Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

400 Metre Koşu İçin Tavsiyeleriniz ??

spyfurky

Öne çıkan mesajlar

Ayın 28 inde mülakat sınavlarım var ..spor için 400 metreyi 75 saniyede koşmam gerekiyor, 10 günden beri düzenli olarak orta tempoda 20 - 25 dakika koşuyorum.

Bugun 400 mtreyi denedim tam bir fiyasko..yolun yarısında kesilip kalıyorum.hızımı ayarlıyamıyorum..Normal hızla başlasam bile daha sonra hızlanamıyorum..Ne yapmalıyım 13 günüm var..
Sosyal ağlarda paylaş

75 saniyede tamamlayıp tamamlayamayacağını bilmiyorsun kısaca. Çünkü tempoyu hızlı tuttuğun için yarısında kesiliyorsun. Önce 400 ü kaç saniyede kştuğunu bir öğrenmeye bak. Belki 75 saniyede tamamlayabilirsin ama 75 saniyeden daha hızlı bir tempoda gittiğin için tıkanıyorsundur.

Önce bir 400 ü tamamlamaya çalış. Sonra süreye bak.
Sosyal ağlarda paylaş

400 metreyi bugun ölçtüm yani gerçekten koşar gibi koştum 1.23 te zor bela bitirebildim..

dün sahanın etrafında durmadan 10 tur attım(düşük tempo)
bugunde 8 tur attım düşük tempo ile..

sonra 400 ü diğer koşanlarla beraber denedim sonuc 1.25 civarında hep

en hızlı en iyi kosmaya çalıştıgımda sonuç bu ..

sınav zamanına kadar nasıl daha iyi olabilirim
Sosyal ağlarda paylaş

spyfurky açıkçası çok az zamanın var ve söylediklerine göre durum pek iç açıcı değil. yavaş veya orta tempoda koşmanın sana bir faydası olmaz diye düşünüyordum, spor bilimleri mezunu doktorasını yeni bitirmiş bir arkadaşla konuştum diyor ki;

zaman az ama ağır bir çalışmayla istediği süreye inebilir. hangi sürede tamamlayabiliyorsa onun %80-90 ı gibi bir sürede
5-6 set koşmalı. tabi bunu haftada en fazla 3 kere falan yapabilir diyor. alışık değilse dikkat etmeli, sakatlanabilir dedi.

senin bu konulardan anlayan biine görünmen lazım. vücudunun durumuna göre falan sana önerilerde bulunmalı. böyle yavaş tempoda 25 dakka falan koşarak başaramazsın bu işi.
Sosyal ağlarda paylaş

Myshkin said:

spyfurky açıkçası çok az zamanın var ve söylediklerine göre durum pek iç açıcı değil. yavaş veya orta tempoda koşmanın sana bir faydası olmaz diye düşünüyordum, spor bilimleri mezunu doktorasını yeni bitirmiş bir arkadaşla konuştum diyor ki;

zaman az ama ağır bir çalışmayla istediği süreye inebilir. hangi sürede tamamlayabiliyorsa onun %80-90 ı gibi bir sürede
5-6 set koşmalı. tabi bunu haftada en fazla 3 kere falan yapabilir diyor. alışık değilse dikkat etmeli, sakatlanabilir dedi.

senin bu konulardan anlayan biine görünmen lazım. vücudunun durumuna göre falan sana önerilerde bulunmalı. böyle yavaş tempoda 25 dakka falan koşarak başaramazsın bu işi.

arkadaşım ilgin için gerçekten tşkler.. hergün gidiyorum bugun tempo artırarak koşmaya başladım.100m metre hızlı tempo 100 metre düşük tempo olarak yapıyorum..
çalışmaya yaptıgım yerde beden eğitimi bölümüne hazırlananlarla tanıştım ..
onlarda yarı hızlı yarı yavaş koşarak yapabilirsin dediler..
bugun zorladım kendimi..yarın sabahtan gidecem yavaş yavaş olacak gibi işallah ...sonuçları sizinle paylaşacağım..
Sosyal ağlarda paylaş

Hotdog said:

60saniyelik iş ya 400metre biraz sporcu fiziğiniz varsa,göbek falan mı var,sigara mı kullanıyorsun ?

hotdog sigara var evet..ama bu aralar günde 3 taneyi geçmiyor. hızlı tempoda koşarken 250. metre de yavaşlamaya başlıyorum ..yaklaşık.. 6 7 seneden beri hiç bir spor faaliyetinde bulunmadım ..yaklaşık 10 günden beri düzenli koşuyorum..eskiye nazaran nefesim az da olsa açıldı..

benim sorunum çok hızlı ve devamlı koşamamak.
Sosyal ağlarda paylaş

spyfurky said:

arkadaşlar doping ve benzeri katkılar varmı vücut için koşmada işe yaraması için

bu gayet saçma bir soru olmuş, böyle bir sınava hazırlandığına göre ya sporcu olacaksın ya da askeri bir durum, her neyse.

tavsiyelerime gelince, öncelikle depar atma çünkü başkalarına karşı değil zamana karşı yarışıyorsun yani enerjini saklayıp sonlarda patlama yapma gibi bir durumun ve ihtiyacın yok.
400 metreyi ilk olarak normalde attığından daha küçük adımlarla sonrasında normalde attığından daha büyük adımlar atarak koş çünkü eğer doğru nefes alıyorsan 400m yi 75 saniyede koşamaman için bir sebep göremiyorum, çünkü düzenli olarak koştuğundan bahsetmişsin o yüzden sorun ciğerlerinde olmamalı.

kaç kilosun, boyun kaç bu arada?
Sosyal ağlarda paylaş

ucunbiri said:

spyfurky said:

arkadaşlar doping ve benzeri katkılar varmı vücut için koşmada işe yaraması için

bu gayet saçma bir soru olmuş, böyle bir sınava hazırlandığına göre ya sporcu olacaksın ya da askeri bir durum, her neyse.

tavsiyelerime gelince, öncelikle depar atma çünkü başkalarına karşı değil zamana karşı yarışıyorsun yani enerjini saklayıp sonlarda patlama yapma gibi bir durumun ve ihtiyacın yok.
400 metreyi ilk olarak normalde attığından daha küçük adımlarla sonrasında normalde attığından daha büyük adımlar atarak koş çünkü eğer doğru nefes alıyorsan 400m yi 75 saniyede koşamaman için bir sebep göremiyorum, çünkü düzenli olarak koştuğundan bahsetmişsin o yüzden sorun ciğerlerinde olmamalı.

kaç kilosun, boyun kaç bu arada?

176 boyunda 77 kiloyum..

düzenli derken 15 günden beri düzenli koşmaya başladım..
Tabiki düşük tempoda ..

sizin dediğiniz gibi kendime göre koştum hızlandım sonradan anca 85 saniyede bitirebildim..

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=354265&productid=sportrp19
http://www.supplementler.com/shop/Diyet-Urunleri/Hardline-Carnifit.html
başka bir forumda karnitin önerdiler.İşe yararmışş.

İşimi şansa bırakmak istemiyorum..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...