Seele Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Su anki is yerimden 3 ay sonra ayrilacagim. Belki ilerde Tr'de calismak gibi planim var. Fakat Orda durumlar nasil hic bilmiyorum. Durum itibari ile Türkiyede yazilim sektörü ne alemde. Is bulmak kolay mi? Büyük firmalara bas vurmak ne kadar mantiklimi. Maas durumlari nasil? bu konuda yardimci olabilecek varmi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 İyi maaşlı işler aslanın ağzında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 gümrükten geldiğin gibi askere sonrasında 5.5 ay mis Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 askerlik olayi halledilmis durumda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 yazılımda "genelde" maaşlar düşüyor baya bir süredir. ama bütün dünyada böyle sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 ne durumda su an itibari ile maaslar. Ortalama maas nedir bir yazilimci icin ( söylemesi zor biliyorum). Ayirica dil ne kadar önemli ben ileri seviyede ingilizce almanca ve birazda ispanyolca biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 ne o, bıyıklı türk kızlarını mı özledin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Yanliz gelmem ayrica trollemesen cok iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 troll bi yana birden fazla yabancı dil bilmenin pek etkileyeceğini sanmıyorum, işten işe değişir tabi ama çoğu yer için etkilemez bence. en önemli şey geçmiş iş tecrübelerin, oralardan alacağın olumlu referanslar, kişisel donanımın tabi onu söylemeye gerek bile yok vs vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rasmon Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 istanbul piyasası 2k-3k arası izmir piyasası 1.5-2.5k arası diğer şehirleri bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Hangi dilde uzmanligin var ? Yani programlama dili olarak. ve illa yazilim mi diyorsun ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 "yazılım sektörü" çok geniş bir kavram. hangi platformda, hangi dillerle vs.. çalıştığın, iş tecrüben çok önemli. ingilizce tabiiki isteniyor konu teknoloji olunca ama diğer diller pek bir fark yaratmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hergonan Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 20 mirc scripti yazdim ayda 7k verirseniz sizin icin calisirim (konu donanim&yazilima gitse daha iyi tepki gorur) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 yazilim sektorunde calisan akli olan turkiyeye gelmez, turkiyede olanda cikmaya calisir. yazilim sirketi yokki turkiyede para olsun, iyi para istiyorsan ya savunma sanayii sirkietlerine basvurcan, ya da 1-2 tane sirket var iste onlara gircen yoksa home office'te calisirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 türkiyede yazılım sektörü, excelden bozma muhasebe programları üzerine daha çok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Excel benim çalıştığım yerde hayat kurtarıyor. Küçümsemeyelim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Delphi ve C# bildigim diller arasinda. VB ve VB.Net ilgilendim (VB.NET ve c# birbirine yakin). Dotnet zaten kacinilmaz. Windows Mobile Pocket PC programliyorum. Php asp web tarzli dillerden oldukca uzak duruyorum. Software kodlamak (webtabanli software olayi var ama onu kastemiyorum) cok daha zevkli. Söyle diyim yeni mezun olanlar icin maas 2200€ 2500€ baya iyi notla mezun olursan. 10 senelik deneyimi olan 3000€ 3500€ aliyor burada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Friedman Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 gelme amacın nedir peki. türkiyede o maaşları bulamazsın bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 yeni mezuna 2500 euro netten bahsediyorsun değil mi? almanya mı orası? emin misin? sen bir de fsc deydin yanlış hatırlamıyorsam. hımm ne kadar yükseltmiş japonlar maaşları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 yok haci brutto. Neto olsa ooo hic tr düsünmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 haaa bi an ne oluyor oldum. oturdum Niederlassungserlaubnis maaş sınırına filan baktım direk =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vidar Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 türkiye'ye gelmendeki sebep daha iyi para almaksa bence de gelme, büyük ihtimalle daha iyi para alamazsın lakin. Paranın dışında daha iyi ve önemli sebeplerin varsa ancak o zaman gelmeyi düşün derim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 yinede az geldi bana 3500euro brut turkiyedeki muhendisler daha fazla aliyor 3500den Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 senior adam 2500 euro net alırdı. senelik 50k brüt yapar bu yaklaşık. bu sınırdan sonrası siemenste tarife dışı idi. yani sendikaya değil işverenle anlaşmana göre ücret alırdın filan. yönetici olurdun. neredeyse tr ile aynıdır eğer uluslarası bir firmada iş bulmuşsan tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 ya "türkiye'de maaşlar düşük" lafı biraz yanlış. tamam, yazılım sektörü gelişmemiş olabilir ama iyi firmalar yok demek değil bir kere bu.. askere gitmeden önce çalıştığım yerde, yazılım departmanının ortalama maaşı 3000 lira idi.. ama iş hayatında ortalama bir noktaya gelmiş adamlar (yaş 30-35) en az 3500 alıyordu. başka bir arkadaşım, itü'de yüksek yaptıktan sonra ilk işinde ismi lazım değil bir bankaya 3500 lira ile girdi.. bir akrabam garanti yazılımda çalışıyor (orta düzey yönetici). ne kadar aldığını tam bilmesem de tahmin edebiliyorum; en az 7500 lira. ikramiyeler falan var bir de.. bilişim sektörü vasıflı çalışana gerçekten aç. ms teknolojileri de kurumsal alanda rağbet görüyor türkiye'de.. türkiye'nin her işinde olduğu gibi önünü görmek zor olabilir ama kendine güveniyorsan, tablo o kadar karanlık olmayabilir.. ama şunu da söyleyeyim misal. son krizde işten çıkarmaların %60'ı bilişim sektöründen olmuş.. ben askerdeydim bu süre zarfında, açıkçası biraz uzak kaldım. bir süredir de hasta olduğumdan evde yattım ama 1-2 haftaya ben de iş arayanlar kervanına gireceğim. bu kadar karanlık da bakmıyorum duruma.. not: maaşları ya da standartları gelişmiş ülkelerle kıyasa girersek, tabii kaybederiz. ben ülke içi bir değerlendirme yaptım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar