Rasmon Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 abi teras olayı başka bişey, planında hmax değeri verilir yani yapının max gabarisidir. Onu aştıysa yasallıktan çıkıyor tabi. Keza balkon kapatmak da yasak değil ancak kapalı çıkmalar imar mevzuatına göre inşaat alanından sayılır dolayısıyla ruhsata tabidir. Gidip tadilat ruhsatını almadan kafasına göre yaptıysa yıkarlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Breedan Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 bide balkon normalin 2 katından fazla sanırım resme göre. baya mimarla kafa bulmuşlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Yönetici ile konuştum az önce şikayet et bende seni destekliyorum dedi. Yarın birkaç avukat arkadaşımla ve belediyenin avukatıyla görüşeceğim bu konuyu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 belediye'nin avukatı :S abi mahkemeye mi vericeksin şikayet mi edeceksin :D Zira belediyesi zaten hertürlü cezai yaptırım yetkisine sahip yani çok büyütmeye gerek olmadığını düşünüyorum çünkü oraya böyle avukatlı dikilince komik bi durum olabilir. Vatandaş olarak zaten her türlü bilgi edinmek şikayette bulunmak veya eşitlik bağlamında hakkını aramak en doğal hakkın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Belediyenin avukatıyla konuşunca hemen Türk Milleti Adına diye karar yazılmıyor. Bu konunun hukuki boyutları hakkında nedir ne değildir, nasıl şikayet etmeliyim, hangi yasayı dayanak göstermeliyim diye bilgi alacağım.. Buda başka bir resim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Ben işimi garantiye almak istiyorum. Yarın birgün komşu ceza meza yemezse ve benimde şikayet ettiğimi zaten bilecek hergün sabah işime giderken zaaaa nasılda koydum ama diyişini kaldıramam kan çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Todesengel Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Belediyede bina planı vardır. İzin almadan yaptıysa bu yasaya aykırıdır. Başka bir şeye ihtiyacın yok. Bu adamın kat planı böyle değil diyeceksin bitti gitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pipet Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 no offense ama çok pis kedi ciger ilişkisi var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quiternoob Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 kavurma said: Yönetici ile konuştum az önce şikayet et bende seni destekliyorum dedi. Türkiye'de komşun böyle bişey diyosa temkinli olacan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 kavurma said: 3 katlı bir apartmanda yaşıyorum ve komşum balkonunu değiştirene kadar tüm balkonların ebatları aynı idi. Taaki değerli komşumuz bu işlemini yapana kadar. Şimdi merak ettiğim konu şu; bu evi belediyeye, hangi kanunu dayanak göstererek şikayet edebilirim? Google'dan araştırma yaptım ancak somut birşeyler elde edemedim.. kavurma said: Bariz bir şekilde balkonunu uzattı yani 1 veya 1.5 metrelik balkonu oldu 7 metre. Benim balkonum hala 1 veya 1.5 metre. Eğer bu durum yasal ise ben diğer balkona kadar uzatmayı düşünüyorum evimin balkonunu. Eğer yasal değil ise bu adamı cidden şikayet edeceğim. kıskançlık kötü bir şey tabii... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Sen de haklısın tabi de anlatmak istediğim yanlış anlama yani avukatlar imar hukukçusu dahil bi şehir plancısı kadar hakim değiller bu konuya, dolayısıyla eğer komşuyla söylediğin gibi durumda kalmak istemiyosan önce belediyeye gidip bire bire önce bulunduğun yerine şartlarını iyice görürsün (imar durumu) ona göre belki dediğim gibi yasaya aykırı bir durumu yoktur (ki gördüğüm çizimden de çok illegal bişey göremedim) dolayısıyla şikayet etmezsin, sen de yaparsın balkonunu. Ha varsa aykırı bir durum onlar hangi kapsama girdiğini iyi biliyor zaten, sade bi dilekçeyle yerinde inceleme yapılmasını talep edersin yeterli. Gene de mülk sahibi sizsiniz kolay gelsin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Pipet said: no offense ama çok pis kedi ciger ilişkisi var +1 :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Ben tabiki yöneticimin gazıyla hareket etmeyeceğim bunu bireysel olarak bazı konuları göze alaraktan yapıyorum. Kedi ciğer ilişkisi ile kesinlikle alakası yok istesem bende yaptırırdım aynı balkondan ancak yaptırmadım. Eğer imara aykırı bir durum var ise uğraşsın dursun beni ilgilendirmez bu saatten sonrası. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 binanin herhangi bir yerinde 1 cm bile degisiklik yapmak yasaktir yapilacak her degisiklik icin tadilat plani cizdirmek ,tadilat ruhsati almak lazim en basitinden ve belediyede adamin yoksa aylar surebiliyor bu dediklerim komsun balkonunu 5m uzattigina gore imar isler bsk ile ense-saplak iliskisi icinde olmali o yuzden bosuna ugrasma derim ben Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 kavurma said: Resim ile göstermek gerekirse. Durum bundan ibaret eğer bu konu hakkında mevzuat bilgisi olan var ise lütfen yardımcı olsun. şu resme yapacağım tek yorum hergün balkondan işe fotoğraf makinan yok mu çık bir resim çek ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Pipet said: no offense ama çok pis kedi ciger ilişkisi var bazen kurallara uyulmamasını bu şekilde savunmaya çalışanlara da ceza verilse ne güzel olur diyorum.. tabii dünyada binbir çeşit insan var.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 pascalnouman said: binanin herhangi bir yerinde 1 cm bile degisiklik yapmak yasaktir yapilacak her degisiklik icin tadilat plani cizdirmek ,tadilat ruhsati almak lazim en basitinden ve belediyede adamin yoksa aylar surebiliyor bu dediklerim komsun balkonunu 5m uzattigina gore imar isler bsk ile ense-saplak iliskisi icinde olmali o yuzden bosuna ugrasma derim ben açık çıkmalar ruhsata tabi değildir arkadaşlar, inşaat alanından sayılmazlar dolayısıyla açık çıkma dediğimiz normal balkonlar için yasal mevzuat çerçevesinde oynamalar yapabilirler. Ruhsata tabi tadilatlar için tadilat ruhsatı almak zorunludur ki yine yasal kapsamda bunların da ne oldukları belirtilmiştir. Yani kısacası yapı kullanma ruhsatına esas yapı projelerinde ruhsata tabi olmayan değişiklikler yapmak YASALDIR. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Yarın olsun hayır olsun ben sizi bilgilendireceğim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pipet Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 kavurma said: Bariz bir şekilde balkonunu uzattı yani 1 veya 1.5 metrelik balkonu oldu 7 metre. Benim balkonum hala 1 veya 1.5 metre. Eğer bu durum yasal ise ben diğer balkona kadar uzatmayı düşünüyorum evimin balkonunu. Eğer yasal değil ise bu adamı cidden şikayet edeceğim. kavurma said: Kimlik falan umrumda değil zaten günaydın diyorum yüzüme bakmıyor meymenetsiz suratlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Ha derseniz ki bunların sınırları çok mu keskin? Malesef. Bu balkon olayları da genel olarak belediyelerin insiyatifinde olan bişey, ancak genelde kamu yararına engel teşkil edecek bir tecavüz olmadığı sürece çoğu değişiklik "şikayet edilse dahi" göz ardı edilebiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 binanın sadece bi tarafına böle balkonları büyüt.. bi de binada zaten çıkmalar falan varsa ilk yapımdan, giriş de yüksek kat ve altı böle boool camekanlı dükkan falansa binan burulmadan balerin gibi dönerek insin aşağıya depremde.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HoeZ Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 niye şikayet ediyrsun komsunun balkonu sizinkinden uzun diye kıskanclıga girmek gerekmez sikayet etmek hic gerekmez bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Abi itiraf ediyorum bizim de evimiz zemin katta, ön cephede balkon yoktu. Sonrada balkon yaptırdık cillop gibi oldu ehehhe edit: ama yapı silüetini bozmuyor üsttekilerle birebir aynı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 abi alt tarafi cikma dediginiz balkonun binaya vermis oldugu bir burulma bir egilme momenti var yani cok fazla teknik konusmak istemiyorum ama olasi bir sarsintida hemen yanındaki binadan daha farkli davranir bu ek yuklerden dolayi sevgili binaniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pipet Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 aklıma gelmişken tekrar izleyim bari Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar