Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doğuda görev yapan bir doktorun Mektubu..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
ya konu ne insanlar ne kürtler ne o ne bu. Sonuçta hiçbirimiz salak değiliz kimin ne yaptığı kimi desteklediği ortada. Ama zaten konu bu değil.

Konu güneydoğudaki saçmalıklar, bunları kimse inkar etmesin bunların düzeltilmesi lazım. Eğer sorun insandaysa insanın da düzeltilmesi lazım ve bugün devletin izlediği yol yanlış çünkü terör ve bozukluklar hala devam ediyor. Devlet baba zamanında ilgilenmeyerek isyankar, kendisine dayak atan çocuğuna bugün her istediğini veriyor. Devlet eğer baba olacaksa önce düzeltemeyeceği o kaybettiği isyankar çocuğunu döve döve yola getirmeli, sonra isyankarlaşma yolundaki daha küçük olanları ilgisiyle ve eğitimiyle doğru yola yönlendirmeli. Öyle her istediğini vererek olmaz.
Mesaj tarihi:
sorunları çözmenin tek yolu bu ama, konuşmadan düşünce üretmeden "dünyayı kurtarmadan" sorunlar bitmez yani. sonuçta nikaraguadan bahsetmiyoruz yarın öbür gün biz de askerlik yapıcaz.

MasterHapLo said:

Sonuc olarak verilen tavizlerin de cok birsey degistirmedigi goruluyor. Sıcak hava zaten insanlari mayistirir buna beles yasama ve istedigini alamadiginda terorle tehdit etmeyi de ekleyince ne ala memleket oluyor. Ordaki halkın icinde sefil yasayani da bol ama bi o kadar da nemalanan ve cozum istemeyen de var.

verilen tavizler isyankar çocuğu daha da yüzleme yapıyo yaşananlardan görüldüğü gibi. Açılımlar yalan çıktı yani.
Mesaj tarihi:
istanbul'daki %6 kaçağı diğer illerdeki kaçaklarla karşılaştıran var mı toplamda?

diğer yandan düzgün bir devletten beklenen tabii ki herşeyi kitabına göre yapmasıdır; ama uygulamada bunun önünde engeller olduğunu kabul edin.

ülke ekonomisi belli bir seviyeye gelene kadar bu üstü örtülü uygulamalar devam edecektir. hatta bence etmelidir. bunlar zamanla düzeltilebilecek şeyler, şartlar el verdikçe olacak işler.

kürdü türkü de yok bunun bu arada. doğuda şartlar belli. elektriği kaçak kullanana genetik test mi yapılıyor? o şema illere göre kaçak elektriği gösteriyor, ırka millete göre değil.
Mesaj tarihi:
Oralarda çözüm olmaz. Nemalanan çok Para kazanan (550nin bi kısmı tam bilmiyorum kaçı.) aşiret reisi . Adama Köle lazım Kendini dinletecek güruh lazım. Bunun için cahillik lazım. ve bu 550nin bi kısmı olunca devletde bişi yapamaz çünkü kontrol onlarda. Bizde burda birbirimizle boşuna tartışalım boşuna konuşalım sonuçta bu olaylarla yetişmiş (nerdeyse 2 nesil var Çözüm zor hatta imkansız. Önce ordaki olaylardan nemalanan adamların 550ye girmemesi lazım. (yanlış anlaşılmasın Kimse girmesin demiyorum gerçekten oradaki halkın iyiliğimi isteyecek bilinçli kişilerin seçilmesi lazım halkın arasından.Tabi bide halkın alıştığı o kolay sistemi bırakabilmesi lazım.

Kısacası Derebeylik orda hala devam ediyor ve bu derebeylik sisteminin bitmesi lazım orda....
Mesaj tarihi:
konu ırk değil. ha bu konudan isteyen ırklarla ya da şehirlerle ilgili belki de gayet haklı anlam da çıkartabilir ama en azından biz bunu konuşmayalım. İstanbul gibi bi şehir için %6 toplamda çok olabilir ama şunları da unutmamak lazım:

1-İstanbul en çok göç alan şehir ve gayet de kaçak elektrik kullanan varoş kesim hergün devam eden göçle gelen kısım.

2-%6 kullanan varsa %94 de kullanmayan var bunun da toplamına bakın. Şehir bazında toplama değil orana bakmak lazım.
Mesaj tarihi:
cumhuriyetin kurulusunda ozgur bireyi şart koşan modern toplum için hem sosyal hem ekonomik olarak en buyuk tehlike olan dogudaki toprak ağaları cıkarları icin toprak reformunu reddederken iyiydi hacı,yıllarca aşiretindeki adamlar sayesinde meclise girdiler,ihaleleri aldılar,70 sene ugrastık bu adamlarla gap dedik olmadı gup dedik olmadı simdi amerika daha fazla vizite ücreti ödüyor diye turkiye cumhuriyeti isgalci mi oldu,ah kuzum ah gülüm,demohraağsi gelecek kuzum merak etme eğil az biraz bak daha hızlı gelecek
Mesaj tarihi:
@-007-
huun'un yaklaşımıyla insanlar kendi aralarında bir yerlere varabilir. Fakat bu ülkenin sorunu adım atmak. Faliyet göstermek. Uygulamada bişeyler yapmak. Yoksa TV'de her kanal 4-5 saatini hergün bu tip tartışmalara veriyor. Uzun zamandır. İnsanlar kendi sorunlarıyla ilgilenmeye başlarsa bence ulusal problemlerde azalır. Çünkü kendi sorunlarımıza ailevi veya bireysel bir yön verebilme gücümüz var. Şuan tartıştığımız şeylere değil. Kendi sorunlarını çözmüş insanlarda emin ol oturup konuştuğunda çok güzel çözümler ortaya çıkabilir. Türkiye kendi arasında anlaşamıyor. Bunun sebebide daha kendiyle ilgilenmeyen adam başka evrensel yada ulusal sorunlara nasıl çözüm getirebilecek? Türkiye'nin ulusal sorunları çok evet. Ama bireysel öyle problemler var ki önce çözülmesi gereken herkes biraz kendine çevresine bakarsa en huzurlusu bile bişeyler bulacaktır.

Yani milliyetçilik, dini tarikatler, çeşitli ideolojiler peşinde koşmadan önce kişinin kendisine bir sorması lazım. Benim hayatım nasıl? Önemli olan bir insanın kendi yada ailevi (Yada çevresiyle uyumu) mutluğudur. Gerisi boşluk doldurmacadır.
Mesaj tarihi:
Kri yüzünden iişten atılmışsam bu benim kişiselimi aşar memleket meselesi haline gelir

Kriz yüzünden Daha kötü bir işte çalışmaya mecbursam bunu düzeltmek zorunda kalırım

Kısacası devlet yapması gerekenleri yapamaz verdiğim vergileri çarçur eder (yada kendine kullanırsa) Ben ne yaparsam yapayım nası kendi sorunlarımı çözmeye çalışırsam çalışayım, bu sorun çözülmez ve ben bişiler yapmak zorunda hissederim kendimi. Ha salla nolucak kendi işine bak diyorsanızda bu köle yaratmak için süper bi uyutma numarasıdır.
Mesaj tarihi:
@Buddha dediğin doğru evet ama eksik. tabii ki toplumsal problemlerin sebebi temelde kişisel problemlerdir. ama bugün biz de biliyoruz ki biz burda ne kadar kişisel mükemmeleşsek de güneydoğuda devam eden bi sorun var ve bunun düzeltilmesi için yapmamız gereken kendimize bakmamızdan fazlası.

Mesela bizim mükemmel hayat sürmemizi ve ülkenin gelişmesini engelleyen kamburlar genelde güneydoğu kaynaklı. Bizim daha da ilerlememiz için buna kafa yormamız lazım. Doğrudan bizi kişisel bazda ilgilendiren mesele yani, sonuçta hergün sokağa dışarı toplu mekanlara alışveriş merkezine gidiyoruz ve bombalanma riski hiç hoş bi olay değil!

güneydoğudaki sorun yaşayan adamı, kullanılan rahat adamı, şımartılan terör destekçisini, masum cahil köylüyü, toprak ağasını, işsiz kandırılmış genci, okula gitmeyen kandırılmış çocuğu hepsini kişisel bazda değerlendirerek çözüm üretmek lazım. Kendilerine bakması gerekenler onlar kısacası.
Mesaj tarihi:
al işte abi nato kafa nato mermer, gelişmemizi güneydoğu engelliyomuş. sonra ırkçı diyince kızıyolar ya, yok valla yasak olsun siyaset, çok sıkıldım bu bağnaz faşistlerden.

söyliceklerimi söyledim zaten, amma değerli elektriğiniz varmış ..koskoca bir kimliğin, dilin bastırılmasıyla, yıllar boyu OHAL'lerle, yakılan köylerle, zorunlu göçle, işkenceyle sindirilmiş bir topluma "ama kaçak elektrik tüketiyorlaarrr bi de çok cahillerrr bi de bize ayakbağı oluyolarrr" diye yaygara koparıyosunuz, utanmanız arlanmanız yok resmen. hem zulmet, hem şikayet et, tereyağı gibi üste çık. cillop türk mantalitesi.
Mesaj tarihi:
sir said:

tüh ya nazar değdirdim sanırım topiğe, faşizanlar dayanamamış bildik klişeleri okumuşlar yine..
...

işine gelmeyen ve bir sorunu bildiren her yorumu alakasız şekilde ırkçılığa faşizme bağlamaya çalışan tırtlıktan bahsetmiştim, muhteşem bir örnek olmuş bahsettiğim duruma şu mesaj, teşekkürler sir :)

Mesajın geri kalanını alıntılamak haksızlık olur, en azından orada düzgünce görüş bildirmişsin fikir beyan etmişsin, orası tartışılır konuşulur, ama şu ilk paragraf hakikaten kelimenin tek anlamıyla tırt.
Mesaj tarihi:
Batıda kullanılan yok değil mi? Hocam doğu batı Türkiye'nin büyük bir kısmı futbol takımı tutar gibi fanatik siyasi parti tutuyorlar. Bu kişisel eksiklerden dolayıdır. Lütfen doğuya suç filan atma. Batıda en az doğu kadar cahil gaza gelmeye hazır. Ben arada fark göremiyorum. Ama sen diyorsunki doğuda şu sorun var, doğudakide batıdakilerde şu sorun var diyor. Karşılıklı suçlama 30 yıldır. Tamamen doğaçlama eksikliği. Tamamen kişisel problemler. Tamamen kişinin kendi dışında sorunlara yönelmesi. Dışardakini yada ötekini suçlama yada onun sorunlarına ortak olma çözmeye çalışma. Tamemen kişisel sorunlardan kaçma. Affetmeyi bilmiyoruz anlamayı bilmiyoruz çok öfkeliyiz, her an patlıyabiliyoruz, futbol sahalarına gidip küfrediyoruz içimizdeki ateşi biraz dindirmek için, nefret doluyuz vs vs vs. Bunlarda ne tanrının ne a partisi b partisi nede diğer ulusal sorunlarla alakalı. Tamamen kişisel bir sorun. Ve herkes anca kendi bu sorunlarını çözebilir. Çözemedikçede suçlama, tepki verme, ego, kendini haklı çıkarma ve farkında olmadığımız birçok problem evrensel probmlemlere neden olmaya devam edecektir. Temeldeki sorun biziz kendimiziz.
Mesaj tarihi:
Peki Sir Dasaanın dediği gibi hadi herkes elini taşın altına konsun dendiğinde
Elini taşın altına koyabilicekmisin
Yoksa yine aynı tas aynı hamam devam etsinmi diyeceksin.
Bişilerden Vazgeçebilicekmisin
Ben Vazgeçtim diyelim Bana sen Vazgeçtiğinin garantisini verebilicekmisin

Yoksa Şu belirlenen Hedeflere ulaşmak için vargücünle çalışmaya devammı edeceksin...
Mesaj tarihi:
rewendor özellikle sana yazmamıştım onu, dediğin noktayı gayet iyi anlıyorum. ama şimdi bölgedeki kaçak elektrik kullanımını tek veri olarak alıp, mesajda bahsettiğim diğer haritaları es geçerek "hmmm acımız büyük" demek de bana acaip saçma geliyo, üzgünüm.

dasaaanın hemen her topikteki mesajlarını gülümseyerek okusam da bu konuda hiç komik olamıyo bence. komik olunabilecek bi konu değil belki de ondan.

