Friedman Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 iyi güzel ayarlıyoruz hosts dosyasını ama bunun mantığı nedir ben bunu öğrenmek istiyorum. hostsu editlediğimizde ne değişiyor da biz bağlanabilir bir hale geliyoruz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Normalde www.domain.com şeklindeki bi adrese bağlantı kurmak diye bi şey yok. IP adresine bağlanabilirsin sadece. Bundan dolayı bi uygulama (mesela Firefox) www.domain.com şeklindeki bi adrese erişmek istediği zaman adres çözümleme için ilk önce hosts dosyasına bakar. Eğer o adrese ilişkin bi girdi yoksa DNS sunucuya sorgu gönderir. Bağlantıyı da cevap olarak aldığı IP adresine kurar. Eskiden Telekom, kendi DNS'lerinde, yasakladığı siteler için sitelerin adreslerini üzerinde "şu şu siteye erişim şu sebeple yasaklanmıştır" yazısı yazan sunucuların IP adreslerine eşleştiriyodu. Sen erişmeye çalıştığında da hosts dosyanda girdi yoksa Telekom'un verdiği o çakma sunucuya işaret eden IP adresini alıyodun, bağlantın da o adrese kruluyodu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Normalde sen bir hostname.domain e baglanmaya calistiginda , baglanacak olan uygulama gethostbyname() fonksiyonunu cagirir. Tabii bu dilden dile farkli ama genel mantik semasi bu. Bu arkadasta basit olarak OS a bu hostname.domain i cozmesini soyler. Resolving statik olarak ya da ayarlanabilir sekilde belirli bir sirayi izler. Default olarak aksi ayarlanmadikca oncelikle OSlar kendi sistemlerindeki hosts dosyasini okurlar ve burada statik olarak o hostname.domain tanimlanmis mi ararlar. Eger ki bulurlarsa herhangi bir DNS sorgusu yapmadan gethostbyname() fonksiyonu IP yi dondurur (Gerci sonra aton maton var ama onlari bosverelim simdilik) ve uygulama IP:Port a socket acar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Friedman Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 anladım vallahi billahi :D .abi bayılıyorum şu bilgisayar işlerine ya. sağol anlatım için. Kojiroh daha dns 101 kıvamında anlattı sharky sen baya derinledin işi yada nedense bana biraz karışık geldi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Kojiroh da bir ogretmen yetenegi goruyoruz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Friedman Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 peki birşey daha sorucam. googleın bütün alt sitelerinin iplerini aynı olarak girdik hostsa. ordan nasıl ayırım yapıyor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Baktım garbage hosts ayarlama diyor.Dedim heralde hostes ayarlama demek istedi valla bende de var o istek diye girdiydim topiğe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Ayrim yapmak ? Herhangi bir ayrim yapmiyor ki, alt sitelere baglanmak istediginde bu sefer de o IP yi cozuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Friedman Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 alt sitelerin ipleri farklımıdır değilmidir onu anlayamadım 5.4.3.2 ise bi sitenin ip si alt sitesinin de adresi 5.4.3.2 midir yoksa mesela 5.4.3.3 falan mıdır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sharky Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Oyle bir kural ya da zorlama yok. Ayni da olabilir, farkli da olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar