diyip sonra B demesinin bir cezası olması şart. Bu ateş açanların asker olduğu bilgisini nerde gördün ben bulamadım daha bir yerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Glatheros Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 kekik mi topluyorlarmis? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Efrasiyab Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Habertürk orijinal, Hürriyet 2. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nedanko Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 http://www.milliyet.com.tr/terorist-sanip-koylulere-ates-acildi-/turkiye/sondakika/28.06.2010/1256345/default.htm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 28, 2010 bazılarına iyi malzeme olacak bu olay. yazık, Allah rahmet eylesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar