barbu Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Bu sitede baya bir insan var bildiğim kadarıyla bu işlerle haşır neşir. Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var. dandik bir ders aldım bu donem ve web page hazırlamamı istiyor. baya basit birsey aslında ama madem yapıyorum boyle birsey duzgun olsun dedim ben de. ders icin icinde resim, audio filan olan bir sayfa olucak. ama zaten boyle seyler konucaktır hazırladıgım siteye. neyse efendim. bu konularda hiçbir bilgim yok. nereden başlanır. ne yapılır. sitede neleri nasıl koyarsak daha iyi olur. hangi konular uzerine yogunlasmamı onerirsiniz. acıkca sizlerden sıfırdan bir tuto istiyorum. herkes bi konuda bisi yazsa efsane bir tuto cıkabilir. tesekkurler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 cok zor bisey istemissin. ama internette bazı basit tutoriallar var. ama isin basındaysan cooook zamanını alır onlar bile. kimsenin burada web sitesi yapmayı tutorial olarak yazacagını sanmam. 1 gunde olacak is degil cunku. kodlaması ayrı, tasarımı ayrı, bir suru ince ayrıntısı vs var. ama hazır sablon bulup, uzerinde degisiklik yaparak baslayabilirsin ise. web standartlarını ogrenmek istiyorsan suraya bakman gerek. http://www.w3schools.com ama sabırlı olman lazım iste, sadece okuman yetmeyecek. defalarca tasarlayıp duracaksın ki gercekten birseyler ogren. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 ya komple 0 dan buraya yazmalarını beklemiyorum zaten. ama kendileri benim durumumdayken neler yaptılar. gercekte ne yapmaları lazımdı filan anlatsalar. kısa kısa tecrube paylassalar yeterli. bir de seninki gibi siteler filan. bir de benim proje tek sayfadan olusan bir şey simdilik. oyle tasarıma filan da cok gerek yok anladıgım kadarıyla. asıl web sayfası projesi daha sonra. ama bu konuyu acmamdaki amac zaten kendi capımda bir sitem olsun ilerde de arada bisiler yazayim. bole seyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 mesela bu verdiğin sitede nereden başlamam gerektiğini bilemiyorum. bi başlangıç gösterilse, ara ara sunlara dikkat et ve sunları koyarsan sitene daha guzel olur gibi tecrube ve fikirler iyi olur. html filan biliyorum biraz, yardımı olur mu bilmem tabi. gunumuzde ne kullanılıyor haberim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Friedman Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 "html" içerik için "css" şekillendirme için "javascript" janjanlamak için "php" dinamiklik için kullanılıyor yanlız hocaya dikkat et. Mesela ben bu dönem bi web tasarım dersi aldım, adama diyorum ben div kullanarak yapıyorum siteleri adam bana diyoki yok olmaz tablo kullancaksın. her bir halt için malmal tablo yarattım deli oldum. Hocanın nasıl istediğine dikkat et ona göre kodlamasını hallet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diamor Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 selam by Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 tablo ne ya 80 lerde mi sıkışmış hocan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Friedman said: "html" içerik için "css" şekillendirme için "javascript" janjanlamak için "php" dinamiklik için kullanılıyor yanlız hocaya dikkat et. Mesela ben bu dönem bi web tasarım dersi aldım, adama diyorum ben div kullanarak yapıyorum siteleri adam bana diyoki yok olmaz tablo kullancaksın. her bir halt için malmal tablo yarattım deli oldum. Hocanın nasıl istediğine dikkat et ona göre kodlamasını hallet abi tablolu tasarımlar eskide kaldı, bitti artık yani. herkes table-free layout tasarımı yapabilen adam arıyor. artık div ile yapılıyor yani tasarımlar. senin hocam harbiden baya geri kalmıs webe :) @baslıgı acan kisi basit tek sayfalık site icin html ve css bilmen yetiyor. zaten mecburi bunlar. dedigim gibi hazır sablonu al, uzerinde oynayarak gor ne neyi degistirir. uzun uzun zaman gecirdiginde anlarsın olayın nasıl dondugunu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Friedman Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 14, 2010 hasta adam işte. hocaların zaten sınıfta benim dediğim kanundur tavırlarına o kadar gıcığım ki bi gün birisine kafa göz dalıcam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 tablo iidir nesi kotuki? kullanmasini bilcen okadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 off abi soyle kullanmasını bilicen diyip ukalalık yapmayın. gir bak bakiyim yeni tasarlanmıs sitelerin kacında div kullanılmıs kacında tablo kullanılmıs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Friedman Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 reyou said: tablo iidir nesi kotuki? kullanmasini bilcen okadar. bi tane satır içinde 10 sütunluk tablo yaratıp onun adına menü demek eskide kaldı dostum ama Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 ikisini birlikte kullancan. sonuçta bir hocanın tablo kullanmasını istemesi gayet normal onu da bilmesi, neler yapabileceğini görmesi lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 hayır tablo tabi ki kullanacaksın ama layoutu olusturmak icin degil, gerektigi yerde kullanacaksın. ne bileyim bir fiyat listesi yaparsın mesela, ya da footerda verecegin linkleri tablo ile duzenlemek istersin oyle olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Friedman said: reyou said: tablo iidir nesi kotuki? kullanmasini bilcen okadar. bi tane satır içinde 10 sütunluk tablo yaratıp onun adına menü demek eskide kaldı dostum ama yok menuler artik li lu ile yapiliyo css sagolsun. sayfa iclerinde falan kullanilabiliyo baya baya, yani sifir tablo ile web sayfasi icin kastmakta sacma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 toggie said: off abi soyle kullanmasını bilicen diyip ukalalık yapmayın. gir bak bakiyim yeni tasarlanmıs sitelerin kacında div kullanılmıs kacında tablo kullanılmıs. ukalalik derken? google anasayfada tablo o kadar basit olmasina ragmen, var daha ne istiyosun? facebook u bi firebug ile incele bakalim kac tane tablo var? div e karsi degilim ama tablo kullanilir, nerde nasil kullanacagina bagli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Friedman Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 en dışa bi tablo yapıp içine içerikleri yerleştirmek kolayıma kaçıyo benim o farklı konu. Web sitesi hazırlamakta başlı başına dert ya. hadi html css javascript php bilmek yetmiyo yanına jquery codelgniter magento mootools bilmemne bilmek gerekiyo. Css zaten başlı başına bir delirme aracı. Yok hacklerdi yok workaroundlardı yok cross-browser compability fln filan. Türk firmaları için bu da yetmez tabi yanında ekstra dil bilmeni isterler süpermen ol asgari ücrete bağlayalım isterler. Neyse weble uğraşan arkadaşlara akıl sağlığı diliyorum :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 abi tartışmak yerine adama "hocasının istediği şekilde" bi yardım daha iyi olur. benim tavsiyemse dreamweaver indir, görsel olarak tasarla, sonra kodlarına bak, öyle öğremiştim ben hep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 hayir bide su yazdiginiz forum bile tablolarla hizalanmis, patiyi herhangi bir browserda kotu calistigini gordunuzmu? tas gibi calisiyor mubarek :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 ha bu arada sunuda diyim div > table. bu degismez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 abi biz senle yanlıs seyi anladık yalnız. ben tablo kullanılmaz demedim, layoutlar artık tablo ile olusturulmuyor dedim. facebook'ta da layout table ile olusturulmamıs. tablo gerekli yerlerde kullanılan birsey zaten, dedim onu onceki mesajımda. menuler liste ile olusturuluyor. sayfanın genel seması da divler ile olusturuluyor. eskiden boyle degildi ama, div yerine de table kullanılırdı. paticik'i ornek vermek sacma ama zaten forum sayfaları hep tablodur. dogrusu odur cunku, forum sayfası bi tablodan ibarettir, divle tasarlamak iskence cektirir, gerek yok. demek istedigim eskiden heading olsun, content olsun, footer olsun hep tablo bolumlerinden olusturulurdu. artık oyle degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 15, 2010 tim olsa tablo diyenleri sopayla kovalardı ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 17, 2010 free tamplate bul zilyon tane bulunabilir zymic com vardı bildiğim sora editle biraz css biraz html le üstesinden gelirsin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BiTcH_oFBaT Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2010 indexhibit kullanıyorum ben. imzamda linkide var. gayet memnunum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar