Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ev malikinin belediyeden izinsiz balkon genişletmesi.

kavurma

Öne çıkan mesajlar

abi teras olayı başka bişey, planında hmax değeri verilir yani yapının max gabarisidir. Onu aştıysa yasallıktan çıkıyor tabi. Keza balkon kapatmak da yasak değil ancak kapalı çıkmalar imar mevzuatına göre inşaat alanından sayılır dolayısıyla ruhsata tabidir. Gidip tadilat ruhsatını almadan kafasına göre yaptıysa yıkarlar.
Sosyal ağlarda paylaş

belediye'nin avukatı :S

abi mahkemeye mi vericeksin şikayet mi edeceksin :D Zira belediyesi zaten hertürlü cezai yaptırım yetkisine sahip yani çok büyütmeye gerek olmadığını düşünüyorum çünkü oraya böyle avukatlı dikilince komik bi durum olabilir. Vatandaş olarak zaten her türlü bilgi edinmek şikayette bulunmak veya eşitlik bağlamında hakkını aramak en doğal hakkın.
Sosyal ağlarda paylaş

kavurma said:

3 katlı bir apartmanda yaşıyorum ve komşum balkonunu değiştirene kadar tüm balkonların ebatları aynı idi. Taaki değerli komşumuz bu işlemini yapana kadar. Şimdi merak ettiğim konu şu; bu evi belediyeye, hangi kanunu dayanak göstererek şikayet edebilirim? Google'dan araştırma yaptım ancak somut birşeyler elde edemedim..

kavurma said:

Bariz bir şekilde balkonunu uzattı yani 1 veya 1.5 metrelik balkonu oldu 7 metre. Benim balkonum hala 1 veya 1.5 metre. Eğer bu durum yasal ise ben diğer balkona kadar uzatmayı düşünüyorum evimin balkonunu. Eğer yasal değil ise bu adamı cidden şikayet edeceğim.

kıskançlık kötü bir şey tabii...
Sosyal ağlarda paylaş

Sen de haklısın tabi de anlatmak istediğim yanlış anlama yani avukatlar imar hukukçusu dahil bi şehir plancısı kadar hakim değiller bu konuya, dolayısıyla eğer komşuyla söylediğin gibi durumda kalmak istemiyosan önce belediyeye gidip bire bire önce bulunduğun yerine şartlarını iyice görürsün (imar durumu) ona göre belki dediğim gibi yasaya aykırı bir durumu yoktur (ki gördüğüm çizimden de çok illegal bişey göremedim) dolayısıyla şikayet etmezsin, sen de yaparsın balkonunu. Ha varsa aykırı bir durum onlar hangi kapsama girdiğini iyi biliyor zaten, sade bi dilekçeyle yerinde inceleme yapılmasını talep edersin yeterli. Gene de mülk sahibi sizsiniz kolay gelsin :)
Sosyal ağlarda paylaş

Ben tabiki yöneticimin gazıyla hareket etmeyeceğim bunu bireysel olarak bazı konuları göze alaraktan yapıyorum. Kedi ciğer ilişkisi ile kesinlikle alakası yok istesem bende yaptırırdım aynı balkondan ancak yaptırmadım. Eğer imara aykırı bir durum var ise uğraşsın dursun beni ilgilendirmez bu saatten sonrası.
Sosyal ağlarda paylaş

binanin herhangi bir yerinde 1 cm bile degisiklik yapmak yasaktir yapilacak her degisiklik icin tadilat plani cizdirmek ,tadilat ruhsati almak lazim en basitinden ve belediyede adamin yoksa aylar surebiliyor bu dediklerim komsun balkonunu 5m uzattigina gore imar isler bsk ile ense-saplak iliskisi icinde olmali o yuzden bosuna ugrasma derim ben
Sosyal ağlarda paylaş

pascalnouman said:

binanin herhangi bir yerinde 1 cm bile degisiklik yapmak yasaktir yapilacak her degisiklik icin tadilat plani cizdirmek ,tadilat ruhsati almak lazim en basitinden ve belediyede adamin yoksa aylar surebiliyor bu dediklerim komsun balkonunu 5m uzattigina gore imar isler bsk ile ense-saplak iliskisi icinde olmali o yuzden bosuna ugrasma derim ben

açık çıkmalar ruhsata tabi değildir arkadaşlar, inşaat alanından sayılmazlar dolayısıyla açık çıkma dediğimiz normal balkonlar için yasal mevzuat çerçevesinde oynamalar yapabilirler. Ruhsata tabi tadilatlar için tadilat ruhsatı almak zorunludur ki yine yasal kapsamda bunların da ne oldukları belirtilmiştir. Yani kısacası yapı kullanma ruhsatına esas yapı projelerinde ruhsata tabi olmayan değişiklikler yapmak YASALDIR.
Sosyal ağlarda paylaş

kavurma said:

Bariz bir şekilde balkonunu uzattı yani 1 veya 1.5 metrelik balkonu oldu 7 metre. Benim balkonum hala 1 veya 1.5 metre. Eğer bu durum yasal ise ben diğer balkona kadar uzatmayı düşünüyorum evimin balkonunu. Eğer yasal değil ise bu adamı cidden şikayet edeceğim.

kavurma said:

Kimlik falan umrumda değil zaten günaydın diyorum yüzüme bakmıyor meymenetsiz suratlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...