Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fenerbahçe 2010-2011 Sezonu Genel Tartışma

Phyx

Öne çıkan mesajlar

fizban said:

valla ben bu yıldız kaygısını anlamıyorum. ben anelka'dan, ortega'dansa edu'yu, luciano'yu, kezman'ı, piyerpare'yi, tuncay'ı serhat'ı, ümit'i serkan'ı tercih ederim.

selçuk'u da seviyorum bilaaaer, deniz'i de sevdim, özer'i de sevdim, ilhan'ı da sevecem. bu ne yıldız sevdası yahu, sorumsuz adamı napalım biz. bizden olsun, varsın kazma olsun.

(tu)
Sosyal ağlarda paylaş

kemalettin'i cok severdim. hala da severim. kac tane solcu futbolcu gördünüz ki bu ülkede ? uche högh'ü severdim o zaman, kostadinov değil de boliççiydim mesela. okocha iyiydi hoştu da metin diyadin daha iyiydi takım icin.

takımları yıldızlar değil böyle oyuncular taşır. yıldızlar maç alır sadece.

p.s. alex'i anelka, ortega'yla aynı kategoriye koymuyorum. adam kaptan. o başka bi yerde. ama ben robinho'nun alınmasındansa ikinci bir pierre van hooijdonk u tercih ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

@Rewendor

Abi siz bir Hagi gördünüz onuda öyle donattınız ki UEFA geldi. Biz ondan eksiği olmayan Ortega'yı gördük arjantinli alıcaz sözü verdik tutmadık. Lortantı başına getirdik yanına Ceyhun'u koyduk. O adam keşke hiç gelmeseydi adamında hayatını bitirdik. Normalde brezilyalı olsa bizim takımda bile olmasa istanbulda başka brezilyalı bulurdu arjantinli hiç yoktu. Okockha'yı Pierre ve bir kaçını daha kullanmayı bildik biraz olsun o konuda haklısın.

Ama haftalardır diyorum FB'de müthiş para krizi var. GS nasıl UEFA'dan sonra parayı muhafaza edemedi sıkıntıya girdi şimdi bizde sıkıntıya girdik. Ama yönetim belli etmiyor. O kadar forma falan satıldı bütün paralar çöpe gitti. Aldığımız oyuncuyu satamadık falan. Elimizde kalan tek kar Stad başka da bişey yok.

Hadi süper yıldız getirme anelka gibi. Ama gidip Guiza'ya verdiğin parayla TAŞ gibi oyuncular varken sadece bir sezon çok gol attı diye de alma arkadaş. Mesela Anelka daha iyi fiyata satıldı ölüsüde satar o adamın. Ortega ile kavga etmesen her türlü en kötü aynı fiyata satarsın. Guiza gitmez işte. Tamam genç kadro filan kuruyorsunda Caner'i neden aldın? Buda fazladır ama. Emre'ye verdğin para çok değil miydi? Eski Emre'miki o, o kadar para veriyorsun. Aurello gibi müthiş bir adama 1 milyon daha fazla vermiyecem diye beleşe gönderdin. Niye Guiza o parayı alıosa o adam 2 katını hakediyordu.

Çok şeyde istenmiyor Aykutta şikayetçi ama belli etmiyor. Cristian ve Blica'nın yerinede genç ama geleceği olan Stoch gibi 2 adam alsan batarmısın. E sen bu sene hiçbişey yapamıyacan. Bu kadroyla ne GS'ye ne BJK'ye ne Bursa'ya ne Trabzona yetişemeyecek avrupa kupasıda olmaz seneye. Çark dönmezse nerden para gelecek.

Taraftar yine gider alır kombineleri belki. Ama gidip izler mi? Bak en fazla 8 hafta ondan sonra o stat bom boş görünecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Tenekeadam said:

Öyle diyorsun ama fener son 6 yılın en başarılı takımı bence. 2 kez son dakikada şampiyonluğu kaybetmeseniz efsane olurdu.Bunu da yıldızlarıyla başardı. Yıldızları olmazsa fener boş. Sistem takımı, genç takım falan hikaye. Biz Beşiktaşta çok dinledik o masalı. Yönetim ve hoca yıldızlara gerekli ayar ve gazı vermekte yetersiz fenerde. Zico bu gazı verdi çeyrek final oynadınız.

Abi oda yönetimin suçu. Zico neden gitti? Tamam Zico gitti eyvallah. Daum yine müthiş çevirdi sezonu. Peki bir takımda 2 teknik direktör olur mu? Daum'da salak değil farkında. Aykut'ta herşeye karıştı. O 2 son anda giden şampiyonluğun suçlusuda yönetim. Aziz Yıldırım maddi anlamda her takıma lazım bir adam. Fakat yıllar şunu gösterdi maddi anlamda iyi ama sportif anlamda dünyanın en kötülerinden. Buda birinci güzel özelliğini anlamsız kılıyor. Ki kıldıda o çoğaltığı para yok artık ortada yine gedliğindeki gibi borç birikti.

Aziz Yıldırım öyle bir destek aldıki, taraftar her sene forma alıp koleksiyon yaptı. Aziz Yıldırım öyle bir fırsat yakaladıki 20 yılda bir gelir. Ama bir tane kalıcı kadro teknik direktör falan tutturamadı. Şimdi o parada gg. Yani Aziz Yıldırım efsane olabilirdi bu takımda. Hatta heykeli bile yapılırdı. Ama kendi kendini mahfetti adam. Bir sürü başarılı yöneticiyi kendine küstürdü. Basınla kavgalı oldu hep. FB bu yüzden basından çok gereksiz eleştiriler aldı. Yerden yere vuruldu Aziz Yıldırım nefreti yüzünden vs vs vs. Yazık oldu yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:

Selçuk, Bekir, Önder, İlhan, Santos, Baroni, Gökhan Ünal..

Allah sabır versin ;p

Santos süper yetenek ama kazıma benzemeye başladı. O listeye Blica'yıda ekle tamamdır.

Bende Selçuk sahadayken aha pas hatası yapıcak ortada kontradan yiyecez modunda izlmiyorum. Müthiş huzur veriyor önceki rekor hatalarınıda hatırlayınca :)
Sosyal ağlarda paylaş

MİLLİYET said:

Lugano'dan Fenerbahçe'ye büyük çalım
09:58 | 12 Ağustos 2010
Dünya Kupası'nda sakatlanan ve arka adelesinde yırtık olan Uruguaylı oyuncu bunu bahane ederek Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki Young Boys mücadelelerinde oynamadı. Hatta Lugano'nun en az 1 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Ancak yıldız oyuncudan Fenerbahçe'ye büyük bir çalım geldi. Uruguay Milli Takımı, dün gece oynanan hazırlık karşılaşmasında Angola'yı Cavani ve Hernandez'in golleriyle 2-0 mağlup etti.

Fenerbahçeli oyuncu ise bu karşılaşmaya ilk 11'de başladı. 64 dakika sahada kalan oyuncu başarılı bir grafik ortaya koydu.

Son günlerde özellikle İtalya'nın Roma takımı ile adı anılan Lugano'nun bu tavırı karşısında sarı-lacivertli kulübün ne yapacağı ise merak konusu.

Sosyal ağlarda paylaş

harrykewell said:

MİLLİYET said:

Lugano'dan Fenerbahçe'ye büyük çalım
09:58 | 12 Ağustos 2010
Dünya Kupası'nda sakatlanan ve arka adelesinde yırtık olan Uruguaylı oyuncu bunu bahane ederek Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki Young Boys mücadelelerinde oynamadı. Hatta Lugano'nun en az 1 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı.

Ancak yıldız oyuncudan Fenerbahçe'ye büyük bir çalım geldi. Uruguay Milli Takımı, dün gece oynanan hazırlık karşılaşmasında Angola'yı Cavani ve Hernandez'in golleriyle 2-0 mağlup etti.

Fenerbahçeli oyuncu ise bu karşılaşmaya ilk 11'de başladı. 64 dakika sahada kalan oyuncu başarılı bir grafik ortaya koydu.

Son günlerde özellikle İtalya'nın Roma takımı ile adı anılan Lugano'nun bu tavırı karşısında sarı-lacivertli kulübün ne yapacağı ise merak konusu.

hala daha soruyo musun sakat mıymış diye?
Sosyal ağlarda paylaş

HABERTÜRK said:

Ben aptal mıyım?

Alex'in eleştirileri için 'haklı' diyen Kocaman, ilginç açıklamalar yaptı ve hakkındaki suçlamalara yanıt verdi.

Serdar Ali Çelikler yazdı!12/08/10 08:56

“İşime yarayacak, bana maç kazandıracağını düşündüğüm oyuncuma sabit bir fikirle takacak durumda olabilir miyim? Ben aptal mıyım, bindiğim dalı keseyim? YoungBoys maçındaki ‘5 yılda 1 şampiyonluk var’ sözüm Alex’e gönderme değildi. Tüm takımaydı. Bana göre Alex yüzde 99.9 kalır. Şu anda bizde en büyük sorun aidiyet eksikliği ve basit top kaybı. Çünkü topa sahipolamazsak, böyle koşmak zorunda kalırız.”

Fenerbahçe Teknik Direktörü ve Sportif Direktörü Aykut Kocaman, Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde benim de içlerinde bulunduğum bir grup yazarla akşam yemeğinde bir araya geldi. Yönetimden Şekip Mosturoğlu ve Ömer Temelli ile FB TV Genel Müdürü İhsan Topaloğlu ve Kurumsal İletişim’den Mehmet Sümer de Kocaman’la birlikte ev sahibiekipteydi. Lafı uzatmadan Aykut Kocaman’ın anlattıklarını madde madde sıralayalım:

ALEX DE SOUZA

Hoca, Alex’in “Futbol oynamıyoruz, sadece koşuyoruz” sözünün kendisine bir eleştiri olduğunu söylüyor. İdmanda Alex’in yanına gitmiş ve “Doğru söylüyorsun. Sadece koşuyoruz. Ama topa sahip olamazsak böyle koşmak zorunda kalırız” demiş. “Alex takımda kalır mı?” sorumuza “Yüzde 99.9 kalır” cevabını verdi. Alex’ten takım savunmasına katkı yapmasını beklediğini söyledi. “Selçuk’tan da hücum anlamında katkı yapmasını bekliyor musunuz, bu yönde çalıştırıyor musunuz?” sorumuzu “Elbette. Hücumcuların savunmaya katkı yaptığı,savunmacıların da hücuma daha çok destek verdiği kompakt bir takım hedefliyoruz” diye yanıtladı.

EMRE BELÖZOĞLU

Kendisinin Emre ile Emre’nin de kendisiyle bir sorunu olmadığını söyledi. “Emre ile sorunları olan ya da Emre’nin sorununun olduğu futbolcular var mı?” sorumuza “Kapalı
kapılar ardında ne olduğunu bilmiyorum. Ama yansıyan bir şey yok” yanıtını verdi.

ORTA SAHA

Kocaman, Cristian’a çok güveniyor. “Aurelio’nun eksikliğini dolduramadınız” eleştirime, “Motive olduğunda Cristian da çok ama çok önemli bir futbolcu” karşılığını verdi. Yerli futbolcuların kalitelerinin yeterli olduğunu düşünüyor.

DİA-STOCH

Dia’nın 5 golü geçemeyeceğini iddia ettim; Aykut Hoca, “Evet belki gol sayısı o civarda kalır ama çok gol attırır. Faul alır, kart gösterir” yorumunu yaptı. Dia ve Stoch’un 4-3-3’ün ileri üçlüsünün kanat forvetleri olduğunu ancak mevcut sisteme de adapte olup geriye daha çok yardımda bulunacaklarını söyledi. Krasic’i çok istediğini ama Krasic’in Fenerbahçe’ye gelmeye çok niyetli olmadığını gördüğü andan itibaren vazgeçtiğini kaydetti. “Bizi çok istemeyenin üstünde çok durmamalıyız” dedi.

SAVUNMA

Lugano’ya gelen bir teklif yok. Kocaman Bilica’ya güveniyor. Açık alanda da fazla zaaf göstermeyeceğini, Lille deplasmanında Gervinho ve Hazard oyundayken Bilica’nın bu iki uçurtma ile baş ettiği örneğini vererek anlattı. İlhan’ın yeterli bir oyuncu olmadığı fikrimi, “Sol ayaklı stoper bir gereklilik olmasa da önemli bir şeydir. İlhan’ın performansı
daha da artacaktır” diye cevapladı.

KALECİ

Mert Günok’un çok iyi bir kaleci olma yolunda olduğunu söyledi.

YOUNG BOYS MAÇINA AYNI ONBİRLE ÇIKMAM

“Hocam imkanınız olsa 2. Young Boys maçına yine aynı onbirle mi çıkardınız?” sorusuna “Hayır kesinlikle aynı onbirle çıkmazdım” itirafını yapıp elbette ki kimleri değiştireceğini söylemedi. Ama masadaki herkes Alex’ten bahsettiğini anladı.

BEN APTALMIYIM

Young Boys maçında yaşandığı iddia edilen olayları bu sözlerle açıklayan Aykut Kocaman, “Ben oyuncuma sabit bir fikirle takacak durumda olabilir miyim?” dedi
Kocaman, Young Boys maçında Alex’i çıkarması nedeniyle gelen eleştiriler üzerine “Ben aptal mıyım, bindiğim dalı keser miyim? Maç kazandıracağını düşündüğüm oyuncuya sabit bir fikirle takacak durumda olabilir miyim?” yanıtını verdi. “Trabzon karşılaşmasında Daum, Semih’i oyuna sürmedi. ‘Gol atar da şampiyonluğu getirirse başımda kalır’ diye düşünmüş olabilir mi?” sorusunu da “Daum da öyle düşünmüş olamaz” diye cevapladı. “5 senede 1 şampiyonluk var” cümlesinin Alex’e bir
gönderme olmadığını belirtti.

YÖNETİM KENDİSİNİ BAŞARISIZ BULMUYOR

Yönetici Şekip Mosturoğlu yönetim olarak sportif direktör ve teknik direktör (bu durumda sadece Aykut Kocaman) planlamasına göre hareket edildiğini söyledi. 3 yabancı ve belki bir yabancı ve belki bir yerli ile transferin kapatılacağını anladık. Yönetim transferin geciktiğini bir türlü kabul etmedi. “Başarısız değiliz. Hata yapmadık” dediler ki bunun aksi zaten haber olurdu.

Mosturoğlu, Fransa Ligi’nin en iyi 3 futbolcusunun peşinde olduklarını, kulüplerinin bu isimleri bırakmak istemediğini söyledi. “O halde eylüle kadar beklesin mi taraftar?” sorusu havada kaldı. Transfer konusunda bu yönetimin geçmiş yönetim kurullarına göre daha yetersiz olup olmadığına dair yorumumuz hoşlarına gitmedi elbette. “Murat Özaydınlı Kutlualp’e cevap verirken ‘Şu an Fransa’da transfer görüşmesinde olmalıydım’ demişti. 15 gün geçti, Fransa’da tatilde mi?” nüktemize Mosturoğlu, “Bugün döndü”
yanıtını verdi. Özetle yönetim “Başarısız değiliz” diyor.

SPORTİF DİREKTÖRLÜK KONUSU

Sportif direktörlük müessesesinden bu kadar çabuk vazgeçilmemesi gerektiği masada çok konuşulan konulardan biriydi. Mosturoğlu “Geçilmedi zaten, Aykut Kocaman o görevine devam ediyor” dese de “Aykut Kocaman teknik adamlıktan istifa ederse yeniden sportif direktörlüğe dönecek mi?” sorusunun yanıtı havada kaldı. Kocaman, “Hocam haziranda yönetim size ‘Teknik direktör sensin. Başına da sportif direktör olarak falancayı atıyoruz’ derse yanıtınız ne olurdu?” sorusuna “Açıkçası o anda ne derdim bilemiyorum. Tavrım, tepkim ne şekilde yansırdı bilmiyorum. Ama bir teknik direktör olarak sportif direktörle çalışmak isterdim” şeklinde yanıt verdi.

BU SENE DAHA İŞTAHLI RAKİPLERİMİZ VAR

Rakiplerin güçlendiğini söyleyen Kocaman, “Eskişehir, Gaziantep, Kayserispor ve Ankaragücü’nün olağan rakiplerin dışında lige etki edeceğini düşünüyorum. Zaten zor olan deplasmanlar iyice zorlaşacaktır” şeklinde ligi özetledi. Şampiyonluk puan barajının yine de 70’in altına düşmeyeceğini söyledi.

YÖNÜMÜZ ALTI HAFTA SONRA BELLİ OLUR

Aykut Kocaman, 6 hafta sonra takımın yönünün ne olacağını göreceklerini kaydetti. “Yani şimdi siz elinizdeki malzemeyle yıllardır yapılandan farklı bir yemek yapmayı planlıyorsunuz. Ancak eldeki malzeme bu lezzetli yemeği yapmaya imkan vermezse lezzeti tartışılır yemeği yapmaya mı döneceksiniz?” sorusuna, kesin bir dille “Evet” yanıtını verdi.

KOCAMAN’DAN SATIR BAŞLARI

SORUNLARDAN BİRİ AİDİYET EKSİKLİĞİ

Aykut Kocaman, takımda gördüğü en önemli eksikliklerden birinin profesyonel aidiyet
olduğunu belirtti. Takımda profesyonelliğin şartlarını yerine getirme ve Fenerbahçe’nin değerini anlama konusunda sıkıntılı olan isimler olduğunu ifade etti, “Hepimiz, ben de oyuncular da dünyanın en büyük kulüplerinden birinde olduğumuzu, Fenerbahçe’nin başka bir yer olduğunu iyice özümsemeliyiz” cümlesini kurdu.

DİĞER SORUN BASİT TOP KAYBI

Kocaman, takım oyunu içindeki en önemli sorunlardan birinin de basit top kaybı olduğunu dile getirdi. İlk Young Boys karşılaşmasında tam 26 adet basit top kaybı (yanındaki adama pas atamama) yapıldığını tespit etmiş. Bu konuda çalışmalarını artıracağını söyledi.

KONDİSYON EKSİKLİĞİ AĞIR İDMANLARDAN

Takımda net görülen kondisyon eksikliği ve güçsüzlüğün nedenini 2 hafta daha sürecek olan ağır idmanlara bağladı. 4 hafta sonra kondisyonun giderek gelişeceğini belirtti.

HTSPOR/ Serdar ALi ÇELİKLER
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...