Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Is ve yazilim sektörü

Seele

Öne çıkan mesajlar

Su anki is yerimden 3 ay sonra ayrilacagim. Belki ilerde Tr'de calismak gibi planim var. Fakat Orda durumlar nasil hic bilmiyorum. Durum itibari ile Türkiyede yazilim sektörü ne alemde. Is bulmak kolay mi? Büyük firmalara bas vurmak ne kadar mantiklimi. Maas durumlari nasil? bu konuda yardimci olabilecek varmi
Sosyal ağlarda paylaş

troll bi yana birden fazla yabancı dil bilmenin pek etkileyeceğini sanmıyorum, işten işe değişir tabi ama çoğu yer için etkilemez bence. en önemli şey geçmiş iş tecrübelerin, oralardan alacağın olumlu referanslar, kişisel donanımın tabi onu söylemeye gerek bile yok vs vs
Sosyal ağlarda paylaş

Delphi ve C# bildigim diller arasinda. VB ve VB.Net ilgilendim (VB.NET ve c# birbirine yakin). Dotnet zaten kacinilmaz. Windows Mobile Pocket PC programliyorum. Php asp web tarzli dillerden oldukca uzak duruyorum.

Software kodlamak (webtabanli software olayi var ama onu kastemiyorum) cok daha zevkli. Söyle diyim yeni mezun olanlar icin maas 2200€ 2500€ baya iyi notla mezun olursan. 10 senelik deneyimi olan 3000€ 3500€ aliyor burada.
Sosyal ağlarda paylaş

ya "türkiye'de maaşlar düşük" lafı biraz yanlış. tamam, yazılım sektörü gelişmemiş olabilir ama iyi firmalar yok demek değil bir kere bu.. askere gitmeden önce çalıştığım yerde, yazılım departmanının ortalama maaşı 3000 lira idi.. ama iş hayatında ortalama bir noktaya gelmiş adamlar (yaş 30-35) en az 3500 alıyordu.

başka bir arkadaşım, itü'de yüksek yaptıktan sonra ilk işinde ismi lazım değil bir bankaya 3500 lira ile girdi..

bir akrabam garanti yazılımda çalışıyor (orta düzey yönetici). ne kadar aldığını tam bilmesem de tahmin edebiliyorum; en az 7500 lira. ikramiyeler falan var bir de..

bilişim sektörü vasıflı çalışana gerçekten aç. ms teknolojileri de kurumsal alanda rağbet görüyor türkiye'de.. türkiye'nin her işinde olduğu gibi önünü görmek zor olabilir ama kendine güveniyorsan, tablo o kadar karanlık olmayabilir..

ama şunu da söyleyeyim misal. son krizde işten çıkarmaların %60'ı bilişim sektöründen olmuş.. ben askerdeydim bu süre zarfında, açıkçası biraz uzak kaldım. bir süredir de hasta olduğumdan evde yattım ama 1-2 haftaya ben de iş arayanlar kervanına gireceğim. bu kadar karanlık da bakmıyorum duruma..

not: maaşları ya da standartları gelişmiş ülkelerle kıyasa girersek, tabii kaybederiz. ben ülke içi bir değerlendirme yaptım.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...