Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kısa filmimiz: Mektup

Black-ice

Öne çıkan mesajlar

okulda sinema televizyoncu arkadaşlarlan bir kısa film çektik.
izleyip yorum yaparsanız sevinirim.

filmde ilk çıkan en çok gördüğünüz adam benim.

siz söylemeden söyleyeyim:) bazı açıklar kaldı filmde malesef. senaryoyu yazan kız hiçbişeyi değiştirtmedi falan. biz de battı balık yan gider elimizden geleni yaptık güzel olsun diye.
evet mesela, 22 yaşındayım ama evli barklı adamım çocuğum falan var 4-5 yaşında:P

neyse çok konuştum izleyin siz de yorumlarsınız:)

http://vimeo.com/12229094

HD kameraylan çektik Hd açıp da izleyebilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

abi objektif yorum istiyorsan çocuk oyuncuların rolleri baya kötü de hadi o normaldir.

senaryoda da biraz açık var gibi. çok gözümüze sokulmuş internet. hani bunu istemişsiniz eyvallah da az daha kıvamında olabilirdi.

bir de sevgililer neden yanyana oturuyor yemek masasında
Sosyal ağlarda paylaş

çocuklar:/ evet yapıcak bişi yok. ilk çocuk iyiydi gerçi ama ikinci çocuk bayağı üzdü bizi. :)

sevgililerin yanyana oturması konusunda ise ; oturabilirler yaw niye olmasın:p
ama buradaki sebebi bi restorandan izin alıp, karşıyaka çarşıda etraftan hangi kanal abi diye sorular yönelten kameraya el sallayan kameraya dik dik bakan yüzlerce insanın bulunduğu halka açık bi ortamda çekim yapmama çalışmamızdı:D

ayrıca dediğim gibi senaryoda bayağı açık var hepsinin farkındaydık da hiçbirşey yapamadık malesef.

kendi senaryomuz falan olsa böyle güzel ekipmanımız da varken çok daha güzel bir iş çıkarırdık çıkaracağız da inşallah önümüzdeki projelerde:)
Sosyal ağlarda paylaş

Sevgililerin yan yana oturmasındaki sorun tamamen alışılmamışlıktan bence. Mesela biz kız arkadaşımla genelde yan yana oturmayı tercih ederiz yemek yerken falan. Garip gelmesinin nedeni ekranlarda hep sevgilileri karşı karşıya görmemiz ve insanların da hep bunu uygulaması.

İkinci nokta sizin de bahsettiğini gibi, 2. çocuk oyuncu. Sanırım rol için fazla hiperaktif, heyecanlı bi arkadaş seçmişsiniz ehehe

Babanın ölüm haberi gelirken böyle telefonu açtığı an ses tonundan anlaması lazımdı ve ona göre tepki vermesi lazımdı aslında. "Aaa unuttum söylemeyi babanı kaybettik" gibi bişey olmuş orası sanki =P Bide haberi alınca birden düşüyor elin böyle, biraz daha donuk olması lazım gibi bence.

Hikayenin duygusallığı hoşuma gitti bu arada =)
Sosyal ağlarda paylaş

müzikler güzel. çekimler güzel. senin oyunculuk iyi. ama gerisi tırt. senaryo tırt... yani başka bi şekilde anlatılabilirdi ne bileyim... babası mektup yazmışmış oğlan bulmuşmuş. niye babası ölünce kitaba bakıyo oğlan orası da meçhul. ya da ben anlamadım. orda da anlatamama sorunu var demektir.

çocuk oyuncular fena değildi açıkçası. olabildiğince iyi olmuşlar. sonuçta ajanstan özel yetiştirilmiş çocuk oyuncu kiralamaya paranız falan yetmezdi. o kadar da sırıtmamışlar.

ama senaryo gerçekten çok kötüydü. yeni evli bi çift arada min 10 metre mesafeyle duruyo devamlı ve anneye babaya eşe dosta facebooktan neler yaptıklarını anlatıyolar.
bu ne lan? derler adama.
Sosyal ağlarda paylaş

evet o da başından beri farkında olduğum bir açıktı.
insan babasının ölüm haberini oğluna vericekken önce muhabbet mi eder :D

daha neler neler var ya
en falsosu benim baba olmam zaten:)
sonra o mektubu ben yıllardır bulamamışım salonda duruomuş yıllardır:P falan.
daha çıkar:)

ama güzel ağlamamış mıyım ya:P
Sosyal ağlarda paylaş

Cystein said:

müzikler güzel. çekimler güzel. senin oyunculuk iyi. ama gerisi tırt. senaryo tırt... yani başka bi şekilde anlatılabilirdi ne bileyim... babası mektup yazmışmış oğlan bulmuşmuş. niye babası ölünce kitaba bakıyo oğlan orası da meçhul. ya da ben anlamadım. orda da anlatamama sorunu var demektir.

çocuk oyuncular fena değildi açıkçası. olabildiğince iyi olmuşlar. sonuçta ajanstan özel yetiştirilmiş çocuk oyuncu kiralamaya paranız falan yetmezdi. o kadar da sırıtmamışlar.

ama senaryo gerçekten çok kötüydü. yeni evli bi çift arada min 10 metre mesafeyle duruyo devamlı ve anneye babaya eşe dosta facebooktan neler yaptıklarını anlatıyolar.
bu ne lan? derler adama.

ehueheh teşekkür ederim:)

valla işte 10 paragraf yazı yazıp koycaktım sırf bu yazdıklarını bende hatta biz de düşündüğümüz için :)

bu filmi çekerken daha bir daha kendi senaryomuzdan başka film çekmeyelim diye yemin ettik diyebilirim. tabi değiştirebileceğimiz güzelleştirebileceğimiz şeyler yok değil di bütün suçu da senaryoya atmayalım ama yönetmen arkın da oyuncular olarak bizim de ilk filmimizdi.
Sosyal ağlarda paylaş

ilk sahnenin flashback olduğunu anlamak çok zor oldu, daha ziyade color correction lazım yav diye düşünmüştüm hdf. konu tırt ama olsun deneyim olmuştur=) bi de filmin sonuna kamera arkası koymamanız güzel ehue, son zamanlarda kendi arkadaşlarım falan da koyuyor çok rezil bişey olduğunu düşünüyorum. çok beğenmedim ama elinize sağlık.
Sosyal ağlarda paylaş

Orhan Gencebay'ın bir filmi vardı. Hülya Avşar'la bu ikisi bir kamyonla yolculuk yaparken benzinleri bitiyordı. Aracın yolda kaldığı yerin yanındaki kulubeye girip benzin buluyorlardı. O film geldi aklıma. Aracın arkasında şarap bulup kafayı buluyorlardı falan. Filmin adını bilen beni bulsun. :)

edik: Film Kaptan galiba. :p
Sosyal ağlarda paylaş

iyiden kotuye dogru siraliyorum;

muzikler
cekim kalitesi
montaj
oyunculuk
senaryo

muzikler 10 numara olmus cidden tebrik ederim secen kisiyi,
hd cekim ilk basta bana uzun metrajli bir film havasi verdi aha dedim ben bunu iki saat izlerim, hatta senin ilk lokantada yemek yerkenki ana kadar iyiydi, sonra oradaki ciftin fazlaca amator kavgasi ile baslayan zincirleme oyuncusuzluk tamlamasi basladi heralde diger oyuncularin kotulugu senide etkiledi :)

senaryo su sekilde olmus ---------O
yani dumduz gidiyo sonunda balon gibi sisip batliyo, bunu yayabilirdiniz,

bide montajda su ikide bir karartip diger sahneye atlama olayini yapmasaniz cok daha iyi olurdu,

mesela "baba" temali togan gokbakarin kisa filmi cidden cok iyi bana kalirsa, gerci ben tavsiye edene kadar daha nicelerini hatim etmissinizdir ama :)

son olarak sonuna kadar izletti, guzel olmus diyorum.
bu arada popilerede ekledim kisa film altinda.

devamini bekleriz.
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkürler detaylı yorumun için reyou.

müzikler konusunda çok iddialıydım zaten başından beri ben koyucam dedim ben koydum. post rock seven bi adamım o şarkılar da film müziği gibi komple o yüzden güzel olacağını düşünüyodum:)

dediğim gibi hiç tatmin etmedi film bizi zaten inşallah çok daha güzel projeler yapıcaz :)
Sosyal ağlarda paylaş

Kısa filmler konusunda bir bilgi seviyem yok. Sadece uzun metrajlı olan şeyleri takip ediyorum. O yüzden hikaye nasıl kurgulanır kısa metrajda bilmıyorum. Ama başarılı bulmadım. Kopuk kopuk olmuş. Ha kısa filmlerde böyle oluyorsa bilemem tabi. Onun dışında salonda oturduğun ilk sahnede dakka başı ekranın kararıp zamanın geçmesini göstermek yerine araya başka şeyler koymak daha iyi olurdu. O zaman da uzar tabi süresi. Onun dışında ilk çocuk gayet iyi, ikincisi evet olmamış da öyle ekstra bir rahatsızlık vermedi.
senaryo çok başarısız bence. arkada fikir var ama olmamış. senaryolara özellikle ilgi duyarım, ileride de yazmak istediğim için. Eminim kısa metraj için yazmak inanılmaz zordur. Ama çok basit yazılmış gibi geldi.
Başrol başarılı. Bir tek en baştan beriş neden somurtkan onu anlamadım. Hayatından memnun değil imajı mı verilmeye çalışılmış? Hayır çünkü sonra babası vefat edince ekstra bir duygu yüklemek zor olmuş.
Müzikler iyi. En başta başrolün yürüdüğü sahne ve lokanta sahnesi güzel. Seçilen mekanlar güzel olmuş, görüntü yönetmeni de fena iş çıkarmamış.
Kısacası yeni bir senaryoyla olur bu iş=)
Sosyal ağlarda paylaş

reyou ve gilean çok teşekkürler:)

evet senaryo dediğim gibi önceki postlarda da çok kötü:)

o bahsettiğin şey, benim hep somurtmuş olmam evet hayatımdan pek memnun olmamandan kaynaklanıyordu. karımla eve gelince yüzüne bile bakmıyorum falan. biraz da kameranın önünde kasıldım biraz karizma olayım diye galba ehueh:P
ama evet ruh halim babasının ölümünden sonra hiç değişmemiş gibi olmuş o da ince bir detay.
işte bu ince detaylar üzerinde çok çalışmadık. kendi senaryomuz olmadığı için pek hevesle yapmamamızdan kaynaklanıyor sanırım üstelik 10 postumda da söylediğim gibi senaryoyu yazan kız ne bişey eklememize izin verdi ne çıkarmamıza:)
Sosyal ağlarda paylaş

Anlamam bu işlerden o yüzden pek farklı bi yorum getiremicem ancak senaryo başarısızdı.Çocuğun oyunculuğunun kötü olması kötü bi etki yaratmadı çocuk sonuçta ama o kavga eden çiftin oyunculuğu cidden kötüydü.

Müzikleri ben de çok sevdim.Çok başarılı değil ancak abartılcak kadar da başarısız bulmadım.Çok özveride de bulunulmamış zaten..

Bi de hergün gördüğüm yerleri görünce hehe oldum.Çarşı,mezarlık falan :D

Yeni filmlerde kolay gelsin başarılar
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...