bölgede suç oranı aşırı yüksekse, insanlar bir takım kaynakları, işgücünü, hukuki veya ekonomik prosedürleri istismar ediyosa, bu yine devletin sorunu kardeşim. ben pozitif ayrımcılık olsun falan da demiyorum, terör cezasız kalsın, millet istediği gibi elektriği sömürsün, vergi kaçırsın demiyorum.

ama esas meseleyi çözmeden, devletçe-milletçe kürtlerin yaralarını sarmadan, haklarını teslim etmeden "hop şunları şunları düzeltin, adam olun hele" deme lüksümüz yok, anlatmaya çalıştığım bu.
Mesaj tarihi:
dediğim gibi tek konu kaçak elektrik değil o sadece güneydoğudaki sorunların sadece bir örneği. Doktorun mektubundaki diğer konular yalan falan değil, hepsi var bugün öyle tek olay elektrik değil yani.

sir said:

al işte abi nato kafa nato mermer, gelişmemizi güneydoğu engelliyomuş. sonra ırkçı diyince kızıyolar ya, yok valla yasak olsun siyaset, çok sıkıldım bu bağnaz faşistlerden.

söyliceklerimi söyledim zaten, amma değerli elektriğiniz varmış ..koskoca bir kimliğin, dilin bastırılmasıyla, yıllar boyu OHAL'lerle, yakılan köylerle, zorunlu göçle, işkenceyle sindirilmiş bir topluma "ama kaçak elektrik tüketiyorlaarrr bi de çok cahillerrr bi de bize ayakbağı oluyolarrr" diye yaygara koparıyosunuz, utanmanız arlanmanız yok resmen. hem zulmet, hem şikayet et, tereyağı gibi üste çık. cillop türk mantalitesi.

Gelişmemizi güneydoğu engelliyor evet 30 senedir teröre ayırdığımız bütçedir bugün geri kalmamızın sebebi. Bu gerçekleri hazmedemeyip biz gerçekleri söyleyince ırkçı demen de ağır saçmalamak haberin olsun. Lafımda kürt geçmiyo bak bi topğluluktan ya da ırktan bahsetmiyorum bu ülkede terör var hergün şehir geliyo biliyo musun?!

Konuyu ısrarla olmadığı halde kürt ırkı seviyesine düşürmen senin güncel meseleleri konuşurken dünya görüşünün ne seviyede kaldığını belli ediyor zaten. Konu herhangi bir ırk değil. Konu güneydoğudaki sorunlar.

O bölgedeki terörün sebepleri ayrı bir tartışma konusu, öyle yakılan köyler ergenekon falan değil olay. Şeyh Sait'i geçip İngiltere'ye kadar gider olay. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz yani, o da ayrı bi tartışma konusu. Biz güneydoğu sorunlu diyince köyler yakldı demekle terörizmi haklı çıkaramazsın.
Mesaj tarihi:
hah işte derdim de orası zaten. işi hemen ırkçılığa faşizme getirip bağlamaya çalışmak zaten şu sorunun çözülememesinde 1 numaralı etken. Bi taraf "pis doğudakiler millli geliri harraslıyor dolandırıcı herifler" diyor, diğer taraf da "vay pist faşikler hepiniz ırkçısınız" diyo sonra gel de bu adamları kafa kafaya buluştur, sorunu çöz.

Doğudaki sorunlardan dolayı tüm doğuyu komple suçlamamayı öğrenmek kadar, doğudaki problemleri dile getirip bu konuda tartışanları ırkçı faşist diye damgalamamayı da öğrenmek gerekiyor, en az ilki kadar büyük bir problem çünkü bu.
Mesaj tarihi:
Buddha said:

Batıda kullanılan yok değil mi? Hocam doğu batı Türkiye'nin büyük bir kısmı futbol takımı tutar gibi fanatik siyasi parti tutuyorlar. Bu kişisel eksiklerden dolayıdır. Lütfen doğuya suç filan atma. Batıda en az doğu kadar cahil gaza gelmeye hazır. Ben arada fark göremiyorum. Ama sen diyorsunki doğuda şu sorun var, doğudakide batıdakilerde şu sorun var diyor. Karşılıklı suçlama 30 yıldır. Tamamen doğaçlama eksikliği. Tamamen kişisel problemler. Tamamen kişinin kendi dışında sorunlara yönelmesi. Dışardakini yada ötekini suçlama yada onun sorunlarına ortak olma çözmeye çalışma. Tamemen kişisel sorunlardan kaçma. Affetmeyi bilmiyoruz anlamayı bilmiyoruz çok öfkeliyiz, her an patlıyabiliyoruz, futbol sahalarına gidip küfrediyoruz içimizdeki ateşi biraz dindirmek için, nefret doluyuz vs vs vs. Bunlarda ne tanrının ne a partisi b partisi nede diğer ulusal sorunlarla alakalı. Tamamen kişisel bir sorun. Ve herkes anca kendi bu sorunlarını çözebilir. Çözemedikçede suçlama, tepki verme, ego, kendini haklı çıkarma ve farkında olmadığımız birçok problem evrensel probmlemlere neden olmaya devam edecektir. Temeldeki sorun biziz kendimiziz.

Ben de senin gibi bakabilmeyi isterdim ama sana tamamen katılmıyorum. Batıdaki adamın suçu varsa suçlasın güneydoğudaki. Batıdaki adamın ne suçu var? Batıda da cahil var evet cahil her yerde vardır ama terör güneydoğuda var ve bizim çözmemiz gereken konu terör. Dolayısıyla terör olan bölgedeki insanı kişisel olarak değerlendirmemiz gerekiyo.
Mesaj tarihi:
sir said:

ben pozitif ayrımcılık olsun falan da demiyorum, terör cezasız kalsın, millet istediği gibi elektriği sömürsün, vergi kaçırsın demiyorum.

ama esas meseleyi çözmeden, devletçe-milletçe kürtlerin yaralarını sarmadan, haklarını teslim etmeden "hop şunları şunları düzeltin, adam olun hele" deme lüksümüz yok, anlatmaya çalıştığım bu.

çelişiyosun.

pozitif ayrımcılık yapıldığını kabul edip hala "eşitlik verilsin!!!!!!" demen bambaşkaymış.

Bu arada sakın bu millete yara sarmaktan bahsetme çünkü çoğu yerde hergün sayısı artan şehit aileleri tarafından linç edilirsin. Önce terörist aileleri türklerin yaralarını sarsın!
Mesaj tarihi:
@Ursusmartimus

Doğrudur. Ancak gücü elinde tutanda cahillikten faydalanıyor. Ne kadar ülkede bunlardan arınmış insan artarsa o kişilere o kadar güç prestij kullanacak koyun kaybedecekler.

-007-
Bilmiyorum 30 yıldır bişey değişmedi senin bahsettiğin mantıkla. Ki batıda senin mantığın çok, aynı mantığın tersinin düşünende doğuda çok. Bence sonuçları düzeltmekle değil. Sebepleri azaltmakla ilgilenilmeli. Buda yine benim vurgulamak istediğim kısma geliyor. Yine Ursusmartimusun dediği gibi güç bırakmak istemeyenler zaten batıdaki güçler batıdaki koyunlarıyla, doğudaki güçler doğudaki koyunlarıyla Terör ve onun gibi diğer sorunların bitmesine izin vermeyecek. Ama batıdaki doğudakine bakıyor koyun diyor doğudaki batıdakine. Kimse aynaya bakmıyor.
Mesaj tarihi:
ben de sonuçların düzeltilmesindense sebeplerin azaltılması gerektiğinin daha öncemli olduğunu söylüyorum ama sonuçları da bi yana bırakamayız. Benim desteklediğim mantık şu ana kadar o bölgede uygulanmadı. Olay açılım yapmakla düzelmez.
Mesaj tarihi:
sen de doğuda pkklıların veya faili meçhule kurban gidenlerin akrabaları tarafından linç edilirsin o zaman? senin ölülerin doğudaki ölüleri döver mi? şimdi de ölüleri mi kıyaslıcaz burda?

ayrıca daha önce de dedim, şırnağın verdiği şehit sayısı, istanbuldan fazla. buna da güneydoğu bizi geri bırakıyo mu diceksin?
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...